Животът ми е ад - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Животът ми е ад
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 5476 пъти
Омъжена, втори брак. От първия имам 16 годишна дъщеря, която отгледах сама и сега имам още една дъщеря на 8 месеца, която също гледам сама/баща и често пътува работи в чужбина/. Всичко беше прекрасно. Искахме дете/той има 2 големи момчета от предишен брак/. Докато не забременях и тогава животът ми стана ад. Очаквах да имам една щастлива бременност, а се къпех в сълзи. Моят любящ съпруг се превърна в чудовище. Започна да ходи в други градове, все със мама и тати, все уж на гости у тях. Когато си беше в къщи седеше и пиеше. Затваряше се в спалнята и гледаше мач/миналата година световното/4 дни спах в кухнята, лятото жега, бременна в 5 месец, молех се поне да отвори вратата да стане малко течение. Съжалявах и ми се щеше да направя аборт, но беше вече късно.

Завърна се от странство, когато бях 9 месец. Сменихме квартирата. Аз бях подготвила всичко необходимо за новия човек. Родих и нямаше 2 седмици, когато започнаха отново проблемите. Влиза, излиза без обяснения, ако е в къщи си прави саладката и си пие ракийката. А иначе щял да си гледа дъщерята. Малката беше на месец, когато отново замина. Завърна се когато започна 4 месец. Не се чувствал добре и започна да спи на дивана. 2 седмици криво-ляво се разбирахме, докато отново започна -става сутрин изкъпва се и изчезва. Когато се върне вечер и го питам къде е бил ми отговаря, че не е моя работа. В къщи никаква помощ, напротив-всичко прави на пук, да имам колкото се може повече работа. По всякъкъв начин ме провокираше и когато не ми издържаха нервите се карахме, той само това чакаше, да скокне и да излезе. Ходеше у свекърва ми, докато се оказа, че не е там. Хващах едно такси и ходех в тях. Опитвах се да им обясня, че става нещо, че имаме проблеми, да го вразумят поне малко, но уви ставаше все по-лошо. Започна да изчезва с дни. Купи си нова кола без да ме попита, без да сподели, старата писа на баща си, него го взимаше за другарче тук и там.

Оставих си работата, зарязах познати, приятели всичко от както съм с него. Един ден по обяд ми писна, облякох се и излязох без да му се обадя, точно както прави той. Когато се върнах знаете ли какво стана? Скандал, къде ходи курво, с кого ходи. Казах, че исках да се почувства веднъж както аз се чувствам, но не, пак аз бях виновната. Да съм си седнела на дупето, но аз не съм мърдала, седя си в къщи гледам си децата, очаквам поне малко помощ и внимание от негова страна. Обади се на баща си-тука една луда не ме оставя да си пия ракията и не иска да си гледа детето, имаш ли салата? Беше Велика сряда. И така 5 дни го нямаше до Велик ден. А когато си дойде се държа така сякаш аз съм виновна, аз съм извършила грях. Звъня му по тел. човека бил на бели чаршафи, обграждан от внимание, а в къщи било гнездо на оси. Когато се опитвах да говоря с него, той си свиркаше, пееше си. Като си пийне и започва, репертоара един и същ той е най-великия, аз най -долната. Питам го защо постъпваш така с мен, защо ми направи това дете и то да страда. Ей така ми казва, да ти е гадно. Колко пъти ме е гонил от вкъщи, а няма къде да отида, в момента и доходи нямам.

А да видите пред хората как се държи-света вода ненапита, ние сме най-щастливото семейство.
Може би аз и бившата му жена го познаваме най-добре, дори и родителите му не подозират какъв син са отгледали, но той си е техен и е винаги прав.
Знаете ли как винаги обръща истината, така че аз да съм виновна а той е винаги чист. Може да те накачи на въжето като нищо. Такъв двуличен човек, роден артист. Да ми казва аз ще се справя някак си, но ти си с две деца... В безизходица съм и той го знае и затова си играе с мен както си иска и прави каквото си иска, но аз вярвам, че винаги има изход. Лошото е че с него не може да се говори нормално, не можем да се разберем като зрели хора и изобщо защо се държи така идиотски с мен. Определено не заслужавам подобно отношение. Винаги съм го чакала и съм му била вярна, въпреки че съм сигурна, че той кръшка. Имаме си всичко, нищо че сме на квартира, само едно ни липсва разбирателство. Чувствам се ужасно самотна. Вместо за приятел се омъжих за скрит враг, който се показа твърде късно...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 4e44b48e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   ами жалко, че така се е получило - ти сама си отговори на въпросите, т. е. нямаш такива, а сякаш просто искаш да споделиш - така се казва и сайтът!
Съчувствам ти много, но няма изход, поне за сега, според мен - с това малко бебе.
Не се ядосвай само, съсредоточи се върху дечицата и не съжалявай за нищо - нали нямаше да го има малкото ти съкровище?
Спри да вдигаш скандали, да се ядосваш! Само си тровиш нервите. Гледай си децата, готви му там, чисти и го обслужвай, за да кротува и това е. Гледай си само спокойствие да има, да минава денят и т. н. Не му искай отчети, не го следи - да се оправя! Гледай да дава пари за семейството и детето си и да прави каквото ще. Когато ти поотрастне детето можеш да мислиш за изходи. Аз на твое място бих гледала да нямам нерви и скандали, да ми е споконо и това е! Жалко, че така е станало - нямаш късмет!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8b73e97c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По тъп съвет не бях чувала номер1. С такъв нещастник, съветваш да живее жената, по- добре да си взема чукалата и това е решението. А колкото до детето, много по-добре ще му е да отрастне в спокойна среда. Повярвай ми знам за какво говоря. Айде успех и хич не го мисли, тоя боклук.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 87354d163f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Коментарът на №1 е много точен! Аз също мога да го кажа от опит. Разведи се наум. Нека само пари да дава и не си хаби добрите чувства с тоя. Гледай си децата. За тебе той не бива да съществува.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3dacfaccd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Боже мой, какво чудо! УЖАС... Просто нямам думи!!! Мила, ти наистина живееш в АД! Но едно ще ти кажа, ако скандалите продължават така, всичко ще се отрази на психиката на невинното ти детенце. Аз съм отраснала в проблемно семейство и мога да ти кажа, че това ужасно се отразява на детската психика. Ако ти не можеш да го игнорираш, ще се отрази на твоята психика, а си нужна и на двете дечица здрава! Иначе с болна майка как ще се оправят? Ако положението продължи така, за твое добро и за доброто на дечицата ти, е да намерите изход без него. Може с друг човек да си, но далеч от този ИЗВЕРГ!
Ехххх, какви са подли само... хванат ли си жената в мрежата, после стават изроди! И "баща" ми така е уловил майка ми... Бил е най във всичко, после, като и направил бебе (т. е. мене) започна тормоза...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3be8a9c4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не мога да повярвам какви съвети са ти дали някои хора. Умът ми не го побира.
Най-доброто е да го напуснеш и да си вземеш децата.
Той трябва да им плаща издръжка.
За децата Е НАЙ-ЗЛЕ да оставяте заедно. Аз съм израснала в такава среда и ЗНАМ КАКВО ГОВОРЯ. Страхливата ми майка нямаше смелостта да се раздели, че уж по-добре за нас и такива глупости-НАПРОТИВ.
Номер 2 и 4 са напълно прави.
И не губи време. Мисли за децата ти-такова семейство ли заслужават?
По-добре скромен, но спокоен живот!
Не знам защо се чудиш още, но отлагането е фатално и за теб и за децата.
Омръзна ми от заблудени жени, честно ви казвам вече. Кое по-точно не ви е ясно в цялата ситуация.? По добре няма да стане, само по-зле ще става може би и ще ви бие. Щом ще ти е приятно да гледаш как ти бие и малтретира децата, стой си при него.
Извинявай за тона. Просто ми е болна тема и ума ми не го побира как може да има такива майки. Иначе искрено ти съчувствам- живееш наистина в пълен ад. Просто от теб се иска да излезеш от него и да сложиш чертата.

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b8f714e462
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от автора
След броени дни моят мил съпруг се завръща от поредното странство. А мен ми е напрегнато от сега и само си повтарям Господ сили да ми дава да му търпя простотиите.
След първия ми развод бях съкрушена, но се стегнах, амбицирах се и се отдадох на детето си и на работата си. Тогава каката беше на 2, 5г. Отгледах си я, възпитах си я, но като всеки човек и аз се надявах да срещна любовта-до преди 3 години. Срещнах мъжа на мечтите си-галантен, любящ-аз на 34, той на 43, зрял и кипял си казах. Да, но не! Оказа се, че не е това за което се представя. Аз познавам и двете му лица, за разлика от външния свят на който показва само едното си лице. Кой би ми повярвал, че зад тази мазна усмивка се крие изрод?
Голямо геройство ли е да съсипеш нечии живот и да си горд с това? По неговите думи с две деца и не първа младост ха да те видя сега какво ще правиш! Ти си ми жена и ще правя с теб каквото си искам.
Аз съм на принципа-имали проблем се сяда и се говори за да се реши. Казвам щом като все ще е така, няма смисъл да се мъчим-или ти се махни и си живей живота или ми намери нова квартира, предплати ми я за поне 6 месеца/печели добре, изобщо няма да му се отрази на бюджета/и всеки по пътя си. И ние искаме спокойствие. Глас в пустиня. При всеки опит за разговор моя човек се измъква като змия.
Заплашвал ме е, че ако се изнеса щял да ме намери. Да в това съм сигурна, че ще продължи да ме тормози, но не се страхувам от заплахите му. Страховете ми идват от това, че поне още година няма да мога да работя за да бъда самостоятелна и да гледам децата си.
Та мили дами всички сте прави. И аз мисля така да се опитам да потърпя още малко и да се махна, защото след всяко свое завръщане любимият ми се връща все по изперкал.
Номер 4, това наистина си е по-скоро един психически тормоз. Бившата му жена е лежала в клиника за душевно болни и той се хвали с това. Явно аз съм следващата жертва.
Да, когато го няма в къщи цари спокойствие и тишина.
Вчера ми идваха гости, а съседите питали ами тя тука ли е?
Казвам си много скоро ще ни чуете.
Ще ми се да му направя клипове и да го пусна в интернет-та всички пред които се представя за голямата работа да го видят какъв е в действителност.
А на мен за сега ми остава да се подготвя психически за новите му изяви и да се въоръжа с търпение, което не зная как ще стане.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3be8a9c4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   ОО, ясна е работата няма да се отървеш скоро. Ще затънеш. Отлагането до нищо хубаво няма да доведе-ще видиш! Нямаш ли роднина при който да отидеш-майка, баща, брат, сестра. Неможеш ли заем да изтеглиш. Винаги има начини. Ако чакаш той да ти наеме квартира-това никога няма да стане. най-много и теб да запрати в лудницата. Но така ти се пада, щом така ти изнася. А децата ти ще отидат в дом в най-добрия случай. Успех! Човек, каквото сам си направи другите не може да му го направят. Жалко само, че децата изкупват грешките на родителите си.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 54bb2a5e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Грешката ти е, че си позволила да си финансово зависима от този мъж. Прекалено много жени правят така. Не би трябвало да се допуска, дори и да няма проблеми.
Другото, което е грешка, според мен, е че сте избързали с второто дете. Не би ли трябвало повече време да поживееш с даден мъж, за да го прецениш. Колкото и да се прави, едва ли е нямало да не се издаде по някакъв начин ако сте били по-дълго. Може и да не си можела да направиш нищо за да разбереш какъв е, но човек никога не трябва да се оставя да зависи от друг.
Може би наистина е най-добре да се опиташ да потърпиш за известно време само за да се подготвиш по някакъв начин да се махнеш от него. По-горе споменаха за издръжка, но тя не е ли малка? Ако се разведете дали ще има изгоди за теб? Ясно е, че трябва да се махнеш от него, ти най-добре знаеш с какви възможности разполагаш, каквито и съвети да ти даваме, така че ги обмисли.
Силна жена си, отгледала си дъщеря си, ще се справиш, но няма да можеш да изтърпиш да си до него.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: cc12e073f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Един такъв миналата година даваше пари на една моя приятелка срещу секс. Тя си направи устните с негови пари.
Не знам как бих реагирала аз на твое място. Сигурно бих се прибрала при нашите и бих му взела всичко квото мога - апартаменти, коли.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 35a1d6e9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №9 на тебе сигурно ти е лесно, а и кой знае на колко години си. Но когато си в подобна ситуация като авторката, отчаяна и без средства ще те питам тогава ти какво ще направиш. На думи сте много важни!

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3be8a9c4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   №6/9 съм
ОО, да мойта е най-лесна какво да ти кажа. Не съм малка на години, не съм и голяма. Но чувствам, че съм живяла 300 години. Всяка една ситуация ми е позната. Не казвам тези неща за лошо. Както казах в предният ми коментар съм живяла в отвратително семейство. Точно заради страхливата си майка, която не можеше да сложи край на мъките. Абе оправяйте се ваша си работа, но освен че сте мазохисти, сте и съдисти, защото си обричате децата, с това уж временно търпение и временно изчакване. Ще видиш сама ще се убедиш, но ще е късничко. Аз съм длъжна да те предупредя, от там насетне проблемът си е твой. Господ обича смелите, да знаеш!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a6297a772c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   авторката най-добре знае какво ? е. Съветвам я още веднъж да не се трови с мъжа си, а да запази спокойствие и да си гледа децата. Съвсем естествено е, че майка на малко бебе е зависима от мъжа си - нали затова се омъжваме, за да имаме семейство и да можем заедно да изгледаме децата си, майчинството в никоя държава не е достатачно, а и детето не е само на жената...
Не се трови, авторке с него и не му се връзвай. Малко по малко си извоювай свое лично пространство и хубави мигове с децата и приятелите си. Сега точно не е момент да оставаш на улицата. Един път сама си гледала детето си, ще се справиш и сега, но изчакай малко да поотрасне.
Грешката иначе пак си е в теб, не биваше да вярваш в принцове и да чакаш някой мъж да ти даде щастие. Но какво пък - сега си имаш дечица, не съжалявай за нищо, а колкото повече му се връзваш на провокациите, толкова по-гнусен ще става и ще ти дърпа от енергията и здравето. Не позволявай това!!! Обърни монетата и почни да го използваш ти, изработи си стратегии, с които възможно по-малко ще го дразниш, но и не му прави кефа да губиш самообладанието си пред него, той само това чака!!! Като види, че не може да те изкара от нерви, ще му стане безинтересно всичко.
В никакъв случай не го следи и не го разпитвай къде е бил, прави се, че ти е все едно и бъди весела и щастлива с деня си, ще се спука той от яд!!! Имаш си майчинството, детенце, лято - излизай, радвай се на всеки ден... и не се ядосвай - той това цели!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 54bb2a5e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Не съм съгласна с 14. Бих се омъжила за някой за да създам дете заедно с него и да го отгледаме двамата, а не за да ме храни. До колкото зная майчинството е доста голям процент от заплатата, а и човек трябва да се е подсигурил евентуално и с други доходи, пък и бащата също трябва да гледа детето.
Също така изобщо не вярвам при този тормоз авторката да издържи дълго време. Както е лесно от страни да и се казва да се махне, така явно е лесно да и се казва и да остане.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a6297a772c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   14, не теб да храни, а децата си.... майчинството е май 90% от заплатата 9 месеца, но има граница - до 420 лв. значи. Нека ме поправите, ако греша. Аз не познавам жена с две деца, която може да живее с тези пари нормално.
Права си иначе, не бива да се разчита на мъжете, смъртни са най-малкото и трябва да си подсигурена.

Иначе - няма средно положение - или се махка, или остава, обаче честта и напукът не хранят, напомням. Авторката за втори път се е хванала на приказката за принца и е чакала мъж да я направи щастива и си сърба попарката. Според мен, трябва да гледа да направи най-доброто от ситуацията и да избута годината, или поне докато детето стане на 2 и може да работи

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3be8a9c4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Точно така,14!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3be8a9c4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Упс, имах предвид- точно така, 15!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2451bb0fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Намери сили и сложи край на това безумие, аз съм отраснала в такова семейство и подложих 8 години и детето си на това-повярвай ми проклинам се, мразя се! Сега съм на квартира и нямам работа-добре, че имам пари докато се пооправя и си стъпя на краката, но знаеш ли-Бог е с мен и ми помага всеки един момент, той е и с теб, но не отлагай, моля те недей! Отиди при роднини за известно време-родители, брат, сестра все имаш някой, нали? После ще се оправиш, бъди сигурна в това! Не съсипвай живота си и този на децата си!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b8f714e462
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   от автора
Ако имаше къде да отида и имах нечия опора бих се махнала още от мига на заченките на терора. Все пак години съм била независима и не съм си и представяла, че някой ще ме манипулира. Не съм се омъжила втори път просто ей така, а за да имам човек до себе си с когото да остарея. Да, грешката ми е, че се оставих да бъда финансово зависима от този човек и в момента съм с вързани ръце, но няма да е за дълго. Само малката да поотрасне малко за да мога да започна нещо отново. Всъщност преди имах собствен бизнес. Не печелех кой знае колко много, но се издържахме и не сме се лишавали от нищо. Съпругът ми явно се дразнеше и ме помоли да прекратя дейността си, под предлог, че ще работиме заедно навън, но в последствие един да работи в семейството стигало. Каквото имах скътано замина. За каката съм заделила някой лев, но те са за нея, за нейното обучение и за нищо на света не бих ги пипнала. Не съм и помисляла, че може да се стигне до тук. Та нали сме зрели хора?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b8f714e462
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   от автора
Всички ядове идват от гадове, но да погледнем от добрата страна поне влязох във форма след раждането. Помогна ми да отслабна и вече съм на старите си килца.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2ad6649979
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   до 14 вземи го ти и не се ядосваи. аман от задръстен народ дето му пука повече за хорското мнение. до авторката щом имаш заделени пари отърви и двете си деца от тормоза. ако дъщеря ти и се учи ще намери начин но никога няма да ти прости че си я подложила на това.маика ми цял живот седя с баща ми заради къща аз я мразя тая къща. това от което имат нужда и двете ти деца е спокоиствие. знам колко ти е било трудно първия път и аз съм като теб сина ми е на 11. но поне нямаш допълнителния дразнител които имаш сега. бъди смела говори за това с дъщеря си мисля че няма да и пука толкова за парите за обучението и. а има и друг аспакт не само психиката си тровиш и на децата си но и телата ви. ако утре някои се разболее от нервите и тормоза няма да се почустваш по добре. не даи боже. моя брат изкарз 3 курса химиотерапия щото беше по чуствителен. пиши ми на имеила ако искаш ще се радвам да ти бъда приятелка ******** . желая ти успех

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8c40a3a4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Всичко прочетено като коментари са гръмки фрази на хора, не били в такава ситуация. В подобна може би, но точно такава едва ли. Мила аз се завърнах от ада/твоя ад/. Това същото мога да го напиша и с чиста съвеста да се подпиша отдолу. Слушай няма да се опитвам да надговоря дамите които навярно са прави от към страна на неписаните правила в живота. Но живота няма нищо общо с правилата и хората не искат да играят по свирката на морала-особено като твоя и моя съпруг. Очаквам да ми се обадиш:*******-ще си разменим скайпове и ще поговорим. Аз минах по тоя път преди теб. Излизах нощем пред блока и се молех да изчезна. Плачех по цяла нощ. Съпругът ми си харчеше парите по определени дами и разказваше на всички колко съм изперкала. Хора който не ме познаваха изобщо знаеха, че жената на "Х" е луда за връзване. бях виновна за всичко. Само да се осмелях да протестирам или да поискам обяснение за адски гадното държание към мен, следваха скандал и излизане за много дълго разбира се. Каквото и да направех не беше добре. Като мълчах още по зле. Провокираше ме до смърт-обиждаше мен родителите ми приятелите, колегите и всичко около мен. Когато и тогава не реагирах, започваше супер брутално да обижда събствения си син/не пред него разбира се/. Само и единствено пред мен се цел да ме унижи достатъчно за да започна да се защитавам някак и.... и тогава излизаше разбира се. В къщи го тормозя и тероризирам. Но сега гарантирам ти съвсем не е така!!! Не е и гадното копеле не иска и да му напомням за миналото/било минало свършено/За него може би, но за мен не е! Ще ти разкажа. В едно си права-изход има и ако един изход не те доведе до никъде, има още пътечки повярвай. Обади ми се.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 167a05e659
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   ''Съпругът'' ти има психически проблеми или не-по-скоро многоо комплекси. Той сам си съзнава колко е жалък, но и ти имаш вина, защото се държиш като жертва. Отрови му живота, накарай го да ти послегне и си извади медицинско, осъди го или де да знам отрови го. Намери начин, аз живях с изроди още от малка и насъбрах такава черна злоба, че сега когато виждам как остаряват и умират вътрешно се смея и се радвам за нещастията им. Не се приемай за жертва, това е грешката на много голям процент от българските жени. Когато баща ми ме пребиваше, майка ми нищо не правеше, само се вайкаше и още се вайка, ако знаеш как ги мразя и двамата, това ли искаш децата ти да те намразят и теб, защото ще се превънеш в истерична лелка след време, сега съм на 22, а се чувствам на 40, ако искаш децата ти да са като мен, давай в същия дух, Стегни се, не се оплаквай, а действай, прецакай мръсното копеле, съсипи му живота!!!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a2fc8b9a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Авторке, живяла съм в такова семейство, но баща ми освен всекидневния тормоз и унижение, биеше майка ми. Бие я и днес. Само аз и сестра ми знаем какво сме преживели - алкохолни запои, заплахи и псувни и по нас, спирал ни е парите - защото всички бяхме финансово зависими от него. Ходила съм гладна на училище дни наред. Е, вече доста години по-късно нито аз, нито сестра ми останахме дори в същия град. Аз заминах да живея на стотици километри разстояние, тя - също доста далече. А майка ми продължава да търпи, на 50 г. изглежда като на 70, но тя вярва, че няма друг избор. Преди оправданието бяхме ние, сега - че няма къде да отиде. Истината е, че тя не иска да отива никъде, защото така й е по-лесно. Има толкова белези, включително веднъж й беше залепил ютия на кожата... защото уж забравил, че е включена и "само" искал да я удари с нея. Не е нужно да казвам, че извън семейството това насилие не е известно и не се дискутира. Майка ми се държи сякаш трябва да го прикрива, защото е срамно за нея. Не, срамът трябва да е негов! С всяка година нещата стават все по-зле...
Ако не искаш да стигнеш и ти до там, възстанови си икономическата независимост и се махни от този изрод.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a3c50c3d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Да си гледала, мила. Старите хора казват: "Мъж си искала, мъж си си избрала. " Сега ще трябва или да го търпиш, или да се разделите. Ако така наистина стоят нещата, да те питам защо си с него? Вече сме 21 век - хора се женят и развеждат непрекъснато. Какво чакаш. Сега за децата (и особено за малката) ще е по-лесно да се разделите, отколкото след 5-6 годините, когато вече наистина еджа ще се понасяте.
АКАТИМ

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9e75507d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Ако по какъвто и да е начин една връзка ти вреди емоционално или физически, налага се да се измъкнеш от нея независимо от чувствата си. Не съществува причина, заради която да поддържаш връзка, която те наранява.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker