Споделена и невъзможна любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Споделена и невъзможна любов
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2181 пъти
Историята е много сложна, но ще се опитам да бъда максимално кратка. Познаваме се от 4 години, още в началото супер много си допаднахме, обичаме се, но просто от самото начало обстоятелствата са такива, че сме в различни държави ∕ аз съм във Франция, а той е в Ирландия∕ и не можем да се съберем. Той не може да си намери работа при мен или поне близо до мен, аз да отида при него, не е вариант, тъй като, той няма постоянна работа, а какво остава за чужденец. Поради тези обстоятелства, той е супер депресиран, изтри още преди доста време всякакви социални мрежи, не излиза, избягва всякакъв вид общуване, а когато го срещнах беше изключително общителен. Мъчим се и двамата, вече 4 години живеем с тази ни мечта. Ние просто не живеем вече, а съществуваме и за двамата е агония. Същевременно никой не иска да се даде дума за отказване, тъй като и двамата искаме да се оженим, да споделим живота си заедно, да имаме деца. Ако се откажем един от друг, не мисля, че ще можем да продължим, без да се досъсипем. Аз лично не искам да съм с никой друг, не желая да играя театър и да се откажа от него и да се хвана с някой друг и да се правя, че всичко е окей. Не мисля, че с друг бих била някога щастлива. И двамата сме на 25 ако това има значение, когато се запознахме, той беше завършил ∕ бакалавърът тук е три години, и се влиза в университет на 18∕ и работеше във Франция, една година имаше осигурена работа. Аз бях първа година студентка, тъй като преди това учих друга специалност ∕ тази година завършвам втора година магистър∕. Моля ви дайте ми някакъв съвет като хора с повече опит. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 873d5f1b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как така не може да си намери работа във Франция? Нали е учил и работил там? Той и постоянна работа в Ирландия няма, какво го задържа? А ти ще имаш ли работа във Франция като завършиш? Подредете си приоритетите правилно, поставете си цел и действайте по осъществяването ѝ. А защо липсва вариант да си се приберете в България и тук да си градите бъдеще? Не смятам, че Франция е добър избор за живот, но това вие си го решете. И още нещо- живяла ли си с него преди да замине за Ирландия? Защото ахи-иху по нета е лесно, реалният живот е друго нещо. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 915dc66b8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Намерете начин да се съберете, друг вариант не виждам, иначе си е чист мазохизъм да се продължава така от разстояние.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6576de1145
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз полудях по една кака преди 10 години. 400 км. добре 400. Пътувах ги 2 пъти в месеца. Нямах кой знае какви финансови възможности но винаги намирах начин да осигуря пътуването. Тя живееше в столицата а аз на другия край. Имах работа която задоволяваше моите харчове и оставаше по нещо. Но да тръгна в друг град да търся работа за да остана при нея беше абсурд. Предпочитах да пътувам по 1600 км. на месец.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0adead6bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Единият трябва да отиде при другият, просто трябва да решите в коя държава ще ви е по-добре. Ако имате някакви спестявания ще ви потрябват, докато се устроите( жилище, работа и т. н. ) Щом искате да сте заедно, не виждам проблем..
Ж38

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 318ec151bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Добре щом и в Ирландия няма работа и при теб няма какъв е проблема да дойде с времето може и да намери нещо.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 50cf32da42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката

1,
Не е учил там, а в Ирландия, идва да работи във Франция през 2014, когато се запознаваме, става въпрос за специализирана програма. Той е завършил начална педагогика с френски език и всъщност идва като Language Assistant в моя университет, понеже има спогодба с техния и всяка година идват завършили оттам да преподават английски език. В Ирландия, образователната система е такава, че завършилите за учители имат нулев шанс да си намерят постоянна работа веднага или скоро след завършването. Затова повечето негови колеги се насочват към Обединените Арабски Емирства или други страни, където имат повече шанс да работят дългосрочно. Ако останат в Ирландия, ги местят всяка година от училище в училище, понякога става въпрос за изключително малки градове, отдалечени от по-големи такива. Затова, не е добър вариант да се местя аз при него. Аз завършвам International Project Management с английски, руски и френски и определено няма да имам много шанс да си намеря работа в малко селище. Надявам се да имам добра реализация след завършване, по принцип самата специалност е доста перспективна. Не допускам връщане в България като вариант, тъй като живея тук от 7-8 години вече, имам гражданство, цялото ми семейство е тук, свикнала съм и се чувствам доста добре в сравнение с България. Не сме живяли заедно за момента, това е факт.
Мисля, че проблемът идва главно от неговите разбирания. Според него мъжът трябва да издържа семейството, жената трябва просто да допълва бюджета. И едва ли не ако един мъж не може да си позволи финансово да има семейство, не трябва да тръгва да създава такова. Предполагам, че досега той изкуствено отлага момента, тъй като не иска да дойде без работа, аз все още уча, ако заживеем заедно ще е трудно без някой да работи на пълно работно време. Същевременно, не допуска варианта да дойде просто така, защото го е страх да не изпадне в ситуация, в която аз издържам двама ни и той е зависим финансово. На мен ми е ясно, че без компромис няма да стане, и дори известно време, аз да поемам всякакви разходи, лично за мен не е нещо фатално. Той обаче не вижда нещата така.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7eb62dc5c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като нямате работа в Европа, ще намерите в България. Ще живеете в твоя дом, а той ще тъй като английският му е роден, ако не и местният език в Ирландия.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1e0c9e44b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   вместо да се мъчите, агонизирате и т.н., просто седнете на скайпа и решете точно какво искате. сложете картите на масата без драми, ахкане и охкане и претеглете за и против - къде ще продължите, как ще е най-добре, какво ще работи, къде ще живеете и т.н.
след това започвате да работите за постигане на целта.
Ако не се получи, 4 години са предостатъчно време за обмисляне, зарежи го и продължи напред. Явно е от хората, които на думи искат нещо, но не намират сили да работят за целта си

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 873d5f1b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Хубави са му разбиранията, ама как да ги осъществи с тази несигурност с началната педагогика? ! Той си носи последствията за избора / не казвам, че не трябва да има начални учители/. Даже и с мома англичанка трудно биха му се получили нещата...
Противно на твоята увереност, че това е човека, аз не съм оптимист за вас, съжалявам! Нито един от вас не иска да направи компромис, как да стане? Даже и да изберете трета страна за живеене, ти би ли напуснала държавата и семейството си с човек, с когото не си живяла? Колко години си готова да жертваш, за да дочакаш да ти осигури бъдещето?
Останах с впечатление, че е българин, затова предложих България...

номер 1

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9799c5eae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   След като прочетох №6 питам: в крайна сметка защо искаш съвет от български форум? Ти си имаш някакви планове, а само ни изпитваш. А след като е толкова консервативен ирландец ти католичка ли си? Дали няма да си навлечеш още проблеми?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker