Защо не иска да дойде, а твърди че ме обича - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо не иска да дойде, а твърди че ме обича
преди: 5 години, 26 дни, прочетена 2120 пъти
Здравейте, не знам вече какво да правя, мисля че ще се побъркам, познаваме се с моя приятел от 3 години и нещо, връзката ни е от разстояние, около 400 км. Въпроса е там, че не можем да се разберем къде да живеем. Отначало той ми обещаваше, че ще дойде при мен в моя град, но сега не иска, чувствал празнота и не можел да го направи, много ме нарани по-този начин, защото неведнъж ми е давал надежди, че ще дойде. Чувствам се като излъгана, опитва се да ме убеди, че аз съм жената и понеже имал апартамент от родителите му да съм отишла да живея там при него, но аз искам да съм близо до моите близки, защото там ще се чувствам напълно сама и изолирана. Много съм привързана към семейството ми и за мен не е проблем да живеем с нашите, но той въобще не иска, чувства се обиден и наранен, все едно той бил никой или просто някой за издръжка и да ми направи деца, това като ми го каза направо ме уби от болка :( Значи за цялото това време аз живях с вярата, надеждата че той може и би го направил за мен, да дойде както обеща в моя край и сега вече след толкова време ми казва, че не може :( Добре, не мога да разбера, защо все жените трябва да вървят след мъжете, главата ми не го побира и защо е толкова обидно и унизително да идеш при жената, която обичаш, че дори и да сте при родителите на тази жена, какво от това? Примерно ако има къща, която не е малка и има къде да живеете? И сега сме на път да се разделим, заради това, според вас той изобщо дали ме обича, дали съм му всичко, както твърди, а не може или не иска да направи това за мен, но защо, какво толкова му пречи, наистина се чувствам срината и много тъжна :( Моля модераторите да публикувате историята ми, Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 24 дни
hash: d6054d3d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А замсляш ли се кое е по-добре. Първо локация, второ работа и възможности. Жилище, значи ако той има жилище и добра работа, а ти възможности в неговия град няма какво да му мислиш опитай.
Това че живея в друга държава на хиляди километри не означава, че не обичам родителите си и че не ги посещавам, но след един момент те ти се пречкат и ти импсе пречкаш затова е по-добре да те няма.

 
  ...
преди: 5 години, 24 дни
hash: 09743fd950
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки е прав за себе си. Тук няма правилно или неправилно. Той може същото да мисли за теб, че не го обичаш достатъчно.

 
  ...
преди: 5 години, 23 дни
hash: 5205c1322f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Младите трябва да са отделно - нито при неговите, нито при твоите роднини. Това, че някой те обича и иска да живее с теб, не означава, че иска и трябва да дойде да живее с родителите ти. Щом си толкова близка с тях и не искаш да се отделяш, най-вероятно после ще им снасяш всичко и ще ги оставяш да се месят във връзката ви. Не може хем с мама и тати, хрм с мъжа. Порасни и се обвързвай когато си готова да бъдеш преди всичко жена на мъжа си, домакиня и майка, а не детенце, което не може да се пусне от полата на мама, за да не се чувства самотно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 23 дни
hash: ce776f9238
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ясно е, че няма да дойде да живее с родителите ти. На него живота, близките, приятелите му са там. А и каква връзка имате от разстояние - никаква. Той дори не може да те опознае истински и да те оцени, за да реши, че има смисъл да захвърли досегашния си живот.

 
  ...
преди: 5 години, 23 дни
hash: 7764fe9421
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много разглезено...
Ти казваш, че не го разбираш като казва, че чувства празнота при перспективата да дойде, а сама признаваш, че мислиш, че ще се чувстваш напълно сама и изолирана, ако идеш при него. Била привързана към близки... А той не е ли? Все едно изобщо не го виждаш като същия човек като себе си!
Да не говорим, че неговата позиция явно се върти и покрай независимостта на апартамента, който предлага и го разбирам, че въобще не му се живее при вашите като заврян зет! Да сте възрастни хора и да идеш да живееш при родителите на гаджето си.. срамно си е, ако има избор, а то има!
"Ама той каза... ама той каза.. " Стига се лигави! Хората много работи казват, но когато дойде в действителност момента сантименталността и емоционалността трябва да отстъпят път на рационалното, на по-практичното. Била наранена и обидена... Че то вие жените от типа, дето тропат с крак сърдито, когато не им се дава каквото искат кога не сте?
Доста лигава и разглезена ми се струва позицията ти.
Да сте живеели при вашите, вместо отделно в апартаментче... и то ти изобщо не разбираш защо не и как би се чувствал той.. Много себично центрирана ми се струваш. Много.
S. A. D.

 
  ...


...
преди: 5 години, 23 дни
hash: 8d09f7d38d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Съпоставяш любовта на човек с целия му съзнателен живот.
Колкото и да обичаш някого, подобно заминаване крие редица затруднения и на практика те откъсва от живота, който си изградил. Той ще пропътува 400км, за да отиде на непознато за него място, където ти имаш близки и приятели, а той има само теб. Ти вече си се устроила някак, а той тепърва ще започва от нулата. Подобни начинания са свързани с огромен стрес, трябва да си наясно. А още по-голям стрес е да се окажеш в къщата на твоята половинка, делейки покрив с родители. Той може и да обича теб, но надали обича и родителите ти. Нормално е да се тревожи за такова съжителство.
Разликата между вас е, че той си има апартамент и живее сам. Апартаментът му е другото нещо, което ще остави в родния си град. Защо? За да живее с теб и родителите ти и да започне от нулата. Имотите са като дървета, заземяват те. Както на теб ти е трудно да оставиш всичко и да заминеш, така и на него не му е лесно.
Ето ти компромис, изберете трети град, в който да живеете. Може и да му предложиш да дойде и да наемете квартира, за да бъдете самостоятелни и да започнете начисто. Може и ти да заминеш.
Любовта трябва да е двупосочна, когато говорим за такива големи решения. Ако искаш от него да замине, то ти самата трябва да си готова да направиш същото. Не може да го тормозиш с желанието си да остави живота си, само за да не тормозиш себе си с това ти да оставиш живота си. Не е вярно, че все жените се местят заради мъже. Познавам доста хора, при които се е случило обратното.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 22 дни
hash: 4fab84b342
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте, благодаря ви за коментарите, дори и затова, че ме наричате разглезена и себична, не се сърдя, наистина няма как да знаете нашите отношения, не мога все пак да споделя всичко, колкото и да искам. Апартамента му е на родителите му и майка му доколкото знам често отива при него да го вижда, по неговите думи, тя много му се налагала, което мен ме притеснява и не искам, ако отида да ни се налага и постоянно да идва, ще се чувствам гадно :( Разбирам го, че не му е лесно да остави всичко, но той даже не изкарва кой знае колко пари там от това, с което се занимава, даже в моя край има шанс да изкарва повече доходи и мисля, че дори да решим да сме на квартира ще се справим. Но имам чувството, че неговите родители му влияят заради това, че са свикнали да е близо до тях, а и заради апартамента, така че те имат солиден коз, което е кофти :( Няколко пъти говорих с майка му и тя все ми намеква да ида там, усеща се, откровено съм казала, че не мога и че с него имахме планове да сме в моя край и въпреки всичко тя пак си знае нейното :(
Авторката

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4fab84b342
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравейте отново, предложих му да наемем квартира, но той не иска дори да опитаме :( Той не иска да дойде при мен, родителите му също не му дават, категорични са да опитаме и в друг град :( Никога не съм се чувствала толкова наранена, той много пъти ми обещаваше, че поне ще дойде да опитаме, а сега не иска, още се обичаме а не можем да сме заедно :( Аз също не искам да ида там, не мога да оставя всичко тук и да зарежда близки, роден край :( Той ми каза, че и той се чувства така и явно ще трябва да се примиря, че ще се разделим :( Явно повечето връзки от разстояние са с фатален край.
Авторката

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 08de53d927
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Едно е сигурно, не се обичате истински. Ако се обичахте нямаше такъв дребен проблем да застава между вас, все пак живеете в една държава.

Добрата новина е, че по добре да се разделите сега, отколкото след десет години и с деца.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4fab84b342
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не знам какво е сигурно и несигурно след толкова обещания от негова страна, че поне ще опитаме. Обещаваше ми, че ще дойде да опитаме в моя град и като дойде време да идва той просто се отказа и ме застави аз да ида при него, как да го разбирам това? За мен това е лъжа, загубих доверието си в него, нито съм себична нито съм се опитвала да се налагам, аз просто исках да опитаме да бъдем заедно, а той избра да слуша майка си, за която преди говореше че се налагала... Е как да го разбирам това, нямате си на идея колко ме нарани. Дадох му шанс да промени мнението си, но той е категоричен, че ние ще сме по-добре там, но как той може да знае къде ще сме добре, нали в една връзка участват двама? Обичах го, но той явно не ме оцени, не знам защо всички мъже или поне повечето искат постоянно жените да вървят след тях, според мен това не е правилно, това ми звучи като чист егоизъм.
Авторката

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1dba68ad11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Няма смисъл, според мен не е истински... Аси зарязах бликите и приятелите и отидох на 600км отвкъщи заради приятеля ми!! Не съжелявям!!! Обаче не живеем с техните, и той е на мнение, че младите отделно. Ако е истинско ще отстъпи единия.. отиди, пробвай ако не се получи зраве да е.. От опит глава ме боли. :)

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4fab84b342
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11, вече се разделихме и той се прави че не му пука за това че ме загуби. Съжалявам но не мога да ида при него, той знаеше че не искам там от самото начало и да ме манипулира..... да ида там няма да стане. Не мога да забравя думите, които ми говореше, обещанията, че ще измислим нещо, че няма да ме остави, а сега го направи и предпочете всичко друго, но не и мен, не разбра колко ме боли, не направи никакъв компромис, напротив, така извъртя нещата, всичко да е в негова полза, това го направиха той и майка му, която той уж не харесваше....... Накрая послуша нея, тя била голяма, тя разбирала, а мен ме заряза, предпочете най-добрия си приятел пред мен, а бе изобщо всичко друго е по-важно, аз съм никоя...... на мене само празни думи и обещания и накрая нож в гърба. Мога да направя много неща за него, но той не го заслужава, не понасям лъжи и манипулации.
Авторката

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 80b1de50a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Събрали се две мамини детенца и не могат да се пуснат от майчините фусти. И двамата сте недорасли. Семейство се гради между двама души. Решението е да се намери неутрален терен, но не виждам как толкова незрели хора ще се решат на такава крачка.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 673aaaaca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ако още се държиш за полата на майка си не съм сигурен, че изобщо си готова за каквато и да е връзка.
И аз на негово място ще се държа така, защото ти поставяш друг приоритет пред мен. Родителите ви нямат нищо общо с връзката и приоритетите ви трябва да са един друг. Докато не го разбереш това няма как да стане с който и да е.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4fab84b342
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер 14, казвам че майка му отива постоянно в този апартамент, той е на родителите му, не негов. Той не иска да дойде при мен на квартира, избра си сигурността там, приятелите, всичко. Иска само на него да му е добре, а аз отделена, без близки, ще ги виждам на 2, 3 месеца, понеже пътя е много заобиколен, пък и той няма кой знае какви финансови възможности, още разчита на техните. Така, че за какви приоритети ми говориш, не съм само аз виновна, че той е женчо и не иска да се отдели, той също си иска на неговото място, е тогава как да стане, а преди ми ги говореше други, нашите нямат вина че на него не му стиска, а и не иска да се отдели, обаче той обвинява и мен и нашите, а с майка ми говореше, че много ме обичал и щял да идвал тук да си търси работа, като дойде време измисли хиляди причини и избяга с оправданието, че тук няма сигурност, а мен ме постави пред свършен факт че съм жена и трябва да ида там. Той за мен да е приоритет, а аз за него не... няма как да стане, не може да обещаваш и после да се отмяташ, а аз бях съгласна и на квартира да опитаме, обаче явно толкова съм му приоритет и той си предпочита неговия кеф там и сигурност... за мен това са оправдания, ядосана съм му и няма да отстъпя на човек, който ме лъга. Защото знам, че веднъж отстъпя ли, той все ще ми се налага и аз ще бъда все прецакана, понеже той и майка му са едно, той хем не я харесва, хем там си стои.... странно, а. Съжалявам, но те ме манипулират и той иска само на него да му е добре. А тук при мен той имаше възможност за по добра работа и наистина щяхме да сме самостоятелни. Щяхме да се борим, но той не иска. Той предпочете сигурността си и ме загуби. А да ви кажа сигурност никъде няма, техните ако искаха и от разстояние щяха да ни помагат, но той не иска да почне на чисто, не иска да е с жената която обича, всъщност той се държи до полата на майка си. Аз съм крайно разочарована от него, само думи без покритие. Там той временно ходи сега на работа, всъщност каква сигурност ми предлага.... един апартамент, който не е негов.
Авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker