Нежелание за обвързване? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нежелание за обвързване?
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1663 пъти
Момиче, 20 години.

Не ми харесва идеята да допускам момчета до себе си (като нещо повече от приятели). Не съм имала връзка, самодостатъчна съм си. Не изпитвам особена нужда от интимен живот. Нямам проблем при комуникацията с момчетата, просто винаги ги отблъсквам. Може би имам твърде високи изисквания за човека до себе си и затова не давам шанс на хората.

Чудя се дали това ще изчезне с времето или просто съм болна мечтателка, която губи връзка с реалността?


Благодаря за съветите! :)))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: d6e2a5fa51
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи какво точно искаш. Ако търсиш красавец с пари и собствено жилище, хубав характер и общи интереси.. май ще си почакаш доста.. Дано не е така и след няколко години.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8dcd8e9451
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз на твоите години мислех така, но с времето не исках да съм все сама. Годините ще си минават, и твоите приятелки ще са с гаджета, или ще живеят с тях, а ти сама. Ще сменят 2-3 гаджета, а ти тайно ще им завиждаш. Роднини и прочие ще те подпитват нямаш ли си някого, и защо нямаш. И ще се чувстваш гадно от това, все едно си черната овца, която все е сама. Звучи гадно, но аз съм го преживяла. Самотата е добре, ама до време.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b8c23daf35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Какъв ще бъде бъдещият ти интимен живот - никой не знае.
Ще ти разкажа за себе си.
От малка съм по-чувствителна, усещах настроенията на възрастните около мен, в това число - родители, роднини и винаги съм искала близост, но не я получавах, защото когато възрастните имат проблеми - занемаряват отношенията с децата си, стават непълноценни родители, затова започнах да търся близост с приятелите си. Винаги съм влагала много чувства, в същото време - никога не съм чувствала, че съм достатъчно обичана от когото и да било.
Това е накратко за моята чувствителност. Сега съм на 30 г. определям се като демисексуална, пансексуална и асексуална... в превод - аз съм някой, който може да има интимност с друг, само ако обича, без значение от пола на този когото обича, но пък и може да обича без да има сексуални отношения. Приличам ли на човек, който може да има връзка - от конвенционалните? Не, нали... Често се сблъсквам с неразбиране и чувствата ми са наранявани от хора, които са твърдели, че ме харесват, че ме обичат, но в крайна сметка - те си имат свои желания, свои разбирания за желаната от тях връзка, и когато не я получат - си тръгват. Повечето хора, дори не се опитват да разберат чувствата на другия, а изчезват когато не получат исканото, което за мен е признак на консуматорско отношение, не съжалявам, че такива хора са ме оставили.
Преди да разбера себе си - се тормозех, наговаряли са ми какво ли не, но все хора, които не са като мен, втълпявали са ми своите желания, възгледи и страхове.
Остави настрана чутото и стереотипите. Отдели си време, помисли си - коя си си и защо си такава. Не се насилвай да бъдеш като всички, защото те са нормални според някакви норми създадени от тях. Ти знаеш кое чувстваш като правилно за себе си и кое те кара да се чувстваш добре.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 05873f9898
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Тая тема е писана от мъж, отхвърлян и изпълнен с яд на жените, специално да привлече другите незадоволените смотльовци в сайта, да си излеят всичката злоба към жените тука с разни малоумни коментарчета.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 68eaf57431
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Никъде не пише, че задължително трябва да имаш гадже сега. Тези неща не стават по план. Виждаш някого, запознавате се, харесвате се, искате да прекарвате времето си заедно и започвате връзка. Това е. Няма смисъл да се обвързваш, ако не харесваш някого, защото тогава ще се чувстваш като вързана с вериги.
Какво можеш да направиш, че не изпитваш такива чувства към никое момче? - Нищо.
Обаче, ако харесаш някого и го отблъснеш, защото той не отговаря напълно на твоя стереотип за мъж, тогава вече е лошо. Няма идеални хора, никой няма да бъде точно това, което ти очакваш да бъде. Никой няма да доказва любовта си към теб точно по начина, по който искаш да я показва. Няма как, хората не са парчета от пъзел, които си пасват идеално и се допълват. Винаги има компромиси в една връзка, защото всеки е различен и живее според собствените си разбирания. Абсолютната максима е да попаднеш на някой, с чиито лоши навици можеш да живееш спокойно цял живот.
Не бой се, всеки накрая се влюбва и остава разпилян. На никого не му се разминава.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: f2ce73d410
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моят съвет е да започнеш да търкаш сливата по-често и да си зададеш въпроса, след като имаш толкова много изисквания за човека до себе си, дали ти самата покриваш поне част от тях?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 880b1f4ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Високи изисквания и самота са свързани неща.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ff804b758e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Може би проблемът е, че в момента, в който срещна нов човек, мога да преценя веднага дали бихме си паснали. Не само дали той отговаря на моите, но и аз как бих отговорила на изискванията му. Виждам различията (несъотвествията във вижданията, интересите интензивността на емоциите), сюжетът и развръзката ми стават ясни и за мен няма смисъл да инициирам каквато и да била връзка. Чувствам се късметлийка за най-близките ми хора, защото те просто СА, по начина, по който са.. и това ми е повече от достатъчно. Но защо, когато стане въпрос за Човека, ми е толкова трудно.

P. S. Само ще допълня, че съм срещала това, което търся във всяко едно отношение, но нещата нямаше как да се получат по многобройни причини. Сега, когато знам какво е истинското, как да се задоволя с нещо посредствено??

-Авторката

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: c413a0feac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, аз пък ще ти кажа друго. И аз съм на 20, говоря от личен опит. Аз самата много трудно се обвързвам. Допреди месеци си карах от време на време /няколко пъти в годината/ на секс без обвързване или приятел с привилегии. И аз като теб обикновено бързо преценявам дали с някого ще си паснем или не. Не бих се обвързала с женкар, властен или някой, който няма да ми обръща внимание и всичко друго ще му бъде по-важно /приятели, например/. Не ме разбирай погрешно, не бих го отделила нито от семейство, нито приятели, но съм попадала на човек, който напълно ме пренебрегваше заради приятелите му, които не му бяха и истински даже. Сега обаче си имам приятел, на близките ми даже още не им се вярва, защото буквално е събитие да ме видят да се обвържа. Как стана това? Ами отначало и него го отблъснах до някаква степен, но разликата между него и всичките беше, че той НЕ СЕ ОТКАЗА. В днешно време повече мъже са пълни женички, 1-2 пъти го отрежеш и веднага минава към другата. Моя с месеци ме ухажваше, ИЗСЛУШВАШЕ МЕ, не ми налиташе веднага за секс. Ами няма как да не се поддам. Обичам упорити. Мисля, че и ти затова не искаш да се обвържеш - дори и подсъзнателно да е, ти също търсиш, човек, който няма да се откаже. Другото, което много харесвам в него е, че не ме крие от никого - нито от приятели, даже излизаме често в компанията му, нито от семейството му. Това е нещо, което много търсех. Не сме нон-стоп заедно, но това не е лошо - тъкмо няма да си омръзнем, а пък и му имам доверие, че няма да върши глупости зад гърба ми. Надявам се и той на мен да ми има. Така че, спокойно, всички си намираме майстора един ден :d

Сатурн

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker