Какво се обърка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво се обърка?
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1555 пъти
Разделих се преди 4 месеца с човек, който все още обичам, и си мислех, че може да сме подходящи. Той е на 33, а аз на 27. Не е женен, няма деца.
Живееше на квартира с други хора тогава, и поиска да се премести, за да е сам, и като идвам аз да ни е по-удобно, а не да се съобразяваме с другите. Взимаше ме да гледаме квартири заедно, допитваше се до моето мнение, обсъждахме предимства и недостатъци. Накрая се спря на тази, която и аз одобрих, понеже е и близо до дома ми. Пък и той настояваше да е тази, за да съм по-наблизо и да идвам когато поискам. Направо на 5-10 минути разстояние, даже е същия брой стаи и разположение на помещенията. Станахме съседи един вид. На практика от моята тераса виждам неговия блок. Даже и ключ ми даде, и да се чувствам като у дома си. Подхвърляше ми, ако искам да си донеса нещо мое.
Но същевременно не ме запозна с никой, освен с хората, с които живя- някакви колеги от работата. Не познавах нито майка му, нито някой приятел. Все имало време, и все някакси не бързаше да ме допусне. Аз от своя страна го запознах, а той не. Иначе имаше наши снимки в профила си, и много хора ги бяха харесали. И започнахме да се караме, защото това започна да ми тежи. Все отлагаше това, а се минаха почти 7 месеца, а аз все не бях представена като приятелка, или като каквото и да е. Срещахме се, но някакси не му стискаше да признае официално връзката ни. Последната ни караница беше доста голяма. Нарече ме плиткоумна, и други грозни неща. Стовари целият си яд и злоба отгоре ми, все едно не бях човека, когото до вчера целуваше. Направо не можах да повярвам, че това е същия човек, който не можеше да изкара и ден без мен и ми звънеше поне по 3 пъти на ден. Писали сме си до късно вечерта, рано сутрин се чувахме за добро утро и да си пожелаем лек ден. Имахме и чаши с наши снимки. Обещаваше ми празници с роднините си, ходене по хижи, едни красиви обещания, които все не сбъдна. Не исках някакви големи гостита, а поне да познавам семейството му, и някой приятел. Той не беше от града и всяка седмица си ходеше, а мен не ме канеше. Живеел само с майка си и там бил дома му. Майка му останала на неговите грижи и гледа да и помага. Правеше някакво разделение между неговия свят, и мен. Все едно едва избутваше работната седмица, за да се прибере при майка си. Някой път ми е споменавал, че майка му се страхувала да не би някоя жена да му забрани да я вижда, и така да го омота, че да я забрави. Понеже другият му брат е женен на доста надалече, и рядко се прибирал. Преди да ме срещне, работил си до петък и събота и неделя се прибира вкъщи. Все едно е студент, а не 30 и кусур годишен мъж. Никога не съм спирала да си ходи, но той нито веднъж не ме покани. Никога не каза на майка си, че тази седмица примерно не може да си дойде, понеже ще ходим някъде примерно. А имах толкова идеи....
След като се скарахме така жестоко, изобщо не ме потърси със седмици. Дори и едно здравей да му напишех, той ме режеше, че е зает. Телефона си изобщо не вдигаше като съм звъняла. Накрая настоях поне ключа да му върна, и се съгласи. Не смееше да ме погледне в очите. Бил ми се зарекъл, че няма да ме обиди, но вече е станало и съжалява. Аз бях страшно наранена от думите и му казах, че трябва да си промени държанието. Той пък се сопна, че не приема ултиматуми и си тръгна. За никоя нямало да се променя.
Като се сетя сега, след време, се чудя кое се обърка и дали не съм преценила грешно човека насреща ми? Ще се радвам да чуя и вашите мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 08d2070390
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Твърде дълго те е търпял, а и не пишеш дали е било негово настояване да го запознаеш с родителите си. Прав е човека да не бърза да те представя пред когото и да било преди да е сигурен, че ти си ЧОВЕКА. Явно добре те е преценил, защото ти си капризна, обичаш да се налагаш и обсебваща. Никой мъж не може да търпи такава като теб, всеки мъж търси спокойствие в една връзка, а не напрежение. Добре, че се е усъмнил в теб и не е прибързал да те афишира, дори и тези снимки във фейса са много повече от колкото заслужаваш. Действай по същия начин и със следващия и няма да се учудя ако тук прочета,.... защо никой мъж не ме иска. Между другото съм мъж минал по този път, но пък и не задържал чудото твърде дълго до себе си. Всеки човек сам преценява кога, кого и пред кого да представя, всяко настояване сама си разбрала до къде води. Успех със следващия.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: bfdec80643
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подкрепям напълно номер 1, а и авторке, откъде знаеш, че е удобно да те запознае с майка си? Представи си жената да е била болна например, и да не е било сега моментът. А и недей очаква да се откаже от майка си заради теб или да я пренебрегне. Така или иначе тази връзка е обречена. Извади си изводите и не допуслай наново същите грешки в следващата си връзка.
- скорпион.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a1f5cfe372
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Към номер 1
Как пък разбра от една история какъв човек съм и какво заслужавам? Да не би да ме познаваш 27 години? Че и едни снимки ми били много, да не сме в детската градина? Нормално е човекът, с когото съм, да ме допусне до неговия живот. Аз съм запознала, защото така съм преценила, и защото съм искала. Не съм държала другия настрана, както той правеше. Знаеше доста повече неща за мен, от колкото аз за него. Пък и е нормално да познаваш семейството на някого, или поне някой приятел. Нормално е да имаш планове. Нормално е да се чудя защо този човек никога не ме взе със себе си нито веднъж. Нормално е да се чудя защо никога не ходихме с неговата компания някъде, и той сам си ходеше.
Къде видя капризничене и налагане? Нима аз съм искала той да се изнесе, или да му избирам аз квартирата? Не, сам се допитваше. А за запознаването- ми не ми е ОК да съм на тъмно за живота на другия, и да съм изолирана. Не ми е ОК да съм приятелка само на думи, или заради секса. Не ми е ОК. Сумати обещания ми каза, който не изпълни. Не съм за почивки, гостите и тем подобни. А просто да бях усетила, че този човек ме приема, и че неговото обкръжение ме познава и приема. Да бях чула поне веднъж- това е Х., момичето, с което излизам. Ако това е супер ненормално на днешно време, така да е. Но най-обичам хора, които дават оценки по една история за характера на човек и заявяват, че не става. Зад всяка история тук седи реален човек, а не нещо, върху което да си излееш злобата, че видиш ли все жената виновна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: a1f5cfe372
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Към номер 2
Жената си е напълно здрава, и си работи съвсем нормално. Даже и се грижи и за двор и животни. Поне това знам, и съм виждала и снимки. Съвсем здрава жена. Кога съм очаквала да се откаже от майка си? Това някой да те включва в плановете си ли ви боде очите? Уж правеше планове я да ме вземе я тая седмица, я другата. И все си намираше оправдания това да не се случи. Все едно съм не знам какво. Съжалявам, но няма да поемам цялата вина, че някой просто му трябвам за развлечение.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ea5466d888
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   С толкова мрънкане, не знам как те е търпял толкова време. Доста дразнеща си, извинявай, че го казвам. Но и в написаното повтаряш 100 пъти едно и също. Ти сама си развалила връзката между вас. Какъв е тоя зор за запознаване с родителите не знам.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: efe12efd44
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   До 1 и 2 Адмирации за пасивната мъжка солидарност. А можете ли да го играете на активна такава? !? Защото мнозина български мъже пълнят памперса пред сериозна преспектива
И ако на вас ви трябват 1666 години да се решите на едно действие, сорри, жените не са така и с нищо не са длъжни да търпят

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: e484fc3e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, права си. Добре, че си се отървала от този човек. Той очевидно има какво да крие от теб след като не иска да те запознае с никой от близките и приятелите си. Като нищо може и да е женен. Човек, който няма какво да крие не се държи така. Ако е имал някакви притеснения, редно е било да ги сподели с теб, а не да те игнорира. Нали в една връзка най-важното е доверието, т. е. да споделяш и радостите и тревогите си с партньора си, когото обичаш и към когото имаш сериозни намерения. Изобщо не си капризна, правиш впечатление на разумен и всеотдаен човек. Жалко за този, който не те е оценил. А може и да е разбрал, че краят на безметежната /за него/ връзка наближава защото ти не приемаш да те държи на тъмно, а пък истината може би е такава, че ако ти я сподели ти ще го оставиш.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 55be85301f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Това се нарича емоционална зависимост от мама. Обикновено, когато в семейството липсва бащата, майката се вкопчва в сина и очаква да бъде нейната опора в живота. Предполагам, че успява да го накара да се чувства виновен, заради това, че тя е сама а той си има приятелка. Поне при мен беше така. Преодолях тази зависимост много трудно. Много мога да говоря за това, но не това е важното. Ако искаш твоя приятел отново просто го обичай и бъди с него, примерно срещни се и пиговори с него, кажи му че го обичаш. Разбира се, ако можеш и ти се занимава. Предполагам, че и той те обича, но мама му говори глупости. Аз успях да се справя с помощта на съпругата ми.
Мъж, 44

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3cc83ce7b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Излъгал те е.

"Мама я е шубе, защото някоя жа ма гепни, през гащите цепни" е класически симптом, диагнозата е церебрална п*дерастия. Добре, малко послъгвам - мамино лекенце е.

Мама не я е страх, тя изпитва грозната женска ревност. Тя го знае, той го знае (осъзнато или не) и те лъже. Лъже, защото навярно мама се е държала зле и преди с други жени. Той не иска да си развалиш представата за него, но и някой трябва да ѝ носи халдола и студения чай. И няма да направи компромис.

Съжалявам, но явно има място само за една жена в неговия живот. Но всъщност не съжалявам, защото такива хора е добре да не се размножават.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 54d06e4151
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не съжалявай за човек който не е показал че иска да сте заедно. Няма смисъл да се натискаш за подобна връзка.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8d67784203
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Дрън дрън. Това не е никаква емоционална зависимост от мама. И към приятелите си ли има зависимост. Просто не гледа на теб сериозно. Какво има да търсим под вола теле. Мъжете са такива отрепки вече, че жените освен да се самозаблуждаваме, друго не ни остана. Дааа... Имало и добри момчета. Веднага те успокоявам, че има и по свестни от твоя - плешиви, дебели, отчаяни, зле в леглото. Един мъж и най малката опция да има за нещо по добро, я използва. В случая истината е толкова гадна, че не ти се иска да вярваш в нея, а я виждаш и сама. Хванал те е, харесва те, но ако си намери по яка мацка, ще те смени. Защо да те запознава с всички, още утре може да срещне по слаба, по секси, по добра в леглото. Иначе много си те обича....

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b16cb03ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Горните колеги са ти го казали, но аз като жена ще дам моето мнение.
Присъщо е на жената да бъде обсебваща, да иска да научи всяка една подробност за партньора си, в което няма лошо, но...
1 - Всеки човек е различен.
2 - Мъжете не искат да ги задушават.
3 - Това че сте в зряла възраст не е оправдание да се запознаете още в началото с родителите и на двамата.
- Възрастта не е оправдание, че връзката ви ще е дълга и сериозна.
- Възрастта не е оправдание, че 3 или 7 месеца връзка са достатъчно сериозни.

Аз също имам връзка, не с месеци, а с години, но не обичам да съм задушавана, не обичам да се мотае постоянно с мен, да иска да познава приятелките ми, та и семейството ми.
Всеки сам избира кога да се разкрие пред теб цялостно.
Мисля, че разсъждаваш още като тийн момиче, което си мисли, че обезателно трябва това и това да се случи.
Всичко става с времето си, като не искаш да чакаш - намери си такъв като теб.

Ж, 23

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker