Време ли е за край на връзката? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Време ли е за край на връзката?
преди: 5 години, 23 дни, прочетена 1424 пъти
Здравейте,

От години не бях влизал в сайта и много се радвам че още е тук :) Преди бях много редовен.

Та, от около 4 години съм с едно и също момиче, общо взето от края на гимназията. Като цяло, няма някаква голяма драма. И двамата сме сериозни и отдадени хора, винаги сме се разбирали добре и сме преодолявали трудните моменти. Ако си дадем зор сигурно пак ще останем заедно без проблем. След още някоя година ще стане време да се женим, и така нататък.

Въпросът е че нещата много бързо се променят тези години, вече не сме на 17. Всеки си гледа кариерата/ученето, интересите като цяло. Намираме все по-малко време един за друг, а дори когато сме заедно някак си не е същото каквото беше. Така стоят нещата, че поне до края на годината няма как да живеем заедно, което допълнително ме дразни.

Знам че първия инстикт на много хора (включително и моят) сигурно е да се опитат да стиснат зъби и да продължат, но ми е много интересно дали някой по-опитен е минавал през това преди. Доколко си струва да инвестираш в една връзка напук на обстоятелствата, надявайки се че ще стане по-добре в бъдеще? Звучи абсурно, но това което ме разколебава и ме кара да остана е, че не мисля че ще имам толкова вяра в друга жена ако започна отначало. Както казах по-горе, вярвам че с нея можем да останем заедно и през по-трудни моменти, а това в дългосрочен план е важно и не се намира у всеки. От друга страна, ако от сега съм тръгнал да споделям такива дилеми по сайтовете, колко ли по-добре може да стане?

Ще се радвам да чуя мненията на хора, които са минали през нещо подобно в този период от живота им, и това как са решили да постъпят. Благодаря ви, и със здраве :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 22 дни
hash: 60a4cd7d33
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто е: ти какво искаш? Обичаш ли я? Можеш ли да си представиш живота с и без нея и коя алтернатива те привлича повече?
Няма правилно и грешно, важно е какво искаш ти.

 
  ...
преди: 5 години, 22 дни
hash: c6f369cdce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми много ясно, че няма да е както преди. Емоцията се изчерпва. Ако е стойностен човек това е много ценно в днешно време и рядко срещано. Ако тръгнеш по други пак ще има емоция и пак ще се изчерпа след толкова време. Просто така сме устроени. Вечна любов и тръпка има само в приказките.

 
  ...
преди: 5 години, 22 дни
hash: 50849cb17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   До колкото разбирам, просто ти е омръзнала връзката. Бих предложила да започнете да ходите на повече събития, повече да се забавлявате, да разнообразите секса, най-важното ако нямате трябва всеки да си има време за себе си или с приятели (примерно 1 път в седмицата, защото не сте ангажирани със семейство) умишлено предлагам да поправите ежедневието във връзката си, защото първо това трябва да се направи и ако тогава след някой месец пак не се чувстваш добре, тогава ще си сигурен за раздяла.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 22 дни
hash: ae0395f05f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че всяка по-дълга връзка е била изправяна пред такива, че и по-големи трудности. Аз съм обвързана от близо четири години, сега живея с моя приятел, но докато стигнем до този момент, както и първите месеци от съвместното ни съжителство, все е имало забележими пречки на пътя ни. Разликата ни не е голяма, но той беше завършил, а аз още бях ученичка, когато се запознахме. Никога не съм си задавала въпроса, дали си струва да преодолявам определени пречки, за да бъда с него. Питала съм го, дали за него си струва да преодолява трудности за да бъде с мен, но за себе си винаги съм знаела отговора. Когато заживяхме заедно, въпреки че спяхме в едно легло, ние прекарвахме около 2-3 часа на ден един с друг. Както и ти го каза, животът ни грабна в различни посоки и всеки си гледаше ангажиментите. Много е странно да живееш под един покрив с някого, а той все пак да ти липсва и времето да не ви достига. И този период отмина.
Дори сега да започнеш нова връзка, ти пак ще си също толкова ангажиран, колкото и в момента. Обстоятелства са такива, годините ти са такива. С която и жена да бъдеш, все някога ще имате проблеми във връзката, проблеми извън връзката и пречки по пътя като двойка. Въпросът е с коя искаш да бъдеш и коя те прави щастлив. Ако не чувстваш, че това е жената за теб и се измъчваш с отношенията ви, значи краят вече се вижда. Стига да я искаш, да я обичаш и да вярваш, че тя заслужава всяко твое усилие, тогава нямаш основателна причина да се отказваш от тази любов.

 
  ...
преди: 5 години, 13 дни
hash: ab5899bc7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря много на всички за отговорите! Това наистина са много стойностни съвети. Засега ще продължа да опитвам без да насилвам нещата, нататък ще видим. Наистина, благодаря ви много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker