Как да намеря любовта? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да намеря любовта?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1053 пъти
Здравейте на всички,

Пише ви момиче на 24 години. Не съм вярвала, че ще разкажа историята си във форум, но явно съм в такъв период. Търся съвет и изход.
Винаги съм била много амбициозна. Поставям си високи цели и се опитвам да ги постигна. Имам някакъв план за живота си като всеки един. От малка имам физически неврологичен проблем, който никога досега не ми е пречил, не и съзнателно. С годините обаче осъзнах, че това ми е било някаква вътрешна бариера. Така и не си намерих приятел. Някой, който да ме обича и приема такава, каквато съм. Опитах какво ли не, сайтове за запознанства, срещи... Не се получи. Не знам каква трябва за бъда, за да ме хареса някой. Твърде рязко се разочаровах, имах светли очаквания и в някакъв момент, когато видях, че ме отхвърлиха заради външния ми вид няколко пъти, вече не вярвам на никого. Не мога да се доверявам вече, станала съм много мнителна... А искам да изживея магията на щастието...
Знам, че трябва да се променя, но е доста трудно. Всеки път, когато харесам някого, той се държи внимателно, но нищо повече. Сякаш ме съжалява и това ме убива...
Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря много!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: e878c0520c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Иди на място където има хора със същите проблеми, които ще те разберат. Трябва ти почивка, смени обстановката. Така ще ти дойдат свежи идеи.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: cce700f54e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма любов. Ти като момиче поне си се уредила с няколко срещи и внимание. Аз и това не съм получил... "Магията на щастието" е доза хормони, запазени за по-"готините", но дори и това не трае дълго. Намали си очаквания, пиши на по-скромни момчета, и ще си намериш някой. Не е кой знае какво ако си момиче, но ти естествено не търсиш просто някой да те обича, а "голямата любов". За това, не мога да ти помогна, защото са илюзии.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: be90acff85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ще те посъветвам да не си като масата от хора и да не се стремиш да се вписваш в рамката. Не се променяй според чужди стандарти. Сама си измисли стандарти и се промени според тях, за да може промяната ти да е такава, каквато на теб ти се иска да бъде.
Не се опитвай да избягаш от себе си, изобщо не си мисли, че това е възможно и е по силите ти. Ще сгрешиш, казвам ти го с цялата сила на добрите си намерения. Човек трябва да бъде себе си, да се изразява и да не се срамува. Колкото по-потисната си, толкова по-зле ще е любовният ти живот. Колкото повече влизаш в рамка, толкова по-малко ще те обичат. Те и да те заобичат, няма да обичат точно теб, а фалшивия образ, който си изградила. Не се притеснявай, излизаш с някого и заявяваш себе си с всичките ти плюсове и минуси- какво обичаш, какво мразиш, какво те впечатлява, с какво никога не би се съгласила. Ако човекът остане, остане, ако ли не- следващия. Морето е пълно с риба, а на земята има страшно много хора. Това е, някой някъде там ще бъде готов да те обича. Излизаш с някой мъж и му казваш, че не искаш да те съжалява и няма да приемеш това отношение за добро. Потискали са те достатъчно заради твоя неврологичен проблем, стига ти толкова, време е да обясниш, че не си съгласна. И не търси любовта така. Излизаш на среща за да видиш дали с младежа ще си паснете. Не тръгвай с огромни очаквания, срещите са за да си направиш преценка, а не за да си намериш съпруг. Колкото повече се впрягаш, толкова по-трудно ще ти бъде наистина да се влюбиш. Любовта идва сама, тя е гост, който не уважава поканите ти, а те изненадва.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 4dc5e93b9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всеки от нас е различен и това трябва да бъде силата ти, колкото и клиширано да звучи.
Всички имаме някакви по-слаби страни - аз например не мога да казвам буквата Р (на 20 г. съм, не е невъзможно да го променя, но...). Имах много комплекси заради това. Ще кажеш, че е нещо малко на пръв поглед, но много пъти съм се чудила как ме виждат хората като чуят моя дефект. Все си мисля, че звуча като някое 5-годишно лапе :Д

Преди имах и акне и обвинявах него за това, че не мога да си намеря гадже. Е, справих се с него, но се оказа, че не то е проблемът.
Боря се и с депресия, за което не казвам на всеки срещнат, но съм споделяла трудностите си и с не толкова близки хора. Депресията може да звучи доста плашещо за някои и да ме приемат за слаба и подобно.

Какво научих ли?
Трябва да представяш себе си като достатъчно силна личност, която може да се оправи с проблемите си и която е приела слабите си страни. Това ще възпита уважение в чуждите очи. Вътрешно също трябва да приемеш слабостите си и да ги заобичаш дори и да е трудно.
Вярвам, че ще намериш решение. Понякога хората не виждат онези слабости, които ние виждаме в себе си или поне не ги съдят толкова строго, колкото си мислим.

Успех и горе главата :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker