За първи път не му отвърнах - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За първи път не му отвърнах
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2253 пъти
Живеем заедно от 3 години. Отначало по общежития, квартири - студенти, но от 1 година насам живеем в неговия роден град, не на квартира, и самостоятелно.
Обича да си кани приятел/и, за което имаме определени противоречия. Направо ще споделя примери от тези дни, които иначе не са нещо ново.
Онзи ден, приготвям вечеря, беше към 21ч и той ми заявява, че ще си покани негов приятел. Намръщих се и му казах, че вечерята е за двама души, ще трябва да се лиша от част от вечерята си, само защото на него така му скимнало. А съм бременна между другото в първите седмици и изпитвам почти постоянен глад дори след хранене понякога. Другото, което щеше да се случи е да вися на масата поне до полунощ заради гостенина. Както става ясно, не желая да направя тези компромиси, особено, че не ме беше и предупредил за това. Вечеряме в стаята, в която и спим, защото само тази стая отопляваме, така че не бих отишла в друга стая.
Е, съобрази се все пак, но за сметка на това ме заплаши с нещо от сорта 'Ще видиш ти, дето заради теб не го извиках', и аз го питах какво има предвид - като дойдело време съм щяла да разбера. Дори и просто да го е казал ей така, не се почувствах добре, защото се е случвало от нищото да ми сервира някакво натякване. Между впрочем, му казах: покани си го утре, тъкмо ще чистя, няма да съм в стаята да се видите на спокойствие - той не е толкова малък, но играе игри и това им е занимание основно..
На следващия ден излизаха, след което дойдоха и аз се занимавах с къщна работа цял следобед, докато бяха заедно. Изобщо дори и не влязох при тях, защото не ми е удобно. Можех да чета книга или да стоя с телефона, ако бях в стаята. Така се случи, че не бях яла от сутринта, толкова бях гладна, че ми стана нервно. По - късно му казах, че от тях не можах да седна спокойно да ям - в кухнята е студено, исках на топло и просто му го казах. Може да е дреболия и да не съм напълно права, но той вече втори ден се заяжда с мен за това, което съм казала и се държи гадно. От яд му казах, че аз трябва да съм му по - важния човек, а не някой си негов приятел, заради когото ще ми натяква някаква глупост. Казвам му, че трябва да съм спокойна главно заради зародиша в мен... Тръгвайки за работа, той ме нарече 'идиот' заради същото - казах му, че не ме засяга / всъщност ме, и то много/ - след което повтори обидата, показва ми средни пръсти и ме напсува с много груби думи.
Друг път винаги продължавам нещата - или му казвам как съм се почувствала, или се разплаквам и му се извинявам /дори и да не чувствам вина! /, или му пиша съобщение някакво; изключително рядко му казвам нещо обидно, но не тежкообидно. Този път обаче нямам никакво желание да контактувам с него, а обикновено той е човека, който ме игнорира - особено, когато има вина! Случи се обратното - той ми пише съобщения колко съм била лигава, звъни ми. Накрая се извини. Но тя обидата си остава. Стотици пъти съм му казвала, че обидите убиват любовта, че има и други начини, но мине - не мине, пак го прави.
Или му прощавам, или той ми се извинява. Но ето, заедно сме и той копнееше да забременея, защото мина почти година в опити. Това всъщност го разбрах тези дни, че съм и двамата бяхме радостни, и в същото време не можехме да повярваме, че е истина. Веднага започнах да се интересувам какво е развитието на плода до този момент, какво трябва да хапвам повече, също му споделям, че ми е по - отпаднало, и пр. Била съм лигла, че му се 'оплаквам', била съм лигла за всичко, което му споделям.. А аз съм сериозен човек, обичам да казвам, това, което мисля и чувствам. Може и да съм дребнава, но държа всичко да се изяснява.
Не знам по какъв начин да го накарам да се замисли. Днес той се замисли, защото за първи път не му от върнах по никакъв начин. Но това ми коства повече огорчение, защото го задържам в себе си.
Трябва да си призная обаче, че гости не обичам много да посрещам, и то по - често в късните часове не съм много ок, а той много обича. Така, за предстоящата нова година му отказах да каним хора, защото миналата нова година, въпреки че атмосферата беше приятна, не можах да вечерям от слугуване. Иначе всички бяха нахранени. Едно е да се лиша заради детето си или роднини, друго е заради чужди хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3fd5325810
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еми... така е то. Само да ти кажа, душица, че ако сега имаш проблеми, когато се появи детето нещата ще станат доста по-зле. Ама доста.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b3b95c3983
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Детска работа е твоя приятел. Трябва да се съобразява с теб, особено сега. Но ти си виновна скъпа. Взел те е за даденост. За него по важни са приятелите му, отколкото ти. Ако бях щях да се съобразя и да ти помагам в домашната работа. Но ти си го избрала. Какви са тея обиди и средни пръсти? Направо ви се чудя на вас жените. Как ги избирате тея.. После като станете по на 30, разведени и с деца се сещате за свестните момчета, къде били и т. н. Това не е хейт, просто ви казвам истината, че ми писна от такива постове с битовизми.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d7273f0c5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Ами съболезнования... събрала си се с идиот.
Оттук-насетне все по-зле ще става...
А най-лошото е, че детето, което носиш в себе си, има неговите гени...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 34105fa1d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Все още не мога да разбера как искате да забременявате от такива олигофрени, изобщо как понасяте такива непораснали деца? !

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: bbce3fb361
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Типична идиотска мъжка постъпка. Гледай да си спокойна, аз благодарение на караниците на мъжа ми получих спонтанен аборт. В днешно време много мъже са като децата и в такъв момент вместо да се държат добре с жените и да ги обгрижват, им късат нервите. Моят стигна до такива крайнодти, че изпаднах в плач с дни и резултатът беше лош. Пази се, сега не трябва за нищо да се ядосваш. И да, важно е да се храниш добре сега, а игрите на мъжа ти да са на заден план. Права си.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 490b656477
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аборт и дим да те няма! Ако не е късно за това. Приятелят ти е идиот, лишен от емоционална и всяка друга интелигентност, загрижен за своите нужди основно. Освен товае инфантилен и дребнав. А представи си като дойде детето колко ще ти помага о ще бъде до теб. Отговорът е нула! Мисли докато не е късно, ако не искаш да гледаш детето сама и да опропасти ( мъжа ти ) целия ти живот.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 50e6729f11
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мила, никой мъж няма право да се държи така с теб, особено когато си бременна. Съжалявам, но просто твоят човек май си се държи още като дете и то капризно дете, което си мисли, че всички са длъжни да се съобразяват само с него и неговите желания. Сега когато си бременна си прави каквото иска, а като се роди детето? Бебето ще има нужда от тишина и спокойствие, а той какво? Ще мъкне приятелите си по всяко време да играят видео игри... Така че не е лошо да седнете и да си поговорите като възрастни, защото вече сте почти родители и доста неща ще трябва да се променят от сега нататък.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1f9685a4e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 3, груб/а си, не мислиш ли? Не намесвай нероденото дете на авторката! Независимо от гените, децата могат да бъдат много по-раьлични от родителите си. И все пак, мислете преди да правите деца!

Авторке, отдели се от него по време на бременността, за да не стане беля, а и той може да се осъзнае когато усети липсата ти. Ако пък не се осъзнае - остави го, сама ще си по-добре, отколкото с нефелен човек. Ще имаш дете и е нужно да поемеш отговорност за него, да имаш пари за издръжката му, да му осигуриш спокойна среда, на себе си - също, защото ще си достатъчно заета с него, че да се занимаваш, и с някакъв си там...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 07df422df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ако си още в първите седмици, по-добре спешно обмисли аборт или възможностите сама с подкрепата на роднини да си отглеждаш детето!
Oт това, което обясняваш приятелят ти е крайно незрял, и не само не се радва, че ще имате дете, ами се и натоварва и му е досадно като го занимаваш с темата. Отделно поведението му показва, че не се е наживял и изобщо не е готов за семейство. Вербалната агресия към теб и тръшкането пък нищо не може да оправдае, ако имате дете нещата ще ескалират и ще стане още по-зле. А и всичко това се отразява на плода, ти трябва да си спокойна и обгрижвана през бременността, не да ти крещят, да те заплашват и обиждат - абсолютно е неприемлива ситуацията и ти си в момента изцяло зависима от един идиот! Когато се роди детето ще бъдеш още по-зависима, той ще те обвинява че не се е наживял и си му съсипала живота с това дете и тогава ще се започне истинския тормоз. Мисли за аборт, докато не е станало късно!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2636aed5e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хайде сега и аз да кажа как реално стоят нещата. Все пак и сайта е анонимен и можете да ми сипвате помия.
Този твой "мъж" и бъдещ баща, е путьо! Учите. Ходите на лекции и т. н. Някой от вас замислил ли се е по въпроса за семейните доходи? ! Сметки, храна, облекло? Сега плащате смешна сума за ток и вода. Когато се роди това човеченце, наясно ли сте, че ще скочат двойно. Ти ще получаваш едни смешни пари за майчинство, но по-голямата издръжка трябва да дойде от таткото. Да се осигури детски кът най-малко. Кога ще направи тази инвестиция? Като се роди и тогава да прави ремонти ли? Личната лекарка/педиатърка/на детето трябва да дойде и да одобри мястото в което ще живее детето. Дрешки, креватче, шишета, памперси, всичко това е средства. Той трябва да ги осигури. Или приятелите му ще го подкрепят финансово? Той не е наясно в кой свят живее. Едно дете е огромна отговорност. То не е телефон който да ъпдейтнеш или включиш да се зарежда. Минава се през един малък но щастлив ад. Първите 3-4 месеца ще ставаш през 2-3 часа да го кърмиш, преобуваш да го забавляваш. Докато татенцето ще си спинка. И така като те слушам трябва по тихо да се занимавате с бебешока понеже таткото ще е уморен и нервен от недоспиване. След 4-я месец ще започнат коликите за 2-3 месеца. Всички ще ревете. Да не забравяме и, че всички бебета започват по това време да се разболяват. Бягай по лекари, бягай да оправяш документи. Мисля, че няма смисъл да продължавам с реалните ежедневия. А ти описа един /мамин глезльо/! Какво? Като се роди детето и той изведнъж ще порастне ли? Няма такъв филм. Има три варианта:
Хващаш го за ръчичката. И директно в очите в прав текст му казваш всичко това за което писах по горе. Нищо няма да премълчаваш! По добре сега да сте откровенни от колкото когато се роди детето. И вместо да живее в един непознат за него свят обградено с любов, щастие и сигурност, да попадне в една враждебна обстановка с караници, страх и неразбирателство. То е живо и крехко същество! Има само мама и тате! Ако той продължи със същия начин на живот и цупене е моментът да го напуснеш. По-добре е да расте това дете само с мама, баба и дядо, от колкото да тормозите с разправии съществуванието му. На 39 съм и имам момченце на 5 години. Съсипахме му живота на това дете! Майка му е изрод! Като разбра, че е бременна, показа истинската си същност. Разглезена. Маминка. Живееща в нейн собствен свят. Детето го има за даденост. Че трябва да го обгрижва и до там. Вече 6 години търпя гавра с мен. Отначало се карахме и крещяхме един на друг. На 3-та годинка на детето се установи диагноза "психоза"! На 5 години е а се държи като на 2. Не говори. Държи се неадекватно.
Това ли искаш? !
Започнах да мълча. Скандалите са ежедневни. Не можах да и обесня, че живеем заради детето ни. В един момент ние ще си заминем от този свят. Как ще живее това дете на което съсипахме живота? ! Нямаше кой да ми каже на време каква личност е тази жена. Аз исках това дете. То е мечтата ми! Всичко бих дал за него! Много пъти съм се молил да се появи "великия "бог или дявола. Каквато и цена да ми поискат за да се оправи синът ми, веднага ще я платя! Не обричайте детето си на това! Третият вариант не е желателен. Млада си. Още можеш да потърсиш човек който ще те цени и обича.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fd929ed9a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не бих живяла с такъв мъж. Особено заради детето!!! Не желая да отглеждам децата си в подобна среда с такъв дебил!
Ж

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d3ec0e3fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз бих казала само "бягай", защото изживях същото. Не бях бременна слава Богу. Всичко започна ей така, със средни пръсти и обиди, после стигна до сериозно метално осaкятявне и константно вменяване на вина за всяка малка караницa. Не мисля, че има начин нещата да не ескалират в един момент. Това са един вид червени флагове. Още по-зле е когато имате и дете. Избора става неописуемо труден и ти съчувствaм искрено. Както сподели жената по-горе, не дай Боже стигнеш до спонтанен аборт, защото е напълно възможно. Според мен, това са ранни признаци на токсичност. По-добре самотна майка, отколкото с инфaнтилен мъж, който ще съсипе живота и на теб, и на детето ти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2faf3a181b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Имаш пълното право да се чувстваш засегната в случая. Моят съвет е да си гледаш здравето, а на мъжа ти пълен игнор. Не му се приговаряй толкова бързо. Нека се помъче и той. За сетен път се убеждавам, че съвремените мъже са по-слабия пол /е има и изключения/.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 79b9cf6f70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Докато четях историятат ти на моменти си помислих, че аз съм я написала. Общо взето и моя приятел е като твоя, той не кани гости вкъщи, но винаги другите са му по важни, за тях е готов на всичко. Много пъти съм искала да го накарам да почувства всичкото това пренебрежение, но нищо. Прави са коментиращите, че ние сами си ги избираме. Може би когато се роди детенцето ви ще порастне. А ти сега мислиединствено и само за бебчето и за себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0cbaba3b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   " заплаши с нещо от сорта 'Ще видиш ти, дето заради теб не го извиках', и аз го питах какво има предвид - като дойдело време съм щяла да разбера"

Дотук бе достатъчно. Авторке, ще ти кажа неприятна истина, трябва да я разбереш и да си направиш избора.

Лекенцето с което си се събрала е опасно. Не е престъпник (все още поне), но е отровно за тебе и за твоя живот. Ще ти корми животеца. Ще го КОРМИ.
Помисли малко какво жалко подобие на подчовешко животно заплашва бременната си жена. Помисли си.

Кани приятелчета без да се съобразява с тебе - очевидно си му нисък приоритет, очевидно му е по-интересно с други хора отколкото с жена си. Обижда те - няма уважение. Заплашва те - злобно помиярче е. Само с това вече трябвва да ти е ясно - не го инетресуваш, злобен е, не те уважава, отмъстителен е. Вече е повод за късане.

При тебе обаче е зверски лошо - ти си ШАХ И МАТ.
В неговия град, предполагаемо в негова квартира, обвързана с него, БРЕМЕННА. Осъзнаваш ли в каква зависмост от този изверг си в момента? И не говоря само за емоционалната изнуда, която лекето упражнява върху тебе (и ти сама описа) - носиш калпавите му гени в себе си вече.

Казввам ти го сериозно - ще става в пъти по-зле, особено с деца. Ти ще се мъчиш да направиш компромис, той ще ти реже животеца - няма да се съобразява, ще продължава да те игнорира, да кани приятелчета, да ругае и заплашва. Още не е стигнал до насилие, дай му време.

Аборт. После развод.
Да, да и да - грозно звучи, ужасно, по-лош съм от чичо Адолф.
Но наистина, помисли си МНОГО добре накъде отива връзка със злопаметен комплексар (импотентно звучи келешчето от историята ти). Няма да се подобри, не той забременява, той е в средата си - приятелите му и роднини ще се застъпят за него. далече си от семейство и познати, САМА СИ. Ти си тази, която ще плати цената на дисфункционалния брак.

Можеш все още да поправиш грешката си и да не закопаеш живота си. Можеш още да дадеш рестарт. Ще е неприятно, ще боли, ще е унизително, но ще мине. И пак ще дишаш свободно. Няма да мине ако останеш в тези отношения - стар стереотип, мислиш си че оня ще се промени заради теб и семейство, няма. Не си залагай цялата младост и живот за сметката на един помияр.

Имаш все още възможността да премахнеш лошия си избор. Но не чакай дълго - времето не е на твоя страна.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 075b0c13b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   На 100% съм съгласен с номер 16! Сама ще се грижиш за дете и за някакъв лигльо. Или бягай от него или най-лошия вариант е аборт. Едно дете изисква 110% от времето и вниманието ти. А този "татко" само ще прави всичко още по трудно. Нямаш време . Побързай.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 179260d0f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторката.

Когато ви писах, се оказа, че съм била не в първите седмици, а в трети месец, в четвъртия пък се наложи по медицински показания да направя аборт. Олекна ми, защото знам, че сега не е момента за това за мен лично. И то до 5 - тия месец е щяло да умре вътреутробно.
Вашите коментари му ги показах още като бяха одобрени за публикуване. Стана му много кофти и беше взел да се държи много добре. Докато бях бременна, беше грижовен и съобразителен.
Бих споделила още нещо за него, но ми е ясно какво ще ми кажете.. И ще сте прави.
Вярвам, че както и да се развият нещата - ще бъде по правилния начин за мен....

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5cbac3ef25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторке,

Това е повече от добре. Сега след като не си обременена е време за късане. Нека импотентния помияр да лае сам. Ти си оправи живота, време е.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 42df753b0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Съжалявам за загубата! Вижда се, че авторката е стойностно момиче и някой ден тя ще е страхотна майка. Успехи :)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 47389e4605
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Деликатно намекни, че който кани гости, той ще им готви и ще ги забавлява (особено ако не са и твои приятели).

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e0456ae712
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Мъж, на който са му по-скъпи приятелите от теб, не е за теб. Би трябвало ти да си важна, твоето здраве и спокойствие, не да си прави кефа с някой. Трябва поне да се допитва до теб, не да те изолира така.
Твоят приятел просто не се е наживял, широко му е още около врата. Не може да се възприеме като баща и съпруг. Или да се стяга, или да хваща пътя.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker