Не се разбирам с майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (93136)
 Избор на редактора (165)
 Любов и изневяра (21826)
 Секс и интимност (10876)
 Тинейджърски (19786)
 Семейство (4585)
 Здраве (7539)
 Спорт и красота (3941)
 На работното място (2022)
 Образование (5606)
 В чужбина (1243)
 Наркотици и алкохол (904)
 Измислени истории (716)
 Проза, литература (1452)
 Други (12467)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не се разбирам с майка ми
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 884 пъти
Жена на почти 26 години съм. Ситуацията е следната. Обичам, уважавам и съм безкрайно благодарна на родителите ми, че са ме отгледали, възпитали, изучили и винаги са ме подкрепяли. Но мисля, че имам един проблем с майка ми. Опитва се да ми дава съвети, чрез които, обаче, ми се струва, че налага своето мнение.
Първо беше какво да уча. Тайно се записах в друга специалност и иска-не иска се примири. После, като видя, че ми върви ученето и съм добра в тази сфера, се успокои и нещата потръгнаха нормално.
Да, обаче дойде време за работата. Като студентка работех почасово в книжарницата на едни роднини. След като завърших, реших да си търся работа по специалността. По принцип имам две опции - офис и от вкъщи, но работата, която се извършва от вкъщи, ме влече доста повече и тя ми е на сърце. Интересно ми е да се занимавам с тази дейност и това е най-голямото ми желание. Не съм казала, че цял живот ще работя това. Искам като за начало да се пробвам.
Но не, според нея трябвало да започна веднага в някакъв офис, към някаква фирма, по-престижно било, повече хора имало там или да ходя в чужбина.
В личния ми живот е същото. Постоянно ми дава съвети, но с един назидателен тон, сякаш трябва да стане това, което тя е казала.
Опитах се да говоря с нея и да й обясня. Но тя се отнася към мен, сякаш съм на 16, а не на 26. Тъкмо си помисля, че сме се разбрали, и след някой ден се започва наново. Баща ми е по-либерален и не ми се меси толкова много, опитва се и с нея да говори, но кой ли го слуша. Като се опитам да й кажа, че много ми се меси, тя се сърди. Нали ми е майка, значи трябва за всичко да се съветвам с нея. Така мисли тя. Да, но аз се съветвам за което сметна за нужно. Изобщо не искам да се стига до такива ситуации и ми е много неприятно да пиша подобна тема. Но искам съвет как да се разбира с нея, без да ми се обижда, сърди и да останем в добри отношения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 299953495d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Няма как да стане без да ти се сърди и обижда тъй каго това е най-елементарна манипулация, за да стане в крайна сметка това, което иска ТЯ, вместо това, което искаш ТИ и те прави щастлива. Родителите са ни отгледали и сме им благодарни и ги уважваме, но това не означава, че трябва да ги оставяме после да ни се месят, за да бъдат ТЕ щастливи. Уважението не означава подчинение за сметка на собственото ти щастие и правото на личен избор. Ако не наложиш граници, след време ще си намериш мъж и ще му причиниш тормоз от дърта тъща, което е ужасно и скопавящо. Познавам мъж с подобна тъща - когато споменава жена си не я нарича по име или “жена ми”, а “майката на малката”. Казва, че би се развел на секундата, ако не е детето. Всяка жена заслужава да обича и да бъде обичана, не да позволява постоянно вмешателство на майка си във връзките си. Майка ти си има мъж, да се занимава с него. Съветвам те когато възникне ситуация, с която ти не си ОК, да й кажеш да спре съответното поведение. Ако не го направи, ти й се разсърди - не й вдигай, излез от стаята, не й отваряй вратата. Иначе казано - с нейните камъни по нейната глава. В крайна сметка тя не се интересува какво искаш ТИ, а какво иска ТЯ. Ако е добронамерена, ще разбере и ще се съобрази. Ако не е, по-добре да ограничиш контакт. Такива хора са токсични и те мачкат.
Моята майка се държи с мен като с възрастен и иска аз да съм щастлива, да се прибирам и да прекарвам времето с мъжа си, да почета или да направя нещо за себе си. Обаждам й се горе долу един път месечно да ги чуя какво правят и разговорите ни са по-скоро на тема психология, философия, литература, интересни случки от живота, отколкото да ми казва какво как да правя - тя си е свършила работата като родител, притеснява се, но знае, че ще се справя и единственото, което иска е да съм щастлива. Ето това е майка, която иска най-доброто за теб, не за себе си. Виждаш ли разликата?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 899a906735
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Здрасти, пише ти човек с подобен казус. При мен проблема е майка ми, а вече и свекърва. и двете само дават акъл, но понеже не им мълча и двете смятат, че съм зла и проклета и несговорчива. На 26 си. Вече не е необходимо да живееш с родителите си /ако още живееш де/. Аз се изнесох от нас на 23 и живея в апартамент с още 5 човека. Така просто мога да си го позволя. Нашите бяха твърдо против, но... Има едно НО - ти и аз не сме на 2. Майките ни, не ни кърмят. На тази възраст вече имаме ясни възгледи. Та тропни с крак / но културно/ ако има драма поговори първо с баща си, щом е по-адекватния от двамата. Кажи му да трасира мястото преди да и сервираш това, което мислиш. Факт прави го от добри чувства, но вече не живеем в онова време, което нещата следваха определен ред - раждаш се, учиш, жениш, раждаш. Сега животът минава и се увлича бързо и от теб зависи как ще тръгне той.
умната! горе главата.
ако много пък е тегаво, предложи и или директно я заведи на психотерапия за двойки. ще се изненадаш това колко помага, когато има буфер между вас - принципно баща ти, ама още по-добре някой който не те съди, а само слуша
Късмет!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e36d465714
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Простичко е. Щом работиш, изнеси се от къщи и никой няма да ти се меси. Ако решиш да останеш - поеми твоята част от разходите. Също - минимизирай информацията към нея. Тя ти се меси, но хайде на бас, че преди това ти всичко си изпяла пред мамчето. Оставяй пари, дръж устата си затворена и да видим как и в какво ще се намесва. Но най-добрия вариант наистина е да заживееш самостоятелно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 70d6dfbe21
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Съгласна съм с майка ти относно работата. 26 не е 16, но не е и 36. Твърде млада си, за да работиш от вкъщи. Сега е времето да създаваш контакти, които ще ти трябват за в бъдеще.
Иначе явно майка ти се убеждава не с думи, а с дела. Ако види, че ти потръгва, поне за това ще спре да те съветва.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7948dfbf63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   " Да, но аз се съветвам за което сметна за нужно. Изобщо не искам да се стига до такива ситуации и ми е много неприятно да пиша подобна тема. Но искам съвет как да се разбира с нея, без да ми се обижда, сърди и да останем в добри отношения. " - Хем голяма, хем п...!? На 26 години, а още си при мама и тати. Вместо ти да даваш вече съвети, още се нуждаеш от такива, даже и от непознати хора искаш. Това показва, че още не си дозряла за самостоятелен живот, затова майка ти така реагира. Докажи й, че си зряла жена и тя ще престане със съветите!

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0bff919d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не можеш!
Не прави физиономии. Ще обесня защо не можеш да се разбереш с нея.
Баба и дядо ти са я отгледали по начин който са били отгледани те самите. Подсъзнателно тя знае, че така е правилно и така трябва да бъде. Ако си само дете на мама и тате е още по сложно да покажеш, че си порастнала. Носила те е 9 месеца до сърцето си. Направена си с любов. Ужасно много грижи и треперене над теб. И в един момент да взимаш трудни решения сама? ! Тя може да го отрича това, но подсъзнателно тя трепери за теб. Сега ти е по трудно да го разбереш, но един ден и ти ще станеш майка и ще разбереш твоята. Тя няма да престане да ти се бърка и меси в решенията. Но до една степен и аз съм съгласен с нея за надомната работа. Не си малка изобщо. Не ти трябват малки суми от тази работа. Тя не иска да се изолираш в къщи. Трябва да поемеш по своя собствен път и да създадеш свое семейство. Да се порадва на внуци и т. н. Има доста такива жени които се затварят в къщи и като станат на 50-60 търсят да създават семейство. Моята жена роди на 34 години. Също беше затворничка в квартирата си. С мъка я върнах м-у хората. От там и проблемите с напредналата възраст и бременноста. След 33 се наблюдава по голям процент за усложняване при бременноста. Детето има по висок процент за синдром на Даун. Прочети за това. Не се крий в къщи, а послушай и майка си. Тя е човека който би ти дарил сърцето си ако се наложи. Това са нормални действия от нейна страна.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f5da100d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Каква е тази дейност която се извършва от вкъщи? Предполагам ти не си единствената в България, която извършва тази дейност за да не смееш да кажеш каква е. Когато знаем за какво става въпрос тогава може би ще ти дадем някакъв съвет. Също е от значение и къде живеете. Ако сте от малък град майка ти може да си мисли, че в големия град ще имаш по-голям успех. Каква ти е специалността, че можеш тази работа да я вършиш от вкъщи. И последно, ти си на 26, учена-вишистка, а не знаеш как да постъпиш с майка си. Тук едва ли всички посетители са по-учени от теб. Дай малко повече информация ако наистина искаш съвет.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: fa18da7ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Просто ги напусни, живей сама и няма да имат никакъв контрол над теб. Ще си общувате когато си залипсвате и така. Не се чувствай зле от тази мисъл. Спокойствието ти и личното ти удоволствие от живота са по-важни от мнението на родителите ти, все пак, не искаш нещо лошо. Просто ги напусни, няма страшно в това да не са много в живота ти, същото важи и за хора, които не те разбират, но не са ти роднини, по настрана да са. Загрижеността е едно, но желанието да контролираш показва неща, които няма да казвам, нали са ти родители... Но ти си ТИ, животът е твой.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 61081c7fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не позволявай на майка си да го прави.. Ще ти създаде много проблеми в бъдеще. Казвам от опит - майката на бившата приятелката ми ни раздели.

М24

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7f403f74d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   А ти що щеш при тях на 26. Казваш, че вече работиш... нещо квартирка, или кредит за собствено жилище няма ли да предприемеш?
От историята ти изглежда, че нямаш братя и сестри, затова и толкова се е вторачила в тебе. Ако бяхте 2-3-ма отдавна да ви е изпуснала спатиите.
Хващай гадже, излизайте на квартира, или си търси по-доходна работа, но се махни от там!
Казваш "Но тя се отнася към мен, сякаш съм на 16, а не на 26. ". Ами как да се отнася, след като с житейското си поведение ти се държиш като 16-годишно момиче, а не като 26-годишна жена с работа?
Марш оттам!

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0087b1a6f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   За работата мнооого бъркаш, 4.
Колкото по-рано започне на свободна практика, толкова по-добре.
Контактният човек умее да създава контакти по принцип, офиси-мофиси не му трябват, а и там човек се зомбира с времето.
Соцът наистина много е промил мозъците на повечето българи.
Авторке, СПРИ да се отчиташ на майка си и при първа възможност се изнеси с някакви приятелки. Това е.

ж31

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4edfeaa754
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Дали не избързваш със заключенията си?
Питала ли си се защо наистина майката се държи така с теб?
Просто вземи нещата в свои ръце.
Ако ти не вярваш в себе си, никой няма да повярва.
Явно си несигурна и когато не получиш отговора който искаш, се ядосваш и изнервяш, че майка ти не е съгласна.
Ако искаш нещо истински, не ти трябва мнение.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker