Заслужава ли си да избереш любовта пред кариерата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Заслужава ли си да избереш любовта пред кариерата?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2032 пъти
Здравейте, преди година се запознах с един страхотен мъж- добър, мил, готин, висок, красив- направо не мога да повярвам, колко ми е хубав. Проблема е, че ни делят 400км.. И двамата живеем в България, но в далечни един от друг градове. През годината поддържахме контакт и се виждахме и сега вече като измина толкова време и продължаваме да искаме да сме заедно въпреки разстоянието- той предложи да се преместя при него.
Аз винаги съм била кариеристка- целия ми живот е бил съсредоточен върху ученето и кариерата ми. И винаги съм живяла с мечтата за собствен бизнес, сега след години работа най-накрая имам средствата и възможностите да започна бизнеса си до няколко месеца. Въпроса е, че в града, в който живея, живеят и родителите ми, които се занимават с подобен бизнес и ще могат в началото да ми помогнат с насоки, тъй като имат опит, т. е. би ми било много трудно да го направя в друг град и ако се преместя, не знам дали изобщо ще стане.. или поне не толкова скоро, колкото ако остана тук.
Предложих му той да се премести, но той по-скоро не иска защото също е изградил там нещо свое и точно е купил и ремонтирал жилище, в което иска да изгради семейство.
Нещата и от двете страни са на кантар кой да се премести, но попринцип аз съм тази която още не е осъществила кариерните си планове и не се е установила със стабилен дом като него, така че клонят към мен. Чудя се на някой от вас трябвало ли му е да прави такъв избор? Да личното щастие и създаването на семейство са изключително важни, но нали знаете как може да се случи нещо и най-близките ви хора да ви разочароват.. Все ме спира мисълта, ако зарежа всичко заради него- кариера, приятели, семейство и се преместя в град, в който познавам 1 човек, а той после ме разочарова, ще бъде ужасно.
Вие какво бихте избрали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 969b09409b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никога не ми е дремало колко листа има имам бачкам си охрана цел живот парите си ми стигат за ядене пиене ток си плащамжени си каним приятели си имам време си има колкото искаш един път се живее не се продавам за пара по добре 8 часа за 600 лева отколкото роб на системата без приятели сами си избираме пътя все пак парите нито може да ми купят ден живот нито да върна някои от онзи свят нито да върнеш времето назад един път живеем карам го лежерно колкото може по малко бачкам гледам си мачлета с приятели скитам си из улиците близък съм с родителите си хората ме харесват не е важно колко имаш важното е колко те прави щастлив най важното е здравето другото бели ядове със малко но щастлив факт мъж на 36

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1885bb80e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам. Аз може би бих избрала работата. Любовта я избрах 2 пъти и в двата случая, поне при мен, беше грешка.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 63c9a50cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Гледай си кариерата!!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ab33d9485d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Аз избирам кариерата

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3e1042487d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Попринцип зависи. Но любовта се среща доста по-рядко от възможностите за работа. А в твоя случай ми се струва, че ако нещата не се получат, лесно ще почнеш от там, от където си спряла. Така че, моят съвет е, дай шанс на мъжа до себе си.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1db270bcca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   В миналото са започвали цели войни заради любовта, ти питаш дали си заслужава:) Въпросът според мен по-скоро е ти смяташ ли, че би могла да бъдеш щастлива на новото място? Би ли била удовлетворена, ако поставиш на заден план кариерата?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: bef6646f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Каква кариера бе моме.
Приоритетно за жената е да с омъжи и да има поколение. Кариера може и на 50, деца - не. Кажеи ми една жена издигнала се в кариерата.. А да Лили Иванова. И кво - стара бабуля младееща смехотеорно. Глас- 100%, пари - 100%, ама личен живот - 0.

Ами толкова от мен. Животът си е твой. Оправяй се.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 70150cade9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ако той наистина иска да е с теб не би те поставил в позиция да правиш такъв избор.
За един мъж е много по-лесно да си намери работа в нов град, отколкото за жена.
И какво като вече си е купил жилище - спокойно може да го отдаде под наем и да дойде при теб.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d89f69789d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Личния живот! Ако избереш инерцията, тоест кариерата, може и да не получиш друго такова предложение. Работа много, свестни мъже, които да те искат - много малко, често - 0. Така че, ако си истинска жена - отиди при любимия мъж. Ако толкова много се колебаеш, може би не го обичаш просто.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 65d3811376
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбира се, че любовта и семейството. Кариера се гради навсякъде, но любов и семейство - НЕ. Помня преди години, когато завършвахме училище, се бяхме събрали в един съученик. На секцията им в хола имаше една от онези табелки с всякакви фрази и цитати. На нея пишеше: "Не си мисли, че доброто семейство и добрите приятели се срещат под път и над път". Тогава си помислих, че е поредното тъпо клише, но след време осъзнах колко е вярно.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a2dee25f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Любовта не е за страхливи!!!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b83343b16d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм жена, и преди доста години избрах кариерата. Въпреки съпротивата на тогавашния ми приятел. Развитието на събитията впоследствие показа, че съм взела правилното решение. Успях да постигна, с божията помощ, много добро благосъстояние, и да уредя прекрасно живота си. Много рядко срещам бившия си приятел. На същото ниво си е, живее в същата панелка в провинцията, без изгледи за някакви промени. Съветвам те да постъпиш като мен. Помисли първо за себе си, и избери кариерата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d4c3f301a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Кариера.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: dd609977e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Заслужава си, да! Но питайки тук, подозирам, че не си склонна да го направиш. Какво като не познаваш никой?!! Ще се запознаеш, ще си намериш среда и нови интересни хора, нова работа и т.н. Най-важното- ще си с любимия! Гаранции в живота няма за нищо, най-важна е любовта, ти не си работата ти! По-добре да предприемеш тази крачка с преместването и да си подредиш приоритетите, да си избереш по семейно ориентирана позиция.
Ако за теб е най-важна кариерата- ок, обаче се откажи да търсиш партньор, даже и да сте съграждани.
Каквото и да избереш- желая ти щастие и удовлетворение!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7dfcaf990f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Гледай си кариерата, в началото всяка любов е хубава, но после... Казвам го от личен опит, но не ми се влиза в подробности.
Такива като номер 7 не ги слушай, те са от типа жени, които раждат 1-2 деца и после тровят живота на мъжа си и близките им заради пари, защото не им се работи, ама им се харчи.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 21e976e195
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Aко отидеш да живееш при него и нещата не са каквито си си ги представяла, ще го намразиш за жертвата, която си направила за него и връзката ви ще пострада. Ако не отидеш, винаги ще се чудиш какво е можело да стане. И двете опции крият своя риск.
Според мен, ако решиш да отидеш, това трябва да е твое решение и да си поемеш цялата отговорност за него (пред себе си). Защото ако още със самото местене се чувстваш сякаш правиш компромис, това ще е лош старт. Важно е да се изясниш със себе си, защото когато отидеш, ти ще си в ролята на новия човек - зарязваш работа, семейство, приятели, въобще целия ти живот, докато той не прави никаква "жертва". Съответно ще трябва да разчиташ на него да те социализира, да ти помогне да се ориентираш на новото място, може би да ти помогне за работа или поне за контакти, също така ще живееш при него. Един вид той ще е в силната позиция. Това на думи не звучи лошо, но да се окажеш напълно зависим от човека, когото обичаш, а ти да си искала други неща, най-вероятно ще те изпълни с омраза и съжаление.
Аз бих се преместила само ако предварително съм си намерила работа и квартира. В такъв случай, дори нещо да стане - да се скараме, нещата да не потръгнат - имам къде да отида. Но като цяло си мисля, че от подобна жертва за човек, с когото се познавате само откъм добрата светлина - не сте живяли заедно, виждали сте се рядко и най-вероятно в изолирани ситуации (на почивка, по хотели и т. н. ) - няма да излезе нищо добро. Това е моето мнение, но ако ти чувстваш, че с него се обичате и имате бъдеще заедно - уреди си финансовата страна на нещата и да има къде да живееш, и тогава се мести. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a7fdcb5a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Кариера с помощ от мама и татко ? Звучи добре.

За връзката ти - като чета изпадаш в идеализъм, което не е добре. Ако още не си се втурнала да градиш шеметна кариера на гърба на родителите си иди да поживеете няколко месеца заедно - поне 6 защото горе долу за толкова отшумява еуфорията. После сама ще разбереш какво да избереш. Мама и тати ... тоест кариерата няма да избяга ;)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 407736b39e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Истинската любов не съществува, хората идват и рано или късно си отиват, а кариерата няма да стане и да си тръгне. Много хора ще минат и заминат по пътя на живота ти, важното е да си успешен човек, защото един ден ще остарееш и важното е дали си оставил следа след себе си и какви неща си постигнал за времето, в което си живял.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 86a6f09168
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   В днешно време бих си избрал кариера, но в твоят случай е по-различен. Ако толкова се обичате, някой от вас двамата трябва да направи компромис.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f2543ec137
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Любовта пред кариерата- да.
Истинска любов пред каквото и да е- да.
Някакви посредствени чувства пред целият ми живот- не, никога.
Не обичам да се местя, това е. Ако вече съм създала контакти на едно място, ако познавам града, има къде да живея и съм предоволна, няма да оставя живота си, за да преследвам мъж. Най-големият ми кошмар е да започна отново от нулата, опирайки се напълно на друг човек. Какво ще стане? Ще стоя по цял ден в един имот, който не чувствам дом и ще чакам приятелят ми да се прибере, за да имам поне минимален социален контакт с човешко същество. Да започна отначало да създавам познанства, отначало да запомням градската мрежа, отначало да свиквам с дома. Ако всеки има свой собствен ад, това определено е моя.
Имах човек в живота си, с когото бях способна да отида навсякъде. Такава любов е веднъж на милион и изобщо нямаше да се замисля. Разликата е там, че освен чувствата между нас, той ме правеше по-силна, по-уверена и по-борбена. Ако бях с него, нямаше да се притеснявам, че ще съм сама, че ще се проваля, че ще започна от нулата. С него бях много по-адаптивна, той ме караше да желая с цялото си същество да се движа напред. С него беше едно такова, можеше нищо да нямам, всичко да е кръгла нула, но чувствах, че имам себе си, че имам него, че имам тази обич и това беше мощен двигател. Ако мислиш, че твоят човек те прави точно толкова добра, скачай. Съвсем различно е, когато освен чувства има и невероятно силна подкрепа, която ти помага на теб като личност. Не просто любовта ти към един мъж, а чувството, което имаш за себе си, когато си с него. За такива чувства си струва, те подхранват силата ти. За човек, който не се справя с теб и не те кара да надграждаш сама, да бъдеш уверена, да бъдеш разумна и да мечтаеш, просто не си струва да се преместиш и с милиметър.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 08aaaeea33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Много мъже са личностово непригодни да обичат, защото за тях любовта означава тотален контрол и често маскират това с благовидни рационализации: кариерата ще пречи на семейството, няма да си гледаш децата, ще си уморена постоянно, няма да спечелиш нищо от тази твоя работа и пр. Всъщност причините за нежеланието една жена да работи и всички опити тя да се откаже от това (уж сама, но под натиск) са други: нежелание да се даде минимална свобода на партньора (който ако обича, няма да избере друг), непризнаване на неговите професионални качества (полови стереотипи, мнимо превъзходство като компенсация за ниска самооценка), натрапване на партньора на определени клишета (жената-бижу, жената-домакиня, жената като обгрижваща, любяща и грижовна, без вариант тя да съвместява повече от един образ). Според мен докато мъжът не осъзнае, че проблемите са по-скоро в неговата глава, той независимо от чувствата си (обикновено такива има и често те са силни) трудно ще изгради отношения с жена, която е по-развита от него личностово. Просто той трябва да премине през своето развитие и да порасне или... да не премине. Човек винаги има избор.

В допълнение ще кажа, че няма мъж, който да обича и уважава една жена (и нейните лични потребности) и да я постави пред избора кариера или любов. И също ще допълня, че има жени и жени. Аз например съм жена, но моят личностов тип се среща само при 2, 5 % от женската популация и съм наясно, че няма как да се приема масово радушно. Но всеки един човек интуитивно знае, че дори целият свят да е против теб, ти искаш в този свят да има поне един човек, който те приема какъвто си, обича те какъвто си, не иска да те променя, да те поставя в зависимост, да те оковава, а иска да ти помогне да развиеш себе си и се гордее с теб. Това е любовта, всичко останало са съвсем други мотиви, които нямат нищо общо с нея.

И пак казвам - ако не сте достатъчно откровени пред себе си, потърсете психотерапевт, а не причинявайте страдание на хора, които обичате, колкото и благовидно да представяте т. н. си грижа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ae5b54fc2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ти си направила вече избор, по всичко си личи! Ако греша, просто помисли над това: Когато си на 60 и седнеш тихо пред прозореца и погледнеш на вън и се замислиш за миналото, ще съжаляваш ли за това? " Отговори си на този въпрос и ще получиш отговора, който търсиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker