Искам да и предложа брак, а тя си мисли за раздяла. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да и предложа брак, а тя си мисли за раздяла.
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2488 пъти
Обичам я тази жена с цялото си сърце и бих дал живота си за нея. От месеци обмислям как да и предложа взел съм пръстен и изведнъж тя ми казва , че не е сигурна дали трябва да останем заедно. След думите и буквално изтръпнах и нямах идея какво да и кажа.
Оказа се, че всичко е заради майка ми, отново.
Майка ми е властна и манипулативна, много е трудно да се разбереш с нея. Въпреки възрастта ми, която предполага че съм голям мъж тя се държи с мен като с дете, а това побърква евентуалната ми бъдеща жена и мен . Майка ми досадна и обсебваща и според жена ми аз позволявам да се държи така с мен. Изобщо няма да коментирам колко трудни са отношенията снаха-свекърва ад от където и да погледнеш.
Дайте ми съвет как запазя връзката си и как да се справя с майка ми. Сигурно се досещате, че баща ми няма думата, цял живот казва на майка ми да ме остави, да не ме глези и прочие, но никой не го чува,както и никой не чува мен.
Чудя се дали има мъже справили се с такава майка, бих си поздравил.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: add2ce540b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абе пич на колко години си,как изобщо и позволяваш да се държи така с приятелката ти.
Не знам къде живеете ,но колкото по далеч от такива "майки" по-добре.
Сигурно си единствено дете и мисли ,че ще я оставиш един ден,ами много ясно,нали и ти искаш жена ,семейство,деца..
Гледай да се дистанцираш от нея и и го кажи в очите да не ви се меси.
А на приятелката ти и покажи,че държиш на нея,а не на майка си

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b6376b94db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом евентуалната ти партньорка знае в какво е въвлечена, а ти гледаш обективно над ситуацията с майка ти - просто игнорирайте излишните “глезотии” на мама. Нищо не трябва да е по-силно от теб и твоето момиче, че да успее да ви раздели. На лошото отношение отвръщайте с добро и усмивка. И аз първите три години не се разбирах със свеки, но с времето тя разбра че непоисканото и мнение не е фактор. Естествено, нека всичко е в рамките на разумното и културното. Не е нужно да се задълбочаваме в измислени проблеми.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5d8af42744
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако живеете при майка си и баща си, изнесете се на квартира. Поне ще сте си сами и никой няма да ви пречи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2720ae2e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изнасяш се и не приемаш роднини за гости ;)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 90cad187c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Как да се справиш бе, младеж? Вземаш си багажа и се омиташ, ако все още живееш там! Бих казал, че това е 300 пъти по-голямо доказателство, че искаш тази жена за своя жена, отколкото да ѝ подариш няколко пръстена от най-скъпите. И ако това наистина ви е проблемът, тя ще го оцени. Хубавото е, че ти си осъзнаваш проблема, защото много като теб избягват да го мислят даже. Та, избери, или властната мама до живот, или жената, с която ще прекараш цял живот(евентуално) и ще ти роди деца.
Имам един приятел, майка му точно такава. Почти 30 направихме, тя все не му харесва приятелка, все нещо. Била го гледала нз си колко време, сега понеже има болести, трябвало той постоянно да е до нея, постоянно каквото тя каже, да ѝ ходи по гъза. И няколко пъти му казвах, че той трябва да избере. Разбира се, да се грижи за майка си, да ходи на гости и т. н, но да се маха възможно най-бързо и да си живее с момичето. Да, може да не е това момиче за него, може друго да е, но той иначе няма никога да го разбере. До 50 няма да създаде семейство и т. н. Докато е жива майка му. Аз "любовта" на такива хора не я разбирам и ако мога да се изразя така, плюя на тая любов! Та, да продължа историята. Майка му смени ключалка, остави му всичките вещи вътре, не му вдига телефона. Няколко дни нямаше и къде да живее и т. н. С ясната цел да се върне и да ѝ полази в краката. Радвам се, че излезна мъж и пич, в което аз не се и съмнявам и не го направи. Сега си живее с момичето, с майка му се подобриха, защото тя клекна. Иначе ще си е сама, да си избира. Ходи, вижда я, помага ѝ, но си има и своя живот, както би било редно(май) да бъде с всеки човек. Счупих си пръстите да го пиша това, моля те, вземи пример. Колкото и да е трудно. Не се събуждай на 50, с 75 годишна мама или с умряла вече мама, а ти сам-самичък, да си търсиш тогава "щастието"! Успех!

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ddbbbb3b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   С вашите ли живееш? Ако е така, веднага се изнеси и заживей с жената, за която искаш да се ожениш - по възможност по-далеч от майка ти. И също така не се оставяй да те манипулира и не й слушай мнението. Покажи на приятелката си, че тя е новото ти семейство и при дразги с бъдещата свекърва ще заставаш на нейна страна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1668000959
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Опитвал ли си се да разговаряш с нея лично, да ѝ кажеш, че ти е неприятно отношението ѝ и че пречи на връзката с бъдещата ти жена? Ако не, направи го, поговори с нея, не я обвинявай, тя ти е майка и това поведение до някъде е оправдано, но не бива да пречи на връзката ти! Ако не се промени, може да обмислите да се преместите да живеете другаде, докато се осъзнае, или ако не за постоянно.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7bde9ba34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Колко да е трудно да се справиш - казваш на майка си при следващата и изцепка, какво точно не искаш да прави, в момента в който го повтори директно прекъсваш всякакъв контакт (не дигаш телефон, не отваряш ако звъни итн, докато не осъзнае грешката и не обещае да се коригира, но наистина да и дадеш време за размисъл - поне месец-два без контакт). Важно е да си краен и категоричен. Принципът е не е луд, който яде баницата - ако види, че може да си позволява нещо и санкция от твоя страна не последва, много ясно че ще продължава да го прави. Приятелката ти е права да ти се сърди, защото е редно ти да определиш границата, а не всеки път да отстъпваш!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c7e9bd5d33
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Чудя се дали има мъже справили се с такава майка"

Не е твоя работа да се справиш с нея, а на баща ти. И нали знаеш как един мъж може да се "справи" с едно дете което не разбира от дума? Е, същото е и с жените, но проблемът е, че в днешното общество не е прието да се гледа на жените като на това което са - деца...

А проблемът ти с тая жена, е че тя те е харесала точно защото вече си пречупен от майка си, но иска да избираш между двете, за да ти бъде тя новата господарка. За съжаление е чест избор пред който са изправени безгръбначните мъже. Факт, като нямаш доминантна психика, наистина няма как да имаш две господарки, трябва да избираш, и изборът е неприятен. Щото какъвто и пръстен да и наденеш на новата, след няколко години най-вероятно ще и омръзнеш и ще те зареже. Все пак помни, че си имаш работа с дете с крехка психика, не знаеш на каква роля ще я избие, точно както майка ти. А майка ти, каквато и да е, ти е майка за цял живот...

И моята майка клони към обсебващ характер (но не чак тежък случай), и това което съм забелязал, е че трябва да стоя по-далеч, за да имаме нормални взаимоотношения. С някои родители е просто така, по-добре да не делите една къща или даже един квартал, понякога и един град... Това не значи, че ще спреш да я виждаш, а че ти имаш контролът кога и как да го правиш. Не е толкова сложно. Вече опира и до финанси, а в днешното общество се предполага, че това не е само твоя задача, а и на жената...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3f989e4991
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Пич- изнасяйте се и си гледайте живота.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1103d953bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, има - моят мъж. Много го обичам, но имаше момент, в който бях готова да го оставя само и само, за да се отърва от майка му. Просто не можех да си представя тя да присъства за постоянно в живота ми - да идва на гости, да съм длъжна аз да й ходя на гости, да трябва да търпя отношението й, да присъства на сватба, раждане на дете, изобщо всички важни и хубави моменти от живота ми и да ги проваля. Поговорих с него и той също не се чувстваше ОК с нея, както и ти. Това е добър знак - поне осъзнаваш, че е зла и това, което прави не е редно и ви прави нещастни. Ние решихме, че това не може да продължава и че много важно - не сме длъжни да го търпим! Постепенно започнахме да се дистанцираме - не й отговаряше на съобщенията, не й вдигаше телефона, не сме я канили вкъщи и ходихме на гости само по празници. Уви, вместо да се замисли къде бърка, тя стана още по-злобна към него и мен, започна да настройва роднини, да се опитва да го манипулира и т. н. и в крайна сметка прекъснахме напълно контакт и сега сме много щастливи. Опитай се да наложиш граници. Ако не ги уважава, трябва да избереш - токсичната си майка или бъдещата си жена. Аз бих избрала второто. Тя няма да се промени, но нека баща ти си я търпи. Ти не си й длъжен. Ще останеш сам, ако не намериш начин да се отървеш.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 23b6706d03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Щом жената си е такава, с разговори няма да стане. Едно е някой да ти е досадил, да му кажеш и той, ако е добронамерен, да спре и съвсем друго е да си патологичен манипулатор. Но това е проблем на баща ти. Има една много хубава приказка “кой каквото си е донесъл, това ще яде и кой каквото си е довел, това ще ебе”. Това, че баща ти я търпи цял живот, не означава, че и ти трябва да го правиш. Ти сам каза, че дори и да я няма жена ти, майка ти те побърква и теб. Кое ти е приоритет в живота? Ти да си щастлив, да бъдеш с жената, която обичаш, да сформираш семейство и да имаш деца или да направиш мама щастлива имайки предвид, че нейното щастие означава да ви трови? Минавали сме през това с мъжа ми и мога да ги кажа, че с подобни хора единствения начин да се справиш е като избягаш далеч и прекъснеш контакт с тях. И ти, и жена ти ще сте много щастливи така и ще се фокусирате върху любовта си и важните неща в живота за вас, не върху токсичната ти майка. Ако живеете при тях, се изнесете на квартира или си купете жилище, прекъсни контакт без да се поддаваш на манипулации (а такива ще има в изобилие), за да й покажеш, че си сериозен и няма да допускаш токсични роднини в бъдещия ви съвместен живот и чак тогава предлагай. Сега и да й предложиш, само като си представи как майка ти ви трови цял живот, ще ти откаже на секундата. Просто няма вариант в който майка ти изведнъж става добра, спира с манипулациите и интрижките, приема жена ти и заживявате като едно голямо, щастливо семейство. В ситуацията в която си - или прекъсваш връзката с майка ти или прекъсваш връзката с жена си или с която и да било друга, защото винаги ще е едно и също.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d06ab0e318
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От автора : Искрено ви благодаря за съветите.
Не живеем заедно с родителите ми, но сме принудени да им гостуваме често. Пробвал съм да отказвам да ходим, но тогава тя започна да ида вкъщи без покана и положението се влоши още повече. Говорил съм с нея милион пъти, а отсреща не получавам разбиране сякаш говоря със стена. Тя не осъзнава как се държи или осъзнава, но го прави нарочно.
Пробвал съм да я игнорирам, имали сме и скандали, сърди се известно време, но после пак се появява вкъщи и все едно нищо не е било.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 23b6706d03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Авторе, хората ти казаха - с разговори няма да стане и не “сте принудени да ходите на гости”. Трябва да наложиш граници - казваш имаме си друга работа и точка. Нека звъни, пищи, реве и т. н. - просто не й обръщай нимакво внимание и даже спри да й вдигаш телефона. Като се появи у вас неканена, не отваряйте вратата и не вдигайте телефоните. Като повиси няколко пъти, ще се научи. Много ясно, че осъзнава какво прави, но в крайна сметка за нея е важно да ви трови и грам не й дреме ти ок ли си, щастлив ли си, ти какво искаш и т. н. От втория ти коментар оставам с впечатление, че не умееш да налагаш граници и затова сте на това положение. Приеми, че разговорът не е начин, защото тя не го прави, защото не осъзнава, а го прави въпреки, че осъзнава, че ви дразни и ви клати връзката. Ти като се примиряваш с поведението й всеки път, тя приема, че номерата й минават и никога няма да спре да ви тормози. За мен решението от опит е да прекъснеш контакт напълно, но ти ако искаш първо пробвай с налагането на твърди граници и виждане 2-3 пъти годишно. Успех, дано се пребориш - има надежда, защото поне осъзнаваш каква е. Просто трябва да си твърд и да намериш начин да я ограничиш или елиминираш.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a6eb1ca77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторе, ще ти кажа една книга, която на мен много ми помогна. "Границите" на Хенри Клауд. Там нещата са описани ясно и разбираемо. По-добре, отколкото аз ще ти ги напиша.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker