Стиснат мъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (87325)
 Избор на редактора (163)
 Любов и изневяра (20101)
 Секс и интимност (10254)
 Тинейджърски (19174)
 Семейство (4253)
 Здраве (7153)
 Спорт и красота (3750)
 На работното място (1768)
 Образование (5011)
 В чужбина (1125)
 Наркотици и алкохол (854)
 Измислени истории (709)
 Проза, литература (1406)
 Други (11598)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Стиснат мъж
преди: 3 месеца, 14 дни, прочетена 1509 пъти
Здравейте,
Моят проблем е, че приятелят ми е ужасно стиснат. Първо искам да уточня, че не съм някоя кифла, когато излезем някъде ям малко - по едно ястие и то не от най- скъпите. От както сме с моят приятел той никога не е проявил инициятива да плати сметката. Понякога е ставало въпрос за 5-6 лв. Дори когато сме си взимали сладолед за 2 лв. всеки си плаща по отделно, даже понякога аз съм го черпила и нищо не казва, все едно аз съм длъжна, а той е мъжът. Тук не става въпрос за възможности, а за отношение. Веднъж нямах едни 10 лв. да си платя една глоба, тъй като загубих един ключ от фитнеса и той даде вместо мен и след това няколко пъти ми напомни, че трябва да му ги върна още на същия ден, аз щях да му дам парите на другия ден, ама редно ли е да ми натяква така. Иначе като цяло няма други лоши черти, добър е казва, че само мен е обичал, не е някой женкар, даже не е имал почти никакви други връзки. Като цяло като човек не е лош, но тази негова черта много ме отблъсква, страшно много. Болно ми е, кагото сме в компания и на всички момичета приятелите им им платят сметката, а ние плащаме по отделно.Казва, че иска да има деца от мен, но как мога аз да разчитам на такъв, ще трябва сама да си гледам децата. Кола не кара, защото за него това било голям разход, нямало смисъл. Чудя се дали да не скъсам с него. Знам, че много ще го нараня. Когато отворя тази тема той се насълзява, но кажете ми с такъв мъж живее ли се?! Вие как бихте постъпили ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 13 дни
hash: ad6448278c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   О , не ти трябва , ти отсега не си добре с него . Семейство няма да стане . Не си губи времето . Моят мъж също си пада стиснат , но ми е плащал кафетата и ми взима скъпи подаръци понякога и на мен ми се иска да е малко по отпуснат понякога .

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: f698621173
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   След като дори не живеете заедно, всеки трябва да си плаща сам сметката. Проблемът е, че той не е склонен дори веднъж да те почерпи и ако ти е дал някакви пари, ти казва по сто пъти, че си ги иска. Поговори сериозно с него на тази тема и го питай какви са вижданията му за бюджета на бъдещото Ви семейство. Да не е да се налага да издържаш семейството ти, а той да си събира парите настрана /имах такъв случай на мои близки/. Другият вариант е ти да не си правиш сметка и затова да се държи така. Но поговори с него и не бързай да му раждаш деца. По-добре поживейте и виж как ще са нещата.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: c3b9c81bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Имала съм си работа с подобно екземпляри и вече не бих търпяла такъв. Да цепиш стотинката на две и да се стискаш за човека, който уж обичаш, не е никаква любов. Зарежи го да си спестява колкото иска и си намери нормален мъж - кавалер, за когото ти ще си по-важна от парите. Правилно мислиш за бъдещето и вече си разбрала, че този няма как да бъде отговорен съпруг и баща. Най-добре се отърви докато е време. И не му спестявай истинската причина за решението ти.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: fedc40edc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Щом не ти харесва това нещо в него скъсай с него. След време ще се задълбочи и ще се дразниш още повече. А и щом говориш с него и не вдява, не ти казва конкретна причина, няма аргументи и не се получава диалог, няма какво да се чудиш. Направи това, което ти казва интуицията.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: cb0fb2a65f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Изчакай някой по-сериозен скандал за пари да ти спретне. Поне да не се двоумиш, като вземаш голямото решение. Ако е за под 100 лева и за под една седмица срок... да знайш, че ще е кошмар да живееш с него.
Проучи пък може да си го хванала в период, в който спестява за някакъв голям план - бизнес, товарна кола, създаване на домашна лаборатория за генетични изследвания. Забележи дали си прави предварителен разчет на парите са седмицата, месеца, може пък да понаучиш нещо, да ти е полезно и интересно ;) Питай го дали може да готви... стига сте яли по чужди ресторанти, отворете си свой.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 25a41addd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Не виждам нищо лошо в това двамата да си плащате сметките отделно. Относно колата пак е прав, явно момчето няма възможност да поддържа кола и затова не си е купил. Но и ти както повечето момичета гледате на човека до себе си като някакъв спонсор. Ако парите са ти такъв проблем остави момчето намира, може някой ден да намери момиче, което ще го обича. Наистина с всеки изминал ден се отчайвам от поколението си. Силата на парите е наистина голяма

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: d206bb0b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Какво стана с равенството между половете? Очакваш той да те издържа изцяло ли? По принцип нали мъжете плащат ВИНАГИ, а сега ти го правиш, щото очевидно той е зле с финансите, какво ти пречи да продължиш? Ааа? Къде отиде равенството? Писна ми да чета теми от някакви лигли като : аз съм по висока а това не е нормално щото съм момиче и задължително трябва да съм 1 метър под мъжа си иначе ще ме мислят за странна, ужас не мога да платя 1 сметка да не ми се смеят хората, дали ако направя първата стъпка ще се отдръпне от мен? И всякакви такива... иначе мечтаят за чужбина и за някакви изискани богаташчета... трагедия...

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 404c0e6323
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Важното е ти да си щастлива, а то си личи, че въобще не си.
По-добре бързо го зарязвай и бягай от него. Няма да се оправи.
Хич да не ти пука дали ще го нараниш или не.
Щом едни 2 леа не дава за тебе...
По-добре да си сама откокото с такъв мъж.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 0dd4c952f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Приключвай веднага тази връзка, но е много важно да му обясниш защо, не казвам в момента на скъсването, а след време.
С такъв мъж те чака отвратителен живот, имам пример около себе си, дори и моят минал опит, въпреки че там беше малко по-добре, все пак беше отстъпчив и не до степен да делим сметки. Но например за рожден ден ми е подарявал сапун, бяхме още гаджета. Отчитах го като странно, но не стигнах до край заради това. Краят пак дойде, но много по-късно, вече с брак и дете и не беше причина само стиснатост та, а комплексни причини, все дължащи се на това възпитание. Ако си възпитана по съвсем друг начин, бъди сигурна че основата на евентуален брак ще рухне. Или си даваш срок да го превъзпиташ и ако не успееш, си тръгваш, или си тръгваш сега. Третият изход е да станеш негово подобие след n брой години. Защото ще ти се случи това, бъди сигурна! Само че ще го намираш за нормално.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 428c379740
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Махай го тоя чичо Скруч, то бива, бива, ама това неговото е болест!

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 5f4c9064a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Бягай надалеч! Дори след време, ако имате дете, не би могла да очакваш, че ще се промени. По-зле ще става.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 5f4c9064a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ако имахте дете, сигурно щяхте да си делите и парите за памперсите... Ужас!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: fe5b974417
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ужас. Не бих искала някой мъж да ми плаща сметките, но все пак е джентълменско от време на време да ти плати сока или чая.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 2da10c9a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Не, не е редно да се стиска повече. Важен е жеста. Мисля, че няма да си щастлива с този мъж. Ами трябва да поговориш с него открито как виждаш ти нещата. Ако се старае да промени нещата добре, ако ли не, помисли. Твоето щастие или неговото. Ако останеш с него той ще е щастлив, а ти не съвсем, ако си тръгнеш има шанс и двамата впоследствие да бъдете щастливи.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 33aa6bd7e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   "Първо искам да уточня, че не съм някоя кифла"

трябваше до там да спра, защото нищо друго не може да следва от там нататък освен кифленско поведени... Иначе си права, повечето мъже продължават да го поощряват, и някакси не върви само ти да си с такъв "стесняк", който иска да си делите сметките.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 774540334e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Бягай с 200! Какви други връзки да има и как да е женкар като цепи стотинката на две? Как изобщо търпиш да си с такъв човек?

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: c18f99dab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Не е ли забавно? Всеки коментар, съветващ раздяла има нисък рейтинг. Ясно е, че някое леке без 2 кинта в брой се е припознало в приятелчето на авторката. Вероятно е 16, злобните девственячета личат от километри.

Та, авторке, нека проверим казаното от теб - не проявява елементарни жестове (5 лева не са сума за умиране), не е имал почти (тоест, имал ли е или не? ) други връзки преди теб, но... иска деца?

Кой нормален човек иска да се чифтосва ако не е имал достатъчно връзки преди? Остави това, кой иска да се размножава, ако муфти партньора си за стотинката? Той и на бебето ще му подаде сметката за памперси един ден (ако не го е продал на арабско семейство вече). Прекрасно че е добър, оставаше и другото да е. "Добър" не плаща тока през зимата. Добротата не купува храна за въпросните деца, а и далеч не е толкова рядка черта. Нека си реве сам и да муфти друг, ти не си длъжна да го търпиш.

Изборът си е твой, надявам се да е правилният.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: abf98bf00d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Не бих имала семейство с такъв.
Ж31

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 82ae570989
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Бягай на далече от такива. Изясни му проблема, че ако не спре да е такава циция ще приключите. Да, става въпрос за отношения, а не за тъпите пари... все пак е кавалер, а ти си неговата дама. Ако ти подари някой подарък нищо чудно да ти казва по няколко пъти колко струва :D Такива хора са ужас! Ако не се промени го разкарай, нямаш нужда от такива хора в живота си, най-малкото трябва да знаеш, че можеш да разчиташ на човека до себе си... а не да се срамуваш да му поискаш нещо.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 82ae570989
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Защо намесвате винаги РАВЕНСТВОТО?! Става въпрос за отношение!! Утре няма да й подари подарък за рожден ден, годишнина и т.н. щото ще му се свидят 100-150лв за подарък/букет и т.н...!

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: ac90366c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Защо не седнете и не поговорите за тези неща?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 5c7f752415
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   С такъв характер човек няма бъдеще... Само късане на нерви и пак и пак и пак. Познавам такъв човек и никоя жена не се задържа с него. Ще станеш за посмешище на всичките си приятели и роднини, но не това е най-важното. Важното е, че ще си осъзнаеш грешката, когато може вече да е късно, т.е. да имате деца и т.н. Спасявай се!

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: e9d94664c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Това няма да се оправи с разговори, авторке. Мъж с изграден характер не се променя ей така, само защото е седнал и поговорил за нещо. Аз лично стиснат /не пестелив, а стиснат/ мъж не бил търпяла. Цял живот без прекъсване съм работила, но сметка и до ден днешен не съм плащала, ако съм с мъжа си /освен ако нямам повод и изрично съм казала, че ще почерпя/. Не ги разбирам тези отношения...равенство, дрън дрън. И грам уважние не мога да изпитвам към мъж, с който съм във връзка, ако той всеки път мрънка, че трябва да си поделяме сметките. Че какъв мъж е това?

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 50f6b59a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Ама как се нахвърлиха всички... бас държа, че повечето не са виждали подарък за 150 и за това е този негативизъм.

Мъж съм и моят опит показва, че една жена е така каквото си е. Имам предвид, че ако е лигла и вечно мрънкаща, колкото и скъпи подаръци да и правиш, все си е такава и винаги ще ти гледа косурите, дори и самолет да и подариш. Бил съм с такива жени и съм правил скъпи подаръци, е не помогнаха, отношението не им се променя или се променя но за кратко.

От другата страна пък са жените, които са винаги положителни и обичливи. Те винаги си остават такива и се радват, дори на 1 розичка. Точно те заслужават скъпите подаръци. Но не им прави впечатление и да ги няма, защото не са с вас, заради това.

"Не ме обичаш щом не ми правиш скъпи подаръци" или нещо от рода е сигурен знак, че мястото на такава жена е далеч от вас. За кафетата и ресторантите е нормално мъжа да плати, ако той е поканил дамата. Излизал съм с жени, които на втората или третата среща не ми позволяват аз да платя и се обиждат, ако настоявам. Разбира се, независими жени с добра професия, не поредната лепка, която мечтае да не работи цял живот.

Извинявам се предварително на тези, които ще се припознаят и ще се засегнат.

Приятен остатък от деня на всички!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 592c17bb62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Аз не бих го изтърпяла този още на първата среща. Мъж, който едно кафе не може или не иска да почерпи приятелката си, няма място в живота ѝ. Този ще те остави да умреш от глад ако допреш до него. Ще си мизерстваш цял живот и ще опъваш сама. Днеск му се свиди за теб, а утре за децата ви. Как се създава дом и семейство с такъв. Че вие ще се карате и за тоалетната хартия, ами ако и ядеш 1 филия хляб повече от него?
Зарязвай го и си намери някой, който те цени. Тоз само се възползва от теб.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: c49be26a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Колко ли жени са издоили до момента твоя приятел, за да се вманиачава чак толкова.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 3ae232ce34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Тоя го разкарай по-най бързия начин-както се казва още днес ако може. Що за боклук. Такъв човек ще те навре в мизерията и ще ти съсипе живота. То не е само до равенство, както някои по - горе натякват. Той ще си е такъв за всичко, ще станеш една мизерница, ще носиш едни и същи дрехи, ще ядеш мизерна храна, ще ходиш на мизерни квартири на почивки, такива хора няма да те заведат на хотел, както правят повечето нормални средностатистически семейства. Сега, когато е момента да те котка щом е такъв, представи си после. Децата ти ще носят най-евтините дрехи до скъсване и то, сигурно и джобни няма да им дава, защото видиш ли имало храна вкъщи.
Имам един такъв колега, не си пуска климатика в колата, да не му вдигало разхода, а същевременно се пука от потене.
Живота с такъв човек е АД. Такива хора и пари да имат, пак ще те държат в мизерията.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 5f6d02203a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Аз сигурно съм стиснат също. Не подарявам за рождени дни, не обичам и цветя да подарявам и т. н, но. Плащам почти всичко като сметки вкъщи. Жена ми ми помогна последните 2 месеца, защото доста разходи излезнаха. Като излизаме, макар и рядко с нея, винаги плащам аз. Не ми пука за равенството и братството. Равни не сме и не можем да бъдем. Равни сме като човешки същества, с души, но сме и различни и всеки си има някакви задачи във връзката. Плащам и за на детето доста неща. Като цяло смятам, че трябва да купувам яденето и да плащам сметките. Както и ако излезем някъде, бих платил винаги и само аз, стига да имам парите. Но, гримове, чанти, дрехи и куп простотии, които женският ум може да роди(да, само женският акъл купува "важна" ваза за кухнята, при условие, че ти тече покрива :Д) аз не плащам такива неща. Повечето неща аз ги плащам, ама и повечето неща вкъщи върши жена ми, така че и тя си е заслужила да има храна и сметките да са платени на 100%. И така...
Иначе, има циции, които всяка стотинка броят. С такъв няма любов, ще обича повече 20-те лева, които не си му върнала. Това може да е всичко, но не и добър човек, но окей ;)

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: b260142af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Жена съм и имам такъв приятел (не гадже, а приятел). Когато седнем в обща компания да вечеряме, той си поръчва само пърленка. След малко, като пристигнат ястията на останалите, започва да си "боцка" от тях. Уж да ги пробва. Или пък си поръчва малка пица Маргарита и като останат две парчета, ги предлага на всеки на масата, за да си раздели с него цената...

Като тръгне да ме привиква с пръст и нещо да ми шушне, вече знам - ще ми иска 7-8 лева назаем, че трябвало да мине през банкомата, но забравил... (и винаги до стотинката - примерно 7, 30 лв., та да ми върне след седмица закръглени 5). Станем ли, повтаря, че ей сега ще изтегли и ще ми ги даде, но после забравя да го направи.

Или поръчва биричка след биричка и накрая вместо 4 бири, плаща 2. Щом той е с нас, сметката все не излиза... На гости пък носи лукчета и разредено домашно вино.

Ще помислите, че е беден... Нищо подобно, работата му е добра, не плаща наем, живее приятен ергенски живот в един от апартаментите на родителите си, които дори му плащат телефона. Той просто си е такъв. И това се пренася и в личните отношения, разговорите, начина на мислене... Става все по-дребнав, а още е млад човек.

Приели сме го такъв (Тони, ако се разпознаеш, е добре да се замислиш по въпроса). От време на време му говоря по тая тема, но той не се променя. И не е учудващо, че момичетата, които тръгват с него, го зарязват след месец-два. Само той все не разбира защо става така.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker