Не искам децата ми да растат в тази държава, но как даде решим? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не искам децата ми да растат в тази държава, но как даде решим?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1926 пъти
Здравейте хора, чувствам се странно. Чувствам се сякаш съм изгубила вяра в живота ни тук, в България, изгубила съм вярвал в бъдещето на България, абсолютно! Като по-малка бях голям оптимист, сега вече не. Ситуацията в държавата и всичките й абсурди не просто ме дразнят, а ме плашат. Плашат ме най- вече откакто станах майка. Имам две дечица бебета все още и съм на 25. Накратко- искам да емигрираме с мъжа ми в чужбина, предпочитам Америка, но може и другаде, само да е "бял свят". В Америка съм била 3 пъти на обмени и бригади, в други страни съм била като турист само. Просто искам да си вземем децата и да живеем живот, който всеки нормален гражданин заслужава. Не мисля, че го има в България. С мъжа ми сме с висше образование и двамата. Той е с техническо образование инженер в корабостроенет и кораборемонт. Работи във Варна по специалността си, но работата не е платена на ниво, и е мизерна общо взето. Проблема е, че не знае английски като хората, че да започне работа по специалността си в чужбина, няма и връзки и някаква препоръка някой да му даде и насока, информация просто как стоят нещата Еди къде си, не говоря за шуробаджанащини и уреждане на работа. Знае английски на доста елементарно ниво, знае и корабната терминология обаче. Аз знам почти перфектно английски, от работенето ми в чужбина го усъвършенствах, имам сертификат от Кембридж също, учех о в езикова гимназия с първи английски. Но трябва да го знае той идеално, ако отидем в чужбина на неговата работа ще разчитаме евентуално, той не би допуснал да работи посредствена работа, която не му е в областта. Съответно не се престрашава на подобна голяма стъпка. С две бебета и ходене на работа сме твърде заети сега, че да го научи както трябва. Не знам какво можем да направим, честно, ужасно много мечтая за по-различна реалност и среда на живот, от българската, а не знам какъв план да си съставим и как да го осъществим. В никакъв случай не искам да отидем някъде си и да сме поредните чистачи/миячи... Ако имате някакви идеи, давайте! Отделно интересува ме как се кандидатства за азелена карта и много трудно ли се получава? Наши познати са получили след само 3 години чакане и ще заминават. Казаха, че давали с предимство на хора с образование и читави, един вид, по тяхна преценка. Ако някой има опит да сподели. Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 61ed017115
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами разбирам те, но трябваше да пуснеш тази тема в раздел 'в чужбина', че тука може някакви назлобени задръстени хора, най-вече чичковци, да ти напишат разни негативни и критични неща.
Иначе нека мъжът ти да упражнява английски език във всяка свободна минута. Когато има дори малко време за разпускане нека да си наложи да забрави за бг мрежата, а вместо това да гледа и чете неща само на английски, примерно новини, статийки разни на интересни за него теми, още по-добре по теми в неговата професионална област на англ.език да чете. Всичко става с желание.
Ако е наистина добър в работата си ще го вземат в чужбина, дори и да не владее английски език перфектно.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f133ef0891
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Говори с него на английски и така той ще задобрее.
Говорете и на бебетата на английски.
Може да слуша и аудио книги.
Целта е между вас да има някакъв диалог на английски макар и за ежедневни теми и така той да свикне.
Също го накарай да си записва задачите за деня на английски или да си води дневник.
Тези неща няма да отнемат много време.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: add35cace3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   В Америка няма нито отпуски, нито пенсии, и работният ден на практика не е само 8 часа. За да пратиш децата си в колеж, ще трябва доста як кредит, който ще изплащате поне 10 години. Алтернативата е да имат големи академични или спортни постижения и да получат стипендия. Здравословната храна в Америка е много скъпа, здравеопазването също. Станаш ли американски гражданин дължиш данъци, дори и да живееш на Луната. Вероятността да те гръмнат на улицата или дори в училище не е за пренебрегване. За да си купиш жилище, естествено пак ще ти трябва кредит, но това вече и у нас е така. Само че там жилището ти ще е някаква паянтова барака, която първото торнадо ще я отнесе. Закъснееш ли веднъж с вноската по кредита, те гонят веднага. От работа могат да те уволнят без предизвестие, просто ти се обаждат по телефона и ти казват утре да не идваш. На добър час!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: df5f538b97
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   То в Англия всички говорят английски, ако професите ви са търсени може. Там ще плащате квартири.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 991b6f8d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Роди си още две дечица и си ги отгледайте с любов! Парите не са всичко в края на краищата!

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: af6c093af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Мъжът ти да хване сериозно един тримесечен езиков курс. Ако работи здраво, ще докара достатъчно ниво. Ще го вземат навсякъде във Великобритания или скандинавския свят, ако е толкова печен, колкото казваш.

Обаче!!! Не очакавай, че в чужбина всичко е перфектно и цветя и рози. Във всяка държава ще има културни особености, които е задължително да проучите. За Норвегия например, прочетете за barnevernet и може да се откажете.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 31f02f55ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Език, пиленце, да учи език! Ние когато емигрирахме със съпругата ми грам език не знаехме, а бяхме с две бебета. Време се намира, трябва само добро планиране. Успехът изисква жертви, иначе просто не се получава. Тва е.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6daf5bb995
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   оффф ето, вместо някой да направи тема : ''ХАЙДЕ ДА ПОМОГНЕМ НА БЪЛГАРИЯ'' пак се правят на тъпи и отчаяни с това че държавата никога нямало да се оправи...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 29e11edbaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Ти сериозно ли? Не знаеш ли какво се случва по света с децата? В детските градини, училищата? Ако искаш да ги направят джендъри още в детската градина, ходи в чужбина.. Или да ти ги отнемат и да отидат в приемно семейство, което задължително е хомосексуално. Аз точно заради тези неща никога ама никога не бих искала да отглеждам семейство в чужбина! Или поне да е държава, в която ги няма тези простотии..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d386d6153f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да ти кажа, от септември уча и живея в Англия и няма никакви невиждани чудеса в тази "бяла" държава, които да ги няма при нас. Да, взимат повече пари, ама и животът е по-скъп. Състудентите ми англичани даже повече от мен си броят стотинките (просто получих доста добра стипендия и в момента нямам никакви притеснения относно парите, не се налага да се лишавам). Но като цяло всеки гледа да спести откъдето може, понеже си е скъпо тук.
Отделно да не споменавам културата и възпитанието на повечето англичани... такова нещо никога не съм виждала в България (вярно, че съм била в елитна гимназия и съм имала добра среда, но от друга страна и университетът, в който уча в момента, също е добър и реномиран). След края на учебния ден студиото ни прилича на клоака... кой каквото ял, пил, рязал, мазал, лепил, боядисвал (артистична специалност сме) - всичко е зарязано по масите или подритвано на пода. Приятелите ми българи, които са имали лошия късмет да споделят общежитие с англичани, се оплакват от ужасна хигиена и безпорядък - чинии не се мият, освен ако не са свършили всички чисти, за чистене да не говорим...
За пословичното пиянство на англичаните по-добре изобщо да не започвам, че ще изпиша цял роман тук.
Американци не познавам лично, но съм чувала, че и те не са по-стока... средностатистическият американец е доста посредствен и с ниска култура.
Помисли в такъв свинарник ли искаш да ти растат децата. Аз просто реших да представя своята гледна точка от една държава "на Запад", която се води от "белите".

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: bf4fae4acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   До 10. Кво праиш в свинарника тогава? Прибирай се веднага в България и си завърши образованието в Родината. Тръгнала да учи в чужбина, а плюе, но стои там. Ела си тук! Типичен български манталитет. Отврат .....

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cca7e8aa65
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разбирам те много добре, аз вече 14 години живея в чужбина. Наистина тук е по-добре, но не очаквай уреден живот от самото начало, може да ти се наложи да миеш чинии или мъжа ти да не работи точно каквото е работил досега, но децата ви ще имат по-добро бъдеще. Изчакайте да станат на годинка- две, а през това време проучете възможностите и научете езика

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 990ba92074
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Виж сега, трябваше да кажеш какво в България те плаши, за да разбереш от други хора дали това го има и в Америка. И тва че мъжа ти не знае английски не е чак такъв проблем. Един език се учи най-добре в държавата където се говори. За 2 години в САЩ ше е готов. Обаче незнанието може да е проблем при получаването на зелена карта. Мисля, че ше е по-добре да отидете в Обединеното кралство. Там няма зелени карти и такива щуротии. Вуйчо ми отиде там преди няколко години. Така и не знае английски и си живее супер. Работи като строител и печели достатъчно пари. Ако искате да емигрирате най-добре идете там. Още се влиза лесно.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 496a9af92b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ех, тази чужбина...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c0e0a1b56e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Стягай мъжа си. Много капризи търпиш негови. Не искал да работи под нивото си, не искал език. А не иска ли аз да му давам пари, а той да ги харчи? Еми, няма кой да му даде, така че да се взима в ръце и да си гледа семейството. Или търсиш страна с добри социални помощи? Ще сте последна дупка на кавала с тях. Толкова не е сложно да чукнете в гугъл къде има корабостроителни заводи и да му подадете документите за работа, дори инициативно. Препоръчвам да е в ЕС, защото имате право на работно място наравно с местните, за Америка е много по-трудно. Освен това, ако нещо се обърка, за 100 евро сте си в БГ обратно с някой лоукост.

Стъпка 1 - той учи английски следващите шест месеца всяка една свободна минута.

Стъпка 2 - кандидатства за работа навсякъде където може по специалността си. С добър език, с диплома и с опит ще го вземат някъде. После вече се намествате на местна почва и това е. Той намира жилище, вие отивате, записвате децата на градина и прочее.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9204e3d8ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   В Германия се търсят специалисти с неговата специалност и са доста високо заплатени, нека започне обаче отсега езикови по немски в България и да ги изкара поне до ниво Б2, ти също ще трябва да научиш езика и колкото по рано, по-добре.
В Холандия също се търсят подобни специалисти, там евентуално би се справил и само с англииски, натисни го за курсовете, иначе няма как да стане чудо.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9204e3d8ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   9, aйде стига с тези джендъри и апокалипсиси - в западно учебно заведение изобщо попадал ли си и имаш ли преки впечатления или просто повтарящ това, с което по медиите ти пълнят главата?
Имам чувството, че колкото човек е по-прост, толкова повече се връзва на анти-етнически и анти-джендър пропаганди и го избива на патриотизъм. Най-големия страх на българина - съкън, да не дойде някой да му бръкне в гащите и да му смени пола!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 14a997835c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   17, какъв е тоя коментар? ! И защо смяташ, че сме подведени, не виждаш ли какво става в последните 10-15 години, то и тук е видимо, ама няма почва, слава богу!
До авторката: колкото повече предварителна информация имаш, толкова по-подготвена ще бъдеш - нещата в Европа хич не са розови в нито едно отношение. Бъди готова да решиш дали ще си родител 1 или родител 2, ако изобщо си чувала за това. За Америка не знам, но и не ме интересува.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d386d6153f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   11, специалността, която уча, е специфична и я има на много малко места. В България няма къде.
Отделно човек като се е захванал с нещо, не винаги може като му щукне да каже "искам си вкъщи при мама". При теб ако така работи, евала.
Аз не се оплаквам като цяло, обожавам специалността си и това е причината, поради която ще прекарам 4 години от живота си тук. После не знам как ще се завъртят нещата, но със сигурност няма да остана в Англия.
Ще се върна в България, ако си намеря хубава работа по специалността.
Не виждам защо отговаряш на коментара ми с такава агресия. Споделих тези неща с авторката на поста, просто за да види още една гледна точка... не всичко в чужбина е толкова розово, колкото се представя.
Другото нещо е, че много от хората тук гледат на чужденците малко отвисоко, не го демонстрират явно, но се усеща (от другите момичета го усещам най-вече, момчетата сякаш са по-отворени и приятелски настроени). За другите държави не знам как е, аз казвам какво виждам.
Каквото и да се говори за "българския манталитет" и какви сме били, сред българите срещам много по-топло и приветливо отношение, разбиране, помощ и т. н. Затова и си прекарвам свободното време основно с българи.
Не сме лоша нация, изобщо даже, просто човек трябва да погледне отвъд злобата и негативизма си.
Каквото и да предприемеш, авторке, желая ти попътен вятър и дано срещнеш стойностни хора.

От 10

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 13ca07ce76
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   15, а защо мъжът на авторката да е длъжен да удовлетворява нейните капризи? Значи той няма думата, така ли? Не всеки иска да ходи в чужбина и не е задължително. Двамата трябва заедно да решат къде ще живеят, няма как единият да налага на другия, още повече в случая всички усилия и негативи са за него

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6f3d24d1f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   О да бе, всички негативи са за него. Той си е дал гъза и здравето да ги роди тия деца, той си жертва кариерата, за да ги кърми и отглежда, а сега на всичкото отгоре искаме и да им осигури стабилно бъдеще. Откъде накъде ще поема и той родителска грижа, да не би да е неговото семейство.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 437a24a43b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   Евала на 10/19, от такива хора се нуждае държавата. Ако може да се отвори дарителска сметка и хора тип 11 да ги изпращаме по живо по здраво на Терминал 2.

Уважаеми, безхаберни, сънародници,

Мечтая за деня, в който по-голям % от хората ще осъзнят, че държавата - това са хората. Да, политиците има вина, мафията има вина, но погледнете си пред блока кочината, погледнете си мирогледа. Един референдум имаше примерно, 2 500 000 искаха нещо, после 100 човека бяхме пред парламента. Е как да стане? ! И не, че няма как, лично аз се разходих - всички кафенета около софийския бяха гул макс. Е как да стане, уважаеми? ! Искате да стоите и спите и да се оправят нещата ли? ! Да не мислите, че в "белите държави" хората правят каквото си искат? ! Просто си спазват правилата! Вие също можете, но не го правите! Виновни сте всички, това е!
Просто елементарен пример - само аз си събирам биологичния отпадък след кучето в моя район. Резултат - полянката пред блока ми е като минирана зона в Кербала. И затова не е виновен Бойко, гойко, и мойко. И после има "ейййй, тцтцтц, егати кочината, няма да се оправи тая държава... " Просто хората трябва да си набият в чутурите, че те са силата, масата контролира и оправлява, не обратното, ама уви...
Само няколко думи към Авторката - и 5 Кеймбридж сертификата да имаш, неграмотност лъха още от заглавието. И не говоря само за аутокоректа (дано да е това) в него - целият текст "блести" с грешки. Отделно не знам защо мислиш, че твоето вайкане трябва да е в този раздел, но явно ти имаш някаква скрита идея. И последно - тея планове се правят основно преди да набиеш 2 деца в схемата :) Успех в "белите държави" държави иначе, ще ви е нужен. :)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5ce26acf17
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   "В никакъв случай не искам да отидем някъде и да сме поредните чистачи/миячи. "
Няма да сте, бе, споко, те вас специално ще ви посрещнат с червеното килимче... -_-
(Подкрепям на 100% номер 22)
- скорпион.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2d999adc42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   До 19. Ще севърнеш на куково лято в България. Поредните празни приказки.
До 22. Поредният философ и дърдорко. Такива в квартала с лопата да ги ринеш, даже един разработил стратегия за извеждане на България от кризата. Като ти схиска ти направи нещо, а не да даваш акъл.
И кои сте вие да съдите и хулите другите къде искат да живеят с децата си?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 13ca07ce76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   21, иронията е леко не на място. Той е родител и като такъв се грижи за семейството си, работи и ги издържа, както личи от историята. Не си е грабнал шапката и не се е изнесъл.
И айде по-спокойно, авторката е на 25 с 2 деца (поне с едното са можели да изчакат), никаква кариера не е започвала, че да я жертва. Просто е решила, че ще гледа деца вместо да работи, което само по себе си не е толкова лошо.
Проблемът е, че не е намерила паралията, за когото това е лесно и затова сега е недоволна от него и търси какво ТОЙ да направи за да се подобри положението им, вместо ДВАМАТА да работят в тази посока, да си стъпят на краката и тогава да правят деца. За това можеха да помислят и поговорят в началото, със сигурност щеше да им е доста по-лесно. И да се изисква само от единия да осигури мечтаното преместване е някакси леко пресилено

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cc0e8b87e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Здравейте,

Няма да се повтарям другите коментирали, че в чужбина не постилат червения килим и много често тези българи, които искат да живеят в "бяла" държва се настаняват в "черните" гета на държавата, в която са се изместили, защото толкова могат да си позволят.
Живея в Англия от 5 години, учила съм английски 12 години и държавния ми изпит беше на английски/ въпреки това беше трудно в началото/, завършила съм висше образование с английски и немски. Имам приятели, които са завършили в Англия и работят като продавачи или секретарки, защото в чужбина, за да в хубава компания и на висок пост трябва да си имал опит в сферата и да решат да ти дадат шанс!!!
Мога да ви кажа от гледната точка в Англия, че ще ви е много трудно с две деца. Тук детската градина е до 2-3 и почва в 8 и до 12 годишна възраст трябва да го придружава и го взема от училище възрастен. Частната е около 800-1000 на месец, може и повече.
Помислете си сериозно кой ще работи, кой ще гледа децата, къде ще живеете. Ти какво си завършила? Зашото в чужбина с един работещ няма да живеете по-добре от България.
Несериозно е да имате две деца и да ги развявате като чувал с картофи.
Аз съм на 27, нямам деца, учих, работя и смятам да се връщам в България да имам деца, защото аз тук не искам да гледам децата си.
Била съм и на бригада и в Америка, бригадата е едно, да живееш там е друго.
Помислете сериозно, говорете с приятели и вижте какво работят те! Без английски на перфектно ниво и не само разговорно, ще ви е много трудно.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 10d970adbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   22, то е вярно, че държавата - това са хората, но както казваш - само ти си чистиш след кучето и на практика твоето чистене не променя нещата. Същото е положението и в държавата. Онези, на които им се работеше и бяха будни и кадърни, се изнесоха отдавна и продължават да се изнасят. Тук са останали едни най-много 20% ( 20% май са много, вероятно са около 10% ), които искат и се стараят да живеят в подредена държава, но те просто потъват в морето на посредствеността. Няма какво да се заблуждаваме, държавата не се оправи за 30 години. Напротив, затъна още повече и пропастта с останалите става все по-голяма и по-голяма. След още 30, пак няма да сме по-добре, защото, за да сме по-добре, трябва от сега да има някакви индикации за това, а те липсват. Дори се случва точно обратното. Икономиката е слаба, чужди инвестиции почти няма, институциите все така не работят, здравеопазване и образование съществуват благодарение на шепа ентусиасти, които се борят с вятърни мелници и т. н. Комунистите на практика никога не са си отивали от властта. Бизнесът е в техни ръце, дори не малко от някои уж "чужди" компании са също техни. Като цяло схемата им на управление е една и съща навсякъде - мнозинството служители работят за ниски или на практика никакви пари, докато няколко човека или малко повече, в зависимост колко е голяма компанията взимат умопомрачителни пари. Най-лошото е, че тези хора са напълно некадърни, нито пък имат необходимото образование или опит за длъжностите, където са спуснати. Лично съм бил свидетел как се внедряват хора на много високи позиции, нямащи абсолютно никаква визитка, ценз и опит. Всички до един, по една "случайност" са били все деца и внуци на комунисти. Заплатите им са естествено "подобаващи" - над 10 000 лева месечно! Така, че хората са си напълно прави да мислят за емиграция. В най-добрия случай тези, които ще се родят след 5-10 години, имат теоретичната възможност да постигат някакъв близък до европейския стандарт ( примерно ниво Естония, Словения, Унгария и т. н. ), когато станат на около 30. За тези обаче, които сега сме на 20-30, това е пълен абсурд.
Сега, ако някой ме попита защо съм останал в България, защото Господ ми даде възможност да работя за чуждестранна компания и благодарение на Него успях да си уредя материално живота. Иначе, най-вероятно и аз щях да съм един от милионите емигранти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker