Възможно ли е детето да поиска другата жена за майка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Възможно ли е детето да поиска другата жена за майка?
преди: 13 години, 5 дни, прочетена 4856 пъти
Здравейте!
Няма да навлизам в подробности, искам просто да чуя мнения и някой да сподели подобен на моя опит, ако има такъв.

Преди време се разделих със съпруга си, той се влюби в друга, с която живее в момента. Аз съм либрерална личност и го подкрепих, надявам се да е щастлив. Тревогата ми е за детето ми. Никога не съм го ограничавала да се виждат, даже напротив, достатъчно е ощететно малкото от липса на баща. Проблемът ми е, възможно ли е детето да поиска другата жена за майка. Вече започнаха да си комуникират повече от преди и онзи ден като отидох да взема хлапето, тя го гушна и цунка за чао, то също (което е нормално, ама изведнъж като ми щукна това в главата). Възможно ли е да се привърже толкова към нея и да не ме иска. На 2 годинки светът е различен и нямаш такива разбирания като големите. Знам, че звучи откачено, ама нощем си седя и ей такива неща ми се въртят в главата, че ще спре да ме обича и ще иска да е с тях... Уфффф, моля ви, приятели, помагайте! Ще се побъркам!
Знаете ли за такъв случай?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 дни
hash: c6e81cd2c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек с майка му го свързват много повече неща от прегръдка и целувка. Няма начин по желание да си избереш майка. Майката е свято нещо никой и с нищо не може да я измести от мястото й. Помисли щом осиновени щастливи деца търсят биологичните си майки значи.... Гените който свързват майката и детето. То прилича на теб от части, а не на нея. Друга жена не може, колкото и да обича децата, да го обича толкова много колкото ти и то детето го чувства това.
Нахвърлих няколко неща да се замислиш възможно ли е.

 
  ...
преди: 13 години, 4 дни
hash: 6964c4789b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   НЕ, НЕ МОЖЕ!!! Има си детето ЕДНА МАЙКА И ТО ГО ЗНАЕ!!!! Замисли се, има дори осиновени деца, които цял живот търсят биологичните си МАИКИ, защото си е инстинкт за мен - може би е неосъзнато и подсъзнателно, но децата искат майките си и бащите си. Доказано е, че малки бебета с минимум разум РАЗПОЗНАВАТ РОДИТЕЛИТЕ СИ по глас, мирис, визия!
Не ревнувай, няма защо. Не се опитвай да си му приятелка на детето, да го глезиш като другата жена и т. н., защото ТИ СИ МУ МАЙКА и си единствена!
Детето не е мъжът ти, то не може и няма да се влюби в нея, спокойно. Но тя, особено, ако е много млада и т. н. също може да намери място в сърцето на детето ти, като приятелка, като довереница дори, защото майката си е майка, а човек има нужда и от други хора до себе си. Тази връзка само може да даде на детето ти, не да му вземе. Какво предпочиташ, да го мрази ли и да се мразят взаимно, да има караници и стрес?
Не, остави това. Не се карай и не забранявай връзката с новата жена на мъжа ти, тя НИКОГА не може да стане майка на детето ти, докато ти си жива, а и след това. Бъди сигурна в любовта на детенцето си, ти си майка му и само ти. Не показвай несигурност и ревност, децата го чувстват това.
Радвай се, че чуждите хора харесват и да, обичат детето ти - значи си добър родител и майка и си му дала добро възпитание и качества. Бъди горда майка и сигурна в любовта на детето си.

Успех и спокойно!

П. П. - децата са манипулатири, може да се опита, особено ако почувства твоята ревност и несигурност, да те манипулира като изтъкне тя например колко била добра, какво му дала или подарила или позволила. Не се хващай на въдицата и остани твърда като родител. Ако детето често ти разказва за глезории от нейна страна, виж се на кафе с нея и постави граници - като майка имаш правото да определяш възпитанието на детето си. Но прегръдката и целувката на едно дете от друга жена, било то и съпругата на баща му, НЕ Я ПРАВИ МАЙКА! Успех и бъди по-сигурна в себе си. Детето те обича безусловно, това не е мъжът ти!!! ТИ ЗА НЕГО СИ ЕДНА - ЧОВЕК ИМА САМО ЕДНА МАЙЧИЦА!!!

 
  ...
преди: 13 години, 4 дни
hash: 5da517ba9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Няма опасност, според мен. Всички деца знаят коя е майка им. Вярно, когато сме малки има много други каки и лели, на които се възхищаваме, които също обичаме, но мама си е нещо отделно. Моята майка имаше някои особено красиви и млади колежки и приятелки, които много ми се радваха и аз се ласкаех от вниманието им, радвах се когато идват у нас или, когато ги посещаваме семейно. Но никога не съм искала да съм тяхно дете. Не си го и помислях даже. Просто защото съзнанието ми не допускаше такава опция. Мама си е мама.

Не се бой. Напротив, радвай се, че имате такива цивилизовани отношения, толкова рядко се случва! Поздравления за отношенията ви, те са залог за това, че и детето ще израсне разумно и либерално същество:)

Поздрави,
Борония

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 дни
hash: ea3258583a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, авторке!
Напълно те разбирам. Реакцията ти е напълно нормална.
За съжаление, за разлика от останалите, мисля че е възможно.
Наскоро бях писала и в една друга тема, че обичам леля си(по бащина линия)повече от майка ми. Разбира се, това е различно. Но си мисля, че е опасенията не са напразни. Причините, поради които обичах леля си повече са основно две:едната беше че леля ми ме гледаше, докато майка ми пътуваше, което много ни сближи и създадахме една връзка между нас толкова силна, колкото няма между мен и майка ми. Втората причина беше, (колкото и глупаво да прозвучи, но все пак знаете детският начин на мислене)че леля ми беше по-млада, много по-хубава и се обличаше страхотно. Спомням си, че закачах нейни снимки из стаята ми и на майка ми сигурно и е ставало гадно, но чак сега го осъзнавам.
Когато пораснах на години осъзнах, че майка ми е най-близкият ми човек и я обичах повече от всичко. Друг е въпроса, че после се пропи, много се промени. държанието и към мен стана отвратително. Видях, че повече от мен обича алкохола. Показа ми го много пъти. Накара ме да си променя мнението и леля ми отново е най-важният ми човек.
Това ти го казвам не случайно. Искам да ти кажа, че дори детето ти да се привърже към тази жена, то когато порасне достатъчно, ще разбере кой е най-важният му човек и това е майката, освен ако ти не го отблъскнеш с поведението си като в моя случай, но вярвам че това при теб няма да стане.
Иначе незнам какво е правилно да направиш в тази ситуация. Може би нищо. Остави майчинският инстинкт да те води.

 
  ...
преди: 13 години, 4 дни
hash: 2a4d61f06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ще ти разкажа една история. Моят братовчет се разведе с жена си, когато синът му беше на 2 годинки. Съдът реши детето да остане при баща си, защото доказаха, че майката няма финансовата възможност да се грижи за него. Братовчед ми съвсем скоро след това се ожени и на практика неговата съпруга изгледа детето. То беше привързано към нея и почти не познаваше майка си, защото не му позволяваха да я вижда. Но когато детето навърши 11 години започна постоянно да говори за майка си и да казва, че много иска да я види. След като се срещнха, то пожела да отиде да живее при нея, въпреки, че тя вече имаше друго семейство. Преди време попитах детето как се чувства, откакто живее там и той ми отговори, че за пръв път в живота си е спокоен и се чувства много добре. Истината е, че майката не може да бъде замемена от никого!

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 дни
hash: ea2aba4692
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ОТ АВТОРКАТА:
Благодаря на всички ви за коментарите и подкрепата, бях пооткачила нещо! Номер 1, Номер 2 и Номер 5 - определено ми вдъхнахте голяма надежда. Борония, както винаги е много мъдра. Макар, че аз не се притеснявам от красии и готини лелички, а от жената на баща му. Иначе си права - по-добре такива взаимоотношения. В действителност се разделихме изключително културно и продължаваме да си комуникираме адекватно, именно защото смятахме, че за детето ще е по-добре да расте в една спокойна обстановка, виждайки приятелски отношения между мама и тати, вместо някакви кавги (макар, че никога не е имало) или някакъв фалш. Приятелката му е свестен човек, нямам проблем да си общувам с нея (разбира се, че не сме първи приятелки), но изведнъж като ми щукна в главата някакъв филм, как започва да ми отглежда детето, то се привързва към нея и повече не ще да ме погледне, нещо се побърках. Номер 4, разбрах мисълта ти, аз съм доста зрял човек и не бих правила глупости.
Още веднъж, благодаря на всички ви!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2d595cfe2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ей я се стегни! Първо да те поздравя за здравия разум да не настройваш детето срещу който й да било. И аз като теб имам детенце, което ходи в дома на баща си, където е добре посрещано и обгрижвано от една добра жена, за щастие на всички ни. Искам да ти кажа да си избиеш от главата тия мисли (макар, че до скоро и мен ме тресеше тази треска. Това е и причината да коментирам тук и в още няколко теми на тази вълна) Детенцето знае, коя е мама и никой и нищо не би могло да я замени. Това, че има добри взаимоотношения с приятелката на тати може да му бъде само в полза. Още един човек, който ще се грижи, ще помага и ще го обгражда с любов. Не се настройвай срещу тази жена, ако евентуално с нещо не си съгласна във възпитанието поговори с нея, имай в предяид, че тя като страничен човек, въпреки, че е приятелка на тати едва ли си позволява да бъде по строга с него, ако ситуацията го изисква. От там могат да се получат недоразумения. Но с разговори всичко се постига и нарежда. Ако детенцето се чувства добре там и е спокойно не си създавай излишни тревоги. Успех и умната :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7d789b7c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   няма такава вероятност моят мъж има момиченце от предният си браг. но винаги когато вземаме малката при нас на гости тя не спира да говори за маикаси колко и липса и как няма търпение да се върне при нея хем при нас има доста повече занимание повече хора около нея, но в краина сметка МАМА СИ Е МАМА. не се притеснявай няма такава вероятност. подкрепям те че не настроиваш детето срещу бащаму и новата му жена :)
Модератор - моля, старайте се да пишете грамотно!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b599cef267
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм дете. Май ти трябва моя коментар. Възможно е, ако не му обръщаш достатъчно внимание. Жестът между детето ти и жената не е толкова необичаен. Всъщност би било по-добре, ако те се разбират и детето ти я приема като... роднина, да речем. Така ще му е по-лесно да го приеме. Но НИКОГА не давай лош пример на детето си, не го използвай, не демонстрирай твърде много лидерството си над него, не нареждай съдбата му, нека то реши какъв ще стане къде ще учи, не допускай да сте в конфликт или неразбирателство, не му позволявай да си помисли, че не го обичаш достатъчно, не бъди досадна и натрапчива. Когато то ти разказва за ежедневието си, може някои неща да не ги разбираш и проумяваш съвсем, но не ги отхвърляй. Обичай го. Много ще съм изненадана, ако този коментар се одобри. Някой би казал, че има много мъдрости и малко съчувствие, но как иначе се дават съвети?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d002bb7c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! Поздравявам те, че първо мислиш за нуждите на детето и му позволяваш да запази баща си като родител вместо да го превръщаш в заложник между вас. Детето те обича. На тази възраст то е по - инстинктивно дори отколкото след като порасне. Било е част от теб. Никой не може да те замени. Не си ли забелязала, че всички деца винаги първо майките си търсят?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker