Реализация след Правото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Реализация след Правото
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1561 пъти
Здравейте. Знам, че има много теми по този въпрос, но актуални не съм срещал и за това отново искам да попирам компетентните по съответния казус.

Студент съм в София по право 4-ти курс. Все повече виждам завършили колеги, познати и хора от форуми, които не могат да си намерят работа, а дори и да си намерят започват на не повече от 600 лева. Искам да попитам н, някой който е запознат или е минал по този път дали наистина е толкова трудна реализацията. Аз полагам много усилия в учене и правя всичко необходимо за да бъда най-добрият. Страхувам се обаче, че има вероятност мечтите ми да не се развият както си го мислих в началото.

Аз знам, че след завършване се иска поне 3 години така нареченото, , чиракуване” добре, но след това?? Нямам намерение да работя за 1000 лева при положение, че съм дал 8 години от живота си. Съжалявам, ако има правописни грешки. Моля ви нека всеки, който учи, учил е, или вече е адвокат или юристконсулт да сподели опита си. Много съм благодарен на съвестните хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 10ad3b82bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво подяволите е юристконсулт? Консултира юристи?
Пич, стегни се. Завърших СУ преди 2 години, така като гледам как се стараеш да си ''най-добрият'', а допускаш абсурдни за професията грешки и предварително се извиняваш за неграмотността си няма шанс да си от СУ, залагам на УНСС, Нов Български или някоя друга простотия с юридически факултет.
Даже не ми се пише и по основния ти въпрос. Естественият подбор ще си каже думата...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 741541f850
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има да учиш цял живот. Първите няколко години ще получаваш ниска заплата. Ако си много добър, упорит и амбициозен, след това ще получаваш по-висока. Колко - зависи от теб.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 371092bc2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Добре, колега (и аз завършвам право). Пуснал(а) си темата си в раздел "Любов и изневяра". Дотук това казва всичко за твоите възможности за реализация. Като гледам, в бъдеще ще ни е трудно, на някои от нас малко повече.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 759db7ae2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На теб определено ще ти куца реализацията, щом даже не знаеш че темата ти не е за този раздел

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9eb1bf1c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Майка ми е завършила право. Сега работи като съдия в софийски градски съд, взима 3000 и нещо заплата, от 2 години е там, тъй че ще се увеличава. До тази позиция обаче се стига като имаш 8 години стаж в правна професия. Тя като завърши право кара конкурс първо за съдия по вписванията /това не е същото като съдията/, издържа го и я взеха. Точно 8 години стаж имаше, когато кара вече другия конкурс, който си е за съдия, беше трудно, но го издържа и него. По принцип всичките правни професии от нея знам, че са с конкурс - адвокат, съдии, мисля, че и нотариус. Лошото на адвоката и нотариуса е, че ако не си създадеш име, е възможно да си броиш стотинките. Другите поне имат твърда заплата. Според мен имаш една голяма грешка. Ти гледаш само да учиш, ама не и да практикуваш. Търси някакви начини да трупаш ПРАКТИКА. Това много би ти било от полза, както и ще си създадеш връзки, които още повече ще са ти от полза. Една приятелка учеше финанси, счетоводство и контрол, беше 1-ви или 2-ри курс в УНСС, стараеше се и един преподавател веднага я беше поканил, ако желае да работи в кантората му. Така че, търси начин да се развиваш, дори и за начало да е на ниска заплата. Имаш колеги, които не могат да си намерят работа, но със сигурност имаш и такива, които работят, разпитвай, интересувай се, попитай и преподаватели. Със четене само нищо не става, трябва да опипаш почвата, както се казва. Успех!

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 128f61b031
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Щом не знаеш как се пише наименованието на желаната от теб професия, явно не си много старателен. Завърших преди десет години. Само този месец съм изкарала няколко хиляди лева чисто. Първата ми работа започнах още докато следвах, получавах 160 лв. (през 2006-7 г. ). Не винаги съм работила по специалността си, без опит никой не те иска. Учих езици (владея свободно няколко). Отне ми време да попадна на мястото си. Иска много жертви, не си представяй, че в един момент някой ще дойде и ще ти подари големите пари. Който и университет да си завършил, практиката е по-голям учител. Иска се и отношение към клиентите, които много често ще са с претенции и по-глупави от теб, но трябва да си любезени отзивчив, тъй като те ти плащат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker