Дължа ли нещо повече на бившата си съпруга след развода, освен грижата за децата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дължа ли нещо повече на бившата си съпруга след развода, освен грижата за децата?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1609 пъти
Поздрав на всички,
Не знам, как да започна, но от 2 години съм разведен и преживявам истински кошмар. На 37 г. съм, бившата също, с две деца момичета на 8 и 5 години.
Разведохме се, защото тя имаше любовна връзка с женен мъж, според нея от 1 г., но аз мисля повече. При изневяра е ясно, че единият партньор вече не обича другия и всякакви обяснения са излишни, просто всеки си поема пътя. Така и направих. Тихо и кротко се разведох. Тя си има нейн собствен голям апартамент, делби и други глупости не е имало. Децата останаха при нея, а аз отидох в моето жилище, което е по -малко. Плащам и 440 лв. издръжка за децата (220 на дете) като съм и казал, че може да ги харчи за каквото си иска. Децата всяка събота и неделя са при мен. Всичко по отношение на тях поемам изцялж - джобни, такса за детската, храна, облекло, учебни пособия и т. н. В това отношение съм бетон веднага откликвам на нуждите на децата. Да обаче за тея това не е достатъчно. Тя иска още. Иска да и плащам тока, парното, водата на апартамента, бензин и ремонта на колата, интернет, телефон и други непредвидени разходи и всичко това в името на децата. До там се стигна, че ми поиска една сума пари за нейните подители, защото ако не им била дала нямало да има очи да им иска помощ за децата. Аз и отказах, казах и че не съм толкова глупав и пазбирам, че заплатата и е малка и не стига, но ако иска повече пари да си смени работата или да си повиши квалификацията. Тя избясня. Пусна сигнал до НАП и ми направиха ревизия на фирмата. Нищо всичко ми е наред. Заведи дело за увеличаване на издръжка и там нищо загуби го. Тогава започна да не ми дава да виждам децата. Те са много привързани към мен и го преживяват тежко. Тогава се принудих да и плащам определана сума пари, за да взимам децата си. Една събота и неделя имах ангажимент и не успях да ги взема. Тя ме направи на парцал - лош и безотговорен съм бил и други глупости.
Чувствам се обречен. Връзка с друга жена да имам е абсурд при тази ситуация. Адвокатът казва, че можем да водим дело срещу нея, че не ми дава децата да ги виждам, но аз не искам да ги травмирам. Задавам си и въпросът - защо любовникът и не и помага, няма значение, че е женен и не се развежда. Тя продължава да има връзка с него, явно се обичат.
Да ме изнудва за пари, за да виждам децата си е просто много грозно. Не ми е добре.
Ако ми дадете съвет ще бъда благодарен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 67c9684725
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Взел си си проста, егоистична и страшно грозна по душа жена. Да използва децата срещу теб е отвратително. Значи тя не мисли грам за тях. Съжалявам, че си попаднал на такава жена, защото си личи, че си отговорен и добър човек. И ти да си си имал любовница, бих те оправдала. Да не си длъжен да покриваш битовите и разходи. Но тази изнудвачка, както виждаш не е милостива, дори към децата ви. Много сложна ситуация. Едва ли би могъл да направиш нещо без да страдат децата. Съжалявам те искрено.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d21d95a9fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За съжаление, единственият начин, да нямаш проблеми е завеждането на дело. Съдът е отсъдил, какво се изисква от теб - присъдена е издръжка. Решено, кога може да виждаш децата и т. н. С две думи, съпругата ти няма причина, да ти прави мизерии, щом си изпълняваш задълженията
Ако продължава това, опитай се да си поговорите по човешки, да се разберете без разправии.
Обаче има и човешка страна
Идея си нямам, каква заплата получава
Сам разбираш, че е трудно с една заплата да се поддържа цяло жилище /освен, ако не получава човек по 2000 на месец/.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6fa71ebd9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   В прав текст и без извинения ти заявявам, че си глупав и наивен мъж, а жените не си падат по такива наивници. Разбира се, че ще продължава да те изнудва и принуждава да ѝ даваш пари, понеже много добре те познава и знае как да те оскубе. Няма да се учудя ако парите които ѝ даваш за децата, една част не се делят с ебача, защото само така може да го задържи. Това тяхното не е любов от негова страна, а полза и тя ако не се издължава, ще бъде сменена. Тук вече ще се извиня предварително за написаното, но не е зле да си направиш ДНК тест с децата за да разбереш, свои ли деца издържаш, защото такива жени дори и от такива наивници отбягват да раждат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e5e3e4899a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Децата няма да ги травмираш, ако заведеш дело. Точно с това твое бездействие ще ги травмираш, защото трудно и рядко ще те виждат
Не и позволявай да ти извърта ръцете ами директно дело да си знаеш и тя да знае кой ден, в колко часа и ако не го спазва се образува изпълнително дело, където глобите не са малки(лично моята бивша я опариха с 1000 лв, където криеше сина ми)
Децата ти, особено голямата щерка вече разбира всичко и трябва да вижда, че се бориш за тях, а не и позволяваш своеволия.
И много, много гледай да не се отпущаш с парите, защото ще си ги яде и пие с любовника.
Успех и се бори за децата си, бившата вече е БИВША!!!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1a6053e858
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Даваш повече от предостатъчно, жена ти е просто използвачка и любовника и е избягал. Не нищо не и дължиш. Моя съвет е да вземеш децата при себе си, чрез борба ако можеш да докажеш че е искала тези пари, и че плащаш достатъчно и без това.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8e3497726b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Е как ще и плащаш сметките? !? Това, което правиш за децата е достатъчно. Нормално е да почне да те манипулира с децата. Бях в същата ситуация преди няколко години. Грижи си се за децата, обичай си ги... те са си твои, обаче с нея до там!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 03422aa45e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля, че единственото, което е редно да направиш следващия път като ти поиска пари извън издръжката, е да и предложиш след като среща толкова затруднения и не са и наред финансите, да ти отстъпи децата ти да ги гледаш и издържаш изцяло и тя да е тази, която ги взема за уикенда.
Ако наистина желае доброто на децата и предвид обстоятелствата около развода, е редно да се съгласи, особено при положение, че не е в състояние да се справя с неща от първа необходимост.
Жена също на 37г.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 866bd4edbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Изнудвай я, че ако продължава така ще кажеш на жената на любовника и. Иначе моята майка е същата, но разликата е че татко ми и е изневерил. И сега дори у дома крещи като луда какъв тъпанар е и рядко ме пуска при него. А и той и плаща.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 18b511f95a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами разкажи всичко на съпругата на любовника й. Да видим той дали ще зареже жена си? Най - вероятно ще иска да прекрати връзката с бившата ти, тогава да видим каква песен ще запее твоята.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 431243d822
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ох! поредната боза на Чичо, неизменно с един и същ сюжет-идеален баща и съпруг, невярна, подла и алчна съпруга, и егоистичен любовник! Чичо, на нас ни омръзна да четем, а на теб как не ти омръзна да пишеш подобни бози, просто не знам! Не ти ли стана ясно вече, че си разпознаваем във всяка своя история! Дори и коментарите, които пишеш уж от името на други, също веднага те издават! Просто така компрометираш добрия замисъл на сайта да споделят изстрадали хора с истински проблеми, а не скучаещи пенсионери с много свободно време!

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d50afb6fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   В същата ситуация е и мой добър приятел. Бившата му стигна до там, че го съди за нападение и тормоз, и издейства ограничителна заповед защото той спря да и плаща разходите, само издръжката на децата. Видя се в чудо, седя и в ареста. След като хвана един от най добрите адвокати в града, успя да се оправи но децата пак не ги вижда. За сега законите не са в твоя полза, и бившата ще те манипулира както си иска.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2235af58cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съветът ми е да говориш с адвокат как да действаш. Доколкото знам, поне от моя развод, ако майката не дава децата в определеното по споразумение време, носи наказателна отговорност пред съда. Т. е. тя няма право да ограничава контактите ти, защото незнам какво си е наумила. И също децата трябва да са готови за взимане от дома в определените дни, независимо дали ти ще дойдеш или не. Това ми обясни моя адвокат.
Любовникът не е чак толкова луд, че да се нагърби с чуждо семейство. Защото вече не става въпрос само за забавления, а за отговорности, които той явно не иска да поема. Хич няма и да се разведе, освен ако жена му не разбере.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ae76de625d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Неизпълнението на съдебно решение е престъпление, има поне една осъдена бивша съпруга.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 770a245364
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Искаш да имаш деца, но друг да поеме грижите и финансовите тежести за тях, така ли?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4f53ed5c07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Н.14. Въпросът ти е безмислен. Явно не си прочел/а написаното по темата. Там децата са гледа ни от бащата, проблемън е друг, но не можеш да го схванеш явно..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker