Заслужава ли си да се борим с ревността? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Заслужава ли си да се борим с ревността?
преди: 13 години, 8 дни, прочетена 2890 пъти
Здравейте!
От съвсем скоро се виждам с един изключителен мъж. Имаме прекрасни отношения, които все още градим, но имам огромно притеснение - той е ужасно ревнив. Казвал ми го е, но не е имал възможността да го демонстрира.. до вчера.

Моя близка се завърна от чужбина и отделих вечерта си за нея. Прекарахме я в любимо заведение, за да си припомним доброто старо време и хубавите моменти там.. Цяла нощ бях обстрелвана със съобщения: "Успех със забивките", "Не ми изневерявай много", "Поне се пази, не искам болести в семейството ни", "Реши какво искаш. Или се върни при старите си приятелчета и ме забрави или бъди с мен".. и разни ей такива красиви думи!
Не отговарях до един момент, защото знаех, че се е почерпил. После го уверих, че ще бъда разумна, а той се разсърди и днес дори не иска да ми вдигне телефона.

Харесвам го! Но знам, че ако не огранича тези прояви още в началото на връзката ни, те ще станат много по-сериозни с времето. Обичам свободата си, но изпитвам силни чувства към него и това не може да е причина да се откажа от връзката ни.

Някой попадал ли е в подобна ситуация? Не знам как е редно да отреагирам - трябва да намеря начин да запазя личното си пространство, но и да му демонстрирам уважение и готовност да бъда вярна! За разлика от него! Уж, когато е с една жена, не търси странични контакти, но всеки път когато се почерпи чувам реплики от рода на "Сега сме в битова обстановка, но изляза ли - ще има секс, за това си лягам! "..

Не съм склонна да правя компромиси в това отношение! Не знам и как да изясня отношенията ни, особено сега, когато е сърдит и не желае да говорим..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 8 дни
hash: 4b220abfb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен не си заслужава. Ревността е много лошо нещо. Човек трудно се променя. Ще си изгубиш времето, по-добре си намери някой с който ще имате съзидателна връзка. Тези есемеси са показателни накъде отива връзката преди да е почнала.

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: 86d1c71a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Препатила съм от един точно такъв. Вярвах, че ще го променя. Съобразявах се и гледах да не му давам поводи за ревност, докато в един момент неусетно как, започнах да се чувствам втора ръка човек, парцал. Не смеех да гледам хората в очите. Особено мъжете. Нямах никакво самочувствие. Не ми се прибираше при него, защото знаех какво ме чака. Спрях да го обичам. Озлобих се към него и нещата станаха още по-зле. И до там. Сега съм си аз. Омъжена съм, но си имам моето лично пространство. Чувствам се хубава и уважавана жена.
Моят съвет е да го оставиш. Мисля, че няма да спре.
Интересното е, че дори думите /съобщенията, които си получавала/ са същите. Явно ревността си е болест с характерни симптоми.
Желая ти всичко добро!

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: 39e211e0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Моят приятел е много ревнив и не може да се контролира, той със съжаление ми го е казвал. Сам се тормози и мъчи със съмненията си, такива картини му идват в главата, че даже си ме е представял с първите ми братовчеди! Сам се пече на огъня си!

Иначе, приявите му спряха, само чат-пат му идва някаква мисъл и го целувам и се смеем на това. Ако му спечелиш доверието, ако е сигурен в обичта ти и в теб, ще се поуспокои, макар че ще е доста трудно за него.
Моят е спрял с глупостите, но пак си се тормози, но мен не ме тормози. Това е - няма перфектни хора, но ревността е много лош порок

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 дни
hash: a6799bc7f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Заслужава си да се бориш щом имаш чувства, но в граници. Не се отдавай напълно и единствено на този човек, само защото той е комплексар. (извинявай, но моето мнение за такива хора с безпочвена ревност е такова. )Поговорете нормално, обеди го с времето, че си му вярна и че искаш именно него, но не му позволявай да ограничи контактите ти.
Хубаво, че не си отговорила на смс-ите, за да не паднеш на неговото ниво, но според мен не трябва да си мълчиш при други такива прояви. Дай му няколко шанса да се поправи, пък да се надяваме да му дойде здрав разум...
Успех ти желая, искрено се надявам да се преборите с проблема, а ако това не стане - живота просължава :)) Във всеки случай - той губи... дали твоето уважение или накрая самата теб.

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: 52a55938e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Дай му още малко време и ако продължава по същия начин, просто приключи тази връзка. Зная, че навярно ще ти е трудно, но трябва д аима граници. Има една мисъл, която много обичам - В истински ллюбящото сърце или ревността убива Любовта, или Любовта убива ревността. Дай му малко време да реши какво да убие и в зависимост от събитията реши как да постъпиш. Успех и да но си щастлива!

Птичето

 
  ...


...
преди: 13 години, 8 дни
hash: de3b366f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това е една от онези болести, които никога не те напускат. Може за момент да се почувстваш по-добре, но пак си болен! ДО ЖИВОТ!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 дни
hash: 39e211e0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Птиче, много добре казано - аз съм 3. и при мен определено Любовта уби ревността.
Моят приятел беше повреден от предишни познансва и връзки. Такива хора имат нужда от много любов, от непрекъснати уверения, че ги обичаме, такива каквито са, страдат от страшни съмнения, че са заменими. При мен бяха нужни години и много търпение, но сега имам повече свобода от жените, които познавам, но имам като трето чувство, кое може да прелее чашата у моя приятел и си му казвам...
Изработила съм си някои моделчета, които го карат да се чувства сирурен - например, ако познава приятелите ти и ги е наблюдавал и е разбрал, че може да им се има доверие - се успокоява. Страх го е да не бъде изоставен, заменен, наранен, правен на глупак.
Непознатото буди тези страхове, взимай го в началото по-често с теб, нека види как живееш и като му кажеш - ще съм там и там, с този и онзи, да е спокоен. Ревността е голямо бреме, но най-вече жертва е точно човекът, който я изпитва

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: fa16e20310
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мен пък ми притеснява това, че главно те тормози с ревност щом се почерпи. Това знаочи липса на кантрол, невъзмоност да овладяваш пиянските си пориви и пр. Това е по-лошо, защото трезв човек ще убедиш, но подпийнал или пиян - никога. Съсредоточи вниманието си към това, защото нещата може да ескалират и утре да стане по-агресивен след като пийне /пак на същата основа/.

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: 0e4a7038aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Имала съм такава връзка. Обясни му, че доверието е едно от основните неща, които поддържат връзката. На мен ми костваше няколко години, но сега положението е по-добре. Още има спречквания на тази тема, но без тях не може.
Кажи му, че чувството за собственост не му е добър приятел, че ако решиш да правиш нещо той няма и да разбере. Който е решил и за 1ч в обедната почивка ще свърши работата.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 дни
hash: eaf373fd32
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Толкова ревнив мъж само ще ти съсипе живота! Сега си мислиш, че си заслужава заради чувствата да пренебрегнеш тази ревност, но един ден това ще убие любовта ти към него! Имам позната в твойто положение, за една година живота и се превърна в ад, накрая от ревност той дори и посегна, само защото беше излязла с приятелка без да му каже. Не си заслужава.
Аз също съм имала ревнив приятел, говорих един път с него, той каза, че няма да се повтори, но това трая само 3 дена, после пак се почна. Аз съм прекалено силен характер, така, че тази връзка приключи бързо, защото мразя някой да си губи времето да ме ревнува, вместо да ме опознае що за човек съм и че няма да изневеря и излъжа и, ако ме беше опознал, щеше да е спокоен, а не и аз като теб да получавам ей такива смс... Ревността има граници, послушай ме и се спасявай, защото един ден много ще си патиш, толкова ревниви хора са хора с комплекси, които самите те не знаят колко струват и по-скоро имат ниска самооценка за себе си и ги е страх, че някой по-добър ще те грабне, както и ще стане накрая, защото на теб самата ще ти писне и то не толкова, защото той ще те ограничава, а защото ще ти стане болно, че ти няма доверие. А една любов без доверие... няма бъдеще!
Моя съвет е, прекрати, докато е рано и отношенията ви са още в началото, после ще си изпатиш, а и ще ти е много по-трудно!
Успех:)

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 дни
hash: 6479751ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Всички коментиращи са страшно прави...
Моят съвет е бягай надалеч, преди да е станало късно и си се влюбила дотолкова, че да си готова да прави6 прекалено много компромиси със себе си. Моят случай е малко по-различен, но общо взето оправия няма. Така го свикнах моя да му угаждам на прищявките, че сега ни един приятел нямам - ни мъж, ни жена. Не става с доверието, колкото повече дава6 толкова повече ще иска от теб, и ще стане така, че ще изгубиш себе си.
А към №10, много си прав/права, че в един момент ти писва и нарочно или не, правиш точно това, от което се е страхувал твоят човек - намираш си друг. Аз се борих с години, години и пак не се получи....
Така, че пожелавам ти да успееш да се пребориш...!

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: 742df2e5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Птичето добре ти го е казала... а и наистина всичко си има граници. Виждам и примери на препатили жени... Просто тази ревност е болезнена... Има хора, които съсипват своите животи така, но има и такива, които съсипват чуждите. Не съсипвай живота си момиче, това ще е пълен мазохизъм. Ако той продължава все в същия дух, какъвто и прекрасен човек да е, все едно ще се бориш с вятърни мелници... докато накрая не станеш само вятър!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 дни
hash: eaf373fd32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз съм номер 10, напълно съм съгласна с номер 11. Всъщност го казвам от опит, аз също търпях един такъв и накрая разбира се, когато ми писна и прогледнах, забелязах този, с който съм сега, който си направи труда да ме опознае, имаме не 100, а 1100% доверие, когато изляза с приятелки, дори с някой приятел стар от детството или от училище само ми се обажда да ме пита как съм, дали имам нужда от нещо, да ме вземе или нещо такова и до там. Обичаме се много, сега живея спокойно и го оценявам, защото знам, че мъже като него са малко и съм благодарна, че се спасих от ревнивеца и сега си казвам, как съм могла да го търпя и ден, някой да командва живота ми и да ме ограничава и отдалечава от приятелите ми... Не го допускай, най-чистосърдечно ти го казвам, НЕДЕЙ, спаси себе си и живота си, както и психиката си, докато е време, преди ревността му да те погуби.
Успех :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker