Втора категория любов. Някой чувствал ли се е така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Втора категория любов. Някой чувствал ли се е така?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1752 пъти
Моля Ви кажете, защото ще се побъркам вече. Имам чувството, че съм прокълната за вечни времена. Пиша тази изповед подтикната от лошите чувства, с които се боря напоследък. С него съм от две години. Преди него съм имала три сериозни връзки като в първата мога да кажа, че бях наистина обичана, но бяхме малки, аз бях дете не знаех какво е любов, страхувах се. Скъсахме, събирахме се и така, нараних го доста, но без да искам. След това и той ме нарани. През всичките тези години аз много съжалявах, че съм го ранявала и е страдал за мен. Искала съм му прошка няколко пъти, той е добър прости ми, не се виждаме не знам нищо за него, но винаги съм искала. той да е щастлив. След него обаче всичко се обърна на опаки. Не ми върви с мъжете. Винаги аз бях тази, която страда накрая и по време на връзките. Чувствах се и в момента в сегашната ми връзка се чувствам, така все едно съм втора цигулка, втора катогерия любов. Така все едно съм кошче за развалини, които са били ранявани и сега раняват мен. Сегашният ми, нищо не е говорил за бившата си, но усещам, че много я е обичал, повече от мен. Не говори за нея, нагрубяваме като питам, но не мога да се контролирам. Като че ли е студен, защото преди е бил всеотдаен и любящ, но са го наранили. Не казвам, че не ме обича, но не ми стига не ми стига и това е. Искам аз да съм специалната за него, защото много неща преживяхме и направих много за него. Искам да знам вие бихте ли приели да сте втори, трети вариант за любовта на живота си? Как да се примиря, че няма да ме обича така както искам аз? Дали все още си плащам за болката, която причиних на другото момче?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: b9f6b3f8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Продължавай така да ровиш и скоро и няма да си "втора", а "бивша".

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: baa6f8ae66
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Или е това или просто е идиот и не си струва да се раздаваш за него, но в пристъп на мазохизъм отказваш да свалиш розовите очила и наричаш агонията си любов. Бившата му не е важна, тя е бивша, сега е с теб. Но ако той не те кара да се чувстваш добре и не прави нищо за теб, когато ти правиш всичко за него, тогава просто не е твоят човек. Всички сме били наранявани в крайна сметка, но не всички се държим като егоисти заради това, нали?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: de354c9b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Всяка любов след първата е общо взето втора категория, поне за повечето... Ако не говорим за секс и техники, чисто емоционално човек не е машина, и се изчерпва, остава да живее в миналото, емоциите не са като ключ включено-изключено. Смяната на партньори като носни кърпи не работи ако търсиш някаква дълбочина. Не че ти си втора категория, а цялата система днес води до такова третиране на хората... Това за което си плащаш е, че като повечето момичета си се самозалъгвала, че със следващия ще е по-лесно...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 64f6c53451
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не бих приел, това е невъзможно. Но аз съм нечовешки инат, а не съм сигурен, че това е най-добре.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0cfc94a41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   В този живот всичко се връща като бумеранг, колкото силно хвърляш, толкова силно те удря! .. пък ако ти харесва да си като, както ти го определи " втора цигулка " стой си, значи си нямаш доверие и самочувствие.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1b8c2e7598
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Според мен проблемът ти не са прокоби, а че си поглезено дете с огромно его. Човек, който ИСКА светът да се движи според неговите разбирания и желания - "Не казвам, че не ме обича, но не ми стига не ми стига и това е. "
"Искам аз да съм специалната за него, ... " - ако сте гаджета, значи си специалната за него. Ама имало предишни любови, ама било еди как си. Така е, защото днешното поколение започва без оформен мироглед и духовно съзряване сексуални и съпружески отношения - "Искам да знам вие бихте ли приели да сте втори, трети вариант за любовта на живота си? "
Така, сега на въпросите ти "Как да се примиря, че няма да ме обича така както искам аз? " - като превъзпиташ егото си. То трябва да знае, че не може всичко да получава и всичко да става, както нему е угодно. Ако успееш, хубаво. Ще бъдеш уровновесена и спокойна. Ще знаеш какво можеш да получиш; и когато го получиш, ще му се радваш и наслаждаваш. Ако не успееш да превъзпиташ егото си, вечно ще си задаваш въпроса "Дали все още си плащам за болката, която причиних на другото момче? ". Всъщност това е карма - постлала си си така и ако направиш духовна промяна, ще изпитваш друго, ако не направиш, ще си "прокълната за вечни времена".

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e7062f2755
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много хора са ми казвали, че след първата любов/връзка никога не е същото.
В момента съм във втората си връзка и мога да кажа, че наистина усещам нещата по различен начин. Просто когато преживяваш всички трепети и емоции за пръв път с един човек, всяко малко нещо е специално и вълшебно, защото не си го изпитвал никога досега.
Някак си във втората ми връзка не отдавам чак такова значение на малките неща, по-прозаични са ми...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 51cedb2566
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Разбирам как се чувстваш. По принцип аз винаги съм била на мнение, че във връзката винаги единия обича повече, малко или много, но все пак повече. Аз дълги години обичах момче, дори още го обичам, което не ме оценяваше. Имаше чувства, но просто не същите като моите. Дали си зависи от дълбочината на един човек, не знам.. но просто имах чувството, че той и да иска, не може повече от това. Щях да приема аз да давам повече за него, но накрая просто ни се разпаднаха отношенията поради това, че той много слушаше приятелите си, колебаеше се и т. н. Не беше за мен този човек. Обаче и аз като теб във всичките ми влюбвания съм била наранявана и сякаш тези хора са взимали по някаква част от мен, която не се е възстановявала после. Осъзнах отскоро, че вече АЗ имам нужда да бъда обичаната, не аз да обичам. Уморих се. Имало е хора, които наистина са давали много за мен, дори без аз нищо от себе си, но аз нямах чувства и прекратявах нещата. Не ми позволява сърцето да ги лъжа. Тези хора обаче са ми помогнали да видя какво е човек да те обича и да дава за теб. Вече имам нужда от това. Не знам дали вече мога да се влюбя или да обичам, но в бъдеща връзка, със сигурност ще позволя аз да бъда обичаната. Дълго време не вярвах, но е истина, че единия обича, а другия позволява да бъде обичан.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 941a6120dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Млад мъж съм на 24 и след първата ми любов не мисля че бих обичал толкова.. Моето лично мнение за скромните ми години е че човек обича веднъж истински и това е...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f240e3bf25
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може би се лекува с тебе щом толкова е обичал бившата си. Щом го усещаш-наистина има нещо. Никой не е длъжен да е заместител, план Б... просто говори с него и се разберете.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9d2a82d462
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз пък мога да кажа, че бях привързана, но не обичах в първата си връзка, нищо че продължи над 10 години. Виж, несподелени те любови още ми оставят горчив привкус. От яд, сигурно и накърнено самочувствие. Любовта е нещо различно от романтичните чувства и сексуалната възбуда, нещо по-универсално, но го разбираме късно.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ba79e8bf72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей много искам да ти помогна по някакъв начин, ако искаш може да си попишем малко.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1fc546f688
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не е втора категория, просто човек с годините става по зрял и сърцето му претръпва :) Това си е вид защитен механизъм, защото силните емоции от несподелената любов са доста интензивни и пагубни.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3ce29e38d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Синдром на Турет ли имаш, че не можеш да спреш да тормозиш човек за нещо, което въобще не ти влиза в работата? Давай така и ще минеш от цигулка на кларинет.

Няма нищо като първия път, първото хлътване е най-силно. Като искаш да си първа нота, търси някой девствен.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: bb7d77a329
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Човек е много сложно същество, затова трябва много търпение, упорство и любов за да достигнеш до сърцевината на човека. Понякога и за цял един живот не можеш да стигнеш, но това зависи само от твоето усърдие и готовност да се отдадеш на другия. Да се научиш да го разбираш, да го окуражаваш, да го подкрепяш, да го правиш щастлив и да го оставяш да е щастлив. Трябва много умения да придобием за да извлечем това златно зрънце от душата на човека, което е любовта. Всичко друго е повърхностно, телесно, свързано със секса, което е една самозаблуда за нещо хубаво и за някакви чувства! Такива чести кратковременни връзки говорят за обратното, че използваме човека с нашия егоизъм, за да го консумираме и да не сме сами!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e5354d08f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Мъж, който се ядосва когато споменат бившата му или не спира да говори за нея винаги ще си обича бившата. И за него няма да си ти специалната, нито никоя друга, запомни това.
От това, което прочетох разбирам, че не те устройва да си последната дупка на кавала и никоя себеуважаваща се жена няма да е окей с това. Зарежи го и не си губи времето с хора, които не те заслужават!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1fc546f688
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Хората които не умеят да се отърсят от носталгията по бившите, не трябва да имат нови връзки. Щом са избрали да си живеят в миналото да си седят най добре сами и да тънат в самосъжаление.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker