Любов или чиста агресия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов или чиста агресия?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1550 пъти
Здравейте!

Мисля, че срещнах любовта на живота ми, но според разума ми не е той човекът за мен. Нашата връзка беще от тези бурните с много караници и много любов. Той е доста агресивен, поне в началото не беще с мен. Аз съм ревнива, но не от този тип жени, които следят, изтерясват и са на успокоителни. Заради това ми качество бях отблъснала вече човек и за това реших в тази връзка да съм по-сдържаха. Карма или не оказа се, че ревнивият е той. Забраняваше ми да излизам с приятелите ми момчета, да ходя на дискотеки без него, да изтрия хора (мъже) от социалните мрежи, да не нося грим и някои от дрехите ми, също така не искаше да излизам с мои приятелки, които дори не познава. Когато се притесняваше за нещо искаше ми телефона, за да види чатове. Страх го е, че ще го наранят. Той е от хората, които се доверяват много трудно. Повярвайте ми направих всичко, за да му спечеля доверието. Преди когато съм била във връзка оставях момчетата да ми пишат, дори някой път им отговарях (не и за да се свалям с тях). А сега дори и това не правех, който ме доближи го отблъсквам на секундата. Това е първият мъж, с който идеята за семейство и деца звучи страхотна. Но има неща, които ме плашат в него. Не пие често но щом го направи трябва да е на максимум, не ме разбира. Винаги си комуникираме, но когато е ядосан не се вслушва в това, което се опитвам да му обесня. Последното нещо, което се случи беше капакът. Напи се и му стана много лошо бяхме на вечеря в техните. Аз се притесних и ми стана лошо и бях по-дръпната, а и техните бяха там нямаше смисъл да се бутам. Той ме викаше, защото бях му ядосана че пак се докара до такова положение и не отидох при него. При което като се оправи стана и започна да ми крещи, че не съм била при него в такъв момент и да блъска мебелите. Нещата, които не помни - аз бях при него и се отдръпнах, когато му стана по-добре. Винаги съм му показвала, че е обичан и правех всичко, но той не го разбираше. Изгони ме от тях, а на другия ден дойде да ми донесе нещата. (искаше да се махна) А след като му казах, че е по-добре да се разделим започна да ме иска пак и не спира да ми праща цветя и да ме засипва с мили думи. Не ми е посягал, но усещам че тая агресия някой ден ще избие, а вече ще е късно да си тръгна.

Според вас това може ли да бъде превъзмогнато от моя страна?
Преглътнах много за да съм с него, мога и още! Но не мисля, че това е целта на любовта. Ако правиш твърде много жертви и да лишаваш себе си, то тогава това не е любов.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: df59c00ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ОТ АВТОРКАТА

Забравих да добавя, че при всичките му идвания да си ме върне се кълнеше, че няма да пие, ще се промени и няма да има такива караници.
Когато се напие и е ядосан е раздразнителен и се заяжда , на сутринта вече е нов човек и е гузен за това, което е направил. Има я любовта и от неговата страна направи доста неща за мен, преглъна си егото( което беше най-действащото в тази връзка). Правил е промени заради мен. Спред вас би ли удържал на думата си и сега? Страх ме е от факта, че когато човек се сдържа много време накрая избухва и нещата стават много по-зле.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0efb3486da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко може да се превъзмогне, правилният въпрос е дали трябва. Аз имам качеството вместо да се сривам, да се нахъсвам и да се сдобивам с допълнително сили. Ако някой ми събере багажа, приемам, че вече е взел решението и никое цвете няма да ме върне. Цветята не оправят нищо, виж колко много има по гробищата. Бога ми, все си мисля, че ще свърша точно така, с букет цвета до плочата, ако бъда с човек, който е много агресивен. Човек, който блъска, крещи и е способен да удря, а после се извинява и ме зарива с червени рози. Знаеш ли, познавам жена, която лежа месеци в болница, а до нея имаше ваза с прекрасни букети.
Ако не искам някой да си тръгне, няма да му събера багажа и да му го дам. А ти би ли го направила? Ако взема решение, после не се обяснявам, че съм сгрешила, защото е ужасно глупаво да разиграваш другите хора по този начин. Ти щеше ли да го направиш с него? Смяташ ли, че заслужаваш подобно отношение? Аз не бих приела с отворени обятия някой, който ще ми крещи, ще ме заплашва, ще блъска и чупи, само защото е бил пиян. Ами, ако държи на мен и не може да пие, няма да се напива до забрава и няма да ме плаши. Ако някой те иска и те обича, ти няма да имаш никакви съмнения. Той ще те уважава, ще говори нормално с теб, няма да те плаши нарочно, защото ще мисли за теб.
Между другото, ти самата трябва да уважаваш човека до себе си толкова, че да не го дразниш, като си пишеш и излизаш с други, освен ако не са ти приятели. Ти самата не бива да се опитваш да контролираш партньорите си, да им забраняваш това и онова. Сега си усетила какво е от другата страна, поправи се. Никой не би се чувствал добре до ревнивец-доминатор.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9455d9d9bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   пълен комплексар и насилник. Не е никаква любов, а избиване на комплекси и налагане на контрол.
Виж как веднага е обърнал другия край като е видял, че ще го напуснеш. Разкарай го, това не е нормална връзка, нито ще бъде семейство. Да, още не е започнал да ти посяга, но и това ще стане. Късай и хвърляй, това няма да се промени, поне не към добро

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 454319c2db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Никаква любов няма, бягай и се спасявай, колкото можеш по-бързо!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 14841cbe50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мило момиче, това не е любов. Когато обичах истински, даваш пълна свобода. Любовта дава криле, не ги отрязва. Той има сериозен проблем. Защо му позволяваш да се държи така с теб? Ти не си предмет, за да те третира той като собственост. Ако той наистина те обичаше, щеше да те уаважава и щеше да се старае да се чувстваш добре. Утре ще ти забрани да работиш. След това ще ти забрани да излизаш от къщи. И един ден ще се напие и ще те набие. Когато този ден настъпи сигурно вече ще имаш деца, няма да имаш работа и ще бъдеш напълно зависима от него. Няма да може да избягаш и ще ти се налага да го търпиш да те бие, да те унижава и да те контролира. Недей да си съсипваш живота. Това неговото не е само патологична ревност, но и лош и агресивен характер. Не си въобразявай че ще се промени. Сега ти носи цветя и бомбони защото се е изплашил да не те загуби. Като се върнеш при нефо пак ще почне както си знае. Защо изобщо се събирате с такива типове? Има добри момчета, все ще намериш някой който да те обича и уважава. А и да не намериш, по-добре да стоиш сама отколкото с някакъв който да те тормози

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1d4da296b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей, смятам, че доверие не се печели, когато изпълняваш безропотно прищявки - не се обличай така, не прави това-онова. Човек, който "носи" бремето на предните си връзки и взаимоотношения е слаб човек... Смятам, че не е трябвало да се съгласяваш да променяш себе си, ежедневието си и т.н.
Може да бъде превъзмогнато всичко, но въпросът е колко време още ще превъзмогваш и какво още трябва да превъзмогнеш, за да си в отношения с човек, който те наказва с недоверие заради предни разочарования...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dad0150c10
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Де ги намирате бе...

1) Един нормален мъж, никога няма да се направи на прасе, особено пък вкъщи...
2) Един нормален мъж, никога няма да дойде да ви се извинява, моли на колене, обещава и увещава. Това е поведение на имбицил и безгръбначно.
3) Един нормален мъж няма нужда да бъде ревнив, за да те респектира, и да ти покаже че ако очите ти шарят, нямаш място при него.

За съжаление, днешната жена дори не знае какво е мъж. Мъжът има принципи заради самият себе си. Това значи, че нито ще се поддаде на просташко поведение, защото това показва характер (по-точно липса на такъв), нито ще отговаря пред вас за собственото си поведението. Вие не сте факторът който ще му каже какъв е. Това е разликата между мъж и жена/дете.

Това което описвате в повечето теми е "женска любов" ако мога така да се изразя. Емоции, драми, лъжи, ревност. Днешната жена не търси истински мъж, търси явно нещо друго, като плюшено мече, fuckboy, и аз не знам... И все е жертва... Просто във всяка ситуация, все тя е горката, милата. А защо такъв си го избра бе? Жените избирате днес, да кажеш някой друг те събра с тоя образ, а ти си го избра... Ако смяташ, че наистина той ти е виновен, следващият ще е същият, защото пак същия ще си избереш... Така заслужават тези за които проблемът никога не е в тях...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker