Специално за читателките - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Специално за читателките
преди: 5 години, 15 дни, прочетена 1407 пъти
Момиче на 21 съм, от скоро се срещам с едно момче, няма да се впускам в подробности. Ще кажа, че наистина е страхотен и в началото аз определено исках да се задълбочат отношенията ни, беше ми много приятно и т. н. Но сега изпитвам нежелание дори да се срещам с него, а нищо в неговото поведение не се е променило, напротив, с всеки изминал ден ме изненадва с добротата и отдадеността си. Може би изпитвам страх, но не знам защо? Моля ви, помогнете ми със съвет! Случвало ли ви се е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 14 дни
hash: 22eca58ba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Можеш да се влюбиш в отношението, в приказките, във външност, в стандарт, в еталон, в представа, в отношение и още 100 неща. Нищо от това няма значение, ако не се влюбиш конкретно в човека срещу теб. Вероятно ти не си се влюбила в момчето, а в нещо, което той е правил или в чувството, което ти е носил. Каквото и да е, имам предвид, че е възможно да не си се влюбила точно в него.
Или те е страх, че много на хубаво не е на хубаво. Може и да се спираш в момента, като защитна реакция от разбито сърце. Като се замисля, може да има много причини за сегашните ти чувства, но мога само да гадая. Ти сама трябва да стигнеш до отговора, защото той касае изцяло теб.

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: 063b2d9f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, интересна теза, но какво означава да се влюбиш в човека? Какво всъщност е човека? Не е ли човека набор от поведение, външност, отношение и т.н.?

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: e41903b402
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 2, ако това което казваш беше така, нямаше да има разбити сърца, които обичат хора отнасящи се зле с тях или просто са им безразлични. Да може лошото отношение да дойде по-късно, но има и теми като: "свърши преди да започне" - потвърждаващи това, което пиша. Добро отношение могат да ти дадат повече от един човек, да ще оценим това, ще помогне за изграждане на не лоша връзка, но истинската любов е нещо повече от добро отношение и тя е гарант, че доброто отношение няма да се промени с времето.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 дни
hash: 22eca58ba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да се влюбиш в човека означава да видиш нещо в него, което не виждаш в другите. Нямам предвид повърхността му- външност, пари, приказки или друго подобно. Да се влюбиш в неговия характер, не в отношението му. Нужно е първо да го опознаеш, да знаеш неговите добри и лоши черти, да ги приемаш за неизменна част него. Нямаш желание да го промениш, защото той е точно това, което искаш. Нямаш желание да го стимулираш да прави това и онова, да го контролираш или насочваш деликатно. Означава, че ти си съгласен с всичко, което той представлява, защото ако той се измени, вече няма да бъде себе си и няма да е същото между вас.
Не си се влюбил в доброто му отношение, защото отношението се променя в секундата, в която страстта започва да отстъпва на битовизми.
Не си се влюбил в красивите му приказки, защото всеки може да говори.
Не си се влюбил в парите му, пари се губят и печелят.
Не си се влюбил в заблуда, не си се влюбил в твоята представа за него, защото си го опознал толкова, че ти знаеш какво точно е той и не се разочароваш. Интуитивно, отчасти.
Не си се влюбил в обещанията му, ти знаеш точно докъде би стигнал той, знаеш кога говори сериозно и кога говори временното му желание.

Човекът е характер, душа, тайна. Поведението се базира не само на характера, но и на моментите емоции, на стари събития и научени уроци. Човек е повече от решенията си. Решенията се базират на причини, а тези причини може да бъдат от всякакво естество. Същото важи и за отношението. Има огромна разлика между отношението в първия месец от връзката и това след 5 години връзка, защото чувствата са се променили, защото битовизмите са навлезли, защото си видял нещо, което те е отблъснало. Всеки от нас има постоянен емоционален тон, който понякога се изменя, става по-висок и по-нисък. Теб те интересува постоянният емоционален тон, това, което е основополагащо, а не временен ентусиазъм или временна тъга.
Ние живеем с хора, не с друго. Влюбен си в човека, когато го приемаш такъв, какъвто е и не те интересува какво има и не те интересува как ще се измени финансовото му положение или друго, стига той да си е същия.
И да, от една гледна точка човек е набор от поведение, външност, отношение и т. н. , но една голяма част от поведението, външността и отношението са само променливи, те са допълнение в уравнението, но са несигурни.
Номер 3, да, добър пример. Това е, когато се влюбиш в човека, но сляпо. Лош е, държи се лошо с теб, но стискаш зъби, защото нещо необяснимо те държи за него, вярваш в доброто в него, макар и да не го виждаш в момента. Любов ли бе да я опишеш, кофти е, но е истинско. Повечето пъти, понякога си е стокхолмски синдром. Любовта не бива да е такава, но е такава, когато не е напълно споделена или е сляпа. Хората са го казали отдавна, трябва да уважаваме двойно повече онези, които остават до нас, когато са видели всичките ни възможни състояния, лошо и добри.
От номер 1

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker