Неопитността ми много ми пречи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Неопитността ми много ми пречи
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 3601 пъти
Здравейте! Преди време писах тук и получих много окуражителни думи и добри съвети. Надявам се и сега да е така.

Имам проблем и ми е трудно да го разреша, въпреки че знам къде и изхода.

Аз съм на 30 години, но нямам почти никакъв опит във взаимоотношенията с противоположния пол. Всъщност дотолкова нямам, че когато ми се случи да си падна по някой, изпадам във вцепенение и нямам и най-малката представа какво се очаква от мен да правя.

Сега съм точно в една такава ситуация. Имам чувството, че и отсрешния човек не е безразличен към мен, но ако продължавам да се държа толкова непостоянно той вероятно ще изгуби интерес.

Моля ви, може ли някой да ми даде съвет? Реших, че в крайна сметка бих могла да го поканя на среща, след като той отказва да поеме инициативата, но честно казано, самата мисъл за това ме плаши ужасно. Освен това, няма ли да го отблъсна, ако просто отида и му предложа да излезем?

Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 86b3263073
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не няма да го отблъснеш. Можеш да нямаш опит с противоположния пол, но се надявам да имаш опит с хората по принцип, да имаш социални контакти, да имаш приятелки. Дръж се естествено и слушай интоицията си. Спокойно - няма да те изяде. Ако и той те харесва и останеш себе си, едва ли можеш да сбъркаш!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 43c44be9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами, всъщност съм доста социална личност, при това непрекъснато работя с хора, но когато стане въпрос за въпросите на сърцето - мале, мале... по-зле съм от ощипана госпожица... Благодаря за съвета! Ще се опитам да го следвам и наистина да не изневеря на себе си :)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 03d9bf607a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Колкото повече чакаш - толкова повече губиш, покани го, може да е по-срамежлив и от теб, похортувайте си и каквото излезе - все ще е повече от неясното положение сега. Все ми се струва, че ще има положителен финал.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bc384d02f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Не си длъжна да ми отговаряш, но все пак любопитството ме кара да задам въпроса: Защо нямаш опит с противоположния пол досега?

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 026bc1023d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не ми пречи да отговоря на този въпрос, но едва ли мога да дам еднозначен отговор. Като всяко нещо свързано с човешката природа причините са комплексни. Родители закрилници, които ме държаха в златна клетка, много комплекси и като следствие много несигурност. Тези последнте две характеристики не са присъщи никому, те са привнесени при различни обстоятелства. Едно обаче е общо за тях - в никакъв случай не са секси. Доскоро бях като една костенурка. Движех се бавно към съзряването си и всеки път, когато нещо заплашваше този ми бавен ход просто дръпвах ръчната и се скривах в непробиваемата си черупка. По-метафорично едва ли мога да се изразя, но поне се надявам да съм била разбираема. Вярно е, когато казваме, че хората сме различни...

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bc384d02f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От номер 4, благодаря ти за разяснението, авторке :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1ec3920975
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За времето ми, прекарано на земята ;), съм разбрала едно със сигурност: почти всичко в живота ни е въпрос на психологическа нагласа, id est можем да контролираме, ако не събитията, то поне нагласата си към тях. От черупката, в която търсиш убежище, едва ли можеш да видиш ясно колко безпочвени са повечето от страховете ти. Опитай се да се "издигнеш" над себе си, тренирай това "отдалечаване", ако трябва. И си дай сметка: какво значение има за света фактът дали ще се оставиш на момента, или ще анализираш последствията от теоретичната си дързост. Дали ще поканиш този мъж на вечеря, или ще пропуснеш поредия риск. Уверявам те, че на света не му пука. Решенията, обаче, имат значение за теб. Животът тече. Твоят живот! Дали ще го прекараш в страх решаваш ти. Хората, които изглеждат самоуверени и успешни, са се сблъскали с повече негативи, макар да не им личи. Но са се научили да ги приемат и да не им придават важност. Вероятно е този мъж да те отхвърли - и какво от това? Отхвърлянето е част от порастването. Ще знаеш какво е усещането, познато на милиони хора :)). Не му придавай такава важност и го приеми като част от "играта" на живота.
Научи се да си вярваш, да си по-уверена (въпреки някакъв незначителен неуспех). Ти си си най-близкият човек. Не си самоотнемай правото да правиш онова, което е най-добро за теб. Ако се обърнеш с усмивка към себе си и се заобичаш, постепенно ще откриеш колко е силна женствеността ти. Желая ти повече смелост и много щастие!
Ел :)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bc384d02f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ел, много мъдрост има в думите ти. Въпреки че не се намирам в положението на авторката, имах нужда да ги чуя. Благодаря :)

Анна

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker