Унижавах се прекалено дълго.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Унижавах се прекалено дълго..
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2206 пъти
Здравейте! Пиша тук не за първи път, защото не желая да споделям с приятелки всичко това, искам да излея душата си. Докато пиша всичко това съм обляна в сълзи и не знам какво да правя.
С моят приятел, който е 8 години по-голям от мен се познаваме от доста време. Той беше моята първа и невъзможна любов. Минаха години, докато го накарам да ме обикне и да поиска да е с мен. От известно време живеем заедно. Оказа се обаче, че не е човека за когото го мислих....
Всички знаят, че той е много добро момче. Спокоен, не е избухлив, тих добър примерен. Аз обаче опознах лицето на гнева. Онзи тих мъж, онзи кротък човечец, не веднъж ми е посегнал.
Първият път, в който ми каза “махай се от дома ми” беше 4 дни след като заживяхме заедно. Представете си нататък за какво става дума.. всеки ден почти ми казваше да се махам. След 3 месеца и след поредното “махни се от дома ми”, аз си събрах нещата и си тръгнах. Месец не живяхме заедно, не се търсихме докато той не дойде до нас с годежен пръстен и молба да се върна при него. Обожавам го, хора, разберете ме! Приех и се върнах при него отново. Първите дни бяха добре, след това отново кошмар. Гони ме на пътя посред нощ, блъска ме, целите ми ръце бяха сини от стискане и блъскане. Казва, че аз го правя такъв злобен. Вече си научих урока, когато е ядосан не му говоря, но той постоянно търси начин да се сдразни с мен. Днес отново, но аз си мълчах и накрая просто дойде и ми каза “аз не те обичам от известно време”. Принудена съм да си тръгна утре, но мили хора, как да преборя мъката и сълзите? Какво да правя? Обичам го много въпреки всичко. Как да си тръгна? Как да го оставя? Не искам и да го мъча да живее с жена, която не обича.. моля за съвет..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9cc3dbc9be
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тръгни си и не се връщай никога и при никакви обстоятелства. Мисли за себе си, а не за него. Що се отнася до това как да ти мине - просто дай време на в времето. "И това ще мине."
Ж31

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 38a96748d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Събираш с ръцете и тръгваш с краката..може и обратното!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a22b76d198
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Била съм в подобна ситуация и наистина е трудно. Има подобни хора - физически и психически насилници, които просто са неустоими. Не знам дали излъчват някакви специфични хормони или нещо друго - това са хищници в оригинален вид. Те не обичат никого - те искат да властват и получават удовлетворение, когато жертвата им е притисната в ъгъла и нещастна. В момента, в който се изплъзнеш от контрола им почват друга песен и правят всичко възможно да те набутат пак в същата ситуация под техния контрол.

Разумът ти казва, че правилното решение е да се махнеш веднага, но после чувствата се намесват и си мислиш - какво ще стане ако се махна, а после съм нещастна с години, че не съм с него.

Аз съм стояла с подобен психически насилник няколко години - това пак се търпи, но физическото насилие за мен би преляло чашата.

Не знам какъв съвет да ти дам - предполагам, че ти трябва да решиш имаш ли силата да продължаваш да живееш, бидейки боксова круша. Ако това е по-поносимо за теб от идеята да го оставиш избери този вариант. Но ако не се чувстваш щастлива и не искаш да търпиш насилие тогава си тръгни.

Имай предвид, че той няма да се промени.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7d11e91c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мъж на 40
Нямаш никакъв начин от това да излезе нещо добро. Моментално си събери нещата и се изнеси от тях. Вече си му дала втори шанс, никога не давай трети!
Понеже моментното ти емоционално състояние няма да позволи наистина да вникнеш в казаното от мен по-горе, просто го направи. Известно време ще ти е трудно, но ако наистина прекъснеш всякакъв контакт, времето ще те излекува много добре. Не изпадай в стокхолмски синдром, да го оправдаваш за поведението му, мислейки си, че ти си го предизвикала, че ако се държиш по определен начин нещата ще се оправят.... Няма да се оправят. Изнеси се незабавно и прекрати всякакъв контакт, каквото и да ти коства. Приеми го за умрял.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: cb352e22ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   А замисли ли се защо е така? Бил тих, мил, скромен. За теб не каза нито дума. Аз съм на 40 и съм със същите качества които изброи за него. Когато бях на 20, приятел ме посъветва да не държа нервите и проблемите в себе си. Сам разбрах, че нерви и ядове в къщи не трябва да нося. Стигнах до там, че часове трябва да ми лазят по нервите за да избухна. Връзките ми изкарваха около 2 години. Преживях доста тежка раздяла на 34. Паднаха ми всички пердета. Цялото ми внимание и предпазливост. Исках мое дете и не ме интересуваше нищо. Последваха други две връзки. С едната беше просто секс с какичка/16 години по-голяма/. Нямаше как да забременее. И тя прекрати. Следващата вече бях на ръба на силите си, и след 6 месеца разбирателство и уважение, сложих картите на масата. Обясних каква ми е мечтата. Попитах я да си губим ли времето или иска да създадем семейство. След още 4 месеца разбрахме, че е бременна във втория месец. От тогава. Като и потвърди гинеколога, тази жена /по-голяма с 5 месеца от мен/ се обърна на 180 . Стана заядлива. Дребнава. Мърмореше ми постоянно. Опитваше се да ми казва как да живея. Колко да стоя в тоалетната. Започна да дебне майка ми какво прави. Понеже не става на нейното, започна да си втълпява за магии и ходжи. Нарина маса пари на известните магове и сега в къщи се крещи постоянно какъв мухльо съм и майка ми каква вещица била. Сби се на два пъти с нея. Аз също съм я стискал за ръцете и съм я блъскал. Не смея да я ударя за да не я лежа в затвора. Мои познати. Нейни приятелки. Всички ме гледат със съжаление и не веднъж са ме питали как издържам и все още я търпя. Говорил съм с нея. С брат и. С майка и. Е нищо. Всеки вдига рамене и ми вика -" Оправяйте се", -"Уважавайте се". Имам чувството, че срещу мен стои 10 годишно дете. От тези нейни викове и крясъци, детето ми пострада. На 5 години е с психоза. Държи се като 2 годишен и не иска да говори. Забелязах, че когато пие някакви лекарства/било и парацетамол/ се държи по човешки. Като се запознахме, точно беше започнала да пие лекарства за щитовидната жлеза. От тях мозъкът и се оросяваше по добре. Но когато забременя, гинекологът и я накара да ги спре. Приказвах. Обеснявах. Доказвах. Е няма кой да ме чуе. Тези нейни крясъци и избухвания продължават до ден днешен/вече 6 години/. Тя не осъзнава, че не е права. Според нейното разбиране, именно аз съм нередовен. Че болен, здрав блъскам за да издържам нея и синът си. Че ме чака да се върна от работа за да започне със скандалите. Да измия чинии. Да напазарувам. Да помогна с половината готвене. А тя не може и не идка да работи заради детето. Тя разбира живота по неин начин и смята, че тя е правата и всички трябва да търпим и танцуваме както каже.
Разказах ти накратко подобна история. За съжаление не мога да я прекратя заради детето. Остава ми да стискам зъби и да чакам инсулта да ме споходи. Последното ти изречение какво беше? Не искаш да го пуснеш. Защо? Той няма ли право на живот? Защо искаш той да живее по твой начин? От тсм ме навежда мисълта, че два дни да живееш с него, ти си му омърморила света, че не трябва да яде каквото реши, а каквото ти му кажеш. Възможно е ти също да смяташ твоя начин за правилен и, че така трябва да бъде. Не може човек който се е държал нормално и уважително, да се обърне така рязко в другата посока без причина. Лично аз бих те посъветвал да отидеш при психолог и да му разкажеш всичко от-до. Дори, че аз съм те посъветвал да отидеш при него. И най-важното: послушай го какво ще те посъветва.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d6f11f931e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Представи си, ако не си тръгнеш, още колко време ще загубиш от живота си в лутане дали-или. След 5-10 години лутане, ако най-накрая те изрита ефективно, ще си смачкана...
Обожанието ти е някаква твоя фантазия. Реалността не ти харесва, затова си се съгласила да се върнеш при него и в мъглата на фантазиите си. Обаче реалността бие и мачка, въпреки, че се правим на слепи и я отричаме, щото е гадна. За да я промениш, трябва да я приемеш и да затриеш всички фантазии, които я маскират.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f423a38e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, и какво му харесваш на този човек?! От това, което пишеш не виждам нищо за харесване в него. И какво чакаш - следващия път да те изхвърли не през вратата, а през терасата ли? Вие да не сте роми? Те така действат - единия ден бой, на другия ден бурна любов, после пак бой и т.н.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 11b43eab95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Момиче, бягай далеч от този човек. Колкото и да го обичаш, той те наранява физиески и психически. Да, след време физическите наранявания ще минат, но психическите остават до живот. Не се тормози излишно а бягай, изтрии този човек от живот си!!!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9157e97037
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Тръгни си с достойнство и затвори тази страница от живота си. Започни начисто с някой нормален мъж, който ще те обича и уважава.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c4b898056b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Стой там, този път ще е искрен, гарантирано.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f827edea95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Багажа и да те няма, веднъж посегнал е способен на всичко. Защо да си го причиняваш, повярвай ми ако му станеш и законна жена ще е още по голям кошмар. Това не е любов...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 92a622ff2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти си случай на т.нар. стокхолмски синдром - ирационално поведение при което жертавата се привързва към насилника. Трябва да намериш начин да се откачиш от него друго спасение няма.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0038c0fd11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Момиче, ще ти дам съвет. Аз съм момиче, имах връзла с друго такова. В моят случай беше почти същото, без физическото насилие- само психическо. Много я харесвах още преди да се пренесе първо в апартамента ми, а на третия месец и в къщата ни. В София сме и двете. Тя също има жилище. През седмица ми казваше да се махам, че не ме понася БЕЗ ПРИЧИНА , явно защото правих всичко за нея. Ден след като ми казваше да се махам, на другия ден ме викаше и беше пак в ок настроение. На втория месец вече имах страх от всяка своя дума, казваше че само я нервирам и понякога ме мрази БЕЗ ПРИЧИНА!!! Гледах все да й е добре, но твоето в съчетано и с физическо насилие, което е АБСУРДНО! Махни се от този човек!!! Тези хора, които умишлено провокират другия да изпада в кризи, било то чрез емоционално или физическо насилие НЕ СА НАРЕД И ВИНАГИ ИЗКАРВАТ ТЕБ ВИНОВЕН!!!!! Защото са изкустни манипулатори, а ние чувствителни хора!!!! Дори като съм плакала не се е трогвала !!! Това са нормални хора, и покрак такъв тип хора и ти може леко да се побъркаш!!! Аз съм на 28 години, такива лъжи и такова предателство и така да ме вземат за даденост никога не е било. И той те взима за даденост! Изчезни от живота му, той няма да се промени ако рязко не изчезнеш!!!!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 59e30724f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И какво значение реално има нашето мнение... Ти докато не обикнеш себе си няма да си тръгнеш.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a15975ddef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не го обичаш, само си мислиш, че го обичаш, защото си привързана към представите си за него. Никой не обича лошите хора, а той е лош човек. Ние просто обичаме фантазиите си, образите, които сме изградили за някого. Отиди си сама и запази малко достойнство поне.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c91e9fb8cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Попаднала си на типичен феминизиран мъж, който не може да каже едно нещо и да го отстоява... Иди си, ела си... Но ми прави впечатление и при теб типичното женско поведение да не показваш дори капка самокритичност какво правиш ти да го изнервяш. Напротив, даже се опитваш да го изкараш насилник, а доколкото аз разбирам, става дума за твърде емоционален и незрял човек, който просто иска да остане сам. Но вместо да си тръгне и да прекара малко време в бара и с приятели, да помисли, да изчака да му мине, прави сцени като жена... Ако си беше просто тръгнала, надали щеше да се стигне до такива сцени и "блъскане".

Следващи път, гледай да се хванеш с някой по-зрял и психически стабилен човек, и спри да се изкарваш жертва...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 48eb8c76b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ти какво чакаш? Да попаднеш в новините? И то в новина със заглавие "Мъж преби/уби приятелката си"? Това ли, чакаш? МАХАЙ СЕ ОТ ТАМ ВЕДНАГА!!! Такива като него не само не се променят, но с времето стават още по-зли. Сега те бие и те гони за нещо, което уж ти си казала или направила, след време ще го прави просто защото някой го е ядосал. Примерно шефът му се е скарал за нещо. И понеже не може да пребие шефа си, познай върху кой ще си го избие? Сети ли се? ВЪРХУ ТЕБ! Това ли искаш? Системно да ядеш бой без вина? А и малко ли млади жени бяха убити, да убити от приятелите си? Да не искаш да станеш поредната? Обичаш го, а себе си не обичаш ли? А елементарен инстинкт за самосъхранение нямаш ли? Само не ми казвай, че мечтата ти е да си боксова круша! Ако е така, е тогава стой и чакай да видиш кога ще те пребие до степен, че да те вкарат в спешното! Съжалявам ако звуча грубо, но май трябва някой сериозно да те разтърси да за видиш на къде си тръгнала! А там където отиваш не те чака нищо добро!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 95a34a2a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   А да, изведнъж от толкова убеждения ще почне да се държи така, въпреки че ТИ си го убедила. 100% съм сигурен че има причина да прави така, най-вероятно му се правиш на интересна и въртиш номера, ама дори и в анонимни сайтове не си казвате.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 35ff5a1f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Към номер 5
Та ти си я изнудил да имате дете, дори и да не е искала толкова, затова така се е озлобила към теб. Поставил си я пред избор, което не е бивало да правиш. Забременяла е, само и само да не я оставиш, осъзнаваш ли колко е смахнато това, и как и ти би се озлобил , ако някой ти каже или дете, или си хващай пътя. Жената е нямала вина, че ти във всяка търсиш майка и съпруга, и връзките ти се провалят. Просто си я насилил.
А по темата- момиче, какво правиш с толкова незрял мъж, дето ще те пъди сто пъти и привиква после пак! Достойнство нямаш ли, че търпиш някой да те пъди постоянно като куче, а после да ти се умилква. Това е токсична връзка, и заслужаваш нещо повече от такъв тип! Научи се да казваш Не, и да искаш уважение от хората.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 409e9f57e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   „... Минаха години, докато го накарам да ме обикне и да поиска да е с мен... “

Трябва да поемеш своята отговорност за такова развитие на връзката ви. Насила хубост не става!
Изумява ме и това–

„... Принудена съм да си тръгна... “? !

Как така си принудена? Изобщо не трябва да си с него! Съгласявам се с горния коментар- това твоето не любов, съжалявам! Незряла си и ще се мъчиш много, докато разбереш, че в любовта няма принуда, няма условия, няма очавания, няма изисквания, тя просто се случва. Докато не обикнеш себе си, докато не намериш любов в себе си- какво ще дадеш? Много път има да извървиш, за да не се набуташ на следващия насилник- успех с осъзнаването!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker