Нисък съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нисък съм
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1446 пъти
Здравейте! Момче съм на 16 и съм висок 1, 63-64. Всички ги гледам отдолу, дори една приятелка, която ме е яд че преди година беше по-ниска от мен, а сега е глава над мен, а е на 14. Баща ми не е много по-висок от мен, но пак е по-висок. Майка ми, според баба ми, е висока жена, иначе не е много над мен. Баба ми е зверски ниска, а дядо ми и той е над мен, малко. От няколко дни тренирам бокс и там тренирам на фитнес уреди, скачам, бягам, ефект не знам дали ще има. Отделно пия всеки ден мляко - по 1-2, понякога повече чаши, см банани и други плодове. Какво да правя, за да порасна, поне малко повече?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: bb30b49ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Още 2 години имаш и определено ще пораснеш. И да, фитнеса помага, хормонално дори ако искаш. Но без да прекаляваш разбира се.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6f13edd10a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се занимавай с глупости да се психираш. :D прей планове да станеш милионер.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 271d25061b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Казвам ти като човек минал по този път, зарежи всички фитнеси, бокс и други тъпотии. Ако продължиш с тях ще станеш як, но няма да пораснеш и сантиметър. Организмът ще пренасочва цялата си енергия, за да изгради мускулите ти, а ти това не искаш. Искаш да си висок. За това почваш баскетбол или волейбол всеки божи ден, скачане и протягане до посиняване. Докато станеш на 20 години може и да добавиш 20 см. Не го ли направиш на около 18-19 години играта свършва и каквото и да правиш няма да пораснеш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e743618e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пробвай да се занимаваш с набиране на лостове, чувал съм че помага. И аз на твое място бих заменил бокса с кикбокс или нещо което включва ритници, мисля че няма да навреди.
Плуването също съм чувал че издължава.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d38cc78cc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Още си на 16, можеш да пораснеш с няколко сантиметра още. Не искам да те отчайвам, но едва ли ще успееш да пораснеш още много. Покачването на ръст спира обикновено между 20 и 25г., така че имаш още време, но момчетата с най-бързи темпове растат обикновено между 14 и 16-годишна възраст. Аз на 14 вече бях към 180 см (от малък вървях все по-висок от съучениците си), а до 16 вече бях станал близо 190 см. После не съм растял много - сега съм на 32 и съм 193 см.
Та, каквото и да правиш, ако не ти е заложено генетично, няма как да станеш висок. Важното е да не отчайваш, тренирай си някакъв спорт, оформи тяло и се опитай да се харесваш в него. А и има много сладки миньончета. ;)

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6e48957be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма нужда да се комплексираш. Това е просто ген, явно родата ти са такива, а относно фитнеса, ако вдигаш тежести, ще намалиш развитието на растежа ти. Някои неща няма как да се променят (относно растежа, може да има и начин). Просто се приеми такъв, какъвто си. Аз лично даже мисля, че е cute да си нисък (аз например съм ниска :Дд), освен ако не си някакъв набит, на какъвто и да си, се приеми. Ако ти сам спреш да се комплексираш и се приемеш (мн пъти май вече повтарям "приемеш"), ще бъдеш по-щастлив.
Ж/16

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 69694ab427
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Баскетбола помага.. имам познат който беше нисък и дебел, почна баскет и стана 2 метра ( генетично неговите родители и там баба и дядовци и те са ниски). Имаш 2 години почни с баслет няма да съжаляваш

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0394dc269e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Нищо. Да пораснеш не можеш, такъв ти е генът. Остава ти само да превъзмогнеш комплекса си. Не се коси, за всеки влак си има пътници. И не си губи времето с тези спортове, няма да те направят по-висок (справка Наим Сюлейманоглу), като трупаш мускулна маса ще станеш квадратен. За прясното мляко не си уцелил според мен, то е храна за кърмачета, за големи хора даже е вредно, ако пък бананите помагаха, маймуните щяха да са като жирафи.
А в историята на човечеството има много ниски хора, които са постигнали високи резултати.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cb2f3d893c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Играй баскетбол. Аз идвам от семейство с ниски родители, но пораснах 10 см над тях, понеже тренирах баскетбол и хандбал.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 98bb0f9ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Висенето знам, че помага, ама не съм го пробвала лично. Виж инфо в Нета, по форуми питай... Също така тренировки по волейбол, баскетбол. За друго не се сещам. Успех!

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 038a9a566d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   За мен има ли някаква надежда, на 20 съм и съм 1, 73 само. Баща ми е около 1, 83, което все пак е някакъв приличен ръст...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2af5782a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз не съм тренирал никакъв спорт, но съм с 20 см по-висок от майка ми и със 7 см от баща ми. Тези приказки как баскетболът ще те направи два метра са измишльотина. Ако генът ти е като за 164-сантиметров, най-много да добавиш 5 см при идеални условия, но никога 40 см. Никой не може да обори законите на физиката и химията. Има си начини да се подсили растежът на тялото на височина, но ти остават не повече от 2-3 години за това. Обикновено при повечето мъже крайният ръст се постига на 17-19-годишна възраст. Тялото продължава да се развива до към 24-тата година, но основно на широчина, размер на черепа, носа, ушите (те растат цял живот), но рядко на височина.

Преди всичко е важен какъв е наследеният ген, макар че е важно и по какъв начин се стимулира човешкият хормон на растежа (накратко ЧХР, или потърси в Google с английското му съкращение HGH). Задължително е да увеличиш приема на белтъчини (proteins на английски), защото те захранват образуването на белтъчинни хормони. Също и въглехидрати и мазнини. Мнозина правят грешката да намаляват количеството мазнини, но всъщност тялото ни има от тях. Въпросът е, че трябва да са полезни мазнини (не например маргарин) и редовно да спортуваме, за да ги разграждаме в достатъчно бързи темпове.

В никакъв случай не започвай приема на химии с цел да ускориш растежа си (инсулиноподобен фактор на растежа, IGF-1), защото те водят до сърдечна недостатъчност, ракови образувания, разруха на стените на черния дроб и неговото уголемяване до опасни размери, трошливост на костите след 40-годишна възраст и други болести! Независимо колко красиви са техните реклами, опаковки и статиите, които ги описват като безобидни за здравето, не вярвай! Адски опасни са! Винаги залагай само и единствено на естствени храни и напитки!

Спортуването действително може да добави едни 2-5 см към ръста, ако се тренира редовно и крайната цел е тялото да се изтощава цялостно, а не да се набляга само на 1-2 мускулни групи. Например, вдигане на щанги няма да помогне (дори ще скъси краката, ръцете и гръбнака), докато плуването, аеробиката, тичането, футболът и баскетболът са в пъти по-подходящи за създаване на повече хормон на растежа, защото при тези спортове раздвижваш повечето мускулни грипи едновременно и можеш да ги практикуваш продължително време всеки ден или през ден. Трябва да се наблегне на продължителното натоварване в рамките на поне час-два дневно, макар и по-леко, а не на краткото силово такова. С няколко вдигания на непосилно тежка щанга ще се изтощиш до краен предел, но това с нищо няма да ти помогне за ръста. Обаче ако тичаш 2-3 км или караш велосипед 20 км, ще стимулираш хормона на растежа в пъти по-силно.

Наблегни силно на: пресни фъстъци, пресни орехи (с все още течен йод в тях), прясна маруля, спанак, зеле (на салата, вареното става бедно на магнезий), хрян, рибно месо (риба тон, сьомга, скумрия), авокадо (в него има много магнезий), ябълки (твърди, кисели и зелени, не жълти и червени меки и сладки), боб, леща, нахут, грах, киноа, овесени ядки, моркови, козе сирене, краве кисело мляко (но истинско, а не "Данон" и сродните му - например "Маджаров" е добро, или потърси от доказано добра мандра), банани, стафиди, сушени сливи, черен шоколад (или какаови зърна), кайсии, круши, ориз. Избягвай тестените изделия и всичко с палмово масло, аспартам и глутен! Пий пречистена трапезна вода или си купи уред за алкализиране и пречивстване на чешмяна вода Excito CL.

Много е важно да спиш поне по 7-8 чаа в денонощието, лягайки ги не по-късно от 23 ч.. Хормонът на растежа се произвежда по време на дълбок и спокоен сън. Избягвай стреса и общуването с неприятни за теб хора. Не стой дълго време пред екрана на телевизора, лаптопа или телефона, защото те водят до безсъние, раздразнение (дори и да не го усещаш съзнателно), мигрена и т. н.. Много сериозна допълнителна причина те да са вредни е и наличието на широчинно-импулсна модулация (ШИМ) за поддържане на различните нива на яркост на тяхната подсветка. Единствената марка телевизори, които не работят с ШИМ и са по-малко вредни за очите, е "Сони". Всички други марки телевизори, както и телефонните екрани, са с вредно за зрението и мозъка трептене в рамките на около 50-400 Херца. Същото се отнася и за крушките. Почти всички светодиодни (СВД, LCD) крушки на пазара са с ШИМ, съответно премигват вредно за здравето и зрението и водях до умора и отпадналост. Затова е по-добре да си вземеш СВД крушка с доказано отсъствие на премигване или такива с друга технология, която е инертна и затова при тях не се забелязва такова голямо премигване (като халогенните крушки или тези обикновените с нажежаема жичка). Лиминисцентните крушки са най-вредни, защото хем премигват много забележимо на 50 Херца, хем и излъчват синьо-лилава светлина, която е опасна за зрението и води до нервност. Същото се отнася и за телевизонните екрани, тези на телефона, лаптопа или СВД крушките. Крушката трябва да свети в топлия светлинен спектър, т. е. жълтеникаво, а не в ярко синьо. Синият цвят е особено вреден за очите. Ако ползваш Windows или Linux, може да си свалиш програмата flux, чрез която да си настроиш светлинния спектър на екрана да бъде по-топъл. Тя обикновено помага и в повечето случаи да се намали или изцяло премахне премигването на подсветката на екраните и лаптопите. Има и вариант за телефони. Подобна програма е и българската Iris, която обаче е платена, но има и безплатна орязана версия, която също върши частична работа.
https://justgetflux. com/
https://iristech. co/

Ето и две добри статии за вредата от ШИМ, който влияе зле и на растежа и забавя образуването на редица важни хормони в човешкото тяло:
https://www. retropcmania. com/2012/11/pulse-width-modulation-in-lcd. html
http://news. laptop. bg/statii/kakvo-e-shim-zashto-e-vazhno-i-zashto-vklyuchihme-tozi-test-v-revyutata-si/

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker