Възможно ли е да ми е писнал или наистина не го харесвам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Възможно ли е да ми е писнал или наистина не го харесвам?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1842 пъти
Попаднах в много сложна ситуация. Омъжих се за мъж, към който не изпитвам физическо привличане. Заедно сме от много години. Може би 11. С него съм, защото беше мил, добър, разговаряхме на всякакви теми. В началото не ми правеше впечатление, дори го заобичах силно, имах кошмари, че ме оставя, че го губя и плачех много. Т. е. изпитвала съм чувства. Но след толкова години явно се опознахме добре, а и той се промени. С много свои действия ме отврати и обиди, но прощавах, а и не ми даваше да го оставя. С всеки такъв случай на обида оставах с него, но вътре нещо в мен се погубваше. Сега изпадам в тежки състояния, в които ако гледам някой романтичен филм не спирам да мисля за любовта между актьорите, дори си харесвам някой актьор и изчитам всичко за него. Половинката ми не е грозен, но не е и красавец. Висок е колкото мен, не ходи на фитнес, обикновен човек. Понякога много се впечатлявам физически от мъже високи 1. 85 с красиво лице, които само като погледна очите и усмивката и се разтапям, а с него това никога не съм го изпитвала. Имаме дете на 4г. Не искам да расте с разведени родители, а и ме е страх от развод. То не е ставало свидетел на кавги, тихи хора сме, прегръщаме се, смеем се, но тайничко крия в себе си това неудовлетворение. И не зная дали не е някаква фаза и впечатляване по актьори, които в реалния свят не са толкова симпатични като във филмите, в които всичко е нагласено. И не знам дали просто дългата връзка не се е поизчерпала вече. Моля за съвет. Не зная какво чувствам точно. В началото си спомням, че много харесвам очите му, лицето му, но с времето се промених и сякаш започнах да искам нещо ново. Той никога не флиртува с мен, ако иска интимност всичко става набързо и в живота ми липсва всякаква романтика. Никъде не ходим. Само работа и грижи по синът ни. От време на време гледаме филми у дома вечер и това е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 525cec5135
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "явно се опознахме добре, а и той се промени."

Не се е променил. Никога не си го обичала. Бил ти е удобен.

Примири се. Няма да стане по-добре.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 10fd625cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поредната кифла, дето се подмокря като види някой напомпан. Абе аланкоолу, тия дето ходят на фитнес да не би да са необикновени? Аман от външност и постотии. Дете имаш, семейство си създала, не се карате, какво повече искаш? Бил той правил грешки, а тя - света вода ненапита и безгрешна. Него пита ли го колко пъти е прощавал и колко неща е преглъщал, щото и ти по твоите критерии най-вероятно също си обикновена? Аман вече, аман!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 834620ad00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Какво да ти кажа и аз имах 11 годишна връзка, и нещата се случиха подобно на вас, само дето ние нямахме деца. Дойде един момент, в който
май си писнахме при положение, че наистина много се обичахме ама наистина, но на края явно си омръзнахме.Правехме секс колкото от ред да мине, все пак си е физическа нужда, вечер често гледахме телевизия в различни стаи, защото двамата гледаме различни неща някакси нещата не вървяха и в един момент тя ми изневери.След което всичко свърши, и вече 4 години не сме заедно.Не ви го давам като съвет защото имате и дете, но не виждам много бъдеще, от това което разбирам за вас.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e40f425f9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   " Не зная какво чувствам точно. В началото си спомням, че много харесвам очите му, лицето му, но с времето се промених и сякаш започнах да искам нещо ново. " - Като не знаете какво искате, защо си се натрапила при човека, че и дете родила!? За бъдещето на това дете помислили, преди да го родиш? Харесвала му очите, но мъжът не е само очи, той има и душа. Не бил романтичен, а ти беше ли мила с него, показа ли му, че значи нещо, че е баща на детето ви? Ето това сте жените, хващате мъж само за осеменител, и после нямам чувства!? Ти никога не си имала чувства, не бил висок, не бил красив, не бил романтичен, все той е някакъв неудачник, а видите ли, жената е по по най, тя е богиня!? Остави човека и се махай, но остави детето при него, защото не можеш да бъдеш майка, утре и детето си няма да харесваш!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ee2306b9aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Лошо, много лошо....
Крачката да се омъжиш, да направиш дете с човека с който си е много отговорна.
11г заедно предполага, че си го опознала и си изгледала бая филми с хубави актьори и е трябвало да го оставиш много по-рано, сега може би щеше да си с някой убавец дето щеше да ти разказва играта...
Спри с Тея филми и простотии, защото явно си отвеяна и самата връзка ви е в застой, което е нормално.
Ти самата направи нещо по въпроса да разнообразите връзката, сподели му какво те мъчи, какво може да поправите, Но ако го обичаш. Ако е само рутина, тогава единственото решение е раздяла. Жалко за 11-те години и детенцето, явно просто днешното поколение дотолкова му стига ценностната система и семейни ценности

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d0b2334849
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Дай му детето и се махай!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d0b2334849
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   човечеца заслужава по-добро от теб

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5bc6b035f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами ти какво очакваш? Имаш изисквания към мъжа си, но не казваш ти фитнеса посещаваш ли, поддържана ли си или след 11 години понякога не си измива косата понеже си уморена...
Това е рутината. Друго няма. И ние сме така, с тази разлика че аз настоявам да излизаме чат пат. И в секса нещата не са като в началото, но при повечето двойки с дълги бракове и връзки е така. Вместо да се оглежда за други мъже обърни внимание на своя. Елате в реалността бре хора и най изтънчения, красив и нагласен мъж у дома става лежляк, които не помага в домакинството, понякога пърди и не винаги си мие зъбите преди лягане.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4e224a9b9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   "Заедно сме от много години. Може би 11"

То наистина е била една любов, дори не знаеш колко години сте заедно... Иначе се зачети тук, пълно е с жени като теб. Просто след няколко години, няма как да ви се получи "като по филмите". Аз затова препоръчвам на мъжете да не се женят, и градят живот около идеята за семейство. Нема как да стане тая работа в днешно време, особено ако отговаряте на тия условия:

"мил, добър, разговаряхме на всякакви теми"

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a55af60265
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щом е мил и е добър човек какво значение има? Вие сте семейство, имате и дете. Представи си се запознаеш с някой красавец, залитнеш и изгубиш семейството си. Би ли го причинила на себе си, на детето си заради едно красиво лице и евентуално хубав секс. Голяма част от съзнателния ти живот е минала с този човек. Красивите образи от филмите са за това - да се прехласват хората по тях. Много хора пък мечтаят за твоя живот- спокоен, с дете, с добър и кротък мъж. Убитите жени напоследък сигурно за това са мечтаели... Дори не си влюбенав някой конкретен, искаш да замениш всичко това заради нещо, което мооооооже би ще получиш. Но на каква цена?

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3d035bb85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Той не флиртува и не е романтичен. А ти?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 61b808399a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не го напускай, ще съжаляваш. Като остарееш всички ще са сбръчкани, скучни и повечето дебели. Не си разваляй семейството. Говоря от опит с жена като теб, аз от мил и добричък, ме захвърлиха... Сега детето пита постоянно кога ще се върна. Но аз няма, защото ме унижаваха, гониха, разделиха от детето (почти всяка събота и неделя е при мен сега), всички казват, колко съм добър. Тя също говореше, че няма вече чувства, не може да живее с мен, не ме понася, без тръпка не се живеело. Аз знам, че като поостарее, а сега често не е добре със здравето и нервите, мен ще ме търси.
Сега, когато не съм с детето, тренирам и чета книги, ставам по-привлекателен и с по-добра обща култура. Решил съм да си гледам спокойствието, детето и личния кеф, без сериозни връзки. Усмихнат и жизнен съм, а тя понеже не е свикнала да гледа детето сама през седмицата е кълбо от нерви, преди робът всичко правеше.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2b5cbc062c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здравей, мисля, че си описала над 80% от всички бракове по света, особено след 10-на години и 1-2 деца.

Знаеш ли какво ми се струва - че вместо да гледаш филми с красиви актьори, да вземеш да прочетеш някои книги, даже може от българската класика - напр. Йовков или Талев или Димитър Димов и др. Разбира се и чужди автори са за препоръчване.

Второ, опитай се да разбереш, че романтиката е една илюзия и винаги е краткотрайна. Няма романтика, която да продължава дълго. Помисли или говори с баба си, дано е жива още, или с възрастни хора, или прочети повече, че до средата на 20 век никой не е говорил сериозно за романтика. Всички са се женели предимно с уговорени бракове и то уговорени от родителите, които са имали опита и знанията да избират, вместо младите. По-нататък, ако случайно няма някакво тотално непасване и намразване, са се получавали много щастливи и многодетни семейства на база на уважението и старанието между 2та партньори да живеят заедно и в услуга един на друг.

По никакъв начин не можеш да си въобразяваш, че мъжът ти е лесно заменим, особено без развод, с краткотрайни кръшкания. Не можеш да си въобразяваш, че ще имаш красив актьор, а и да го имаш, красотата - както неговата, така и твоята, ще са до време...

От развода няма страшно, най-много да се наложи да разделите жилището/ парите. Но това е много по-малко усилие от живот в лъжа и измама.

В една дълготрайна връзка/ брак сексът обикновено е като яденето - хайде, ще ядем ли, какво има, какви са подправките - нищо повече, нито по-малко от това. И 2та може и трябва да допринасяте за това.

Не можеш да си въобразяваш, че някой изключително чаровен и самоуверен мъж ще те грабне и ще те доведе до оргазъм на първата маса или в първата горичка по пътя. После ще разбереш, че оргазмът си е същият, както с мъжа ти, само че ще имаш съвест с много угризения. Тежест, която ще мачка както теб, така и мъжа ти, а индиректно и детето ви.

Моето лично мнение е, че след детето може би ти е омръзнало или досадило ежедневието, може и малко хормоните да са се променили, може да си влзязла в т. нар. криза на средната възраст, че едва ли не трябва да хванеш ''последния влак''.... Не слушай дъртите к**ви, особено в някои по-малко населено място. Това са хора с унищожен морал, още от времената на комунизма, с някакви абсолютно неадекватни представи за семейство, морал, дълг, принадлежност, лоялност, уважение... Те не са виждали такова нещо и са били мачкани по всякакви начини, затова не могат да бъдат никакви надеждни съветници.

Така че - съсредоточи се в семейството и детето ви, опитай се да провокираш или да създадеш малко по-впечатляващи предпоставки за по-силни усещания... Говорете си открито с мъжа си, споделяй, ако нещо ти липсва или би искала да разнообразиш и пр.

Напр., защо да не вкарате секс-играчки или да правите секс сред природата или просто в банята или в басейна... и пр...

Възможности много, просто трябва да има желание за заздравяване и насърчаване на семейството, а не да се търсят варианти извън него...

Поздрави и успех!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e29177f5b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Абе я стига сте критикували жената! Намира се в трудно положение и има нужда от съвет!
Мило, опитай се да създадеш романтика между вас, това е женска работа. Ти знаеш как. Ние жените имаме способност да разпалваме чувствата, а като го видиш отново влюбен в теб това няма как да не повлияе и на двама ви.
Просто намери време само за вас двамата. На Дечко няма да му стане нищо ако преспи една вечер при баба и дядо, за да бъдете само двамата някъде. :)
Желая ти успех! Запази си семейството :)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f1265e277d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   По мои наблюдения, описаното от теб се случва, когато в единия или в двамата се натрупа напрежение от нерешени конфликти. Визирам думите ти, че той те е обидил няколко пъти, а ти си преглътнала... Обида не се преглъща, а прощава. А можеш да простиш само ако изясните нещата така, че и двете страни да са доволни.
Дори само заради това, че имате дете си струва да положите всички усилия да оправите отношенията си. Ако не намирате път един към друг, може да опитате да отидете и при специалист (терапевт).
Има и една книга, която чета в момента и има и интересна информация точно за отношенията в двойките. Ако желаеш, хвърли и едно око - Емоционалната интелигентност на Голман (писана е от психолог).
Успех!
П. П. Ако си оправите отношенията, очите му пак ще станат красиви за теб :)
Ж30

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 70ba674d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До коментар номер 2: а вие не се ли подмокряте като видите някоя силиконова кифла? Айде моля ви се... това е нормално да ти харесват хубави хора от противоположния пол.

Обичала си го, но нещата между вас сякаш за изчерпани. Имаш 2 варианта- да си стоиш на това деридже до живот и да си траеш, защото хотата не можеш да ги промениш. Или да го зарежеш и да пробваш да потърсиш пак щастието. Аз лично съм на мнение, че е по-добре сам отколкото в лоша компания, но има жени, които не могат да стоят сами, не знам ти от кои си, може би от вторите щом се чудиш толкова какво да правиш..

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 37db17162c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Като няма проблем в семейния живот, дай да си създадем.. аз ще ти изневеря пък после кот' стане.. толкова ограничени и прости хора в тази държава боже.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d281cb8463
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ми прати го на гурбет по чужбината. Печелиш на два пъти. Няма го - не те дразни. Появява се - ще има парички, да си харчиш, а за похлупак и меден месец... :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: fefa8f6dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Коментиращите сте забравили нещо важно, а именно, че не го харесва визуално като мъж, в такъв случай, няма как да се случат нещата, колкото и да е идеален, а идеални хора - няма, така, че... рано или късно, минусите се натрупват и се сещаш - абе, всъщност, аз не го/я харесвам, защо правя компромиси, защо съм с него/нея?
Сега... авторката е зле, факт, толкова години са минали и дете родила... няма да те коментирам, всеки живее живота си според акъла си, НО - има случаи, в които се запознаваш с някого и той/тя те пленява като личност или визия, няма значение, пленява те само с едно от двете (недостатъчно условие за здрава връзка) и трезвата мисъл отстъпва за период от време, или пък се обажда желанието да бъдеш добър с човека до теб, особено ако той/тя е добър към теб, и така... минава се време, свиквате един с друг, но това не е любов, затова идват моменти, в които поради ситуация или натрупали се ситуации, си казваш - какво правя, всъщност с него/нея? Изходът е ясен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker