Всеки го знае, но никой нищо не прави?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Всеки го знае, но никой нищо не прави?!
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1837 пъти
Всеки знае, че живеем в абсурдни времена.
Че родната ни държава бива разграбвана пред очите ни най-нагло и безцеремонно.
Че планетата ни тъне в буклук и все по бързо сме се запътили към собстената ни гибел.
Че разрушават ценностите и вярванията ни и ги заменят с консуматорство и единствен стремеж към материални блага (капитализъм)
Че ни тласкат към бедността за да продадем земите си.
Че въпреки факта, че живеем в 21 век все още няма лекарство за рака. А в близките години ще има експедиции до Марс. Това не е ли фарс просто рака е средство за регулиране на популацията.
Че лекарствата не са нищо повече от наркотици и отрова.
Че медиите ни са на около 130-то място в света по свобода на словото и цензура
Че наркотиците убиват и са вредни, но все пак хора продъжават да ги продават.
Че цигарите ни убиват и са отровни, но все пак много хора ги пушат
Че растем само на материално ниво. Че знаем повече за космоса отколкото за океаните ни.
Че ако ние не ядем гмо храните и проиводителите ще спрат да ги произвеждат
Предаваме се, лъжем се, прецакваме се, убиваме се, бием се, крадем се, НО в същото време не искаме да ни се случват такива неща.
Убиваме, мъчим, развъждаме, кормим, изкореняваме цели видове животни. А се дразним като някой ни убиди например и ни е кофти, а на животните какво ли им е? Те не чувстват ли?
Че прекарваме 70% от деня вързани към интернет пространството гледайки някакви мемета и кой какво качил и къде се снимал??
Цял живот играем някакви роли за да ни харесват всички. А като сме истински никой не ни харесва?
Планетата ни загива, а ние се борим за каузи като хомофобията расизма, феминизма и други.. А като нямаме дом вече ще има ли значение с кого си лягаш или дали някой те приема?
Всички знаем, че дишаме отровен въздух и ядем отровна храна, но не протестираме срещу това.
Че от хазарта, ходенето на дискотеки, яденето на буклуци и др. няма никакъв смисъл, вредят ни и печелят само хората оправляващи тези бизнеси, но все пак прекарваме времето по тези места правейки тези неща и ядящи изкуствени неща.
Не си помагаме. Кисели сме всички са ни виновни за нещо, шефа съпруга, съпругата, държавата, Бойко, мафията и не знам си още кой.
ХОРА ЖИВОТА НИЕ СИ ГО ЖИВЕЕМ И Е В НАШИ РЪЦЕ АКО НЯКОЙ НИ Е ВИНОВЕН ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО В КОЕТО СМЕ ТОВА СМЕ НИЕ!

Толкова много въпроси без отговори и никой не ги възприема сериозно и дори да ги не се предприемат достатъчно действия по тях. Всеки гледа да си свърши задачките за деня, да изкара пари и си живее в собствения филм, с мисълта аз нищо не мога да направя и толкова. Да се наядем, изсерем, наспим и до там.

Слагам това в тази категория умишлено с цел да събера по-голяма аудитория.
Успех и дано съдбата е милостива към безсилните да променят обстоятелствата! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: d880453cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ооо да, усещам млада кръв :-) Млади/а ми приятелю/ко, ти виждаш някои нередности в света или поне в някои случаи ти ги възприемаш като нередности и искаш да ги поправиш и негодуваш защо хората не правят нищо и са като заспали. Причината е, че нещата наистина не зависят от нас, ние сме едни пешки на които са отредени едни миниатюрни роли, ние сме едни мънички статисти с едни миниатюрни гласчета, едни смърфове, които бягат от лошия Гаргамел :-) Сценария в който сме сложени и голямата картина в която се намираме не зависи от нас, от нас зависи да правим своите мънички всекидневни избори, дали да постъпваме правилно или да постъпваме егоистично. Този свят за, който толкова те е грижа, тъне в злото и той е обречен да изчезне, да бъде заличен и унищожен. За това свидетелстват Светите Писания. Така, че няма какво да се грижиш за него, той е загубена кауза. Грижи се за себе си и за това какви избори правиш всекидневно. Ако се опитваш да промениш матрицата в която живееш ще видиш, че тя е доста твърда и неподатлива, но с достатъчно усилия от достатъчно хора може да се променят някои аспекти в нея, ти обаче ще се изтощиш и отчаяш накрая и ще се питаш дали си е струвало, защото по същина нищо няма да се е променило.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 732c05de45
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С две думи ''Всеки иска да промени живота, но никой не иска да промени себе си''
Тъжно...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 5a7d7f04db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   За неграмотността нищо не казваш, обаче...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: d7a0203977
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, всеки е отговорен за себе си и това е по силите му. Има обстоятелства, които са създадени от големи организации и за да се преборим, то ни трябва невиждана единност. Вярвам, че е възможно да се случи, но не вярвам, че ще се случи точно сега. Човек обикновено осъзнава стойността на нещо едва тогава, когато го загуби. Като малка не оценях високо градината на баба ми, в която имаше домати и краставици отгледани без гмо и химикали. После баба ми спря да се занимава с градината, на пазара започнаха да се продават странни зеленчуци с неестествен вкус и осъзнах разликата. Трябваше да загубя качествените зеленчуци, че да ги оценя като качество. Това беше един малък урок, но много ценен за мен.
Вече не съм малко дете, виждам света по различен начин. Сега аз си гледам домати и краставици, надявайки се, че моите деца ще го оценят. Когато изляза навън пред блока и се възмутя от фасовете, опаковките и листата, които не са изметени, ами, взимам метлата от входа и се задействам. Вярно е, че абонаментното почистване на блока ни включва и метене пред него, но какво от това, нищо не ми коства да отделя 15 минути. Стремя се да не трупам вещи, давам старите си неща на други хора, да им се порадват. Правя такива дреболии, които нищо не ми костват, но са в полза и за други хора, не само за мен. Нямам възможност да финансирам медицински изследвания. Нямам знанията, за да измисля сама лекарство за рака. Нямам силата да спра замърсяването от заводи, самолети или коли. Мога да изхвърля собствения си боклук и да смета част от чуждия. Мога да изчистя след кучето си. Мога да загасям лампите зад гърба си и да дарявам вещи. Мога да използвам по-често градски транспорт и когато пътувам, да взимам пътници със себе си. Мога и да не хабя вода, обикновено спирам чешмата докато си мия зъбите или докато сапунисвам съдовете. Толкова мога и толкова правя. Преди време бях пушач и може да ти прозвучи като вид фантастика, но не хвърлях фасове по земята, защото имаше пепелници или специални отделения за цигари в кошчетата, сигурно сте ги виждали, стоят като решетки, не знам как се нарича. Вредях на себе си, повтарях си го, но в един момент осъзнах, че така ще вредя и на близките си. Спрях да пуша пред тях, а накрая спрях да пуша като цяло, защото осъзнах, че не ми харесва да кашлям често. Толкова мога, толкова правя. Предполагам, че същото важи за много други хора. Уви, не съм вегетарианец, ако кажем, че това е порок и съм в схемата с убийства на животни, нека е така, бих си понесла последствията. Ама си мисля, че дори аз да спра да се храня с месо, то пак ще се убиват животни. Трябва масово населението да откаже дадена стока или услуга, че тя да спре да бъде предлагана.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: c3c25d1c83
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   На "убиди" ме загуби...
Марш обратно в 3-ти клас!

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9c0ea3a462
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако всеки влагаше 1/10 от енергията, която влага за да промени другите, в това да промени себе си, светът щеше да е прекрасно място. Уви, светът не е съвършен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: f81dd8f015
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   О все едно аз съм го писала това. Забравил/а си да добавиш за образователната ни система!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 16cf9cb8b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Заглавието не го одобрявам, тъй като нещата не са на 100%, тоест думите, които използваш са крайни - 'никой' и 'всеки'. Не е вярно, че никой нищо не прави.
Човек трябва да започне от себе си.
Лек за рака има, но тези Отгоре нямат интерес народа да има полза и всичко се потулва.
Освен това, властта има интерес да вменява вина на народа, не за всичко сме толкова виновни. Медиите изкривяват истината. Системата е промила мозъците ни в една или друга степен!
А това за гмо храните.... Веднъж тръгне ли заразата с гмо, няма връщане назад.. Заразените посеви не могат да станат 'нормални'.
Радвам се, че споделяш това, че мислиш. И пак ще кажа, човек да прави малко, но с това малко да допринася. Кой както може.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 322def417d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ми направи де :)... Ти не си ли някой? Когато пробваш и направиш нещо, сам ще си отговориш на много въпроси... Не са без отговор, но си личи, че си още млад и не ти е много ясно къде се намираш и как функционират нещата... Задай си и един прост въпрос - що пишеш тия неща в тоя анонимен сайт, а не говориш със семейството, с приятелите си, приятелката си? От там реално тръгват нещата - хората около теб. Каквото е там, такова е и навсякъде. Не храни илюзии, че чрез интернет ще достигнеш нещо повече - напротив, само по-химерно е...

Иначе не бой се, ние ще се погребем дълго преди да успеем да затрием планетата. До Марс скоро няма да стигнем, а изкуственият интелект сме далеч от нивото, повечето от тия неща са просто пропаганда, и не че са невъзможни, но не сме на нужното ниво.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker