Хората са лоши... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Хората са лоши...
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1573 пъти
Момиче, 16год.
Здравейте. От мноого време съм забелязала, че хората, с които общувам, искат да ме накарат да се чувствам зле. Независимо дали са близки приятели или просто познати. Става въпрос за хората на моята възраст.
Попринцип смятам, че съм доста симпатична, имам хубави дрехи, умна съм, добра съм в много неща, готина съм, с готини родители.... И колкото и нескромно да звуча, аз всъщност съм доста скромна и гледам да се държа добре с всички... Не се фукам с това, което имам. И доста съчувствам на хората. На моменти нямам много увереност, защото не усещам подкрепа.
Забелязала съм как близки приятелки ми правят скрити обиди. Примерно, че съм грозна на дадена снимка, ама после казват, че се шегуват. Чела съм чатове, в които 2 от най-близките ми приятели ме обсъждат и обиждат. Когато съм с нова дреха ме оглеждат само и се нацупват. Или искат да ме изкарат тъпа, че много съм учила и за това имам хубави оценки, а те изобщо не учили. Аз аз почти не уча, просто разбирам нещата... Не се радват за мен, когато постигам успехи. Имам може би 1-2 приятелки, които смятам за истински, а останалите искат да ме комплексират. Не знам точно как да го обясня, но това е по-скоро усещане. Дори и един поглед говори много. Просто начина по който фалшиво ми се правят на приятели...
Миналия ден “умника” на класа на една контролна не знаеше един въпрос и ме попита и аз естествено му го казах. После се оказа верен и той ми вика “Еми, който много си учи уроците ги знае нещата”. Аз уча по макс 2 часа на ден. Едва ли той попринцип знае всичко, щото хич не учи... Пък и какво лошо има в това, все пак на тази възраст главно за това трябва да мислим, а не за дискотеки и алкохол... Даже точно него съм го спипвала да ме зяпа през часовете и като го погледна си отмества погледа. Не разбирам, честно...
Понякога имам чувството, че нещо съм сбъркана, после се сещам, че хората са лоши и завистливи... Не знам вече какво да мисля... Благодаря за отделеното внимание, ще се радвам да чуя какво мислите :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: c9d24aaebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не хората са лоши, а някои деца тинейджъри. И не лоши, а комплексирани, вярвайки че ако някой е по-лош от тях това директно прави тях по-добри. Не от него а попринцип. Трудно е да намериш човек който истински да се радва за теб и успехите ти. Но има, повярвай ми и откриеш ли такъв човек не го губи. Затова и истинските приятели са малсо 1-2ма. Все пак на масата от хора им е трудно да признаят, да не кажа невъзможно, че ти да речем си умна, красива, в прекрасни отношения с родители и тн. а те са изкарали поредната незадоволителан оценка, майка им не им дава пари за онова готино якенце и им е излязла пъпка да речем. Те се фокусират върху това което имаш ти и това което нямат те. Затова завиждат и търсят за какво да те унижат. С възрастта някои преудоляват това, други се научават да го прикриват. Но повярвай ми с възрастта всичко това обикновенно тръгва към по добро. Вече всеки има свой живот, работа, семейство. Трудно се прави това сравнение както в училище. Събирай се с повече с хора които са достатъчно самоуверени в собствената си стойност и нямат нужда да гасат теб за да блестят както се казва. И гледай да страниш от комплексарите, защото от тях няма да видиш нищо добро.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4c26c02c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Казваш, че си скромна, но всъщност изглежда сякаш си мислиш, че всичко се върти около теб. Прекалено много задълбаваш в чуждите мнения и търсиш одобрение, вместо да се концентрираш върху себе си. Нормално е да искаш да се впишеш и всички да те харесват, но не това е начинът. Не виждам никакъв скрит намек в коментара на съученика ти, което ме навежда на мисълта, че в много случаи просто се изкарваш жертва без реално основание и все някой ти е крив. Фалшиви хора има много, но като се оплакваш или впечатляваш от всеки поглед нищо не постигаш. Замисли се дали самата ти си искрена и позитивна с останалите (ама наистина), старай се да бъдеш такава преди всичко с хората, които приемаш за истински приятели, цени ги и не обръщай толкова внимание на останалите.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 200abb95a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Хайдееее, 62 годишната Сливенска Ромска баба отново се превъплътява на 16 годишна ученичка. Всичко е по старому само дето е пропуснала да каже, че е много красива, а този път само казва, че е симпатична /каква скромност/, но не е забравила другите суперлативи като умна, готина, доста скромна, не се фука и най-важното тя почти не учи, просто разбира нещата. Тя е атеист и от много малка е разбрала, че няма Бог в нейната тема: "Защо е страхотно да бъдеш атеист", но също си признава, че е шизофреничка пак в нейната тема: "Мога ли да имам пълноценен живот с шизофрения". Ех, има някои неща които не разбира, но пък има смелостта като едно откровенно момиче, да пита в нейната история: "Бях ли сексуално насилена". Ами пак от толкова ранно прозрение тя е разбрала, че хората са лоши. Малко са хората с такава интелигентност, а тя е само на 16 год. Модератори не пропускайте да ми публикувате коментара.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: bc174f66ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хората са зли и коварни, това не трябва никога да напуска съзнанието ти. Подготви се, да се разочароваш от всички. Ако някой те изненада, то ще е приятно. Повярвай ми, обратното е далеч по-лошо.

“Еми, който много си учи уроците ги знае нещата”

"Еми", прав е, въпреки че го е казал в някакъв жалък опит, да те злепостави. Подобни хора са жалки. С времето, ще разбереш че заслужават съжалението ти, а не омраза. Това е максималното интелектуално и духовно ниво на развитие, което ще достигнат, защото е стръмен път надолу, след това.

След 10-15 години, ако си умна и си изиграеш добре картите, ти ще видиш хората, които са те тъпкали и унижавали, сега да са на дъното на социалното блато, разкъсвани от дребните си битови проблеми, алкохолизъм и психически проблеми, причинени собствената им некомпетентност и нежелание да се развиват. Не се радвам, че са там, но сами се закопаха в дупката.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c8daf2cb63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да, лоши и завистливи са.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9e9dfcf4d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   В живота е така. Истински приятел рядко си намира. Всички ти завиждат, правят ти се на приятели и накрая ти говорят зад гърба, предават те и когато имаш нужда от тях, ги няма. И аз съм забелязала подобни неща с класа ми. Буквално почти всички си говорят зад гърбовете и накрая "Оо как си, ще дойдеш ли с мен до еди къде си, много си хубава". Тъпи камплексирани подмазвачи, които са с теб само защото можеш да им искараш една 6тичка. Не ги отразявай тези лицемери. Дръж се мило с тях, но не ги допускай до кръга си с приятели и не им споделяй съществени неща или просто им кажи какво наистина мислиш за тях. Аз така направих с една съученичка, която много ми се правеше на приятелка, ама сега ми говори зад гърба. Аз си знаех, че лицемерства и и казах. Да не ти пука. Накрая те ще се убият от завист и злоба.
Ж, 16 :D

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 242586f01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нормално е да има и такива моменти. Щом смяташ, че имаш 2 истински приятелки, тогава ги дръж до себе си. Тези момичета ти завиждат, хората са такива. Не им показвай, че ти влиаят и в края на нещата ще направиш нови запознанства с нови хора. Звучиш супер пеканата, те губят.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2785a1f205
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Само почакай, ще се нагледаш на какви ли не, човешкото е рядко срещано. Истината е, че трябва да се бориш и да си разумна. Успех.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 86ba303260
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Грешка е, че не учиш, за да привлечеш одобрението им. Учи и се образовай. Това ще ти остане от училището. Приятел може да ти е само гаджето ти. Всички други ще се радват да са над теб и биха ти били приятели само, ако си по-зле от тях. Приятелството е заблуда. Има само общи интереси. Никога няма да те потърси, за да сподели радости. Всеки, който ти обръща внимание, търси скрита изгода от теб. Това са уроци от живота, които се научават в по-късен етап, но аз ги споделям с теб сега.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 83b6745372
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти си на 16, това не е нищо, а и на тази възраст рядко има истинско приятелство. Не споделяй и не се доверявай много. Подбирай хората, с които излизаш/общуваш и ще си добре. Пък и за в бъдеще само на такива лигли ще се нагледаш...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker