Как да продължа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да продължа?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1343 пъти
Здравейте! Изобщо не знам от къде да започна, защото историята е крайно дълга и объркваща, но ще се опитам да го напиша на кратко, с риск да остана неразбрана..

На 20 години съм, имам приятел от 7 години, та вече дори живеем заедно. Той ми първият приятел във абсолютно всяко отношение! Работата е там, че когато се скараме става много агресивен и си е позволявал да ми посяга, но не знам дали ще ми повярвате не е лош човек, грижи се за мен, знам че ме обича, дори знам че съжалява за това което прави, обаче не мога да го преглътна. Освен това непрестанно се изкарва прав за всичко и не приема второ мнение, мисли си, че знае всичко, винаги спори със мен и когато седнем да говорим и да обсъдим нещо важно няма как да не стигнем до спор, та дори и до скандал.. Това ме отблъсква от него и в същото време не мога да го зарежа, защото целият ми свят се върти около него и не съм сигурна, че някой друг ще е по - добър от него, въпреки това, че ми е посягал. Объркана съм... Не знам какво да правя и ме е страх да предприема каквито и да е действия.
Лятото се запознах със един човек, за жалост негов приятел, или по скоро познат. Ужасно много си паснахме и се почувствах странно привлечена от този човек, направо си се влюбих, което означава, че обичта ми към партньора ми не е същата каквато беше, обичам го но явно не като любовник.. И въпреки това не си представям да не сме заедно. Ужасно съм объркана, не знам какво е правилно за мен и кое не.. Моля някой да ми даде обективно мнение!! Трябва ми да чуя мнение и на външен човек, понеже никой мой близък не знае за повечето ни проблеми.. Благодаря, предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8a667602a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "и в същото време не мога да го зарежа, защото целият ми свят се върти около него" Ей тук ти е грешката.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0c6a3923a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче, не подценявай агресията.
Според мен си твърде млада и животът е пред теб. Как така „Как да продължиш”? Животът ти не се състои само от връзка с мъж. Учи, пътувай, запознавай се с нови хора, придобивай нови умения.
Аз съм на 28т., с образование и работа по специалността си. Напълно финансово самостоятелна, но съм в кофти връзка като теб.
Никога не съм си представяла, че ще бъда жертва на физическа и психическа агресия. Срам ме е сда сподрля, но знам, че мога и без него. Аз и здравето ми сме на първо място. Това трябва да важи и за теб.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7534c27245
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Агресията няма да спре, само ще ескалира във времето.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 64fb8fccc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна съм с първите два коментара, до този момент и единствени коментари.
Мъж, който си позволява да те наранява физически никога не е добър за теб. Здравето ти и психическото ти състояние са на първо място. Може да прави куп други хубави неща за теб, но ако те са между шамарите, изобщо не говорим за добър партньор. Твоят приятел ми звучи като крайно доминиращ, достатъчно агресивен и пълен с тестостерон.
Вие не можете да говорите за проблемите си, защото всеки разговор се превръща в скандал, а често от скандалите той се ядосва до степен, че да ти посяга. Сега може и да не го осъзнаваш, но ще дойде момент, в който теб ще те е страх да му кажеш, че те е наранил или е сгрешил. Проблеми от такова естество, които не се решават се трупат и те натоварват психически, правят те лабилна, несигурна, предпазлива. Представи си, че останете заедно, ожените се и имате деца. Този мъж вероятно ще те удря пред децата ти, вероятно ще удря и тях. Искаш ли дъщеря ти да отрасне с мисълта, че е напълно приемливо мъж да посяга на жена? Не е редно. Вие все още имате хубави моменти заедно, но занапред ще имате двойно повече трудности, ежедневието ви ще е претоварено от задължения и той ще бъде изнервен без ти да си виновна. Ще има дни, в които ще са го ядосали на работа, тогава може да те удари без дори да си обелила дума, просто защото любимата му блуза не е изсъхнала на простира.
Сама виждаш, започваш да изпитваш чувства към друг мъж. Очевидно е, че нещо във връзката ти не е както трябва. Всеки може да се хлъзне предполагам, но щастливите влюбени хора не искат и мислено да си представят, че са с друг човек, а не с половинката си. Вземи се в ръце, сега ти се струва, че няма по-добър мъж, но ти не си била с други, не си виждала различно отношение от това, което получаваш в момента. Светът е препълнен със свестни млади мъже, които се отнасят прекрасно с жените си и не посягат. Можеш да се примириш, че партньора ти хвърля чорапи по пода, но не трябва да се примиряваш с насилие и агресия насочени към теб самата.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6de4b33cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Заамисли се малко... тази агресия сега се проявява от време на време, а като имате деца и почнеш да обръщаш повече внимание на тях, не мислиш ли, че ще стане още по агресивен и може да ти посегне пред децата а може и на тях да посегне..

един човек щом проявява агресия един път, повярвай няма да спре. Младо момиче си, живота е пред теб не се заробвай там където има агресия, след години ще съжаляваш но ще е късно.. тръгни си сега докато е време, ще намериш някой по-добър, някой който няма да ти посяга.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1ee33e5d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Дотук коментирали те пропускат най-важното:

"Лятото се запознах със един човек, за жалост негов приятел, или по скоро познат. Ужасно много си паснахме и се почувствах странно привлечена от този човек, направо си се влюбих, което означава, че обичта ми към партньора ми не е същата каквато беше, обичам го но явно не като любовник.. "

Това е проблемът, че е влюбена в друг. В тези случаи много изпъкват недостатъци на партньора и дори се преувеличават. Как така се влюби? Или вече се "консумирахте" и ако е така тук ще срещнеш достатъчно подкрепа, че много добре си направила. И тези които не те подкрепят ще са комплексари (мъже как може да не "умирате от кеф", че гаджето ви е залитнала по друг)! От 13 до 20 години и при теб, както в приятеля ти много неща са се променили или не са, но си влюбена в друг и търсиш оправдание. Просто си поредното потвърждение, че когато се появи друг клон и тогава се пускате от предния. Предполагам, точно това е въпросът?

Относно това, че винаги се изкарва прав. И при много жени съм наблюдавал същото това (много е грозно). Дори и моята се държи така, сякаш няма област в която съм компетентен, при всяко изказано становище, тя отваря устата и започва да се "зъби". Да, ама не й минават номерата и така вече 20 години. И не че държа да се налагам, много пъти й казвам сама да реши на мен ми е все едно (ама на нея когато й е все едно - иска да е на нейната?!). Ама и няма да стане да се свивам и да нямам право на мнение. Така че инак, ако твоят приятел е мъж на "място" това е нормално, а не жена му да го "развежда за носа".

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6a4e4de5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На 20 години, от които 7 с него? Че ти си била на 13, когато си се свързала с този, незряла, наивна, без никакъв опит, затова ти се е сторил нещо незаменимо. Колкото по растеш, толкова повече ще ти се отварят очите и ще научаваш повече за живота, хората, отношенията и ще го сравняваш с други. И ще погледнеш от друга гледна точка на връзката ви и на него. Защото дългата връзка води и до взаимно омръзване, рутина и скука. Любовта не прерасне ли в приятелство, грижа,нежност и уважение, пиши я умряла. При теб има дефицит точно на това. Щом си му позволила веднъж насилие, той ще продължи, въпреки всички обяснения и разкаяния. А като те чета как въпреки това го смяташ за добър, ти си просто идеалната жертва. От теб зависи дали ще останеш такава. Аз бих скъсала с такъв. Човек, който те обича не посяга да те бие. И запомни- не може и не бива един човек да е център на света ти. Център си самата ТИ. Ако утре той тръгне с друга и те изостави, какво ще правиш? Дали ти си център на неговия свят? Едва ли. Не се обезличавай и унижавай сама, един ден ще страдаш много повече, отколкото ако приключиш сега. Светът е пълен с мъже- далеч по-стойностни от един грубиян и насилник. Дано не го разбереш твърде късно.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 41c7718466
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   М, да, щом й посягал ще бие децата?! Какво ли е "посягал" - контактно или безконтактно?

Има много майки които зверски бият децата си! Предполагам, ако можеха щяха така да се отнасят и мъжете. Но, уви! Разбира се повечето жени нямаше да намират нищо лошо с това хипотетично предположение. Все си мисля, че жените бият повече децата.

Има чувство, че авторката търси подкрепа да се занимава с другия. Давайте, "съвременни" "жени", подкрепете я! А с какво - с ръкопляскания и одобрителни възгласи. С какво друго да я подкрепите?

Авторке, все още не са ти го казали в прав текст, но много ще предложат да си намериш богат мухльо и да му изневеряваш редовно. Искаха да кажат да бъдеш "съвременна" "жена"! Кавичките, в никакъв случай не са случайни.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3f426befad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Стой с него, ще се оправи. Ако не се, поне знаеш как да поемеш удар.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker