Чувствам се лицемер - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Чувствам се лицемер
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1147 пъти
Здравейте на всички! Тук съм да споделя това, което ме измъчва от ден, два. Чувствам се лицемер. И как ли? Така, има едно момиче от класа, с което сме "приятелки". Доверявала и съм се и като цяло си бяхме приятелки. Но имаше един фейк профил, който ми писа и се ебаваха с мен. По-късно стигнах до извода, че тя също е участвала в това с фейк профила. Не съм на 100% сигурна, но имам скрийншот, който едно момче ми прати и оттам се убедих, че е тя. Тогава имах 1 наум. Признавам си, говорила съм зад гърба и. Имаше моменти, в които много ме нервеше и ме караше да стигам до изводи, че не ми е приятелка. Много неща за това момиче съм говорила на една съученичка, която преди няколко дни ми каза как всъщност изглеждам отстрани. Тоест, лицемерствам, поради факта, че и говоря зад гърба и после, когато се видим, ми е минало и съм така сякаш нищо не ми е ставало. За жалост преди няколко дни чак осъзнах как наистина изглеждам, за което ми стана гадно. Чувствах се лицемер. Затова реших да отида при нея и да и кажа, че не искам да сме в някакви отношения. Само да вметна, че често съм мислила, че не ми е приятелка. Не само заради онзи тъп фейк профил, но и заради моменти, в които ме е излагала умишлено пред класа. Преди няколко дена видях също и хора (нейни приятелки) да са ми видели сторито в инстаграм, поради което си направих извода, че нещо е говорила. Може тези неща да са наистина дребни, но аз съм дребнав човек и ми правят впечатление :Д. И така, вчера и казах, че съм си променила мнението за нея и така.... По-късно и си писахме... Тя обясни, че не ме е имала за приятелка, а че била с мен от уважение и така. Имала някакво "мненийце" за мен, но не ми го казвала, защото и пукало за чувствата на хората. В случая според мен, и двете излязохме лицемерки, но аз не се чувствам по-добре от факта. Просто като се замисля, аз също не бях напълно права. Минаха ми хиляди мисли през главата, например, че тя всъщност наистина е държала на мен, а аз така почти безпричинно и наговорих куп неща. Наистина ми е объркано и се чувствам ужасно за всичко случило се. Защото имаше моменти, в които наистина ме дразнеше и съм я обсъждала с една приятелка, за което си признавам. Имаше и други, в които забравях, че съм имала нещо срещу нея.... Просто съм наистина объркана.... Понеделник ще се видим отново, тъй като сме в един клас, а на мен ми е ужасно... Моля ви за съвет.
Също така моля и редакторите да одобрят историята ми, тъй като наистина ме гризе съвестта.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 36eb48432a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако наистина сте приятелки не би трябвало да се дразниш от нея. Щом те дразни, нещо не е наред в отношенията... Просто ти сама за себе си трябва да решиш дали искаш да имаш отношения с този човек, дали искаш да общуваш
с нея и да бъдете приятелки, запитай се: по - скоро да или по - скоро не?
Ние тук може да дадем съвет от наша гледна точка, но всеки сам решава отношенията си. Вземи решение: ако я искаш за приятелка, забрави кой какво е говорил и пр. и гледай повече да не говориш зад гърба и, пази това приятелство ако решиш, че си струва и си заслужава.
Ако не, дистанцирай се.
Но в никакъв случай не се чувствай гадно - хора сме, грешим. Вземи си поука, което виждам, че вече си направила, и продължавай нататък.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 936a458b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като по-голяма с повече опит моя съвет е, че си си научила урока от това приятелство. По-добре се поздравявайте, не се карайте, но не ставайте пак приятелки, защото рано или късно пак ще стигнете до там. Поне не и сега. Дайте си време. Месеци, дори години отнема такава промяна. Просто се опитай да не правиш така вече с други хора от тук нататък. На всички ни се случва понякога това, даже и когато сме зрели хора. Но е лошо, ако е навик. На мен ми се случи съвсем скоро нещо подобно. С разликата, че аз съм искала съвет за ситуацията от една друга приятелка, не съм говорила зад гърба на първата. Просто давай си време преди да се привържеш, защото иначе ще се ядосваш и естествено ще споделиш с един, втори, пети... И си избери на кого да споделяш, на кого наистина вярваш. Не може на всички, защото ще има и интриги и такива неща. Преценявай по-дълго преди да приемеш някого като истински приятел вътре в себе си. И преди да кажеш нещо за нея на друг, го кажи на нея, по-добре е. Ако си сигурна, че не искаш да говориш с някого не в момент на гняв, а като цяло, да се сдобряваш с някого и да обсъждате проблема, просто приеми, че пътищата се разделят и кажи защо си решила това само на най-близките ти. Това е най-трудно да се научиш да пускаш хората без да се ядосваш пред всеки, но е най-добре за теб. Сега си още ученичка, но с годините ще разбереш, че по-нататък в живота ни много са си тръгнали, много са заменени. И е за хубаво, не за лошо. Трудно се научава това, но ако го научиш от сега после ще ти е по-лесно. Аз го научих по-късно и ми беше по-тежко. Част от порастването е. А това че си способна да си признаеш пред себе си, че имаш грешка говори, че имаш големи шансове да станеш наистина свестен човек. Много хора не са способни да направят тази първа крачка и си живеят цял живот така.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 49f0284ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   детска история, това проблем ли го наричаш?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a82e322f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Още сте в училище, не сте зрели хора, тепърва се учите да общувате правилно и да бъдете добри хора. Простено ви е, че допускате такива грешки, стига да разбирате, че са грешки. Има възрастни хора, които лицемерничат и до днес. Имам съвет, ако го последваш, сигурно много по-рядко ще се чувстваш по този начин. Когато си ядосана, не говори много, ако все пак говориш, премисляй и си давай няколко секунди, преди да се изкажеш. Ще срещаш много хора като твоята приятелка, ако се съмняваш, че те са добра компания, не им се доверявай прекомерно и не допускай да ти бъдат единствените приятели. Ако отново ти направят номер, кажи директно, че мислиш, че е било глупаво и не си го очаквала точно от приятел. Кажи го на правилния човек, не на всички други. Няма как проблемът ти с даден човек да бъде решен, ако вместо да го обсъдиш с него, го коментираш с другите.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 05d25aaeb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора: също, съжалявам, че темата е публикувана два пъти, явно е имало грешка.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 984164d5da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Съгласявам се с 3 с уговорката, че в България е много гадно такова прикрито честно поведение. В моят живот, който му е враг го знае, който е приятел - главата ще си дам. Но да поздравявам лекета, не, благодаря, защо да се преструваме? Моите карти са на масата и затова имам много приятели. Няколко неприятели. Но защо да се поздравяваме? Защо учите децата на лицемерие? В живота по-добре отрицателен. В живота колкото по-рано разбереш, че да се харесаш на всички е вредно, и на лоши и ок хора, толкова по-добре. Не харесвам харесващи се на всички. Те са лицемери и нямат мнение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 05d25aaeb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отново от автора :Д : Благодаря за коментарите. Доста от тях ме накараха да се почувствам по-добре. Оценявам, че ще отделили време да се опитате да ми помогнете. А относно тази моя така наречена "приятелка" установих, че дори не ми е била такава. Доста пъти се чудих дали наистина ми е била приятелка или не, но днес се убедих. Аз и тя няма да бъдем приятелки. И не за друго, а за броя пъти, в които тя ми е правила гадно. Отделно, че днес дочух да говори нещо за мен и клюки като цяло. Ноо все пак ви благодаря за коментарите, оценявам го. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker