Кой плаща? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кой плаща?
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2052 пъти
Здравейте ще ви рязкажа история от преди известно време, ще съм благодарен за обективни а не първосигнални мнения. От 7 месеца имам връзка с въпросното момиче разбираме се добре да кажа че сме в началото на съзнателния си живот. През цялото време от когато ходим винаги аз съм плащал сметките защото така са ме учили и така трябва а и имам доход(нормален за страната) за разлика от нея, но винаги ми е правило впечатление, че дори и не е изявявала желание да плати дори и когато сме в магазиннчето за вода примерно. Та към въпросната ситуация преди време бяхме на клуб с общи приятели и аз я поканих и дойде с нейна приятелка. За самото сепаре имаше куверт който мой приятел плати от сумата X, тя ме попита ден преди това колко трябва да дадат и аз и казах че сме еди си колко човека по еди си колкл пари за да съберем сумата Х за куверта. Точно тогава бях решил, че няма да платя за нея защото имах и други разходи а и тя ме попита значи е напълнл на ясно, че трябяа да даде. Дойде въпросната вечер дойдоха двете забавлявахме се но така и дори не мд попитаха дължат ли нещо, колко дължат?? Да речем че си е помислила че ще платя за нея, окей но за приятелката й??? Бях поставен в малкл неловка ситуация защото нямах нужните пари в себе си. Чувствах се неудобно а и все още се чувствам за да я попитам. Вие читатели какво мислите по въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: b9ff0b0955
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз винаги съм си плащала моя дял от сметката или сме се редували, ако момчето е много настоятелно, за да не стават циркове го оставях и следващия път аз плащаппвсичко. А когато не съм имала възможност да си покрия разноските НЕ съм излизала на чужд гръб. Сега с мъжът ми ами той плаща много по-често от мен, но вече ние сме едно семейство и е малко по-различно.
За мен трябва да си изясниш тези неща с приятелката ти с риск тя да се ядоса или разсърди, а ако е това което ти описваш може би е по-добре да се разсърди и да си замине.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1989064fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Преди 7 години някъде имах такава приятелка за кратко. Много силни чуства към нея, но всички разходи покривах аз. Тя имаше кола, но винаги с моята излизахме, вземах я от работа и я прибирах или карах до нея, тя ми кликваше аз я набирах, всички сметки аз плащах навсякъде. Месец бяхме така, свърших парите по едно време и казах "Виж не мога всичко аз да покривам" След тези мои думи ме скъса на момента.

Трябва да повдигнеш темата на твоята мацка, но се приготви за някаква подобна ситуация. Няма как 7 месеца тя да е просто забравила и да не се е усетила че ти плащаш всичко. Недей да очакваш, че след като имате разговора тя ще каже добре и ще започне да покрива дори част от неините разходи. Но трябва да го имате.

След нея си намерих приятелка която след няколко излизания без да споменавам нищо сама започна да си дава пари и да настоява да и ги взема и не ме оставяше докато не ги взема.
Обаче друг проблем. Докато можех да разчитам на нея за къси пари, се оказа че за по-големи отново очаква аз да ги поема изцяло. Аз съм от София, имаме собствен 3 стаен апартамент в които живея с майка си. Доста пъти ме е карала да се изнеса аз на квартира, защото не се чуствала добре в нас, притиснявала се от майка ми. Забележете тя не се чуства добре в нас, за това аз трябва да се изнеса. Но става и по - добре. Тя е на квартира с неин член на семейството, като е на работа по цял ден. Много пъти сме били в тях, никога не е имало проблем, но все пак и така не и харесва. Предложих и заедно да се изнесем, да поживеем 1-2 години и след това да си вземем апартамент заедно. Аз имам парите за половината и ако тя намери половината директно можем да вземем. Тя обаче не иска така, иска аз да го купя изцяло. На 2 пъти за около 6 години и се случиха такива малшансове в живота че и паднаха пари от въздуха. Общо над 50 000 лв. И какво мислите? Вместо да ги задели за нейното (нашето) бъдеще всичко се даде на майка и се похарчи. А трети път няма как да се случи, нито има от къде.

Така че уж различни, а все едни и същи. И в двата случея не можеш да разчиташ на тях и да градиш планове.

Межу тези двете имаше още едно момиче. Тя имаше 4-етажна къща и апартамент. Но искаше ако се поучат нещата между нас аз да се пренеса в тях. Не искаше дори и дума да стане тя да си вземе другаде жилище. А къщата беше в София, но толкова накрая че все едно си излизаш извън нея.

То се е видяло че аз сам ще си взема жилището, може да ми се наложи да издържам изцяло жената до мен, но поне да има нещо зад гърба си- апартамент, къща. Такива схеми като да се продаде и да се вземе нещо по-добро заедно няма да го бъде, но поне да има за бъдещите ни деца да остави и тя нещо.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 70003db8b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Че си супер първо, защото сладко е, цялата тази грижа, която инвестираш в някакво човече! Че е неадекватна не само ситуацията - ситуациите като цяло, в които плащаш :ОО - тоест цялата връзка. И не, не, защото на мене ми е тъпо дори дъвка някой да ми купи, а защото е готино да плащате заедно, в крайност ако тряа и всеки за себе си, но пак тази крайност е по-нормална отколкото единият за всички. Но най-варианта е зааедно да делите всичко имли веднъж ти, веднъж тя и така дори и на едно друго ниво се свързвате. А наглостта да се прави или наистина да не се усеща за случката в дискотеката :ООО УАААУ, да не коментирам, чее страшно е.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 31d377d85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Човек ако си търсиш жена домакиня, която и да глезиш, екстра, поне няма комплекси, а ти явно си пословичен сред приятелките й, че черпиш.
В противен случай кофти, обаче ти самият не си искал да рискуваш първоначално да бъдеш отхвърлен защото не черпиш. Питаш ли ни какво ни е на нас дето не можем да черпим приятелки на гаджето.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 6ffa7aaf68
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Мъжът плаща, но жената предлага да плати или поне прави жест, че е готова, в случай, че се наложи, и че оценява, когато той го прави. Когато тя дори не предложи и започне толкова очеизвадно да го взима за даденост, мъжа спира да плаща и спира да и е мъж. За мен това е голям червен флаг за лошо възпитание и ранен признак за това как вижда отношенията си с мъже. Не бих бил с такава. Просто мнение...
S. A. D.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a25f66fb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

6.   Мъжете плащат винаги. Ако нямаш пари значи не си мъж.

Ж, 33

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: afad0ba267
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Забрайла е по навик.
Тряа да събираш куверта предварително, като казваш крайна дата и като наближи, питаш "Ще идвате ли, днес е последната дата за плащане на куверт. "
Това е - конкретно повдигнат въпрос навреме. Дори и с мъже се се получава това, като е неясно кога, на кого се дава куверта, хората се правят на забравили или забравят.
Това ще ти е полезно не само за приятелки, но и за служебни отношения. Длъжниците се правят на шушумиги често, ако не им напомняш и не им слагаш крайни срокове... фалирал си.

10 s

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7d8d2e0258
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Обикновено който отправя поканата (за вечеря, театър и пр. ) той плаща сметката. Така е поне на запад. Грешно са те учили - да плаща само мъжът е отживелица. Но в БГ за съжаление е все още факт - мъжете си мислят, че като платят, шансвете им за секс се увеличават, а това съвсем не е така (освен ако жената не е проститутка). А жените пък смятат, че циците им са по-ценни от злато и че след като е излязла с теб, трябва да я хрантутиш.
Това с приятелката е твърде нагло поведение, на твое място не бих се занимавал с подобни кифли.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 4b21de8efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Ако сте в началото на съзнателния си живот, това означава, че най-вероятно сте на по три години. Евалла.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 46b1cbe019
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Успех, попаднал си на голям боклук! За толкова много време трябваше да си го разбрал!

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b6477843f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 6

Винаги? Внимавай смао, да не свикнеш на някого д ти плаща за всички, че един ден, като ти врътме кра пето в такъв шок и ужас ще изпаднеш, че ще ти стане лошо.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 903122f862
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Откъдето и да го погледнеш не е редно да плащаш за приятелката и, още повече щом са подпитвали предварително за цената - трябвало е да оставиш приятеля си да си търси парите за кувертите направо от момичетата. Недей да си премълчаваш повече!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: dfec8a7d27
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Към номер 5: И аз съм на това мнение.
А и не е важно всеки път да плаща мъжът, бих се чувствала неудобно в днешно време. Но и ме дразни тенденцията, че след като сме еманципирани видиш ли, кухите невъзпитани тупани смятат, че не трябва да бъдат кавалери от Ден 1-ви, и дори на първа среща не плащат сметката и не подаряват цвете.. което е смешно и липса на възпитание и елементарна кулура, а не - "равенство с нас". , Нормално момче би поканило на първа среша, би предложило да плати, момичето ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да предложи да плати, но мъжът не трябва да я оставя, също така е готино да и подари цвете (може да е откъснато диво цвете от поляната отсреща) и от време на време да подарява цветя. На следващите срещи е добре да си делят разходите, така и двамата ще се чустват добре. От време на време пак е готино, той да я покани така да се каже, той да плати, да я накара пак да се чувста като на първата им среща. Но не всеки път!!! Просто колкото да е кавалер. А понякога може и тя да плати цялата сметка някъде :) ей така, за да го изненада приятно и да му покаже, че оценява това че той е кавалер. Не е тлкова сложно. Просто трявба да попаднеш на истинска Жена а жените на истински Мъж.

Жена, 32

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: fce81fd0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Който пие. Заведи я до банкомат да теглиш пари и я питай дали има готови да ти даде за кувертите или ще тегли и тя. Мъжко е да плащаш винаги, но не си длъжен. Жените не сме някакви деца да ни поемат разходите. В нашето семейство мъжът ми поема повечето разходи, но защото така сме се разбрали. Преди него имах гадже, с което беше който има, той дава. Аз имах в онзи период повече. Важното е да се говори и да се разберете за някакъв вариант. Ти да знаеш тя какво очаква, тя да знае ти как си го представяш и да се споразумеете. Нищо срамно няма, това е важна част от живота.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 01394e831a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Жена съм и ти казвам, че това момиче не е стока, особено след случая с приятелката си. Поне от възпитание, жената винаги трябва да се присегне към портмонето си, когато дойде време за плащане. А в по-дълга връзка е напълно нормално да се делят сметките, освен ако не сте се разбрали бюджета да е общ. В днешно време двата пола получават еднакво, съответно нормално е и да плащат еднакво.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: f7f15205d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   * Още едно доказателство колко сме еманципирани жените.

* На първа среща е нормално да платиш, но да имате връзка и да плащаш все ти не е добре.

* В зародиш това трябва да се изясни, да ти стане ясно дали е поредната меркантилна, или е еманципирано момиче, което може да се справи с разходи сама.

* До ден днешен плащам наравно с приятеля ми, не защото той ще си каже нещо, а защото не ми е удобно, чувствам се неспособна ако плаща постоянно сметките.

* Съветвам те да я напуснеш, не знам на колко си години, но на колкото и да си - бягай.







- Maryjane

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: af7510d329
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   До 2. Най-добрия тест за една мацка (ако се чудиш дали да се жените) е да излезете на квартира. Едно че ще сте сами, няма роднини да се мотат насам натам в неочаквани моменти, второ, ще се наложи да оцелявате сами (тест за съвместимост - кой какво може да прави и т. н. ), ще разбереш какво й е отношението към парите (наеми, сметки, разходи), дали предпочита да се грижи за вас двамата или живее като на гости, за малко и мисли предимно за благото на мама и тате. Също така ако не се получи - просто напускате квартирата. Доста неща си проличават, трупа се полезен житейски опит и т. н. Не отбягвай този вариант друг път.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 4d68530591
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Животът нагледно показва през годините, че плаща този, който няма волята ясно и непоколебимо да подеме темата, че трябва всеки да заплаща своите разходи!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: b5aa8da6ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Мен една ме мота 2 две години докато ми пусна, тоест да правим секс. Виждали сме се един път седмично, рядко по два пъти, тоест по 50 - 60 пъти в годината или за двете години е било около 100 - 120 пъти /без секс и интимности/. Всеки път сме били на раздумка в пицария, кафе-сладкарница или друго заведение. Сметките съм ги плащал само и единствено аз, тя никога не си е направила труда да предложи да си разделим сметката. Накрая разбрах че докато сме излизали от време на време - един път в седмицата примерно - тя се е виждала и с друг с когото е имала сексуални взаимоотношения, не знам дали са ходили по заведения заедно.
Накрая се стигна до секс и между нас, но не след дълго всичко приключи, престанах да я търся защото ми стана кофти че докато е излизала с мен е имала интимна връзка с друг.
Никого не обвинявам, балъка съм си аз че не съм прогледнал навреме. Тя си е гледала нейния интерес и така я е устройвало. И другия пич не обвинявам, отворил му се е парашута и се е възползвал, явно е бил по-обигран.
Пак повтарям, балъка за тази ситуация съм си бил само и единствено аз, всеки има глава на раменете за да я използва по предназначение. Каквото си надробиш, това ще сърбаш.

м - наивник, добряга

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker