Ще спрат ли да ми завиждат? Ще намеря ли истински приятел? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ще спрат ли да ми завиждат? Ще намеря ли истински приятел?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1506 пъти
Здравейте, пише ви едно отчаяно момиче. На 18 години съм и не мога да намеря истински приятел, което много ме натъжава. През годините имах няколко приятелки и приятели, но винаги ме предаваха (след това се опитваха да се сдобрим, но аз не прощавам предателства). В момента имам една "приятелка" в училище, просто за да не съм сама. Може да прозвучи нескромно, но съм доста по-хубава и харесвана от нея, личи си че е комплексирана от мен и ми завижда. Как съм разбрала ли? Постоянно подмятания с тип подигравки, на които знае че аз се дразня. Адски е дразнеща, не мога да я понасям просто. И винаги това е бил проблема при мен, че всички са ми завиждали, а аз съм човек който много държи на приятелите си и никога не бих завиждала за каквото и да било (даже много ще се радвам, ако човека е щастлив). Много искам да срещна един такъв човек, който не е завистлив и да ми бъде истински приятел. Попринцип аз съм такъв човек, че не ми е нужна голяма компания, винаги съм имала по една "приятелка" (може би това ми е грешката). Чувствам се адски самотно. Според вас в мен ли е вината, с какво ги карам да се държат така с мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 28505b289b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей.
Спокойно, проблемът не е в теб.
Просто българският манталитет си е такъв.
Народът е смачкан и не може да търпи хората, които не са.
И аз имам същия казус от тийнейджър, но вече съм на почти 30 години и спря да ме впечатлява.
Добри хора, които не са комплекирани и съдържат стойност в себе си, има.
Те ще са около теб и в добро и в лошо :)
Просто имай търпение и не се обграждай насила с негативни хора.
Като е такава, зарежи я и си живей сама.
Практикувай някакви хобита и си запълвай времето.
Така покрай нещата, които обичаш да правиш, можеш да срещнеш хора с твоите интереси, с които да си допаднеш.
Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 17addd2b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може да опиташ да си смъкнеш самочувствието малко. Личи ти даже от няколкото реда, които си написала. И не бъди лицемерна, уж си приятелка, пък не можеш да я понасяш?

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 23aa629515
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   ти си човек, който държи на приятелите си, но няма такива. имаш една, но дори нея не понасяш. всъщност ти не си човек, който държи на хората. ако те интересува кой е по-о-най, то ти не си възрастен човек, въпреки, че си на 18 години, ти си на 5. Ако третираш хората зле, ако си нагла, парадираш с външност и социален статус, то никога няма да имаш истински пирятели. Никога няма да имаш точен човек до себе си, просто защото точните хора не харесват леките хора.
Като човек, който има приятелка, с подобен проблем като теб, ще ти кажа така - почни да бъдеш по-любезна, по-тиха, бъди красива, щом е толкова важно за теб, но не го парадирай - хората сами ще забележат какво си и качествата ти и сами ще почнат да идват при теб. хвани по прочети малко книжки - силно препоръчвам как да имаме приятели и да влияем на хората. там един много умен човек е обяснил основите на първите 7 години.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: aaf6ba277b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   грешката ти е, че имаш самочувствие. Не отричам - предатели много на този свят, но защо си мислиш, че всички са те предали, защото си красива? с това твое "едно на ум" сама си пречиш да намериш истински приятели като смяташ, че всички ти завиждат. :д Опитай се да пренебрегнеш факта, че си "доста по-хубава" от момичетата, с които общуваш и се дръж като истински човек. Аз с една приятелка така се скарах.. години наред приятелство и тя постоянно си мислеше, че й завиждам на парите, на косата, на дрехите.. как да общувам с такъв човек, който се поставя над мен въз основа на външния си вид? Помисли над ценностите си и опитай да видиш грешката и в себе си не само в останалите. Иначе тук спор няма- в днешно време е много трудно да намериш човек, който би стоял до теб винаги. Просто хората са злобни по някаква причина и масово са егоисти, но има.. все някъде има истински приятелства.. просто с възрастта "истинските" приятели.. с годините и трудностите все по-малко стават и с времето осъзнаваш кой наистина е до теб заради самия теб, а не заради някаква изгода. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 13b498a2c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Първо, това, че не прощаваш предателства, не е повод за гордост. Никой не е безгрешен и щом когато ти сгрешиш, очакваш да могат да ти простят, трябва да можеш да прощаваш и ти.
Пиша го, защото може така да си пропуснала някое истинско приятелство.
Второ, за приятелство се искат общи интереси. Запиши се на курсове или виж някоя фен страница във фейсбук на нещо, което харесваш. Така можеш да се запознаеш с хора, с които да си допаднеш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f822b4f8a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Купи си куче, че иначе не знам кой ще те трае.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 386052b4e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никой не ти завижда просто егото ти е голямо и затова нямаш приятели

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d2e4d194c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Докато носа ти е вирнат и се имаш за голяма красавица и мислиш че всички ти завиждат, НИКОГА НЯМА ДА ЗАВЪРЖЕШ ПРИЯТЕЛИ.
Слез на земята и тогава може да се сприятелиш с някой

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d853963f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз мисля, че вината е в теб, защото от изказването ти си личи, че ти си много надменна и това по някакъв начин го показваш на тях. Казваш, че си доста по-хубава и харесвана от нея. Ти може да не го казваш това, но лицето ти отразява мислите ти и другите го усещат. Ти няма да имаш истински приятелки ако така продължаваш. Има една поговорка: Вола като рови то пада върху главата му.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 26b1589101
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ОТ АВТОРКАТА: Само един човек е преценил правилно ситуацията и това е човекът от коментар 1. До коментар 5 ще кажа, ДА гордея се, че не прощавам предателства и че имам принципи :) не мисля, че това ме прави лош човек! И никога не съм казвала, че съм безгрешна, но твърдя че не съм ЗЛОБНА и КОМПЛЕКСИРАНА спрямо приятели! Виждам, че за вас когато човек е реалист и казва фактите, то значи че е с огромно самочувстви!? Отново коментират същите злобари и комплексари, каквито са 98% от хората. Никога не съм искала да съм над някой, а просто съвсем нормално отношение, без ехидни усмивки и подмятания!

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d853963f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   О, авторке с номер 10, ако тук има злобари то ТИ СИ най-голямата злобарка. Точно това което твърдиш, че не си ЗЛОБНА И КОМПЛЕКСИРАНА, точно с тези ГАДНИ НЕДОСТАТЪЦИ в характера ти най-много изпъкваш и от тях ти няма да се излекуваш НИКОГА щом това не е станало до навършването ти на 62 години. НИКОГА.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker