За религиозния фанатизъм и как влияе на живота ни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За религиозния фанатизъм и как влияе на живота ни
преди: 5 години, 16 дни, прочетена 1189 пъти
Силно разтревожен съм за една моя приятелка. Животът си е нейн, не мога и нямам право да ѝ се бъркам, но ми пука и искам поне да споделя тревогата си.
Запознахме се с нея преди три години, тогава беше на 29. Веднага се харесахме. Кафе, разходка в парка и на втората среща бяхме в леглото. Но така и не се стигна до връзка. Преспахме три пъти и тогава ѝ щукна, че още има чувства към бившия си. Не ми се занимаваше с любовни триъгълници, та решихме да си останем само приятели. И наистина се получи. Изминаха три години, през които си пишем от време навреме, пием кафе веднъж на няколко месеца, говорим си. И за три години само веднъж сме правили секс, след края на първоначалната ни авантюра. Тя даже по едно време ми сподели, че си има приятел. Зарадвах се зза нея и я подкрепих, но и с него не ѝ се получи.
Тя обаче е малко лабилна емоционално и залита по всякакви глупости. По едно време беше много вманиачена по астрология, после по някакви йога практики. А преди няколко месеца залитна по християнството. Поне е православно християнство, не някоя евангелистка секта. От тогава поства по 3-4 пъти на ден във ФБ разни попски материали - статии, цитати от библията, видеа. През 2-3 дена ми праща на лично някакви такива неща. Не ги и чета даже. Аз лично нямам мнение по религиозните въпроси, но уважсавам вярата на другите. Не знам има ли Бог, но и да има съм убеден, че не би се зарадвал на такъв фанатизъм.
Преди няколко дни се чухме с нея и тя ми каза, че искала да става монахиня. Взе да ми говори някакви глупости за дяволи, бесове, демони. Каза ми, че когато с нея сме имали авантюра, сме били обладани от демони. На други ден пак ми писа и аз тоага си позволих да съм директен. Споделих, че според мен се е фанатизирала и че това не е нормално. Казах ѝ, че момичето, което харесах едно време, беше съвсем нормална жена, а не обсебена от дявола. Тя ми се разсърди. Но поне бях откровен с нея.
Реално няма какво толкова да направя, животът си е нейн. Като приятел реших просто да бъда откровен и това е. Дано да се осъзнае и да не си съсипва живота.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 14 дни
hash: 049cde3106
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като вярващ ще ти кажа, че си прав от гледна точка на фанатизма, той никога не е добър и не е подкрепян от църква или поне не трябва да бъде. Нищо прекалено крайно, не е здраво.

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: 78445ac780
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хаха, затова съм атеист.

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: 225bf71fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Лошо, аз 6 години карам университет, завърших специалности, свързани с радио- и тв разпръскване и охрана на обекти! Но от чисто любопитство, започнах да си изтеглям и PDF файлове от мрежата от това как се обслужва контактната мрежа на влаковете, до поддръжката на железния път! Вярващ съм, но не като приятелката ти! А още от началото на следването ми започнах да се интересувам за всичко, свързано с влаковете! Някои дори се шегуват, че съм наполовина железничар! Това няма да работя, не ми е интересно, но се радвам, че когато пътувам, знам много повече, отколкото хората във влака, тъй като някои не могат да различат Първа от Втора класа! Толкова за това! И аз знам, че има Бог, чел съм за бесове и демони, гледал съм такива филми, с пресъздадени случки! Всеки си живее живота, както намери за добре! Дори съм чел, че повечето хора се изсипват на големи празници по църквите-ей така, малко да разпуснат, покрай натовареното ежедневие в работата-някои са шофьори, продавач-консултанти, банкери! Някои са вярващи, други-не! Но си работят, гледат си семействата! Защото през социализма на старото поколение се вменяваше, че няма Бог, че това е измислица! Най-вероятно така възпитават и децата си! Но не при всички е така! Виждам и млади семейства, които палят свещи! Има и туристически групи от чужбина, дошли да си направят снимките! Какво е чела приятелката ти, не знам! Потърси психолог, заведи я там, настани я в психиатрия, ако трябва! Монахиня ще става! Това означава, че тя ще изостави/забрави за всичко светско-концерти, пазаруване, ще се отдаде изцяло на монашеския живота-работа и молитви, лягане и ставане по график! Това не е като да отидеш на екскурзия-в манастира има строго установени правила и норми! Това е живот извън цивилизацията! За да предприеме тази съдбоносна стъпка, човек трябва да се лиши и от семейство, деца и роднини! Приятелката ти осъзнава ли какво предприема? Ако го направи, животът й ще се промени! Ще живее в девически манастир, без никакви мъже, само в смирение към Бога! Но избора си е неин!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 14 дни
hash: 416aff3305
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Религията е вирус за човешките мозъци. Унищожава ги отвътре. Много е заразен, но обикновено образованите и природно-интелигентни хора са имунизирани към него. Лабилните и доверчиви хора със средно или ниско IQ и най-вече тези без образование, често стават негова жертва. Много жалко, че така се е получило с твоята приятелка. Съветът ми е да не си губиш времето с нея, а да си намериш гадже.

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: f560d48f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей, аз съм фанатично вярващ християнин, вярвам в нещата в които и познатата ти вярва, поне в някои. Както и да е, да става монахиня ми се струва малко крайно. Дай и фейса да говоря с нея.

 
  ...


...
преди: 5 години, 14 дни
hash: 60752cf016
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Те емоционално слабите хора са така. Стават жертви на всякакви секти, било то религиозни, финансови или политически. Нищо не можеш да направиш. Дано един ден и дойде акъла в главата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 14 дни
hash: c695a85fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами.. какво да ти кажа... пренаселихме Земята, скапахме климата, и съвсем резонно хората взеха да изтрещяват. Виждаш - масова педерастия, религиозни секти, политически конфликти и приказки за война... Популацията има нужда от редукция. По какъв ли начин ще стане обаче?
По какъвто и да стане, подозирам че няма да е много приятен...
А когато това се случи в индивидуален план (както при твоята приятелка) е направо трагедия... Тя деца в този си живот сигурно няма да има.. Но за това едва ли е виновна тя, по-скоро някакви глобални процеси, които са я увлекли и нея по един или по друг начин.

 
  ...
преди: 5 години, 12 дни
hash: 049cde3106
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 4, прочети си коментара пак, ако още си толкова заблуден да мислиш, че точно ти имаш право да категоризираш, просто отиди в лудница... :D Хората са го казали, като си прост ще е за дълго.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ac358b04f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами Маркс го е казал, религиите са опиум за народите и е много прав. Това са идеологически перверзии чиято цел е единствено да манипулират хората. Спомнете си религиозните войни, преследването на вещици, на инакомислише т.е. еретици и пр. Колко хора са били избити заради тези тъпотии - богове и пр. Аз съм атеист, и се чувствам със свободен дух, и не робувам на никакви идеологии. Богове няма, това са болни фантазии за съжаление отново извадени от нафталина и пак тровят съзнанието на лабилните хора. От религия има нужда слабия и страхлив човек, който не възприема действителността такава каквато е, а трябва да вярва в някаква глупост!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker