Има ли изобщо изход? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли изобщо изход?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1422 пъти
Напълно обърках живота си. Изобщо не виждах накъде вървят нещата или виждах, но не знаех какво става и как да променя нещо.
Дори не знам откъде да започна. Общо взето във всички области съм на нулата или под нея и все повече се отчайвам. Панирам се за бъдещето и да не си остана завинаги в това положение. На 30 години съм а работя като мияч на чинии за 450 лв. и живея с майка си, която всеки ден ми крещи, обижда ме много лошо, миналото лято ми посегна, подиграва ми се и ме има за отрепка, както и всички останали хора. Нямам приятели, никога не съм имал и гадже, нито съм имал интимни отношения. Със средно образование съм, не говоря езици. Имам и още един проблем, здравословен, сериозно затлъстял съм, 175 кг. съм и никой не иска да общува с мен. Страшно ме потиска, че живея с майка си на тия години и тя така с държи с мен. Искам да уча нещо, но ми е страшно трудно да се ориентирам и не знам дали ще се справя с ученето и таксите и разходите. Искам да уча нещо в чужбина, чувал съм, че в някои страни е безплатно, мога и работа да си намеря там. Искам да започна нов живот, но не знам как и понякога си мисля, че няма смисъл, защото вече съм на тези години и докато завърша, ще съм на 35-36 и вече не знам какво ще правя, но да си остана в това положение много ме е страх. Не знам дали това с ученето в чужбина не е твърде голям залък за мен и дали не си правя илюзии. Изобщо не знам какво да правя, откъде да започна да променям живота си, за да наистина той да се промени.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: c5c3a37405
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Можеш да се справиш, но духом си паднал, а така е много трудно да следваш плановете си. Разбирам те, защото е трудно когато толкова близък до теб човек не вярва в теб, но наистина най-важно е ти да те се отпишеш. Аз лично не съм сигурен, че е нужно да е в чужбина, но щом така искаш. Важното е да предприемеш действие, за да видиш какво е необходимо за направиш, информация търси за момента, без нея не може. Никога не е късно, в чужбина е нормално на 30-40 хората да преквалифицират или да се развият още повече, магистратура и т. н. Имаш ли връзки извън България, познати, иначе е трудно определено, не е невъзможно, но информацията е добре да е от първо лице. За физическото състояние, започни тренировки - фитнес. Няма нужда да ставаш рамбо, тренировката винаги ти помага да се почувстваш по-добре, особено като видиш след време, че наистина има резултати. Започни още тази седмица тренировки, ако не фитнес, бягай първо, така ще започнеш за гониш някаква цел. Добро начало. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7d0cb07d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо започни да спортуваш и да се храниш правилно. Това КОРЕНО ще промени живота ти. Започни с малко по малко, примерно с тичане всяка вечер по 10 минути, после увеличи на 20 минути. Откажи се от вредните храни - сладко, газирани, чипсове и т. н. По-нататък може да започнеш с вдигане на тежести във фитнес зала.

Второ - аз на твое място бих седнал да науча някой език за програмиране - има толкова много безплатни ресурси в интернет. Моя поглед върху нещата е, че програмирането се учи най-бързо и има много голямо търсене на пазара на труда, плюс това заплатите започват от 2 000лв нагоре и стигат до 5-7 хиляди съм срещал в jobs. bg.

За една година усилено учене и спортуване, съчетано с правилно хранене, можеш да обърнеш живота си на 360 градуса. Просто си го представи - взимаш 2 бона заплата, наемаш си квартира и заживяваш самостоятелно. Отделно си свалил значително килограми и се чувстваш добре. Ти избираш, начини има, или се трудиш, или не се оплакваш.

Успех.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 986f212dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Рискувай, смело напред! Нямаш какво да губиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 063f7832a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаш наистина проблем. Един единствен е според мен. Теглото. Знам, че ще ти е адски трудно, но не е невъзможно. За много работодатели теглото ти е стряскащо. От там не можеш да си намериш добре платена работа. Образуванието е фактор, но много хора са със средно и си докарват доход около 1000лв. По нататък. Майка ти е изпаднала в състояние, че не вижда как "детето" и не може да се реализира. Изпаднала е в паника, че ти ще продължиш по този си начин. Не е късно да започнеш с отслабването. Когато те изнерви. След работа или просто когато решиш, излез. Разходи се повечко. По нататък се опитвай и да бягаш. Свали го някак това тегло бе човек! Аз когато засека пълен и едър човек на улицата се отдръпвам. Имам и пълни приятели като теб но на 130-140 кг. Единият дори също живее с майка си и баща си но е на 35. Работи в една френска фирма за над 900 лв. Лошото при него е, че налива пари в много скъпо хоби и чака на майка си да го пере и да му готви. Намали храната. Разхождай се повечко. Отслабни. Сам ще усетиш разликата. Аз не качвам много над 75. Но съм стигал и до 85. На 85 ми става много тежко и трудно. Качвах без проблем стъпалата до 3-я етаж. На 85 едвам си поемах въздъх като го направя. Намалих си работосподобноста. Всичко ми беше трудно. Спрях да се храня на обяд. Сега само вечерям и си подържам 75. На 40 съм и ако кача, съвсем ще седна да си почивам а от там ще ме уволнят. Натисни си волята и сам ще се убедиш.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 739c4f1876
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Първо потърси работа с по-високо заплащане, за да имаш финансовата способност да се изнесеш на квартира, да запишеш висше и курс за език. После запиши курс по език, накрая му ще положиш различни тестове и ще се сдобиеш със сертификат. Смятам, че да знаеш език е първата крачка, далеч по-лесна от висшето. Това ще ти даде възможност да работиш в кол център, където заплащането не е малко, а работата е добра. Запиши задочно, препоръчвам ти да е в България, защото ще бъде прекалено стресово да заминеш в чужбина. Хубава е мечтата ти, би се справил, защото ще имаш цел, но може би не е редно да се претоварваш излишно с притеснения, нерви и това да бъдеш напълно сам на чужда земя. Да, ще ти отнеме време да завършиш. Но ти си голям човек, разумен, ще се справиш. По-добре на 30 години, отколкото на 40 години, нали? Не е страшно да поемеш по пътя си сега, страшно е да не го направиш. След няколко години ще си напълно смачкан, ако не съумееш да предприемеш нещо.
Винаги най-удобното решение е да не излизаме от зоната си на комфорт, да не предприемаме крачки към развитие, да оставим нещата такива, каквито са. Удобните решения са още и нож с две остриета. Както си продължаваш по същия начин, така се оказва, че си стигнал едно дъно и си продължил да копаеш надолу. Направи нещо. Токсични хора, ниско самочувствие, липса на увереност, че ще се справиш... това са все неща, които трябва да пуснеш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c2d615a2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Никога не е късно за нищо. Не можеш ли да заделиш малко пари, все пак не плащаш квартира. Дори всеки месец да са малки суми. Разгледай специалностите в БГ, виж колко са семестриалните такси и задели сума поне за един или два семестъра. По нататък може и стипендия да получаваш, ако имаш отличен успех. За чужбина е малко сложно, ще ти трябват повече пари и като не знаеш език, как ще запишеш висше там. Това е абсурдно. Защо още сега не си потърсиш друга работа, може и в друг град с повече възможности, ако си от малко населено място. Нещата няма да станат изведнъж, но с малки стъпки е възможно. За секса, опитай с проститутка, за да не ти тежи, че си девствен. За килограмите, ти си знаеш, че трябва да отслабнеш, потърси подходящ начин и с повече воля ще успееш. Просто работи върху проблемите си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 79c549b457
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съм автора, но искам да кажа, евала за адекватните коментари и че не почнахтв с обидите.
Авторе, почвай да тичаш и забрави какво е това хляб. После се натовари с 2 работи(да не се прибираш при майка си) може и паралелно, да запишеш задочно.
Късмет.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 344655969c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз записах висше на 43 и за една година свалих 15кг. до тук, а целта ми е да сваля още 5-6 и да стана 75 кг. с плочките на корема и т. н

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 496f9944f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Приятел, радвай се че си жив и здрав и от ръцете ти идва всичко.. благодари на господ, че ти дава сили всеки ден и се мотивирай със спорт.. по голяма мотивация от това в подобна ситуация няма кой да ти даде, послушай пичовете писали над мен!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 753d937b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Изкарай курс за програмист

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b4f806f53d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря на всички за коментарите.
Забравих да добавя, че пия антидепресант, защото имам много тежка депресия. Лошото е, че ми личи ужасно много, в последно време сякаш не мога да се позная в огледалото. Самата физиономия някак ми се е изкривила и приличам на слабоумен и адски неадекватен и хората са страшно груби и ме гледат много гадно навсякъде. Не знам откъде и как да започна дори и следващата седмица. След работа съм като пребит. Майка ми винаги ме е унижавала и биела още от малък и повтаряла, че като порасна ще мета улиците, защото не ставам за нищо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker