Въпрос към двата пола относно взаимната подкрепа във връзката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Въпрос към двата пола относно взаимната подкрепа във връзката
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1207 пъти
Здравейте имам следният въпрос. Според вас важна ли е подкрепата на половинката ви, когато примерно сте имали тежък ден? Прибирате се скапани от работа, някой ви е ядосал, изпуснали сте метрото, автобуса или с една дума сте имали кофти ден. Нормално ли е, или е прекалено да очаквате едно мъничко съчувствие, една малка прегръдка? Питам, защото вече не знам аз ли много очаквам, или живея с един егоистичен мъж. Винаги ми се казва, че проблемите навън или на работа е редно да си останат пред вратата и че не трябва да го натоварвам с моите неща. Той не можел нищо да направи, а аз само съм мрънкала. Да, може и да мърморя доста, но това ли трябва да ми отговори той? Интересно ми да прочета вашите мнения. Дали очаквата подкрепа в такива дни, или не натоварвате половинката? Може би пък аз да съм сдухана мърморана знам ли. Аз мисля, че животът не е за да го живеем сами и трябва взаимно да си помагаме, и подкрепяме. Последно искам да споделя скорошна случка. Живеем в много голям град, той ползва колата, аз съм с метро, автобус и кракомобил. Излизам сутринта, няма автобуси понеже имаше катастрофа и движението спряно. Вървя пеша около 45 мин, пътувам още толкова с метрото до работа. Пристигам шефката ме почва от врата и т. н. Усещам силна умора и като че ли се разболявам. Пиша на моя човек да му споделя и му пращам тъжна снимка. В отговор получавам един емотикон и нищо друго. Това нормално ли е и мога ли в такива моменти да се усъмня в обичта му? Или прекалено съм мърмореща и егоцентрична? Аз ли не съм в час честно кажете?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 537a593f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Познавах един мъж, който ми казваше, че такава му е политиката вкъщи. Знаех и какви ги върши зад гърба на жена си, не че напременно едното е било свързано с другото. А си беше и напрегнат човек. Някаква част от мен го разбира това, все пак какъв е смисълът да си прехвърляте напрежението от работата един на друг? От друга страна, то така или иначе идва с теб, по-добре да се разтовариш. Да не говорим, че аз ако знам, че мъжът ми е имал тежък ден, не само ще го изслушам, а ще искам да се погрижа да забрави напрежението, да потърсим решение. Не да го оставя сам да се мъчи. Но на мен не ми тежи, на някои хора може би им тежи.

С две думи, не смятам, че грешиш, но може и той да има някакво право. А може и просто да е темерут.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 474c5ac1e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И от двамата е и ти си негативна, а той е прост човек явно щом не може да ти вдъхне малко кураж нужни са точно 10 думи и си готова. Грешка е да очакваш от някого да те изслушва и разбира проблемите ти, защото всеки си е в неговия филм.

Ето пример аз знам на всички мои приятели проблемите и несгодите в живота, но никой не знае моите. Опитвал съм да им споделям, но моментално усещам незаинтересованост и простотията ме лъхва с пълни сили.

Това беше и малка демонстрация хванах твоя проблем две думи по него и ето ти моя. Живота не е вземане даване. И дори това, че сте обвързани не означава, че човека е длъжен да ти оказва емоционална подкрепа. Виж ако има желание и съзнателно го прави тогава е много ценно. Но не можеш да го изискваш под предтекст ние сме обвързани.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a16c0b77fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Нормално и редно е да се изслушвате.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 43d716185e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва да се комуникира! На него не му пука!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7900be1a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Благодари на феминизма и сърбайте попарата която си дробите жени

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b58a5f5f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Доста съм мислила над тази тема, а после изведнъж ми блесна, че хората са различни. Ще го обясня.
Когато моят ден е бил скапан, аз имам нужда от топъл душ и да бездействам в рамките на 30 минути, през които ми е най-приятно да си говоря с някого. Не да мрънкам и да анализирам всички гадости, които са ми са се случили, а просто да разкажа на 2-3 деня си и да се пошегувам. Обикновено забавната гледна точка ми помага да се почувствам по-добре и да осъзная, че лошият ден не означава лош живот. Тогава се гушкам, кротка съм... държа се като плюшено мече и ми е достатъчно някой да си играе с косата ми, за да съм спокойна.
Когато денят на приятелят ми е бил лош, той иска да се изкъпе, да се наяде и да гледа разни клипове/играе игра/разглобява нещо/поправя нещо. Той не обича да разказва деня си, не обича да споделя проблемите си в същия ден, не обича да анализира гласно ситуация и да бъде гушкан или разсейван в такива моменти. На него му трябва усамотение. Той не бяга от проблемите си, но ги паузира за ден-два. Обмисля нещата сам, докато изглежда, че прави всичко друго, но не и да мисли решения. Просто е такъв, емоционално е по-студен от мен.
Какво се случва?
Неговият ден е лош- аз се опитвам да се шегувам, гушкам го, отменям го в негови задължения, а той иска само да се махна и да се концентрира върху нещо на пръв поглед безсмислено, за да се разсее. Когато моят ден е лош- той ме пита как съм, после сяда някъде, заема се с нещо и прави всичко по силите си, за да не ме закача. Идва, дава ми една целувка, а после продължава да го играе фантом. Аз забелязвам, че той се притеснява за мен, но не ми дава подкрепата която очаквам. Това очакване е и моята грешка. Той ме подкрепя така, както иска аз да го подкрепя. Същото се случва и в обратен ред. Осъзнах, че ще е далеч по-лесно, ако всеки дава подкрепата, от която половинката му се нуждае, а не тази, която той самият смята за правилна и полезна. Поговорихме и намерихме баланс, който допада и на двама ни.
Да, за мен подкрепата в една връзка е много важна, но истината е, че има много видове подкрепа и хората може и да не си представят едно и също.

Авторке, ако твоят приятел не показва никакво наличие на интерес към твоите чувства и настроения, то проблемът ви не е в различното възприятие, а в неговия непукизъм. Въпросът е само дали ти можеш да живееш така, или не. Аз лично не бих могла да бъда с човек, за когото е без значение как се чувствам аз и какво ме тормози. Да, но явно не ми пречи да съм с човек, който не може да изразява добре емоциите си и на моменти се отдръпва, мислейки, че имам нужда от пространство. Обаче това си е лично мое извращение. Всеки решава за себе си до каква степен му е важно да среща разбиране и доколко може да се примири с лошите качества на половинката си. Има хора, които не обичат да се гушкат, не обичат да проявяват романтика и дълбочина на любовта си, има още нарциси и егоисти, те са малко странни птици, но ги има и не можем да ги съдим или променяме. Прецени за себе си, сложи този проблем на везната и виж в коя посока ще се наклони. Според мен ти имаш нужда да споделиш и да си изкажеш мъката, докато той предпочита в дома ви да не се вкарват проблеми от работата и ежедневието, за да имате домашен уют и спокойствие. Може би той приема дома ви за зона, в която проблемите изчезват, а ти имаш нужда да ги споделиш вкъщи, защото за теб дома е сигурното място, на което можеш да си кажеш всичко.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 392c6814f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5 ако аз бях мод,тоя феминизъм за който ревеш в всяка тема в този сайт щях да ти го пратя с вечен бан по ИП
Незнам за феминизма,ама ти си такава отвратителна жалка жена,че и най-загорелия мъж би се отвратил от тебе

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1ef0fbfc10
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   " И дори това, че сте обвързани не означава, че човека е длъжен да ти оказва емоционална подкрепа. "
По-голяма глупост от това не съм чувала през целия си живот.
Това си е чист егоизъм.
Ако той не е склонен да ти окаже елементарна емоционална подкрепа, която не изисква много от него, то тогава какво остава, ако стигнем до важните неща?
Ако имаш нужда от помощ в ежедневието, домакинство, децата, финансова подкрепа, ако имаш нужда той да поеме временно повече товар, защото имаш проблеми със здравето?
Познай тогава колко подкрепа ще получиш.
Въобще не му измисляй оправдания, само си губиш времето с този човек.
Финансите ви общи ли са? И ако са общи, защо той е с колата, а ти ходиш 45 минути пеша към работа?
Ей, големи егоисти се извъдихте...
Спри му и ти подкрепата, спри и ти да правиш каквото и да било за него и стой и гледай как ще почне да ти обяснява как ТИ си му длъжна...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a9e22b55b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Затова мъдрите хора са го измислили преди хилядолетия - в патриархалното общество мъжът работи и осигурява прехраната, а жената се грижи за уюта в дома. И колкото и странно да звучи може би на някого, този модел се доказва като далеч по-устойчив от модела на конкуренция и индустриализация, в който либерализмът надделява, има мобилност, всички работят, но няма... семейства и деца... Чисто по теорията на оцеляването, единият модел очевидно е много по-устойчив от другия в дългосрочен план.

Да ти отговоря на конретния въпрос - имаш право във връзката да очакваш и да даваш подкрепа. Нещата се късат в това, че мъжът ти вероятно е с малко по-патриархално възпитание и/или разбирания и не очаква жена му да се оплаква и мрънка, а обратното - ако той има нужда, жена му да го подкрепя искрено и пълноценно.

Практически съвет? Вземи малко отпуска или болнични, релаксирай, отпусни се... Ако мъжът е ''главата'', то жената е ''шията'' на брака (връзката). Опитай се да създадеш повече уют вкъщи, да си посрещаща, даваща, успокояваща. Парите и работата не са всичко и определено са повече за мъжа, отколкото за жената. Помогни му на него да се издигне в работата/ бизнеса/ кариерата си. Ако ще имате деца, роди му 1-2 деца, ощастливи го, ''дари'' го с това и стани поне временно добра майка и домакиня.

Щом ''шефката те почва от вратата'', значи едва ли сегашната ти работа е най-желаната от теб. След като изпълниш женските си - един вид - задължения - огледай се да се занимаваш с нещо, което би ти носило повече удоволсвтие, а и би ти оставило повече време за дома. Почасова работа, краткосрочна/ сезонна заетост, работа от вкъщи и др. В голмия град това е възможно, надявам се.

Ако изобщо не се виждаш в такава роля или вече установяваш сериозни разминавания с мъжа си, то едва ли връзката може да бъде спасена. По принцип, струва си човек да положи усилия, но ако наистина си заслужава, ако има переспектива, и не се чувства много ощетен или, не дай Боже, унизен...

Надявам се това да ти е полезно!

Поздрави и успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 537a593f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До #5

Ако мъжете постоянно не обезценявахте всичко женско, нямаше никой да иска феминизъм. Но понеже все ние сме безполезни, слаби, не можем да се сравняваме с мъжете, нещата които правим са незначителни и смешни... Ами, прииска ни се и на нас да се направим на мъже, та ега се почувстваме и ние полезни на тоя свят. И да, не ви харесва на вас да се държим като мъже и да ви изземваме функциите и да загърбваме нашите. Но много бъркаш, вие я забъркахте тая каша, не ние. И докато не оцените жените като жени, техните природни дадености и функции, няма да се обърне тая тенденция. Повярвай ми, няма жена, която да иска да е мъж, ако се чувства ценена и има насреща си истински мъже.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0ab1376892
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Имах много тежък момент (здравословен проблем) и тогава оцених какво значи грижата и подкрепата на партньора. Това е до човека - доколко може да съчувства, да ти бъде опора и приятел. Дори само да те изслуша търпеливо, пак е нещо. Но степента на емпатия е различна при различните хора. Трудно е да живееш с някого, а когато ти е тежко да си сам. Може би трябва и ти да ревизираш отношението си към него, да си по-сдържана и дистанцирана, както се казва да му платиш с неговата монета.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e1e7115869
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Естествено,че трябва да има емоционална подкрепа! Иначе за какво сте се събрали, само за леглото ли?! Аз не мога да си представя да съм с човек, с когото не мога да говоря за проблемите си, или да не ми е опора.Или да е безразличен спрямо това какво ме вълнува и мъчи. Това би било мъчение, и чисто преследване на физическото удоволствие. Не сме роботи, че да живеем така.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e6414c293b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Връзката предполага взимна обвързаност. Когато сме във връзка вече нямаме пълни права над тялото си, времето си, чуствата, действията, уменията, здравето си и още много други, в това число настроенията си. Всички тези неща престават да бъдат лични и стават общи. Те принадлежат на връзката. Например половият ни орган вече не ни принадлежи. Ами чисто и просто пробвайте да използвате половия си орган извън връзката и вижте, ако се разчуе, да какви последствия ще доведе това. -Половият ни орган е общ за връзката! Ако искам да си обръсна косата и да си оставя ярко зелена опашка, партньорката едва ли ще е във възторг или пък, ако си сложа един кръст на дебела верижка и отида на официален прием от нейната работа. Или пък карам така, че на нея и става лошо или я е страх, умението ми да се обличам и да шофирам не е вече само за мене си, а е и за другия. В този смисъл и настроението на човек е общо. Не може да се говори за пълноценна връзка, ако няма съпричастност към настроението на другия. В крайна сметка, хората си намират взаимния баланс на нещата. Но ако единият не ги осъзнава тези неща и не ги прилага на някакво подсъзнателно ниво, това се нарича егоизъм.

Трудно е да се каже какво става в твоя случай. Трябва да се чуе и другата страна, но определено той трябва да проявява съчувствие към теб, както и ти да се въздържаш прекалено да го натоварваш с мрънкане, а това накъде са се наклонили везните, никой тук не може да ти каже.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: f870151d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Убеждавам се, че масово хората( жените най-вече) така и не зацепиха, че има съществена разлика по начина, по който мислят мъжете и жените. Как решават проблеми като този, който авторката е представила, и как разбират и тълкуват емоциите. Мъжът ти е трагирал по най-типичния мъжки начин. Не значи, че не те обича или цени. Просто и двете страни трябва да са наясно с природата си като за начало и да създадат начин така, че и единият и другият да са ок.
М21г.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2d5f12d883
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Подкрепям номер 5 жените днес искат всичко без да знаят собствените си възможности и когато ги достигнат и разберат че не могат всичко, набеждават мъжете за виновни от разочарованията си.

N:10
Сега само остава да се научите да не се оплаквате като мъжете от това че се правите на мъже и всичко ще е както трябва.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a1bbb8dbd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До 12 - обикновено хич не е само за леглото, а най-вече заради парите, жилището, сигурността. Ако в леглото нешата са ОК, най-често и емоционално хората са Ок помежду си. Но използвачеството е ужасно и съсипва... Трябва навреме да се избистрят нещата или раздялата не само е неизбежна, тя е задължителна...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker