Не иска деца или не иска да са от мен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не иска деца или не иска да са от мен?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1265 пъти
Здравейте! Много харесвам сайта и виждам, че има много точни хора, които дават супер съвети и подкрепа.
Та, моят проблем... не е точно проблем, но определено се притеснявам малко.
Аз съм момиче на 20 години, приятеля ми е на 22 и сме вече от три години заедно. Имахме трудности в началото с характерите, но постепенно всичко се изглади. От година и половина живеем заедно и се разбираме прекрасно. Той преди си беше от "лошите момчета" :D но от както е с мен доста се укроти и то по негово желание, аз не съм го карала да прави нищо, но това е друга тема.
От скоро започвам да се филмирам за семейство. Да, рано ни е и имаме доста планове за бъдещето ни. Искаме да заминем в чужбина, да работим, да пътуваме и т. н. Не бих родила в близките пет-шест години.. и все пак, от време на време ми идват такива мисли и си представям колко щастлива мога да бъда ако му родя дете някой ден!
И явно всичко си има плюсове и минуси. Много пъти е казвал "като имаме дете то ще е еди какво си, ще се казва еди как си"... но на скоро направо ме закова с едно изказване, което твърдо противоречи на горното. Споменах нещо за деца и той ми каза, че категорично не искал да има деца, понеже е трябвало така да бъде модел за подражание на някого.... и аз останах като тресната. Ами разбира се, че трябва, генийче... Той явно не се смята за достатъчно добър за да бъде баща? ! Останах като тресната и доста ме нарани. Започнах да си мисля за едно твърдение, в което вярвам, че мъжете искат да имат деца, но не от всяка! Вечер когато заспиваме си представям как му казвам, че съм бременна и много се радваме, а сега ме е страх да си го помисля за да не би той да не се зарадва... Да, в момента сме млади и ни е рано за деца и не сме готови, но аз някой ден ще поискам... Според вас наистина ли го мисли? То няма как да му влезна в главата и да разбера сама, но все пак. Също така ми каза, че ще е по-спокоен ако е момче, че с момичетата много ядове. Какви са тия глупости? ! :D Дори не можах да повярвам, че той казва такова нещо. За съжаление не мога да контролирам природата и да му предоставя от мъжки пол, ами к'вото дойде както се казва. И днес пак го спомена... че не искал да има деца, нищо не казах и не реагирах никак, защото не ми харесва да говоря по темата и ми става тъпо. Не иска изобщо, или не иска от мен просто? ! А той много добре знае, че искам и то искам да е на него, а не на друг... объркана съм, не знам какво му се върти в главата, дали е малък още за да мисли за такива неща (то и аз съм)... Проблеми в семейството е имал много, особено с баща му, което е предпоставка затова, че би искал да е по-добър баща...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: e2be57c14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вече го писа това. Колко пъти ще пускаш едни и същи теми ? Ми няма да иска на 22г. естествено. На тази възраст човек има други приоритети. Аз също родих на 31г. Вземи се съсредоточи върху образованието, кариерата си, пътувания, излизания с приятели. Сега Ви е времето за това.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e3e7d4ded5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мъж на 40.
Малки сте още. Мога да изпиша много неща свързани с отглеждането на едно дете. Не сте достатъчно зрели за това. Не се обиждай. Не го казвам с лоша умисъл. Не е въпросът да забременееш и да родиш. Това го могат доста жени. Влез в сайтове за родилки, майки и такива които търсят помощ. Погледни реално на живота. В момента какви разходи имате, а след като се роди детето ще са по 2, че даже и по 3. Колкото и да мечтаеш за дете, помисли и за него. Едно малко, крехко и безащитно живо същество. С появата си на бял свят, то сбъдва мечтите ти. Любов, безкрайно раздаване, многобройни безсънни нощи които ще ви се сторят безкрайни. Помисли, че никой не е длъжен да ви помага. Храна, дрехи, сметки. Всичко става страшно скъпо. Тези средства трябва да дойдат от таткото. Не спал цяла нощ заради колики. Блъска за насъщния и вечерта отново. Всяко малко дете се разболява периодично докато си изгради имунна система. Това са бягане по доктори. Попадане на некомпетентни мед. личности. Разтакаване от-до. Не дай си боже да стане нещо по-сериозно с детето. Бях си в къщи. Изведнъж синът ми /беше на 4 месеца/ започна да реве страшно силно. Пробвахме всичко. Храна, вода, топъл компрес на коремчето. Продължаваше да пищи. Нещо ме накара да отворя памперса да не би да се е наакал. И останах като застрелян. Единият му тестис се беше подул много и беше силно зачервен. Едвам успях да набера педиатърката му която едвам говореше, че било нормално да плаче заради колики. Не помня колко гневен бях с нея по телефона и и затворих. През това време жена ми намери телефон на завеждащата в родилния която имаше частен кабинет на 200 метра от нас. Чухме се с нея и го грабнах от повивалника както беше голичък. Омотах го с едно одеало и на бегом в кабинета и. Опипва го 5-6 минути и се опита да се свърже с неин колега. Изпратих му адреса със смс и до 20 мин. беше в къщи. Трябваха му 3-4 мин. Детето иведнъж спря да крещи. Пи доста вода и заспа на мига. Обясни ни, че се е изсипал и е нормално за момченцата. Наместил го е, но трябвало да се оперира. Три месеца ме въртя по телефона. В този град. Не в другия. В нашия град не намирал анестизиолог и операционна. Докато не ме посъветваха да отида при учителя на този хирург. А не е някой безизвестен. Три месеца треперех и не знаех къде се намирам. Докато не ми каза доктора да не сме посмели да пипаме детето без да се е изсипал отново. Годините ви също са от значение. Минеш ли 30, % за синдром на Даун също се покачва. Жена ми забременя на 34 и с този процент също ни изкараха ангелите. Кавги и скандали пред детето не трябва и да си помисляте да правите. Чети. Запознай се с повече факти. Сама ще разбереш, че това е огромна крачка в живота. А до думите на приятеля ти, той преминава през такъв период. Ще помъдрее. Сам ще започне да иска дете. Но не го притискай и не му натяквай. Най много да избяга от теб. За това казах, че сте малки.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 07d6ac5248
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Не, не сте малки. Точно сега е времето да имате деца. Човек колкото по-млад стане родител, толкова по-добре. На 20 г. няма да имаш тези нерви и енергия като на 30 г. Повярвай ми. Попитай го директно дали иска деца от тебе, ако не иска го зарязвай. Не си пропилявай годините, защото понякога зачеването не става от първи-втори опит, има двойки при, които отнема години.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f6d83efc1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен, това, че се "филмираш" за деца, значи, че вече започваш да ги искаш. Че след като сте в стабилна връзка, живеещи заедно, инстинктът ти се е събудил. Само че изглежда, че на него тази стабилност му действа по противоположния начин - не иска да си разваля начина на живот, комфорта. Ако е така, създай му малко дискомфорт. Например като си вземете куче, за да свикне да си разваля спокойствието заради нещо, което обича.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ee108a54ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ти сама го каза: филмираш се. Пробвай да живееш в настоящето, бъдещето е далеч.

Alpha, ж. 30 г.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4fb0fb857a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мъжете никога нямат деца от тази която обичат,а имат от тази,която им е сигурна

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a8c20fdd1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мисля, че е рано, както някой казват, сега сте най-енергични и нищо не ви тежи. Природата е определила кога е най-добре да се раждат деца.
Аз съм на 25, за съжаление по стечение на обстоятелствата все още нямам семейство.

От личен опит знам, че не е приятно да имаш възрастни родители. Причините са доста, но не ми се изброяват. Една от тях е, че когато хората трябва да намалят темпото, да ходят по почивки, да са по-свободни и спокойни (над 52-3), моите родители се бъхтеха, за да ме издържат, защото бях ученик.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker