Бившата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бившата
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2007 пъти
Здравейте, от около 7 8 години не бях виждал бившата ми приятелка от време на време се сещах за нея за момент, но той бързо отминаваше. До тук добре със сегашната ми приятелка сме от 6 години заедно обмисляме годеж и евентуално брак. Кратката пред история е, че тя беше ученическата ми любов бях заедно за около година и след това се разделихме по неособенно красив начин и след това сме нямали никакви контакти. Преди около 2 месеца се засякохме беше същата както я помня не можах да откъсна поглед от нея стоях и я гледах докато не изчезна в следващата пресечка, забравих за случката мина около седмица и една сутрин се събудих и цял ден можех да мисля само за нея. Гледам да не обръщам внимание и си повтарям, че ще отмине това състояние, но уви не отминава. Щастлив съм във връзката ми, обичам приятелката си, но не спирам да мисля за бившата ми не знам какво става. Знам, че и тя е с друг. Нещо вътре в мен постоянно напира да се свържа с нея, да се видим, да поговорим, но здравия разум ме спира и си казвам, че не си заслужава да проваля връзката ми. Според Вас какво да направя да се свържали с нея или да стискам зъби и да се надявам, че това ще отмине. Гузно ми е, че съм в тази ситуация. Чуваствам се все едно по някакъв начин изневерявам и това чуство много ми тежи. Моля помогнете

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: f733f19f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм имал същия "проблем", като имаш предвид, че определено не я обичам или нещо подобно. После си дадох сметка, че я асоциирам с приятните спомени, които сме имали, докато съм я обичал. Един вид се получава нещо като носталгия, но не към нея конкретно, а към преживяното с нея, т.е. към емоцията. Нормално е това, особено с ученическата любов, защото все пак с нея правиш много неща за пръв път - първите трепети, първия секс и др. - и е нормално те са ти оставили най-силни впечатления. Още повече че тогава сме били някак наивни и неопитни и може сме си мислили, че едва ли не това е единствената и вечна любов, а при следващите любови вече сме парени и сме малко по-студени и резервирани на подсъзнатено ниво, не бързаме да се впускаме в тази изгаряща любов.

Така че не си вкарвай филми и не бъркай човека с преживяното с човека. При мен беше лесно да го осъзная, защото аз не я обичам, дори ми е леко противна в момента, а в същото време изпитвах нещо като носталгия и си мислех за нея. Но на теб явно не ти е противна и започваш да си навиваш фитилите, че едва ли не още яобичаш, но не бъркай любовта с носталгията по емоциите, породени от преживяното с нея. Все пак е разбираемо, защото дори и аз в първия момент си вкарах филма, че още имам чувства, но като се позамислих над нещата, си го изясних за себе си. Затова има приказка "първата любов ръжда не хваща", само че не е точно любов, а спомен от първите трепети, които се асоциират с любов.

Ако успееш да осъзнаеш думите ми, а не само да ги разбереш логически, спомените за нея ще изчезнат автоматично.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 87764aab63
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И за какво точно ще си говорите ? Нали сте се разделили не особено красиво ?

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fcdc57b258
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти пазиш някакви идеализирани спомени. С времето лошото избледнява и остават по-хубавите моменти. Проблема е че и ти и тя сте вече други хора за 7-8 години сте променили много в себе си.
А как би се почувствал ако се свържеш с ния и тя те отреже?
Ами ако се съгласи и се видите, зарежеш сегашната ти приятелка и след година и с бившата ти отново се разделите?
Човек продължава напред и аз лично не вярвам, че нещо което веднъж не се е получило ще се получи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c9978a69f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да много сте прави, най- вероятно е това просто носталгия. Като се замисля пазя само хубавите спомени за нея. Има причина тя да е в миналото просто с години съм забравил каква е. Вече сме други хора не сме на по 15 16. Живота продължава. Благодаря Ви. Явно просто съм имал нужда от още една гледна точка отстрани. Отворихте ми очите!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b0f56914c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Винаги ще си спомняш за нея. С течение на времето в съзнанието ти ще виждаш само образа и и ще я приемаш като чужд човек. Опитай да си представиш живота с нея. Гарантирам ти, че ще се погнусиш дори. Радвай се на жената до теб и старата любов я прати в коша.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker