Без семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Без семейство
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1358 пъти
Естествено, покрай празниците тази липса се усеща осезаемо, особено ако си млад човек и всички си имат такова. На 23 съм, когато бях на 10 майка ми почина, защото пиеше много от стрес, тъй като баща ми я смазваше от бой регулярно (и нея, и сестра ми). Сестра ми стана хероинозависима след това (по-голяма е от мен с 7 години) и аз останах сама с баща ми. Мен не ме е удрял, но никога не ми беше родител. Беше ми съквартирант и единственото нещо, което го е спирало сигурно да ме изрита е, че къщата не е негова. От 13-14 годишна спря и финансово да се грижи за мен, защото жените му го разориха. На 14 прекарах половин година без ток, сама на Бъдни вечер и Коледа. Издържах се от пенсията от майка, стипендия и евентуално леля ми ако пратеше нещо (не беше често). Въпросната ми леля си идваше веднъж-два пъти в годината, пращаше ми понякога по нещо и се чувахме през някокво време. Мислех, че ме обича, защото така го изкарваше, но като поотраснах разбрах, че и тя не ме е, а го е правила, за да е чиста пред съвестта си. Всяка година ми е казвала (включително и тази), че следващата ще се съберем на Бъдни вечер, но никога не го правеше. Избираше си мъжете пред мен, както баща ми си избираше жените. Сестра ми се появи, когато бях на 15-16 и разбрах, че е в чужбина. Не дойде да се погрижи за мен или да ме вземе, не можела.. но си направи дете. Баба ми, когато бях 6 месеца сама, беше дошла веднъж да ми сготви и лелята на майка ми (която беше съседка) я беше попитала защо не идва да ме гледа. Отговрът и беше "а животните на село кой ще ги гледа? ". От 16-годишна работя. Баща ми ми искаше пари назаем, не ми даваше. Към днешна дата ми дава по 100 лева на половин година и само пуфти, а има пари и ги дава за жена си. И 4мата само знаят да реват към днешна дата, да се оправдават, че не съм знаела какво е в техните обувки, чувствали се гузно.. но никой не ме покани за Бъдни вечер. Никой не дойде доброволно да ме види, когато лежах в болница. Просто се мазнят, защото знаят, че бъдещето им лежи на мен, тъй като аз съм успешната кариеристка, сестра ми дори не завърши. Явно не ставам за обичане, защото всеки избира всичко пред мен. Бившият ми интимен партьор, когато се разделихме и злобееше, беше казал, че съм наказа още от раждането.. смятам, че явно е така. Макар да не разбирам защо, дори като малка се опитвах да не ги ангажирам със себе си, да не им преча.. и успявах почти напълно. Никога не са имали проблеми и ангажименти с мен, оправях се сама през 90% от времето. Вече е 98% и пак е същото. И не искам да правя нищо за тях, защото не смятам за редно да си купувам обичта им.. Защо да създавам изкуснвена обич след толкова години на неглижиране с тях, когато мога да създам нещо с нов човек (партньор или приятел), който не е избрал жевотните на село пред мен.
Поредна Бъдни вечер съм сама, ще се събирам с едни познати, които споделят сходна съдба. Отвратително се чувствам, не мога да спра да плача. Стоя настрана от социалните мрежи, за да не гледам хората със семейства и да се депресирам още повече. Не знам какво друго да направя, за да притъпя това. Именно затова и пиша тук.. за съвети и идеи. Повтарям си и постоянно, че един ден ще си направя собствено семейство, именно и затова се трудя толкова. Уча, работя на 2 места. Но не ме успокоява особено. Слава Богу поне имам познати, които искат да са в обкръжението ми и на Бъдни вечер, и на Коледа, и на Нова година. Поне за това съм благодарна.
Все пак весело посрещане на празниците.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8689586e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Историята ти ме разтърси! Какъв силен характер само! Преживяла си адски много, това е доста голямо изпитание. Похвално е, че не си се побъркала /да започнеш с наркотици и алкохол/, продължаваш да се бориш. Ти си жена, която е надрасла средата си, което много малко хора го умеят. Убедена съм, че един ден ще откриеш правилния човек и ще имаш едно истинско семейство, хем ти го пожелавам, хем и съм вътрешно убедена, че ще го имаш! Първата стъпка според мен вече си я направила като поне си открила хора, с които имате някаква допирна точка, макар и тя да е тежката съдба. Тоест, не си се откъснала от всякакви социални контакти. Смятам, че за да открие човек половинка, първо трябва да открие среда, тя е изключително важна, приятели, да се почувства малко по-добре и тогава вече и половинка. Важно е човек да не бъде в пълно отчаяние, когато търси партньор, защото тогава има вероятност да се хване за крайно неподходящ, само за да не е сам или да има уж някаква подкрепа. С времето все повече светлина ще изгрее в тунела ти и тези преживявания ще са ти едно далечно черно петно. Продължавай в същия дух и не се отказвай!!! Прегръщам те!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a6563860fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, срамувам се, че в нашата държава за деца израстнали в такива ужасни условия като теб няма никаква подкрепа. За съжаление, всички си затварят очите, оставят те на произвола на съдбата и ако оцелееш. А повечето деца тръгват по пътя на родителите си и стават същите като тях. Поздравявам те, че си намерила сили да запазиш доброто в теб, има и добри хора на този свят, които ще ти помогнат да се изправиш на крака и да преодолееш трудностите, пожелавам ти да имаш късмета да ги срещнеш и да бъдеш щастлива:) Прегръдки

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker