Момичета, има ли значение в какво състояние е апартаментът на приятеля ви? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Момичета, има ли значение в какво състояние е апартаментът на приятеля ви?
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 5215 пъти
Като си хванете гадже и като му отидете на гости променя ли ви се мнението за момчето?

Ако апартаментът е стар - скъсани тапети, мизерна баня и тоалетна и прочие...

И обратното? Какво си мислите?

Бихте ли отказали да ходите в тях ако ви е под стандарта?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 60

преди: 5 години, 1 месец
hash: 6ac7fa589e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да има значение. Важно е и да е чисто.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: eba6933f84
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Моят приятел нямаше апартамент. Купихме си го заедно след 10-ина години работа.
Сега наследихме един от техните, но го продадохме и ще взимаме нещо за децата след време.
Та не знам кое е "важното" и кое не? Според мен е да създадете добро семейство и да отгледате умни, възпитани и приспособени към живота деца. А не да чакате и да гледате на апартамента на приятеля си. Но вие си знаете...
Не сте ли се малко множко вторачили в материалното?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3e6262c91f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: ee0d970926
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Бих отказала, ако трябва да живеем с родителите му.
Иначе, ако има нещо, което да ме притеснява, заедно бихме направили ремонт (с общи средства).
Това може да ти служи за начин за отсяване на момичетата - онези, които наистина се интересуват от теб биха останали :) другите не ти трябват.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e690fe426c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   За да е хубав трябват пари, но ако е много мръсно и мърляво не бих. Негов ли е или под наем, а много мъже като са с мама?

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 675fdd2cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   да! Има огромно значение!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: d1e4944bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Има неща, за които трябват пари. Но има и неща, за които трябва отношение. С първото по може да се направи компромис, но с второто не.

Имам предвид, че чистенето е почти безплатно, трябва ти препарат и парцал. За метенето трябва само прахосмкачка или в краен случай метла и лопатка. За подреждането нищо не трябва. За боядисването - една кутия боя например струва 5 лв., един валяк и една четка струват горе-долу още толкова. Ако си боядисаш сам стаята, ще ти излезе не повече от 20-тина лева на стая с най-евтината боя. Но ако те мързи да боядисваш, чистиш, подреждаш с оправданието, че нямаш пари, не е добре. И то най-вече за теб самия. Това говори за мързел най-малкото (да не кажа а безотговорност), а то не е добро качество.

Така че трябва да уточниш какво точно имаш предвид. Защото един апартамен може да не е обзаведен с най-лускозните мебели, но въпреки това да е чист, подреден и уютен. Но трябва отношение. Ако която и да е жена види мивка пълна с немити съдове, боклуци по земята, лоша миризма, прахоляк, мухъл и т.н., не ми се вярва да е супер очарована.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: fcc02ab03f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Има значение. Може би не дали е пълен с последен модел техника, или обзаведен като по каталог, но дали е чисто. Ако живее с родителите си, там е друго, важна е стаята му. Но ако живее сам, изцяло е важно. Може да не е големият чистофайник, но да няма прах, да е подредено, и да не се валят дрехи по пода. На всеки му се е случвало да не измие някоя чиния, но пък да се пълни мивката с мръсни съдове, не е ОК. Ако знае, че ще му идваш на гости, може да се втурне да чисти и подрежда. Но мисля, че си личи дали си по принцип си е такъв.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e9534da409
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Ако е негов и цял живот не е вложил нищо в него бягай от там.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 55cb975b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Важно е да е чисто и подредено, защото ако е мърльо познай кой ще чиси по него цял живот?
Ако е под наем, може да не му се инвестират пари в чуждо жилище, ако живее с техните може те да не дават да се пипа. Моите не ми даваха да подменя мебелите в стаята ми. Аз отдавна не живея с тях, но стаята ми е както беше, когато се нанесох в нея.
Ако е негово жилище би могла да говориш и да го освежите боя, тапети и малко по малко да смените мебелите.

А това за стандарта е кифленско, кой стандарт? Дето мама и тати ли са ти предложили?

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1ce2e77416
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мисля, че тук финансовото положение на човек играе важна роля. Осъзнавам, че не всеки спи под пари, напълно е нормално и много хора живеят в стари апартаменти със скъсани тапети. Такива неща не ме притесняват. Някои ще кажат, че не е толкова скъпо да купиш тапет, но за целта си трябват средства, умения и време. Не всеки ги има, това не е причина да се разделиш с човек, на когото държиш. За мен е важно да вляза в уютен дом. Да е чисто и подредено, да има разни малки декорации, които подсказват, че там живеят хора (не скъпи, например магнити, сувенири, снимки). Би ме отблъснало, ако видя, че човек не се грижи за дома си, в смисъл да е мръсно, да има мухъл, навсякъде да има хвърлени дрехи, зарязани чинии с храна, да не е проветрявано отдавна. Мизерията не се създава от стари вещи и тапети, а от липса на поддържане на дома. Дори цялата мебелировка да е луксозна и наскоро да е правен ремонт, пак ще ме отблъснат същите неща.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: da3061d7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От голямо значение е чистотата грижата за дома, без значение дали е собствен или квартира. Човек който не е мързелив и средно интелигентен не би се оставил да живее в апартамент с скъсани тапети и мръсна баня пък бил той и под наем. Горе са ви казали пребоядисването струва 20лв и влагане на малко труд. Банята дори и да е с 20 годишна санитария малко препарат, един парцал и малко усилия я правят чиста.
№2 пък обвини автора в материализъм, когато той не е уточнил за квартира ли става въпрос или за собствено жилище, ха ха!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: baee65ab0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   тоя с най-добрия апартамент печели, но също така трябва да се знае че : мезонет бие апартамент, къща бие мезонет и апартамент, имение бие всичко.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3e2a59a05c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Подкрепям номер 9 и съм разваляла връзка по тази причина. В моя случай хем ме убеждаваше да заживеем заедно и как мечтае да се грижи за деца и семейство, хем виждах как не е е вложил и стотинка за ремонт или обзавеждане в наследствения си апартамент, въпреки че имаше възможност и живееше там от поне 10 години. Представете си износени скъсани халати и хавлии и покривки, 30 годишни мебели на доизживяване, нищо не бутнато по апартамента от времето на дядо му. Тапетите замърсени от времето и закъсани, банята и тоалетната - мизерия, таванът се лющи, чиниите събрани от кол и въже и напукани, а на него изобщо не му правеше впечатление...Иначе държеше чисто и изпрано, но дотам. Просто човекът за домакински неща не смяташе, че трябва да се дават пари - същевременно си наливаше хиляди в хобито, без да се замисли. Е, как да заживееш с такъв?

Опитах се да му подскажа деликатно с малки жестове, че не е ок така - взех му нови хавлии за банята и комплект кърпи за ръце за кухнята, смених тук там посуда, която ми се струваше крайно износена и ме беше гнус да ползвам, взех му нова покривка за маса, смених малки неща тук-там - незначителни разходи, просто ми беше неприятно иначе, обаче на него нито му направи впечатление, нито му стана неудобно, нито се присети сам да подхване по нататък инициативата - смяташе че няма нужда да се сменят нещата и е излишно да се купуват нови, докато старите още стават.

Aми, ок - мен в този случай жилището или по-скоро отношението му към него действително ме отказа. Как ще живеем като семейство така? Нима преди всяка покупка за дома ще трябва да спорим за елементарни неща и да се убеждаваме трябва ли? Или ще имам честта, като смятам че има нужда, аз еднолично да инвестирам в дома, а пък той да си спестява и харчи неговите пари за друго - ми не, мерси.
Първо започнах да отказвам да ходим в тях или да прекарваме време там заедно, после директно го отрязах.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d07ecc7ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не всички хора имат пари. Може мебелите да са стари и да не са в най-доброто си състояние, но е важно да е чисто и добре поддържано.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ce5f1f9ba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Обръщам внимание на това дали се грижи за своя дом - тоест дали чисти и дали поддържа мебелите, за да ги запази колкото се може повече, по принцип повечето хора без хигиенни навици не чистят домовете си, така че дали ползва банята и дали чисти са ръка за ръка.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 49d8dc6e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

17.   Леле,като ви чета коментарите направо съм потресен колко материални и кухи са станали жените днешно време...
Ама вие в крайна сметка с НЕГО ли искате да имате връзка или със парите му, жилището, и колата му???

Всеки човек преминава в различни етапи от живота си. Напълно нормално е за един млад мъж (ерген под 40г.) да не обръща голямо внимание на жилището си.
Даже ще е по скоро някакъв феномен ако един мъж е вманиачен по хигиената, подреждането на дрежи и бърсането на прах..... Това са си типично женски задължения.

Също и докато мъжа е млад и неженен той си има други приоритети. Обикновено младия мъж няма много пари, и е в началото на кариерата си. А дори и да има пари ще ги дава за други неща. Коли, пътувания, хобита, и ако не е много богат жилището ще остане на заден план докато не си намери сериозна жена за която да се ожени.

От там нататък задължение на ЖЕНАТА е да поеме активната роля в подреждането и управлението на дома. Жената трябва да бъде инициативата.

В цялата човешка история жената традиционно се е грижила за дома и децата а мъжа е изкарвал прехраната, парите, и е бил защитник на семейството.
Има си женски и мъжки задължения!
Жената трябва да е грижовна къщовница и майка.
Мъжа по природа е ловец, строител и войн.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 541c47a18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Всички знаем, че мъжете са по разхвърляни както съм всъщност и аз като жена, ако не си си оправил леглото не е голяма работа :) но ако например имаш не измити съдове от няколко дни или пък да си се събирал с пеиятели и всичко да си е оставено навсякъде. Ок е да е нормално да се вижд че някой живее в апартамента ок е например да е леко разхвърляно, но аз принципно не обръщам внимание как изглежда жилището на когото и да било стига да е готин човек и да ми е добре с него. Важното е да се обичате :))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2f3ac0dbb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Ко. не. Ако не е ново строителство и в елитен квартал с нови мебели, изобщо не се занимавам. Момичета... няма време да си губим времето със скъсаняци, кой кого ще да ми приказва

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0fcee05b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   А когато го поддържаш достатъчно за да изглежда всичко 6 в буквалния смисъл , но приятелката ти за година така и не казва с нещо да ти помогна или да поддаде някаква инициатива от нейна страна , вие жени как бихте реагирали ....:) Защото за чистото е чисто , кухня домакин готвач , сам си чисти , сам си мие , сам всичко от-до ... ...

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 761eed0131
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Виж, винаги прави впечатление това. Веднага (поне аз) си казвам че тоя човек живее в мизерия, но ако предварително ми обясни, че е малко по-така неремонтирано ще ми е по-добре когато влезна. Защото няма да съм чак толко изненадана.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 69dcb3ab47
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   До 7

Много е трудно един средностатистически работещ човек да поддържа апартамент или къща при условие, че ходи на работа и след работа иска този човек да си почива, а през почивните дни иска да излиза.
Къщите на богатите изглаждат хубаво отвътре и отвън, но те могат да си позволят да плащат на други хора.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e9534da409
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

23.   Номер 17 типичния балкански тип мъж. Имало мъжка и женска работа, ами хубаво поддържаите ги тия панелки бе. Пък ако те мързи и искаш само да се оригваш, почесваш и да си го местиш наляво надясно, някоя мацка може да дойде да ти смени фаянса в баня. То не стига че ги обгрижваш, ходиш на работа, гледаш децата, ами трябва да можем и да шпакловаме. Ей затова ще има все повече стари ергени, които цял живот ги мързи една боя да теглят.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d1e4944bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

24.   Значи според 17 мъжете трябва да чакаме да станем на 30 примерно, че да се оженим, че да дойде най-после жена в къщата, че да удари една метла. А до тогава ще тънем в мизерия, че сакън да не се минем да свършим някоя "женска" работа. Щото пък е много "мъжко" да стоиш в боклуци и да ядеш от 30 годишни чинии.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9dc0187754
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

25.   Бъркаш номер24, 17 казва, че трябва да чакате до 40, не до 30.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d1e4944bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

26.   25, хахаха. О, да, пардон. До 40, а не до 30 е нормално да тънем в собствената си мизерия. На 41 вече трябва да вземем и да пуснем една прахосмукачка.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: fcc02ab03f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   От значение е дали е подредено и чисто. Да не се валят дрехи по пода или купища мръсни чинии в мивката. То мъж, мъж, ама все пак не бива да живее в мизерия. Колкото и да работи човек, все ще намери време да измие една чиния, или пусне прахосмукачка. Сумати мъже киснат по заведенията и дискотеките, пък ако им отидеш на гости, и ако е разхвърляно, ами няма да ми направи добро впечатление. Гледам и дали има някакви снимки, сувенири, някакви такива дреболийки, който издават, че живее някой там. Странно е да няма хич снимки или някакъв закачлив сувенир, просто нещо да създаде усещане за самия човек. При едно момче това ми направи впечатление. Живеше на квартира, подредено, чисти си. Но няма грам снимки, или нещо свое, като сувенир или поне магнити за хладилник. Отгоори ми, че щом не е негово, няма смисъл да носи нищо от вкъщи. Иначе искаше да живеем заедно там, но нищо не бе донесъл свое, ползваше наготово чуждите мебели. Даже и хавлии и кошче за кухнята нямаше.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 050dd23d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   ИМА. ОГРОМНО. ЗНАЧЕНИЕ. Не е до стандарт. Трябва да е чисто, спретнато, оправено. Дали ще е скромно или по-луксозно, това е на заден план. Никой не иска обаче да е с мърльо. Мърляв в къщи, значи е мърляв навсякъде: на работа, в личната си хигиена и във връзките си.

Никакви скъсани тапети. Колко му е една боя да се сложи отгоре? За да е една баня мизерна, тя с години е била занемарявана, не става от хубава баня, хоп, за една седмица мизерия. Значи е виждал, че се руши и не е предприел нищо. Ами спестявай месец по месец, затягай кран, поправяй малко по малко и няма да е мизерия. Аз бих казала, че по-скоро мърлящината води до бедност, а не обратното.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 050dd23d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   До номер 17

Хахаха, това били типично женски задължения, аахахахаха. Да ти кажа, на мъжа ми му е доста голям, но досега не му е пречел да забърше прах и да се грижи и той за мястото, в което живее.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 221f8ba276
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

30.   Ако апартамента е скъп и на топ локация и негов най вече, не ме бърка кво е обзавеждането. Ако обаче е в гетата Люлин и Младост или пък Дружба, веднага спирам комуникация с мъжа. Има толкова ергени със жилища в топ център, няма а да се занимавам с посредствени типове живеещи в крайни квартали.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 58a159eba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Съжалявам, но темата е идиотска. Има хиляди по-важни неща от това дали тапетите у жилището са скъсани.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 32bb4fa99c
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

32.   Ауууу, какви космически изисквания от днешните жени... Ум да ти зайде! И на какво отгоре бе скъпи момичета, дошли сте с два чифта гащи и една п... а и надъхани и обучени от майките ви-скучибри гледате с ококорени очи какво имал приятеля ви, какво нямал и как, откога и защо го имал.... Преди да изисква човек трябва да прецени какво притежава не като материална даденост, а в човешки аспект поне. А защо не и в материален. Едно време жените са имали зестра, а сега родителите им гледат да ги разкарат нанякъде без зестра и някой мъж да си чупи главата с тях, ама не не това не стига, трябва да искаме всичко сега, на момента, веднага, дори със срок вчера. Хайде слезте малко на земята и се погледнете отстрани, па него насетне изискваме и предявяваме претенции.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b1ee01615a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Не знам кой трябва да слезе на земята господин 32.. То хубаво , но тая една П...а и деца ви ражда. Аз направих грешка, да се задомя с един Господин с големи приказки и претенции , но без покритие. Е какво стана настанихме се уж в неговото жилище , където живееше с майка си и баща си , то хубаво, но апартамента западнал . Както им го подарила държавата, така си останал. Едно кранче не бяха сменили. И аз, нали нямам претенции, пък и любовта сляпа стегнах се отидох поработих в чужбина, купих пералня , фаянс, някоя друга мебел , но познай няма кой да сложи фаянса в банята и до ден днешен стой в гаража. Е изнесох се от къщата на ужасите. Гледайте мили момичета , защото, каквото ти е отношението към дома , това е и към всичко останало. Никой няма претенции да живее в голям лукс, но да си даваш парите по масите , и да нямаш казанче в тоалетната извинете..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7760b9801f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Жените в темата големи чистофайници се извъдиха, само че истинският живот сочи обратното - предпочитат мъжете с луксозни жилища и коли, пък макар и с прах, вместо другите мъже с идеално почистените, но скромни жилища и коли. А пък ако мъжът няма кола и жилище, още по-трудно жена ще го хареса. Може би, защото тогава няма да има какво да се чисти, а както разбираме от коментиращите тук жени, чистенето е важност номер 1 за тях! :)

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 46fa851e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Няма значение разбира се, стига да е свестен човек. Другото е суета. И пошлост. Заедно можете да поправите нещата.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: eba6933f84
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Нека най-"компетентните" и взискателните "момичета" тука след 10 години да напишат докъде са я докарали... ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 68f0884d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Изисквания към апартамента на приятеля ви ще имате когато вашия апартамент е на необходимото ниво. Само с претенции не става нали?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 33e73182d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Във връзка с това наскоро имах чуденки. То е голяма каша така или иначе но, почнах отношения с жена, която е ангажирана (няма деца или брак, нейният не е паралия или някакъв "уау" пич, а тя е мн красива, интелигентна и т. н. ) и исках сериозни отношения с нея от самото начало защото изживяхме много силни неща. Откакто започнахме връзката си се сдобих с апартамент - все още го оправям, преди това сме се срещали в квартири където съм живял и дори търсил от приятели за да се виждаме с нея, и винаги съм се стараел да е почистено и уютно когато е идвала - тогава не е правила забележки, били сме на задната седалка в кола по средата на нищото и е било най-прекрасното място на света, и за мен, и за нея. В моят вече апартамент, който все още е полузавършен (готови спалня, баня, до някъде кухненски кът подови настилки и частично тапети в хола) веднъж, когато дойде неочаквано защото връзката ни беше все на приливи и отливи беше поразхвърляно и наистина ми стана неудобно от състоянието. От тогава нито веднъж не беше идвала и да не е изчистено, подредено и проветрено, като и започнах да се грижа повече и да чистя по-често. За 2-3 месеца нямам съществен напредък по останалото оформление защото очаквам плащане от работа, което ми бавят за да дообзаведа. Последния път искаше да сготви за мен, но пак казвам - имаме неофициална връзка, която е в крайни приливи и отливи, и тя към наскорошния край на тия отношения, никога не е сигурна, кога ще дойде, или дори "дали" (предполагам повече не е нужно да казвам и, че проблема не е хигиена или подреденост) - имам плот, но нямах посуда и понеже не се и уговорихме дали ще сготви у тях и ще донесе, или иска да сготви тук, така и не се разбрахме защото я помолих да каже за да мога да се подготвя с посудите ако иска да готви тук - та нямах посуда (храня се най-вече навън), а тя донесе продукти. Бях й купил вино, но нямам специални чаши, и й дадох чаша, която беше на водни пръски отвън - това го намери за проблем и признак за мизерия (2 дни по късно бяхме на обяд с колеги и й сипаха вино във чаша, която беше видно мръсна по ръба - нямаше реакция). Вижда се, че нещата опират другаде, до колкото подчертах за каква връзка иде реч, и това са оправдания, но наблягам на това че - когато човек е добронамерен и когато обича (е обичан) недостатъците откъм хигиени или подреденост се компенсират, материалното се подрежда, дори това са елементарни неща. Отношението, сродството и душевното напасване с един човек е онова, което не се получава току така - дори е рядкост, и ничии изчерпателни икономски, кариерни или материални прерогативи не могат да компенсират това или да дарят щастие.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3a1d09e647
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Чистота и подреденост е едно, старо обзавеждане е съвсем друго. У нас масово и мъжете и жените сме с огромни претенции и много обичаме да обсъждаме другите. Който има претенции обаче, трябва да може да извади пари и да си ги осребри. При това положение - никакъв проблем. Няма как да работиш за 500-1 000 лева и да ядеш навън, да имаш прислужница или да тънеш в разкош. Макар, че познавам много хора, които работят за подобни пари и нито си чистят, нито готвят, защото смятат, че така изглеждат повече от останалите. Колкото и тъпо да звучи е истина.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 94358a7163
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Номер 38, ще ти кажа още в началото, че на теб ти липсва добра организираност и елементарна съобразителност. От коментара ти си личи, че ти си хлътнал по нея много бързо защото тя е много красива и сте изживявали много силни неща. Затова си искал сериозни отношения с нея още в самото начало. Така както сте изживяли тези силни неща за кратко време, така те могат да изчезнат и много бързо. Струва ми се, че си млад мъж и някои елементарни неща още не си разбрал. Поднесъл си й чаша с водни пръски отвън, а не можа ли тези пръски да ги избършеш с една книжна салфетка. Разбира се, че ще намери това за проблем, аз също го намирам за голям проблем. Аз съм Мъж и мен това много ме дразни когато една жена ми предложи такава чаша. Веднага си съставям мнение що за домакиня е тя и колко държи на чистотата вкъщи. Ти видял ли си в ресторант да ти предлагат такива чаши. Това е липса на елементарна култура. Защо не е регирала на мръсната чаша когато сте били с колеги-ами тя е била на чуждо място и е постъпила много културно. Но ако аз бях на нейно място, и в двата случая, щях да отида на мивката да я измия и подсуша демонстративно пред всички за да ви науча какви чаши трябва да се поднасят на гостите. Как може да казваш, че недостаци откъм хигиени и подреденост се компенсират. Не, не се компенсират. Ако човек няма елементарни хигиенни навици и чувство за подреденост за мен това не е човек, а животно, независимо дали е мъж или жена. Тази твоя приятелка е ТИП жена точно за мен, жена която има добри домашни навици. Знаеш ли колко жени ми са идвали вкъщи и аз ги оставям да си покажат тертипите. Особенно като ползват мивките в кухнята или в банята оставят локви вода по плота или водни капки по огледалата, а аз имам навсякъде гъби за забърсване на неприятно мокрите повърхности.
Как може да се храниш /по-скъпо/ навън, а не ти идва на ум да копиш дори пластични чинии и салфетки и един евтин тиган. Познавам такива мъже и жени на които им липсва елементарна цивилизованост. И тези хора живеят в 21 век представяш ли си. Създай си добри житейски навици ако искаш жените да не ти намират проблеми означаващи признак на мизерия.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3a4ff23706
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Добре бе готин, остави ги жените. Няма ли значение за теб самия в какво състояние е апартаментът ти? Не се ли чувстваш ти самият по-добре?
Аз например живея под наем. Преценил съм, че за момента не искам да затварям пари в собствено жилище. Не е луксозно, нормална квартира, едностаен панел. Но като се нанесох изпрах килимите, избърсах, изчистих. Сложих си някои мои неща, да си е моята кочинка. Смених кранчетата в банята и тоалетната дъска. Не е до пари, отделих си просто половин ден.
Не съм чистофайник, примързява ме, но веднъж в седмицата минавам с прахосмукачката и парцала.
Има жени, които много държат мъжът да има собствено жилище, че и луксозно, Няма лошо, но те не са мой тип. Има и такива, на които не им пука. Но аз гледам да ми е добре заради мен самия.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 344aac33c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Не, няма значение. Изключително просташко е да "преценяваш" човека по някакви битови критерии както правят бабичките със селски навици. Има неща, които са далеч по-важни.

Alpha, ж. 30 г.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: f157e42e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Никой не говори за детайли - достатъчно е да се поддържа една добра хигиена, и когато поканиш жена в апартамента си леглото ти да е оправено, да няма по пода боклуци/мръсни чорапи/бельо или мивка, пълна с мръсни чинии. Елементарно е.

Що се отнася до стария апартамент, според мен не са нужни огромни средства да смениш тапетите, да измажеш банята и да смениш тоалетната чиния. Брат ми, например, нае под наем апартамент, който не ставаше за нищо и за месец и нещо го направи да изглежда сякаш е нов. И всичко това с по-малко от 1000 лв.
Така че подобно състояние на апартамента би ме отблъснало, да.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ac2355eff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   До 43, наистина ли не са нужни големи средства? Мислене тип 18г. Иначе и по темата да кажа, че състоянието на жилището е нещо относително и зависи от много неща.. Има хора дето са супер мърлячи и си имат пари и възможности. Мислете малко.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 575ffc00d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Прави ми впечатление дали е чисто, да. Малко ме тревожи отношението на приятелят ми към дома си. Не го поддържа почти. Иска да ремонтира, за да заживеем заедно, обаче аз все си мисля, че всичко ще легне на мен и постоянно ще трябва да му ходя след гъза. Голем е мърляч. Примерно ще се бръсне с машинката върху салфетка, ще събере салфетката и ще зареже останалите косми. Ще наклепа масата в кухнята, но няма да забърше. Вчера като отидох у тях след работа - планини от непрани дрехи, неоправено легло, прахоляк и мръсотия по пода. Аз ли съм много взискателна, задето искам да се държи като нормален човек и да си поддържа жилището? От една година не му работи лампата и не вика човек да я оправи. Тоалетната протича отдолу като се пусне водата... През лятото си е вкъщи по цял ден, толкова ли не може да намери време да посрещне човек да ги оправи тия неща. Всичко е захабено и мръсно... А, на зъболекар не е ходил от поне 3 години и половина. Много ме депресира отношението му - ако заживеем заедно си представям нерви и мизерия и... Гадно ми е, много сериозно се замислям дали искам да си причиня такова нещо. Обичам го, но това не е нормално според мен. Хем усещам, че е правилно да го оставя, хем сърце не ми дава.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6ac7fa589e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Да, има значение. Ако тапетите са скъсани, не е скъпо да ги подмени. Един мъж би трябвало да може да си ремонтира апартамента.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 74171b5a57
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Има огромно значение, но и двете крайности са лоши. Когато за първи път влязох в апартамента на бившия ми съпруг, направо онемях - такава свинщина аз, която съм живяла и в студентско общежитие, не бях виждала. Там беше притеснително да седне човек, ако е с по-светли дрехи. Тоалетната - немита от месеци. Мивките - кафяви от мръсотия. Два очукани пепелника, чийто цвят не се вижда. Ужас някакъв! Уговорката беше да пренощувам у него и... оказа се, че спи без чаршафи, направо върху дюшека и отгоре някакво одеало без калъф. И това човек с две висши образования! С цялата си наивност тогава си рекох: ами той защото е ерген, много работи, зает е, затова. Нищо подобно! Бракът ни продължи 10 години, през които една чиния не е измил. Ако си разлееше кафето, така си оставяше и чашата, и локвата. Тогава намразих командировките, защото като ме нямаше ден-два, заварвах неописуемо положение у дома. Лятото обикновено прекарвах в провинцията два месеца и когато идваше време да се прибера, си вземах две седмици отпуск, за да мога да почистя апартамента. Веднъж от мръсотията и плесента беше поникнала гъба в банята.
Въпреки това бих се примирила да влача кофите и парцалите, но каквото му беше отношението към къщата, такова му беше и към мен. Да ми отдели внимание, да се погрижи за мен, да положи усилия, да направи някакъв жест - всичко това нямаше значение. Разводът ни беше за мен огромно облекчение.
След това имах кратка връзка с мъж, който пък беше маниак на тема вещи, подреждане и чистота. Разбрах, че от тази връзка нищо няма да излезе, когато веднъж без да искам се спънах и се блъснах в холната масичка. Какъв би трябвало да е въпросът в този случай? "Добре ли си? Удари ли се? Заболя ли те? " - нещо такова, нали така? Да, ама възклицанието беше: "Това е стъкло, ма! Мръдни да видя да не си ми счупила масата".
Сегашният ми съпруг е някъде по средата. Живеем в моето жилище, но той и своето преди поддържаше добре. Да, личеше си, че е ергенска квартира, но правеше каквото може - да е чисто, всяко нещо да си е на мястото и т. н. Продължава да е същия. Обичаме си дома и ни е много приятно да си купуваме разни красиви неща и да го поддържаме в уютен вид. И съответно - отношението помежду ни са също толкова внимателни и балансирани.
Така че стигам до извода, че домът е огледало на личността. Дори да е обзаведен от дизайнер и да е обслужван от чистачка, винаги си личи и присъствието на собственика.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5b0601e7f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Зависи за кого става дума...
Толкова съм си харесала едно момче, умно, забавно, готино, студент, безпаричен, почти без мебели в дома му, но само като видя очите му, усмивката...и се разтапям!
Искам да ме заведе у тях и хич няма да гледам мебелировката, а ще потъна в тези очи...преди той да потъне в мен...и друго не искам и да знам!
Точно с него бих карала само на любов и студена вода...и бих била най-щастливата, толкова е просто!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7b311daeb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Вие с пръските по чашите сте маници, бе хора, ама не на тема ”чистота”.

По темата - не бих се нанесла в чужд дом. Или в моя, или в общ и ще обзавеждам предимно аз.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fe1845a0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Чета, чета, четааа и съм без думи...
Всъщност познавам майка и дъщеря, които живеят в тотална кочина и то не е от липсата на пари, а от мързел, нехайство. Жилището им е с окрътени стени, скъсани, мръсни тапети висящи от стените, мръсни врати, изгорели крушки и купища с дрехи по леглата и земята. Предполагам, че не е чистено от 15г. и гледката е потресаваща. Всеки ден купуват дрехи на килограм, които не парат, а обличат само по веднъж и не ги хвърлят, а си ги натрупват в тях на купчини... Всяка помощ, която им предлагам за ремонт и изчистване на апартамента е категорично отхвърляна. Заплатите и наследствените пари се харчат за дрехи, прически, маникюри, гримове, барове.
По темата - за мен има значение в какво състояние е жилището му. Едно е да е чисто и подредено, въпреки старите мебели, и друго е да е мръсно, неподдържано от мързел и куп оправдания. Не говоря за лукс, а за елементарна хигиена. По-добре празни и чисти стаи, отколкото мръсотия и затрупване със стари и непотребни вещи.
Нищо не оправдава мързела, но по мои наблюдения сред познати и в работата ми масово липсват елементарни хигиенни навици, което за мен лично е трагично.

Ме

 
  ...

1-50 от 60
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker