Разминаване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разминаване
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1802 пъти
Когато се запознахме, той беше току-що навършил пълнолетие, а аз бях в средата на 20-те. Той - умно момче, но с проблеми и кофти поведение. Искаше промяна и сякаш избра мен за свой ментор. Търсеше непрекъснато контакт с мен; по онова време на мода беше Скайп и в момента, в който аз влизах на линия, той вече ми пишеше. И в Скайп, и на живо с часове сме обсъждали книги, филми, музика. Ходехме на театри, концерти, екскурзии. Мога да кажа, че той е бил най-равностойният и интелигентен събеседник, с когото някога съм общувала, въпреки младата си възраст! Никога никой от нас не премина границата. Въпреки че е имало моменти, в които ме е тресял ток в присъствието му. Сигурна съм, че и той го е чувствал. Но явно, страхувайки се да не загубим приятелството си, никой от нас не предприе крачка към нещо повече. А мен ме спираше и фактът, че той беше няколко години по-малък от мен. В такива моменти си казвах: "Не, не е възможно да има нещо между нас; той просто ме използва, за да се оттласне от дъното и аз нямам нищо против да му помагам, защото се радвам на израстването му". Но е факт, че ми е подарявал цветя, че споделяхме еднакви хобита, че ми е помагал, че е плакал на рамото ми в моменти на слабост.

Когато наближих 30-те, биологичният ми часовник неистово настояваше за дете. По това време в живота ми се появи съпругът ми. Омъжих се, родих, навлязох в рутината на битовизмите. Но няма и ден, в който да не мисля за младежа и да се питам дали не изгубих по пътя нещо прекрасно?
Епохата на Скайп отмина, дойде ерата на Фейсбук. Той ме откри и тук. Харесваме постовете си, чат-пат обменяме по някоя мисъл за музика или изкуство. Не пропускаме да си честитим рождените дни. Не сме се виждали от години. Той афишира от време на време по някоя своя връзка във Фейсбук. Аз имам семейство. Често си мисля какво ли би било, ако нещата се бяха развили по друг начин? Мисля си как предразсъдъците, съдбата и обстоятелствата понякога ни спъват. И съжалявам, че не бях по-смела тогава, когато имаше възможност. Въпреки че не бих си простила да го загубя като приятел.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: ecee686850
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "И съжалявам, че не бях по-смела тогава, когато имаше възможност. "
И с право. Един секс никога не може да попречи на едно приятелство. Чудя се как да го обясня на жените, но явно го разбират чак когато "лопне мандалото" ;)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 597bd868ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма въпрос в постинга! Сама вероятно знаеш кое е по-правилното... Ако скучаеш, говори със съпруга си и инициирай някакво разнообразие, защото в противен случай нещата може би ще се задълбочат и ще се получи и разминаване в семейството, а тогава ще боли много повече, вече и с дете...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f429e2172c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Неизживяната любов не се преживява... Това е истината.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f88da3a5f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако е сам, а ти си нещастна в брака си, струва си да опиташ. Разбира се, без подли постъпки.
Звучиш като добър човек, между другото. Стана ми много мъчно от тази история, понеже и аз се чудя дали да потърся един мъж, по когото отдавна много страдам...

Ако, наистина, бракът ти не върви, опитай. По-добре да си пробвала, макар и с неуспех, отколкото цял живот да те гложди съмнението.
Бих се радвала да споделиш, след време, как са се развили нещата, понеже наистина историята ти ме докосна. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b37ef6e43b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Между мъж и жена, никога не може да има приятелство. Замисли се върху думите ми и сама ще се убедиш в това. Виждал е в теб доброта, нежност, разбиране и всички тези качества както при майка му. Щом сте подържали връзка, не си му била безразлична. Възможно е дори и той да е бил влюбен в теб, но страха от отхвърляне имайки в предвид разликата в годините, да не се е решавал да ти признае какво изпитва към теб. Никога не може да има приятелство между муж и жена. Години съм наблюдавал такива "приятелства". Слушал съм поотделно проблемите им. Винаги идва въпроса "този човек другата ми половина ли е? За това ли го обичам толкова мнохо? " Започват едни депресии и страхове какво ще стане. Ако ти беше писано да бъдеш с този човек, то щеше да се случи. Не трепери след него! Не знаеш какво имаш до себе си. Много рядко се намират семейни партньори които отвръщат със същото отношение което получават. Аз също като теб се лутах до 34. Умирах за собствено дете. И в момента живея в ада. Няма да оставя детето си. Ще търпя докато мога. Грижи се за семейството си. Младежа ще те захвърли бързо като му омръзнеш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3ae7f04e28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравейте, много добре Ви разбирам, защото минах през същата история. Влюбих се в него от пръв поглед. Нищо не знаех за него, след една година го видях пак и вече не можах да спра да мисля за него. Успях да го намеря в социалната мрежа и се запознах. То пък така се случиха нещата, че адски си паснахме като хора, писането бързо се превърна в реални излизания, станахме много близки. В един момент всеки ден бяхме заедно. Два пъти живяхме заедно в една стая и нищо никога не се случи между нас. На вечеря винаги седяхме един срещу друг и често се гледахме директно очи в очи, без да си преместваме погледа. Нашето приятелство продължи няколко години, през цялото време аз криех чувствата си, защото не исках да бъда отхвърлена от него. В един момент бях станала много тъжна и той постоянно ме питаше какво ми има и настояваше да му кажа и аз не можех да му кажа, че го обичам. Не вярвах, че нещо може да се случи и защото в последствие разбрах, че той си има някакви неангажиращи връзки и една бивша, която се оказа че не е баш бивша. Но той пред мен твърдеше, че е сам. Това ме объркваше още повече, но след като разбрах, че не е напълно свободен, съвсем се отчаях и малко по малко се отдръпнах. Беше ми адски трудно. Пак имахме периоди на сближаване, пак отдалечаване, докато той не замина в чужбина. Сега и ние си разменяме по няколко приказки от време на време. Може би и ще се видим, но вече близостта, която имахме ми се струва много далечна, все едно е било друг живот, а последното ни отдалечаване един от друг стана преди година. Съжалявам, че изписах толкова много, а даже е малко спрямо това, което имам като спомени и преживявания с него. Приятелството между мъж и жена е възможно, но дали е възможно да има чисто такова, без едната страна да иска нещо повече, не знам. Аз все още си мисля за него, съжалявам, че не намерих смелост да призная чувствата си и да разбера истината. През цялото време си мислех, че ако той ме вижда по такъв начин, няма да седи и само да ме гледа.
Не знам дали някога ще разбера какво точно имаше между нас, но и аз се опитвам да продължавам живота си напред, все още не се е появил някой, който да видя по такъв начин, но и аз гоня 30 и много искам да имам семейство. Вярвам, че това е най-хубавото нещо. И ако Вие сте щастлива с мъжа си, оставете тази история в миналото и се радвайте на това, което ви се е случило. Имате си и детенце, това е прекрасно. За него най-добре ще е да израстне с любящи родители.
Пък дано хората, които също имат такава история, да са смели докато е време, за да не си задават същите въпроси след години. Вярвам Ви, че не е лесно, да живееш с такова съмнение, но дори и да разберете, че той Ви е обичал тогава, това може да доведе до разрушаване на всичко, което сте изградили след него.

Желая Ви всичко най-хубаво и успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 19133a77ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно те разбирам, на мен едно момиче ми е в главата от вече 3 години, не успях да я намеря нито във Фейсбук, нито никъде. Единствено си говорихме в университета около 2 часа точно преди 3 години, толкова се бяхме захласнали, че забравихме да си кажем и имената даже, за телефони пък да не говоря.

Случайно се бяхме засекли. Аз тогава имах връзка от 4 години, която никак не вървеше и ме товареше. Тя беше пълна противоположност на приятелката ми, която беше избухлива, напрана, носеше много негативна енергия, аз съм си виновен, че съм мекушав и си пропилях 4 години от живота с нея... Това момиче беше срамежливо, тихо, усмихнато, беше я срам да ме погледне. А какви сини очи имаше... Имах други през това време, но никоя не можа да ме "жегне" така, както това момиче и то за 2 часа разговор.

Винаги е по-добре да опиташ и да загубиш, отколкото да не опиташ. Ще я намеря някой ден...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f91e452929
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Само да спомена, че не разбирам защо ще е чак толков атрудно да се живее с такава история при положение, че разминаването вече се е случило, а след него има брак с друг човек и т. н.

Когато се създава семейство и дете/ деца, нормалната логика е усилията и концентрацията да са в семейството. Ето защо, не ми се вижда чак толкова трудно да се подмине или забрави някаква стара история с разлика във възрастта, при която се е получило разминаване. Фокусът би трябвало да е сегашната ситуация, семейството и детето, а не стара история с разлика във възрастта и разминаване.

Мисля, че е хубаво да се научим да овладяваме подобни неща и да полагаме усилия за това, което имаме и което е много ценно...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8f0c200aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От авторката
Благодаря ви за мненията. Споделих историята, защото имах нуждата да го направя. С никого никога не съм говорила за това.
Обичам съпруга и детето си и не бих ги пренебрегнала заради собствените си терзания. Семейството ми е моето настояще и не бих го изоставила в името на минали истории. Дори и да разбера някога дали чувствата ми са били споделени от младежа, не бих се върнала назад. Както съм написала, съжалявам само, че не бях по-смела преди години, за да узная дали това, което съм чувствала, е било само мое усещане, или е било взаимно. Може би щяхме да изживеем нещо много красиво. А може би завинаги щях да изгубя човека, с когото съм се чувствала най-жива, и който е успявал да извади най-доброто от мен... Кой знае? Сигналите от негова страна винаги са били противоречиви: имало е моменти, когато съм била сигурна, че между нас има Любов, и други, когато съм се чувствала просто като негов приятел. Преди време ми каза, че е постигнал много заради моята помощ. Това ми стига. Знам, че в онзи момент съм изживяла нещо вълшебно и дори да е било несподелено, си е струвало. Знам, че съм му помогнала да намери пътя си. Гордея се с него! В сърцето ми винаги ще има едно мъничко местенце за него и за времето, в което сме били заедно, макар и само като приятели. Истината е, че приятелство между мъж и жена не може да има, защото в един момент усещането за споделеност размива границите и започваш да се влюбваш.
Сега продължавам напред. А на тези от вас, които споделиха, че имат подобен проблем, желая да са по-смели и ако имат възможност, да се изяснят с обекта на чувствата си днес, сега, докато все още имат време да разберат истината и, ако им е писано, да изживеят своята Любов!
Бъдете щастливи!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker