Да бъдеш „прекалено добра“ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да бъдеш „прекалено добра“
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1893 пъти
Здравейте.
От известно време преживявам разни „любовни“ ситуации, които вече до такава степен се уеднаквиха, че дори не знам как се излиза от този кръг на повтаряемост.
Набързо казано — момиче на 19 години съм, без почти никакъв опит в любовен план. Опитвам се. Старая се да намеря някого, да преживея и аз този спектър от емоции (като всяко средностатистическо момиче на моята възраст), но ето какво се случва: на която и врата да почукам (метафорично казано), колкото и чувства и симпатии да съм изградила в себе си спрямо човека отсреща, отговорът е винаги следният: „Объркан съм. Аз не съм за теб — егоистичен, лош и непостоянен (примерни епитети, част от най-честите). Не заслужаваш това, прекалено добра си. “. Дали ще е още в началото, дали тези изречения ще бъдат изказани поотделно в определен период от време, резултатът е все един и същ — разочарование и лека тъга, събиращи се бавно, но сигурно в мен.
За период от две години това ми се е случвало с трима души. Еднакъв сценарий и съответно, абсолютно еднакви кратки монолози от тяхна страна. Колко „прекрасна“ съм аз, а колко „ужасни и неподходящи за мен“ са те.
Относно себе си — нормален човек съм. Алтруистична, но изключително самокритична и амбициозна. Не бих наранила друга личност, далеч съм от егоист. Мога да бъда арогантна в желанието си за постигане на цели, но не смачквам никого. Не знам колко „добродетелно“ звучи това, за да ме смятат вечно за такава „светица“, но ми е дошло в повече и имам чувството, че бъркат добронамереното ми поведение с интелектуална нищета — по-директно казано: май смятат, че съм малоумна и недостатъчно досетлива.
Наскоро една приятелка ме попита как вече не ми е омръзнало да слушам едно и също, да ставам свидетел на еднакви оправдания, та се замислих сериозно над това.
Не съм наивна или глуповата, усещам, че ме манипулират емоционално с цел да си спечелят по-скоро съчувствие, а не основателно негодувание от моя страна (тъй като във всички случаи ми даваха надежди, прегръдки, мили думи и т. н. ). Не съм от индивидите, които търсят временни връзки и явления, желая нещо стойностно в дългосрочен план. Затова и усетя ли, че се развива някаква близост, осъзная ли за себе си, че изпитвам малко повече от приятелска обич, признавам и очаквам отговори от отсрещната страна.
Въпросите ми са: какво е мнението ви относно това, което споделих? Случвало ли ви се е и как бих могла да избегна по някакъв начин подобни изказвания?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 448d9ef210
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Питаш за мнение ето давам ти го...
Вие(казвам вие като по - голям.. Не много де) всички просто не можете да си подреди те мислите.. Нв знаете какво искате и също какво можете да дадете.. Говориш че искаш нещо сериозно но съм напълно сигурен че намери ли се някой който е готов да ти го даде ще се стреснеш и ще бягаш(както стана с мен - майката ми разказа жената). Така че не мисля че си готова като цяло.. Нито ти нито някой друг на твоята възраст.. Пак казвам не съм много по - голям(5-6 години). Вир просто не знаете какво искате и това е

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cb17f18b60
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, авторке :)
Спри да бъдеш "прекалено добра", моля те за твое добро! Малко си надрасла връстниците си и имаш големи очаквания от човека срещу теб.
" Затова и усетя ли, че се развива някаква близост, осъзная ли за себе си, че изпитвам малко повече от приятелска обич, признавам и очаквам отговори от отсрещната страна. " - Сама си осъзнала проблема. Нищо не признавай и нищо не очаквай от отсрещната страна за да не останеш разочарована за пореден път с поредните клиширани оправдания, че виждаш ли, не те заслужават. Остави човека срещу теб да "порасне" в тази връзка или дори в живота, ако щеш.. на него му е необходимо време да достигне твоето ниво и всичко прибързано го плаши. Да, страхливи са младежите в днешно време и то не друго, ами страх да не се минат. Никой не инвестира вече емоции и надежди в една връзка. Никой вече не дава, само гледа да получава. Приеми го, те не могат да обичат.., трябва им време да се научат и добър пример, който да следват. И за това не тръгвай с пълна кошница, не пришпорвай нещата, дай го по-лежерно и не го мисли толкова, просто се забавлявай и всичко ще си дойде на мястото, обещавам ти!
- един "батко" на средна възраст.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3454c1b9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз се чудя как не мога да попадна на момиче като теб.. Но чакаме какво да се прави

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 20dbda673d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Накратко спри да правиш това - "усетя ли, че се развива някаква близост, осъзная ли за себе си, че изпитвам малко повече от приятелска обич, признавам и очаквам отговори от отсрещната страна. "
Не че е лошо, но ако другата страна не е усетила подобна близост, в 99% от случаите резултата е този който искаш да избегнеш. Не че те смятат за светица, просто подобно разкриване преди те да са готови ги поставя под напрежение. Отделно че на тези години рядко намеренията на момците са за "живели завинаги щастливи" по начало.
Та избягвай подобни "пояснения". Без тях ти ще си може би под напрежение. Но пробвай да се оставиш на вълната и да ги оставиш за по-късен етап на връзките.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 50f7e5e1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз не съм срещал момиче което наистина отговаря на това което описваш, така че ми е трудно да дам мнение. Циникът в мен би казал, че и от двете страни разигравате яки филми...

Ако наистина търсиш тия тийн емоции, трябва да ти е ясно, че няма по-егоистично същество от влюбената жена. Тя може да направи буквално всичко за да спечели временния обект на влечението си. Включително да лъже приятелките си, да спи с други мъже за ревност, да се самонаранява. Аз съм бил третия в такава ситуация, уж с "добро момиче". Използван за емоционален тампон и нищо повече. Няма такова нещо като "алтруистичен човек". Нито тия момичета си казаха - хей, това е свястно момче което ми помага в труден период, да взема да забравя олигофена който само ме използва и заряза, защо да не отворя сърцето си за някой който за разнообразие ме обича.... Ц... Нито аз си казах - не, не искам нещо повече, не искам интимност, стига ми да свиря трета цигулка. Не така сме устроени.

Съжалявам, че ще го кажа, но всъщност няма нищо красиво в човешкият "спектър" от емоции. Емоцията не е обич. Емоциите идват реално от животинската страна на човека и нямат стойност извън репродукцията и хормоните участващи в нея. За да си попаднала на момчета които ти казват подобни неща, и ти не правиш изключение какво те влече. Аз като бях на тази възраст никога не съм казвал такова нещо, напротив винаги съм се радвал ако открия нещо добро у другия. Но естествено, момичетата не са се редели на моята врата (метафорично казано)...

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ad026e7a0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма смисъл да бъдеш прекалено добра с хора които не ти отвръщат по същия начин. Но не са и длъжни да го правят. Непоисканата добрина не е на добре, да знаеш. Така че търси взаимност и ако усетиш че няма късай!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9f95ad4211
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Очаквам отговори от отсрещната страна" - Очакваш яснота и отговори в динамиката на чувства, усещания и емоции? Затова се отдръпват.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 79e579423b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Тези истории са ми познати... момче, което също ми даваше надежди, казваше, че всичко в мен му харесва, целуваше ме приключи всичко с думите "Не искам до ти давам празни надежди, просто не искам приятлелка " Така че аз също не разбирам какво ги плаши?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f2a1bc2132
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От написаното си личи, че си умен, интелигентен и директен човек. Но относно връзките тази комбинация е не винаги печеливша, особено ако тези към които изпитваш влечение са предимно на твоята възраст. Едни такива признания от твоя страна, както и факта, че си една идея по-умна и интелигентна, от по-голямата част от своите връстници, би уплашило едно момче, на твоята възраст, недорасло все още да те оцени. Тези глупави клишета "прекалено си добра за мен" и т. н., останалото което беше цитирала, аз бих ги перифразирала в "прекалено си умна за мен, не съм дорасъл още, за да мога да ти предложа това което искаш и т. н. ". Според мен, ако наистина си готова за една истинска и стойностна връзка с човек, който ще те цени и обича, трябва да се ориентираш към момчета с 4-5 години по-големи от теб. Съвет: недей признавай всичко веднага, не казвай "аз те харесвам, искаш ли да си с мен", остави момчето да го направи, дай си време, не бъди толкова директна, откровена и прибързана. Това плаши хората. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6a306c5875
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Сигурно си грозна и се чудят как да ти откажат по по-мек начин.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: dff2dcb6e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм жена на 36 и наистина много ми допадаш. Впечатлена съм колко умно и интелигентно звучиш. Начинът, по който късат момчетата с теб са просто заучени фрази. Не сте стигнали до по-далеч, че причината за раздяла да е изневяра или несъвместимост. Ако беше прекалено добра, всеки мъж би злоупотребил, не би те зарязал. Според мен, не търси проблем в себе си, а и не бързай да търсиш правилният човек още от сега. Наслаждавай се на срещите. По-големите момчета са по-подходящи за теб, за да има интелектуално изравняване. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7e35e2fa96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Два пъти съм чувала тази реплика.
В първия случай имах една прекрасна връзка. Чувства не ни липсваха, причина за думите му бяха нашите различия. Той често ми казваше, че имам голямо сърце, а той не. Донякъде беше вярно, той беше по-дистанцирам емоционално от хората и си падаше непукист. Друга съществена разлика между нас беше, че аз съм по-амбициозна, на него не му се учеше. Той е мечтател, излиза от всяка норма, не следва правилата, не прави големи планове, не отдава твърде много емоция за всеки. Веднъж ми беше казал, че заслужавам някой по-добър, защото той не може да ми даде сигурност. Пътуваше много, занимаваше се с екстремни спортове, никога не е бил на мнението, че ще стане нещо повече от автомонтьор. Аз пък исках точно него и никой друг. Обичах го така, че не исках да получавам нищо. Факт беше, че на него различията ни му тежаха и той се чувстваше виновен, че се притеснявам за него. Много пъти ми е казвал, че иска да съм обожавана, да живея в огромна къща, да съм спокойна и да имам 3 деца, но той не може да ми даде повече от любовта си, която на моменти ще е егоистична. Всъщност, обичаше ме почти толкова, колкото майка ми ме обича, но се налагаше да му вдигам духа понякога, имаше ниско самочувствие.
Вторият път го чух в доста по-проста ситуация. Аз харесвах едно момче и исках връзка, той ме харесваше, но искаше само секс. Каза ми, че съм прекалено добра за него и не иска да се възползва от мен. Обясни ми, че може да ми предложи само секс, но нищо по-сериозно, защото не му се занимава. Поне не ме излъга, за което съм благодарна. На практика направи нещо добро за мен и аз го оцених, не драматизирах излишно.
Мислила съм и стигам до извода, че това са двата варианта да чуеш тази реплика. Или си попаднала на човек с нечисти намерения, или на момче с ниско самочувствие, което те е издигнало до висоти в съзнанието си. За жалост, първото е по-вероятно. Ако човек е влюбен, каквото и да го притеснява, той изразява чувствата си и нещата се случват. Не ти трябва да обмисляш и да си слагаш всичко на сърце. Който иска да е до теб, ще бъде, а останалите могат да имат всякакви оправдания и мисли. Имай предвид, че в любовта рядко има място за размишления и яснота, там всичко е буря от емоции. Ако в живота си дисциплинирана и точна, трябва в любовта да се научиш да се отпускаш и да си максимално истинска. Жени като теб са леко страшни- алтруизъм, яснота, точност, интелект, дисциплина, амбиция... Ама ще намериш момче, което да те иска точно защото си различна от останалите и не влизаш в дълбоки лични мелодрами.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ab3b2e5e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Прекалено сложни ги правиш нещата от начало и това отблъсква момчетата, които на тази възраст (и не само) търсят първо секс, пък после каквото дойде. Пагубно е всяка една връзка да бъде започвана да е уж съдбовната. Ако ти е приятно с един човек, то си прекарваш времето с него, пък после зависи как се развият нещата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker