Започна да ме обижда - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Започна да ме обижда
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1021 пъти
Приятелят ми напоследък започна доста да ме обижда. Все се изтъква за повече от мен. Понеже аз съм по-затворена от него, ме подкача как нямам много приятели. А него навсякъде го знаели, където работел по морето още го търсели и молили да се връща. Можел да разчита на много хора, а аз на много малко. Даже ми каза, че мене никой не ме знаел, че съм била никоя. Присмива ми се, че съм завършила университет, пък не взимам много пари. Образованието ми било загуба на време. А той записал, но прекъснал след първия семестър. И взима повече от мене, както ми напомня. Много пъти съм го питала защо не пробва пак задочно, или да се развива като готвач, защото му се отдава и му доставя удоволствие. Или пък да запише курс по език, или някакъв друг, да се развива. Така си му харесвало, реално професията му в момента може да се върши от всеки. Просто с най-добри намерения съм му предлагала, а той ми се смее на акъла.
Подиграва ме, че ходя пеш и съм се возила по автобуси и влакове. А той има кола. Курсове съм карала, но в момента не мога да си позволя кола. Пък и не виждам нищо нередно в автобусите и ходенето пеш. А той избягва това, дори и го карат, ако не е със своята кола.
Показва ми снимки от някакви кръчми, дори и отпреди две-три години. От някакви, където даже не съм ги чувала по морето и в Слънчев бряг. Хвали ми града, защото там е живял известно време, и ми се чуди как никога не съм ходила. Хвали ми се с каква компания е бил, колко са харесали как играе хоро, и как бил душата на компанията. А аз съм ходила по заведения, просто не толкова, колкото него. И не съм чувала за някакви механи в Банско или Свети Влас.
Леко ми завижда, защото съм ходила извън страната на гости на роднини, а той не е излизал от България. Предлагала съм му да отидем в Гърция за 2-3 дни, той все няма време. Иначе време за събирания с колеги намира.
Замислям се да се разделя с този човек, защото не мога да живея така повече. Комплекси ли избива, мрази ли ме, или просто си е такъв? Понякога съм си мислела, че е защото аз съм от голям град, и то достатъчно голям, а той от едно село на няколко километра. Дали и това има значение? Ще се радвам да прочета мнения, и ще отговоря и на въпроси, ако има такива.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: e6bf80acfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мъж, който е осъзнал, че не е постигнал нищо смислено в живота си, опитващ се да се хвали с посредствени кръчми и “приятели” до време. Да, избива комплексите си върху теб и да- няма нужда да стоиш във връзка, в която не си щастлива.
А, между другото, обясни му при следващия ви разговор, че Слънчев бряг не е център на света и трябва малко да разшири светогледа си.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 45132267b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто е такъв. Не търси под вола теле. Това, че той не е от голямо населено място, нищо не означава. Никой не избира къде да се роди, но всеки сам определя докъде ще стигне и колко ще се развива.
Да, хвали се, така му е готино и това му вдига самочувствието. Теб такива неща не бива да те дразнят. Не може всеки да е бил навсякъде, а и тук не говорим за супер известни заведения. Един вид, всеки може да дразни хората около себе си, че е бил някъде, където те не са били. Той е живял в някакво морско градче и е напълно нормално, че познава населеното място, излизал е с хора и знае за разни малки кътчета, които не са известни на туристите. Ти имаш амбиция да учиш и да се развиваш, сметнала си, че нямаш нужда от автомобил и се чувстваш добре. Той е решил, че няма да учи, защото може да бачка за пари, да се вози в коли и да се хвали с разни заведения, които е посещавал и се чувства добре така. Различни сте. Не губи време да го анализираш и да го съдиш. Можеш, разбира се, и мен малко ме досърбяха пръстите да напиша нещо лошо, но целият този негативизъм е излишен когато просто с някого сте различни. Нека си живее така, както той е сметнал за добре. На този етап вие не се женени, нямате деца и големи отговорности заедно, така че не е глобален проблем. Или можеш да живееш с този човек, или не. Аз не бих могла, но няма да те съветвам да го оставиш. Вземи решението сама, просто последвай моя въпрос. Можеш ли да живееш с този човек, или не?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b6f600323a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да, абсолютно избива комплекси. Чувства се комплексиран от теб-от това, че имаш образование, че си от голям град, че си била в чужбина и т. н. Изтъква всичките си "качества", които той смята за добри за да може по някакъв начин да компенсира в собствените си представи. Не ти трбява такъв човек. След време ще четем за теб по новините, като поредната, пребита или убита от поредния комплексар. Бягай докато можеш и не си затънала още в клопката или не ти е направил дете. Ти си достатъчно стойностен човек и всички обиди са за негова сметка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 27fda8509b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И ние какво.... май наистина няма много смисъл от образованието щом сама не може да прецениш и съответно да избегнеш онова, което те наранява... Къде ги намирате, ако може да се определи като такъв, тези прекрасни мъже. Връзката с подобен индивид ще породи комплекси в теб, несигурност. След толкова изброени неприятни, според мен неща за него, какво е останало, което да харесваш че да бъде причина да останеш....

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: f866f861ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Той е комплексар. Няма образование, няма пари /вероятно кара стара таратайка/, хвали се с някакви дупки, където е ходил, а дори не е излизал извън България. Няма никакво бъдеще. Ти тепърва ще се развиваш. Защо ти е такъв човек, който винаги ще те дърпа назад ? И да, има значение, че е от село. Вероятно средата е определила селския му манталитет.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 19baf1680a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката
Благодаря ви за коментарите, все пак е хубаво и да чуеш странично мнение. Казвала съм, че на мен не ми пука кой къде е ходил по морето, или за заведения, а какво си постигнал до тези си години, и какво искаш занапред. Аз примерно искам да се развивам, дали с образованието си, или ще се преквалифицирам, но все пак имам някакво желание. А на него му харесва да върши работа, която реално всеки с шофьорска книжка може. Няма желание да постигне нещо повече, оправдавайки се, че много с образование не взимат колкото него. Не иска друга професия, освен тази която и до момента е работил.
Колкото до заведенията и колите-може предните му приятелки да са се впечатлявали от това, от купонджийската му страна, мен просто ме отегчава. Защото реално това не е твое постижение, а просто нещо, с което да се фукаш пред глупави моми.
Благодаря ви много!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker