Как се свиква със самотата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как се свиква със самотата?
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2174 пъти
Момче на 17г.

От доста време се чудя как да свикна със самотата.
Избрал съм си път и бъдеща професия, от която няма да се откажа за нищо на света, но пък няма да успея да си намеря много приятели или пък бъдещо гадже.
Досега и гадже не съм имал - това за пояснение.

В момента с приятели да се позабавлявам не успявам, но едва ли ще и успея, защото съм главно от вкъщи в училище и пак вкъщи (не обичам големи компании и затова опциите ми за излизане с когото и да е било намаляват). Зает съм, защото уча за 2-ри сертификат по английски, уча и руски в неделите (защото ми е приятно), уча се сам да обработвам, както и записвам разни неща.

На различни групови дейности ходех (на танци, но мразех това цялото обличане за концерти и нещата, свързани с него; контактът с другите също не ми бе по вкуса). В момента не виждам кой знае колко голям смисъл да се записвам за нещо друго, щом в спортовете не ме бива, а комуникацията като цяло е нещо сложно, ако хората не са горе долу като теб.

В училище се издържа - приятелите са малко, някои странят от мен, защото съм им твърде странен и мислещ извън рамки, а другите просто се интересуват от нещо точно определено или получават твърде голямо внимание от срещуположния пол.

За университет в бъдещето много се колебая, защото искам да уча видео обработка и фотография - мечта от малък, която следвам :) Може различни курсове да са по-добри, а и не зная къде мога да следвам тук това, което искам.

Също така бих искал бъдещата ми приятелка да е по-голяма от мен с поне 1 месец (не значи да ме издържа, не, никакъв шанс); това ми е нещо като мания, не зная защо, да съм с по-голяма.

От гореспоменатото се вижда, че шансът да намеря някой човек, който да отговаря на това е (ВИЕ ПОЗНАХТЕ) - точно 0%. И затова още от малък се опитвам да свикна със самотата, но се нуждая от съвет как да се справя с това.

Благодаря Ви предварително!
(за коментари, които са против мен и са за това, че по такъв начин няма да си намеря никого, зная, но не мога да се променя, такъв съм си. )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: c5253d96dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен ще намериш някой и когато се влюбиш, няма да те интересува дали е с месец по-голяма. Но с толкова много интереси и на 17 години, всякаш още търсиш себе си. Това с многото интереси, на мен лично ми прави добро впечатление, на тази възраст и на моята, подобни интереси, да научаваш, не се срещат чак толкова често. Нуждата от себеподобни и единомислещи е нормална, но докато има такива, знай, че е плюс човек да може да остане сам със себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 16be869e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има нещо в тази тема, което ме обърква крайно много. Ти самият твърдиш, че не обичаш да си сред хора и имаш някакви странни критерии за тези, които са в обкръжението ти. Това, поне по моите разбирания, директно означава, че по един или друг начин ти си избрал да приличаш на самотен вълк. Казваш, че се опитваш да свикнеш със самотата, сякаш трябва да го направиш, това усещане ми носят думите ти. Имам чувството, че се опитваш да се предпазиш от болка, като свикнеш със самотата, за да не ти е проблем и да не ти е тъжно. Обясни ми, моля те, какво те тормози най-много, от какво се страхуваш, харесва ли ти да си сам?
Сега ще мина на въпроса ти, за да може коментарът ми да не е напълно безполезен.
Самотата е нещо, което в повечето пъти ние сами избираме. Казвам ти го от опит. Имах период, в който си нямах никого на моята възраст и прекарвах свободното си време в стаята ми, гледайки филми. Да, беше самотно, тегаво, скучно. Беше мой избор, макар и тогава да не го осъзнавах. Истината е, че имаше с какво да си запълня времето така, че то да минава пълноценно и да ми носи удоволствие. Точно такива неща правят самотата повече усамотение и ти не си тъжен. Хобитата са първото нещо, но това си го открил. Другото е да се научиш да сваляш егото си, колкото и грубо да ти прозвучи, замисли се, нямам нищо обидно предвид. Преди не умеех да прощавам, егото ми беше голямо. Не умеех да се извинявам от сърце, егото ми беше голямо. Не умеех да се примирявам с това-онова, егото ми не ми позволяваше. Не умеех да си признавам слабости дори пред огледалото, защото егото ми беше твърде здраво. Не си представяй, че съм роднина на Луцифер и около мен е имало само болка, обиди, лошо поведение и така нататък. Рядко се карах с хората, но и никога не ги допусках до себе си, никога не приемах с отворено съзнание различията им, все имах 1 на ум за тях. Всъщност, така се държах и със себе си, че и по-лошо, защото критичните хора са критични най-вече към себе си. После ми блесна, че самотата не ме е избрала, изборът е бил мой. Ако не допускаш никого до себе си, ще си сам. Ако не даваш шанс на хората, които ти се струват различни и някак не "твоят тип", ще си сам. Ако не умееш да работиш с грешки и да ги поправят или помагаш да се поправят, все ще си сам. Това са елементарни неща, които можеш да чуеш отвсякъде и аз знам, че си ги чувал вече. Идеята ми е да вникнеш в същността им, защото по-директна истина не съществува. Ти търсиш определено момиче, определени приятели... не някоя конкретна личност, но някой, който пасва на описанието, което си измислил предварително. Няма да се случи и с тези си желания ти си избрал да си сам. Преди и аз си мислих, че е лесно да общуваш с хора, които приличат на теб самият. Ами, не е вярно, можеш да общуваш с всеки и обикновено различията придават повече цвят. Няма втори като теб, разбираш ли го. Има много хора със сходни интереси и предпочитания, но те все ще са различни с характер, поведение или друго, което ще ти вади очите, ако не умееш да приемаш другите без да искаш да се променят. Казвам ти всичките тези неща в случай, че не искаш да си самотен и наистина комуникацията с другите ти е почти невъзможна.
Сега ще ти кажа как да свикнеш със самотата. Спри да я гледаш в очите. Забавлявай се сам, угаждай си, излизай повече сред природата, намирай си работа. Живей ден за ден и гледай да ти е добре. Само внимавай, защото това граничи с нарцисизма и може да ти изиграе лоша шега, повлиявайки негативно на характера ти. Приеми самотата като вид свобода, така е най-лесно да си живееш сам със себе си и да си презадоволен. По-лесно се пестят пари, ако си сам. Тогава и гледаш филмите, които ти искаш и си слушаш любимата песен, не правиш никакви компромиси. Стига твоята собствена компания да ти е приятна, няма да се чувстваш самотен в такива моменти. Тези неща звучат кофти, наистина, но понякога на човек му трябва да прекара месеци със себе си, за да се отърси от негативизма си и да се научи да вижда света по различен начин. Това се нарича свобода, защото ти сваля оковите и ти отваря очите, дава ти шанс да се уравновесиш и усъвършенстваш без други да са намесени и да те объркват с техните идеи. Сякаш си на курс, същото е, ама сертификатът е в главата ти, а знанията остават завинаги запечатани в ума ти и са приложими във всяка една сфера. Ако прекараш много време с тези мисли, предполагам, че курсът става доживотен, или поне докато биологичният ти часовник не започне да тик-така. Но, Авторе, изобщо не е нужно да си самотен.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: daac7a93a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Човек изпитва самота когато не прави нищо и не е зает с нищо, а само гледа вторачено някъде пред себе си и се чуди защо е самотен. Момче нямаш ли никакво хоби, нямаш ли никакви интереси, които да ти поглъщат времето. Аз не работя (финансово съм обезпечен) нито уча, а времето не ми стига за всичко онова което искам да правя. Имам толкова много интереси и хобита и се чудя с кое първо да се захвана. Понякога пропущам едно за да се занимавам с друго и това е всеки ден. Например няма да пропусна мач на Ювентус срещу който и да е друг отбор. Обичам международни състезания по много спортове-гимнастика, плуване, хокей на лед, баскетбол, футбол, лека атлетика и др. Днеска гледах ски скокове от Норвегия и всеки ден гледам документални филми за животни от Африка или от р. Амазонка или пък от където и да е по света. Също чета и много книги за наука, философия, анатомия, политика, изучил съм всички религии. В интернета има много интересни неща особенно в Утюб. Абе изключително много интересни неща има по света, но ти самия трябва да проявиш любознателност. Аз не зная какво е скука. Дано проявиш интерес към повече неща за да забравиш какво е скука.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 23b1ac4daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо просто не се отпуснеш? На 17 и аз мислех много неща, мислех, че и аз "ще умра сама в много пари" и че кариерата ще ми бъде най-важното. Сега, няколко години по-късно, когато направих първите си опити видях, че това не става ей така, защото и моята сфера, с която съм се захванала, не е обикновена. Хубаво, мисли за бъдещето, работи върху него, това е чудесно. Но сега са ти най-хубавите години, най-безгрижните. Цял живот после ще работиш. Относно самотата - не се свиква. Можеш временно да я притъпиш, но един ден цялото това потискане ще избие и ще се сринеш. Един ден, дори и да имаш мечтаната работа, дори и да имаш много пари, ще гледаш как всички около теб се женят и имат деца, само ти нямаш. Работи много върху това да изграждаш контакти и да общуваш, защото НЯМА работа, която напълно да изключва контакта с други хора, от личен опит ти го казвам. Аз съм не съм от най-общителните и това ми излиза на носа сега. Относно момичетата - окей, искаш по-голяма, възможно е. Аз самата също ходя с момче няколко години по-малко от мен. Но не е най-важното това, важното е какви са ви чувствата един към друг и отношението. Следвай сърцето си. Можеш да откриеш жена, с която ще гледате в една посока и ще бъде от твоята сфера. Само не оставай сам, защото най-много ще започне да тежи, когато вече не можеш да го промениш.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2339b1ce38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много интересна история... Аз мога да ти кажа да направиш това което искаш... А за другото ще чакам и аз коментари да видя :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d39791a4c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Виж... аз съм на 19 години и търся човек като теб, колкото и странно да звучи това. Така че... сам няма да останеш — съществуват много момичета като мен, които желаят да са точно до такава стабилна, уравновесена и зряла личност.
Допада ми изключително много фактът, че притежаваш богата езикова култура и умееш да се изразяваш отлично в писмен вид. Амбициозността ти е завидна; самата аз съм доста целеустремена и те разбирам напълно.
Не се притеснявай излишно — всичко идва с времето си, предполагам. Аз все още съм сама, често изпитвам самотата, за която ти сподели, но се справям някак. Трудно е. Особено с напредването на възрастта и века, в който живеем — всеки мой познат или близък приятел има човек до себе си. Повечето даже изградиха връзки, които траят втора или трета година (дори самата аз съм изненадана, че това им се случи на сравнително ранен етап за подобни дълготрайни взаимоотношения). Тежко е, но се свиква. В края на краищата, човешки същества сме — имаме нужда от близост, любов, ласка и взаимна отдаденост.
Надявам се скоро да срещнеш подходящо момиче, а дотогава... умната! :) Успех в бъдещите начинания!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 53612d4115
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако чакаш до университета за да започнеш с видео обработка и фотография, само ще изгубиш време. Започни днес. На момента. Сега!
И не си мисли, че ти трябва Nikon D5 за 8000 лева, или MacBook Pro 15 за 7000 лева, че да правиш снимки и видеа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker