Не знам дали мога да му вярвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не знам дали мога да му вярвам
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1728 пъти
Преживях тежка раздяла след дългогодишна връзка. Зарекох се, че повече няма да допусна никой до себе си. Тъкмо се съвзех малко от шока и се появи един мъж. В началото просто си говорехме общи приказки. В последствие той започна да скъсява дистанцията, като искаше да ми каже нещо, се навеждаше към мен, започна да ме докосва уж неволно по ръката. Един ден забелязах, че ме гледа без да откъсне поглед от мен и ми стана неудобно, попитах го защо ме гледа така, той ми отговори, че му харесвам и не го прави нарочно. Харесвал очите ми, усмивката ми, как говоря, такива неща. Аз загубих ума и дума и не знаех какво да кажа. Усмихнах се и до там. От този момент нататък, той непрекъснато се старае да ми попадне в полезрението, да ми привлече вниманието по някакъв начин. Говорихме си много още в самото начало за кофти връзки и т. н., просто така се бяха стекли обстоятелствата.. и се оказа, че той самия е бил брутално наранен. Много неща ми сподели за себе си и продължава да ми споделя. До някъде това ме кара да мисля, че няма задни мисли към мен, от друга страна ме плаши това, че толкова бързо някак си започна да ми говори за чувства, за това, че иска да ме направи щастлива, някакви такива неща. Загубих тотално доверието си в мъжете и колкото и да искам да се отпусна и да бъда с този човек, има нещо, което ме дърпа назад. Ужасно ме е страх да не бъда пак наранена и емоционално и физически. Този мъж не ме притиска по никакъв начин за нищо. Виждаме се, обажда ми се, смеем се, говорим си за какво ли не. Един ден неочаквано ме целуна и усетих как ми омекнаха краката. Стомахът ми се сви. Хем се стреснах, хем ми стана хубаво. Улавям се, че започвам да мисля все повече за него, но този страх, че просто иска да се възползва от мен, не ме напуска. Не мога да повярвам, че някой, може да изпитва искрени чувства към мен и не иска да ме нарани. Страшно объркана съм и дори не мога да подредя правилно мислите си. Моля ви, посъветвайте ме какво да правя. Да се доверя ли на този човек, да бягам ли, не знам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9be509ebeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мъжете са хора като нас - жените и не са някакви страшни същества, от които да се пазиш с повече внимание. Това го осъзнай като начало, а после разбере какъв мъж искаш, защото това означава, че ще имаш идея, а няма да омекваш пред всеки, който се държи мило с теб. Избистри един, цялостен образ (като характер, ценности, идеи за живота, също и визуален - физически), с когото смяташ, че би искала да имаш семейство и деца от него, с другите е безсмислено да се занимаваш, да хабиш време и емоции. И не, това не е прекалено, има много мъже и жени, и не е нужно да се задоволявате с по-малко от това, което желаете, защото всеки компромис, който направите в самото начало, било то с визия или характер, то той ще се яви причина за дрязги, и раздяла в по-късен етап, затова си търсете Вашия човек, а не просто някой, или някой мил, някой красив...
Това са напътствия за хора, които търсят сериозна връзка, разбира се.
Та, относно този мъж...
Изясни се дали имаш чувства към бившия, защото няма да е честно, да започваш връзка ако имаш чувства към друг.
Напиши си на листче в две колонки, къде имате съвпад и къде се разминавате, и прецени.
Чувствата са... усещанията, които партньорът ни кара да изпитваме, ако ти е приятно да общуваш с него, значи го харесваш достатъчно, че да имате отношения, за истинска връзка обаче е нужно да прецениш нещата, които ти написах.
Дали ще те нарани, зависи от теб, слушай интуицията си, винаги е права, казва ли ти, че има нещо, което не е наред - не се занимавай, но не я бъркай със страха, той те отказва от действие, а е нужно да действаш, за да разбереш.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6761713240
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Престани да се подценяваш и си позволи да бъдеш щастлива, не е толкова сложно.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0b1359af7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен е влюбен, а май и ти вече. Никога не може да си сигурна, че няма да те нарани. Но от пропуснатата любов боли безкрайно повече.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 233c28dace
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дай му шанс, без да очакваш нищо! Просто си създай разнообразие и положителни емоции с този човек, а времето ще покаже дали ще се развият нещата по-сериозно. И аз преживях тежка раздяла, още не мога да се съвзема от шока, многото лъжи и всичко, което преживях, та много добре те разбирам защо не ти е до друг мъж в момента. Но опитай, пожелавам ти много щастие и радостни моменти! Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d2f5e32260
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Милата, защо да бягаш? Все някога ще трябва да продължиш напред и да дадеш шанс на някого. Защо не го направиш с този мъж, който не те притиска за нищо и се смеете заедно, харесваш го. Кой ще ти даде гаранция, че ако го отхвърлиш, следващият който ще срещнеш няма да те нарани, а? Никой! Така, че не бързай, дай му шанс и виж какво ще се получи. Ако е свестен ще намери верния път към теб и сърцето ти. Късмет!

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 47ef9e0e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До номер 1: виж, аз не омеквам пред всеки, който се държи мило с мен. Омекнах пред този човек, защото виждам нещо в него, нещо, което винаги съм искала, но не съм имала късмета да имам. Просто като го гледам и говоря с него, чувствам невероятно спокойствие, а на мен винаги ми е липсвало спокойствието. В същото време е див, в смисъл, че е веселяк.. Визуално ми харесва много. Всичко ми харесва в него. Просто не мога да си обясня защо изпитвам такъв страх да се отпусна. Относно това дали още обичам бившия ми.. Отговорът ми е не. Единственото, което ми е останало от него е болка, обида и огорчение. Изобщо не мисля за него, този човек съм го оставила в миналото си. Ще се опитам да не мисля толкова за страховете си и ще си дам шанс да бъда щастлива. Благодаря на всички, които ми отговорихте, бъдете много щастливи!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3406e4a79e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Слушай себе си, не слушай нас. Със сигурност имаш някакъв усет за ситуацията, така че вярвай на себе си.
Според мен е много важно да започнеш връзката начисто, без емоционален багаж от миналото. Силно вярвам, че хубавите връзки се започват точно така, човек трябва да е наясно със себе си, да си е намерил хармонията и тогава да смесва своя живот с чужд живот. Това е начин да съхраниш себе си и половинката, да спестиш болка.
По-правилно да си дадеш време да забравиш лошите спомени и да ги преодолееш. Не е редно да пренасяш проблеми от стари връзки в новите. Стига да си сигурна, че няма да направиш точно такава грешка, защото още болката ти е прясна, аз не виждам проблем да бъдеш с човека, за когото си писала тази история. Ако можеш да започнеш начисто и чувстваш, че това е правилното решение, действай.
Можеш да започнеш връзката абсолютно спокойно, вие вече сте си споделили много неща за миналото ви, така че не би било проблем. И двамата сте страдали, логично е да проявявате разбиране един към друг. Започнете бавно, леко, забавлявайте се. Не влагай твърде много очаквания, просто изживей тази любов с цялата радост, на която си способна. Вече си хлътнала, очевидно, че и мъжът има голямо желание и интерес към теб. Никой не може да се възползва от теб, ако ти самата не го позволиш. Страховете са излишни. Никога няма да разбереш намеренията му, ако не го допуснеш до себе си. Възможно е да те нарани волно или неволно, но това не бива да те спира да се отдаваш на собствените си чувства. Не рискувай щастието си заради страхове. Всички сме били наранявани, това е само част от живота, но не всяка любовна история завършва с болка.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 57447c017f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Отпусни се и се остави на течението. Но без да бързаш и да очакваш да се случи нещо. Каквото има да става ще стане.

И аз преди години преживях тежка раздяла, с момиче, на което много държах. Бях се затворил в себе си и се бях зарекъл, да не допускам да имам чувства към жена.

Е, само след няколко месеца съвсем случайно започнах да излизам с друго момиче. Нямах никакви чувства към нея. Познавахме се от 2-3 години, но не ми беше приятелка, а просто позната. Дори чисто визуално се различаваше от моите критерии.

Мина се почти година, опознахме се бавно и се харесахме. Някъде тогава си легнахме за първи път. Не усетих кога съм забравил за бившата и това което ми беше причинила. Семейство сме от 10 години и имаме страхотен син.

Не изпускай тази възможност.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: bf001e70e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Де да можеше да има повече като този човечец.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 дни
hash: a7aaa1ff72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторката съм. Към днешна дата отношенията ни се развиват повече от прекрасно и се радвам, че въпреки страховете, които изпитвах, не се отдръпнах. За първи път се чувствам толкова искрено щастлива, чувствам се сякаш съм най-обичаната жена на този свят:) и двамата успяхме да превъзмогнем болката си от предишните връзки, които бяха ни разочаровали и се радваме на всеки един момент, в който сме заедно. За първи път чувствам, че имам нещо истинско. И си струва наистина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker