Сложна ситуация, която ме притисна да избирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Сложна ситуация, която ме притисна да избирам
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1587 пъти
Имах дълго годишна връзка, в която бях всеотдайна и не съм изневерявала. Насреща ми беше малко по-различно, но друг е въпросът. Та любовта на възлюбения ми някак полека се изниза, като сух пясък между пръстите на ръцете. Започна да споменава все по често нуждата си да се разделим и в един момент сторихме нужното, за да превърнем раздялата във факт. Няма да коментирам чувства. В последствие започнах да си общувам, също и физически, с друг човек. Предишният ми партньор предложи да се съберем и от тогава не съм на себе си. Нито назад нито напред.
Реших, че най добре е да загърбя цялата ситуация. На единия казвам, че съм с другия, на другия с единия, всъщност се старая да съм далече и от двамата. Струва ми се справедлив начин да се разпредели по равно гадното усещане за загуба.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: bc1412eb5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мога да разбера размишленията ти. Понякога, когато се чувстваш между чука и наковалнята, наистина по-доброто решение е да напуснеш цялата картинка и да избереш себе си. Така ще имаш време да осмислиш всичките си чувства, да се съвземеш и когато продължиш напред, ще го направиш с чисто съзнание и спокойно сърце.
По принцип съм против повтарянето на стари връзки, особено когато причина за раздялата е била, че чувствата на единия са се изпарили. Получава се игра на иди си- ела си, токсично е. Говоря го от опит, не съм по-добра, събирала съм се с бивш, към когото таях особено топли чувства. Историята ни се повтори няколко пъти, накрая имах нужда да бъда сама няколко месеца, защото бях препълнена с объркани, крещящи чувства и исках тишина и мир. С времето всяка връзка уляга, чувствата не може винаги да са страстни, има и по-кротки периоди. Ако човек избяга от теб в такъв момент, то вярвам, че това е бил грешният човек. После се разделяте, усеща липсата ти, изпитва носталгия по спомените ви и се връща при теб, когато точно си си подредила живота. Познай, в моят случай реших, че ще дам воля на чувствата си, само за да прекараме 2 весели месеца и отново да чуя, че той има нужда да се разделим, като гръм от ясно небе- така го усетих.
Моят искрен съвет е да направиш това, което вътрешно чувстваш правилно. Преди да имаш връзка с мъже, имаш връзка със самата себе си. Не се предавай, не си изневерявай, не слушай околните. Трябва да си уверена, че всяко решение е било твое, за да не ти е гадно след време и да не съжаляваш. Може би аз греша и с бившия ти всичко ще е приказка. Може би новият герой е прекрасен мъж, с когото ще имате чудесни моменти заедно. Може би е време да бъдеш сама със себе си и да се отърсиш от болката напълно. Ти трябва да си дадеш шанс да сториш това, което наистина искаш и смяташ за правилно в тази ситуация. Вярвай, че който и избор да направиш, ще те чакат само хубави емоции и всичко ще бъде наред.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2c1f620597
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен дългогодишния ти партньор ти е говорил за раздяла напук, защото си е мислел, че го приемаш за даденост и е искал да види реакция от твоя страна. Фактът, че си се съгласила на раздяла, а не си се борила и после си започнала контакт с друг мъж ясно ми показва, че неговите съмнения са били оправдани.

Ти казваш, че не си изневерявала - то всяка жена така казва. Дали си или не си, това само ти и дългогодишния ти партньор си знаете.

Била си всеотдайна? Нормално, всяка жена, която обича мъжа до себе си е всеотдайна.

Личното ми мнение и то е на база опит е че той те обича, но ти си престанала да го обичаш - неговото желание за раздяла ти е било достатъчно, за да прекратиш тази връзка и за да не се чувстваш после ти виновна. Новият мъж се е появил, поради липса на чувства към дългогодишния.

Проблемът е, че си избързала. Липса на чувства към стария партньор и чувства към новия. Съответно си била интимна с него и когато стария ти партньор иска помирение в теб се събужда чувството на вина. Почти съм сигурен, че дългогодишния ти партньор не е бил с друга, а е тъгувал по връзката си с теб и това засилва вината в теб.

Жените много лесно " скачате " от връзка на връзка, дори и предишната ви връзка да е била дългогодишна и емоционална. Грубо казано сменяте нас мъжете като носни кърпички.
Имате непреодолимата нужда от внимание и валидация и когато нещата в дългогодишната ви връзка се объркат, просто намирате заместител. Така ли се градят дългогодишни взаимоотношения?

Just my 2 cents

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b9684fd295
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Продължи напред сама! Хората постоянно се променят и растат, а ти не си същото момиче което си била когато си тръгнала за първи път с бившия си. Трябва ти малко време да видиш какво искаш наистина от живота, от мъжете и т. н. Нормално е да си малко объркана, но по-добре не прави глупости, успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 04231ae84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре, със стария не искаш да се събираш, разбирам защо. Не разбирам, обаче, новия защо го изрита? Той какво е виновен?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1a0e223974
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не знам само защо постъпваш така с момчето/мъжът, с който си се виждала след бившия си. Ако нямаш чувства към него му го кажи точно и ясно. Мъжете обичат директността. Не му казвай, че се връщаш при бившия си понеже поне на мен ако ми го кажат бих помислила, че съм направила нещо грешно, че не съм по добра от бившата му, по един или друг начин това ще ми повлияе на самочувствието, а мисля, че и повечето хора. Според мен, щом сте се разделили с бившия е имало причина, а и до колкото разбрах не се е държал особено добре с теб. И ся му скимва да тръгнете и ти зарязваш другия за да е честно? Сериозно? И кое му е "справедливото"?

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3f9764df29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мнение на мъж, който до скоро беше в същата ситуация. Остави и двамата мъже и не си играй с чувствата на хората, защото нараняваш себе си и тях. Остани сама и тогава правилния отговор ще дойде от самосебе си. Бях до скоро в същата ситуация, жената с която правих планове за бъдеще, живот на семейни начала и работа по дете изведнъж ми каза да се разделим, но да останем приятели. После разбрах причината, че бившия е притиска и обещава нещо и тя ми каза искам да ипитам. Казах и тогава ми кажи край и си тръгвам, но тя не иска да ме губи. Поговорих с нея, приех решението и колкото да боли си тръгнах. Моята съвест е чиста дори и наранен и предаден и тази жена да носи бъдещето ни дете. Казах и отговорност за детето поемам всякаква, но ти в моя живот няма да се върнеш. Веднъж предаден, пак ще си предаден, миналото е за миналото.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker