Как да кажа на родителите си, че искам да се омъжа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да кажа на родителите си, че искам да се омъжа?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1937 пъти
Здравейте! Надявам се, че ще получа съвет по моя много голям проблем- с моят приятел искаме да сключим брак. До тук- добре, но проблемът е, че родителите ми не го харесват. Аз съм на 20 години, уча в елитен университет в чужбина и те много се гордеят с мен. Но друг е въпросът, че с приятелят ми имаме доста голяма разлика в годините * за нас това не е проблем, защото се разбираме перфектно и плановете за бъдещето ни са едни и същи * и също така родителите ми го познават, защото той работи на същото място, където е и баща ми. Проблемът идва и от това, че той е българин от турски произход, а нашите са много консервативни по това отношение. Те искат да си намеря богат мъж, но за мен щастието не е в парите, а в отношението.. С моят приятел имаме връзка от 2 години и половина, като около година я водихме от разстояние, но и това не ни попречи да сме заедно. Стигнахме до такъв етап, че и двамата сме сигурни, че искаме да заживеем заедно и да сключим брак. Да, но родителите ми няма да ни позволят да го направим. Въпросът ми е: как според Вас ще бъде най- удачно да им споделя тази новина- да се омъжа ли тайно за него и тогава да им го съобщя? Защото съм сигурна, че те никога не биха искали да бъда с него или по- добрия вариант е да им го кажем двамата с приятеля ми, че искаме да бъдем заедно. Благодаря Ви предварително и силно се надявам да получа съвет! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1cd7c64376
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бих го хванала от ръка и бих отишла с него да им кажем за хубавата новина. Ако не реагират добре, прекъсвате контакт с тях, жените се тайно и толкова. В крайна сметка те са ти родители и би трябвало да искат да си щастлива с мъжа си, не просто богата. Парите се печелят и щом сте силна двойка и учите в чужбина със сигурност ще успеете да се подсигурите финансово. Мама и тате трябва да са богати за да е богат мъж на твоите години, което означава финансова зависимост/няма да си достойна за него, ако и ти не си богата.
Не каза на колко години е. Ако имате 25 години разлика, е добре да си помислиш как би се чувствала ако си на 35, а нъжът ти е старчок на 60. Сега може да ви е добре заедно, но с годините разликата във възрастта все повече ще се усеща. Има го и другото - бракът не е вечен и ако в крайна сметка не си щастлива, винаги може да се разведеш.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3765c4b3a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 е прав/а. Според мен, ако наистина разликата е нещо подобно, се замисли. Леля ми има брак с 18 години по-голям. Едно време беше интересно - мъж с повече опит, житейски, сексуален, но сега е един старчок, който е болен, никъде не му се ходи, ревнува я и й съсипва живота. И друго нещо - 2 години връзка са нищо, още повече, че едната година физически не е бил до теб и не си живяла с него. На практика от 1 година си започнала да го опознаваш. Той щом е доста по-голям от теб е нормално вече да напъва за семейство, брак, но без да прозвуча консервативно, много от тези хора /турци, макар и живяли в България и уж с нашенски манталитет/ преди брака изглеждат либерални, готини, но след като дойде българска булка най-вече, отношението се променя. 2 години според мен е много малко, още повече си на 20, а от личен опит знам, че на тези години човек още нищо не знае. Не бързай.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c54f0ccc8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Съжалявам, че съм забравила да споделя колко години ни е разликата- 13 години е. Смятам, че точно разликата в годините ни ни прави толкова силни заедно, защото той е по- зрял и здраво мислещ, докато аз, честно да си призная, все още не се замислям много- много и правя нещата импулсивно.
Авторката.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7ed99c72b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Събирате се на вечеря, съобщавате им...
Една скоба, че си само на 20 за какво ти е да се омъжваш в най-прекрастите си години? !

Родителите ти реагират с истерия, скарвате се, заплашват че не си им дъщеря. Ти обаче с много вяра в бъдещето и любимия обидено си събираш багажа. Те спират да ти плащат семестриалните такси в Елитния Университет в Чужбина следователно ти спираш да учиш и се връщаш в Бг и къде като вашите няма да те погледнат?
В селото на мъжа ти. Така... той е по-голям от тебе. В селото предимно с жители от турски произход, а той е минал половината моми и сега те гледат на кръв. Понеже всички над 16 в селото имат по 3, 4 деца, мъжа ти решава че си престаряла и веднага се заема да наваксате пропилените години шляене в Елитния Университет в Чужбина.
9 месеца минават бавно и мъчително под благозвучни турски сериали и копане в градината-трябвя да се яде...
Идва бебето- звънишна вашите а те ти затварят като чуят че си ти.
Междувременно под влияние на свекървата, мъжа ти е настоял да кръстите бебето Халил. Ти нямаш думата!
Обзема те депресия. Никой от приятелките ти не ти си обажда, защото им писна да им говориш за бебешка пудра, обриви по дупенцето и как градушката е съсипала производството и ще карате само на евтин орис.
Минава година и пак си бременна.
И пак...
Нямаш собствени пари и си зависима от мъжа ни да ти купува дори превръзките.
Един ден мъжа ти прави скандал след 10 ракия, че ако не е той няма кой да те погледне!
Осъзнаваш е прав...

Не се обричай на подобен тип живот само защото си мислиш, че си голяма и ще сте влюбени цял живот!!!
Мъжете особено пък с осезаема разлика не са за доверяване. Вероятно има защо родителите ти да не го удобряват! А те мислят само най-доброто за теб

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9980ee5bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Послушай родителите си, те знаят най-добре. А и ако се ожените и вашите продължат да не го харесват ще е доста по-неудобно за всички.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 40b79c08e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз ще ти дам малко по-различен съвет.
Между началото и края на 20-те години в живота на човек настъпват значителни промени в характера. Неусетно начинът, по който виждаш живота ще се измени.
Твоят човек е по-възрастен и предполагам, с изграден характер. Възможно е в един момент да се окаже, че гледате в различни посоки. В този момент би било доста кофти, ако сте женени или дори имате деца. Ще се чудиш собственото щастие ли да гледаш, за децата ли да мислиш.
Друг момент е, че се доколкото се ориентирам в историята ти, вие не сте живели заедно досега.
Можеш истински да опознаеш някого само ако делите един покрив. Вярвай ми, много е различно... Възможно е да се окаже съвсем различен човек от това, което си изградила като представа.
Стигаме и до съвета :) Според мен, най-добрият вариант е да поживеете заедно, докато завършиш и си хванеш хляба в ръцете. Така хем ще опознаеш човека добре, вашите ще свикнат с идеята и ще имаш спокойствието на работещата жена (което хич не е за подценяване - немалко жени се оказват самотни майки, принудени да работят нискоквалифициран труд).
Предлагам ти да помислиш за тези неща добре и тогава да вземеш решение, защото когато си млад, си склонен да взимаш импулсивни решения. А те могат да ти изядат главата после.
Разбери и вникни и в мотивите на вашите да не го харесват - какво точно ги притеснява в това, че е от турски произход и е по-голям от теб. Те са хора с много по-богат житейски опит от теб и ти мислят само доброто. Възползвай се от това.
Крайното решение е твое така или иначе.

Ж30

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e420ff73f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не питай хората, а питай себе си! Не хората ще живеят с този човек, а ти ще си тази, която утре ще пише други теми-защо така стана!? Сега си като дрогирана и мислите ти са повърхностни, но като като ти се избистри мисленето, като помъдрееш, тогава други мисли ще нахлуят в главата ти. Да оставим настрана произхода на мъжа до тебе, съществено е, но не е най важното, вероятно не това е основният проблем и на родителите ти, по важно е, че разликата във възрастта ви е голяма. И като се съчетаят двата проблема, идват вече много за родителите ти. Помисли си много добре, хвърляш се в буйни води, трудно се плава в такива води, поемаш много голям риск. Опознай добре обичаите на мюсюлманите, може да се наложи и бурка да носиш някой ден. Щом е от турски произход, виждаш накъде се ориентира Турция, връща се към радикалният ислямизъм, а нашите мюсюлмани им подражават. Съжалявам те авторке, дано темата не е само да провокира беседване!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1999edf5b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ако аз имах дъщеря на твоята възраст и положение, със сигурност щях да намеря начин да разкарам господинчото завинаги, пък ако трябва и с по-радикални средства.
Още си малка за женене и родителите ти са прави в критериите си за мъж. На 20 години си твърде зелена, за да прецениш нещата правилно.
Подразбирам, че турчинът е с поне 15 години по-дрът и се е хванал за младото и те е оплел с разни лъжи. Такива бракове са напълно обречени.
Колко имаш да патиш само ако се вържеш...
Послушай родителите си и няма да сбъркаш.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c0db4bf6ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Казваш им и се изнасяш. Какво толкоз? А и ти няма да живееш при тях и те няма да издържат теб и мъжът ти. Щом си сигурна, че бъдещето ти с него е сигурно, действайте!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9c2c3b0c2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Как няма да ти позволят точно? Отиваш с приятеля си, казваш им какво сте решили и кога планирате да е сватбата и ако искате ги каните на нея. Или ти искаш те да ти я платят? Това по принцип не ми се вижда правилно и ако са против сватбата няма как да ги убедиш, парите са си техни и не ти ги дължат. Ще ги харчат за каквото си искат те.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7190b95816
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря Ви за мненията Ви и наистина ги оценявам. Вмъквам факта, че ние се познаваме от повече от 5 години и сме живяли, , почти'' заедно * приятелят ми живее в същата кооперация, където живеят и родителите ми и постоянно правим всичко заедно *, също така ние не живеем в България, а това, че бих напуснала университета заради него е невъзможно, защото той самият ме подкрепяше изключително много. Също така той не е религиозен и почти не е живял в България, затова разбиранията му са по- различни и е напълно толерантен към всички религии.
Не искам родителите да ми плащат сватбата или нещо подобно. За мен е важно поне да са до мен, въпреки, че това ще бъде огромен шок за тях.
Авторката

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9c2c3b0c2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами чудесно. Значи ги каниш, а те да си решат, искат ли да дойдат на твоята сватба или не. Не ми се вярва да не дойдат. Ще се цупят, но ще дойдат и сълза ще пуснат. Нали си им дете.

Или им кажи, че си обратна, той ще им се види по-малкото зло. Майтапя се.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9c0bff0719
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не ти ли е рано за женитба?! Живейте си с твоя човек, да видите как ще е, не бързайте със сватба. А той ако ти направи бебе ще гледаш университета през крив макарон. За всичко си има време в този живот, не избързвай, ще съжаляваш.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: bb823d3055
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Аз съм съм на 20 години, момиче, и като твоя наборка ти казвам просто НЕДЕЙ!
Как изобщо може да ти мине през акъла да се омъжиш толкова млада, още повече за турчин, имам достатъчно приятелки туркини, които сами си казват, че искат българин, нищо че те не са такива, защото турците са много обсебващи и ревниви. Самата им религия е такава, че поставя жената много по-долу от мъжа, все едно е някакъв съд за разплод. Даже и да не беше турчин, голяма грешка ще направиш, ако се омъжиш на 20.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e90dbcfa8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   задай си въпроса защо точно сега трябва да се жените? какво пречи да живеете заедно докато завършиш и започнеш да работиш? тогава ще си много по-самостоятелна. кой бърза да се жени на днешно време?

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7fd478022d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От номер 6:
Авторке, не е същото да сте живели в една кооперация и да живеете заедно. Във втория случай ще делите сметки, домакинска работа, ще имате един период на напасване.. поне година е нужна, според мен, за да опознаеш в някаква степен човека.
И е много, много различно от това да сте заедно ако ще и 10 години, без да живеете под един покрив :) Аз съм с моят човек заедно от почти 8 години, от 4 живеем заедно. В един голям период, преди да заживеем под един покрив, бяхме заедно от сутрин до вечер. И пак не го познавах, докато не заживяхме заедно.
Ти си решаваш, разбира се. Ако прибързаш и се окаже грешка, после няма кого да виниш, освен себе си.
Аз призовавам просто към разумно обмисляне :)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 306323b9b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравей аз преди години имах същия проблем, мъжът ми е по голям с 14 години, вече сме заедно от 9 имаме прекрасно дете на 3 години, разбираме се прекрасно, родителите ми го приеха и сега всичко е наред. Ако го обичаш бъди с него няма нищо по хубаво от взаимната любов. Но 2 години са прекалено малко за такова решение!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker