Телефон и игри - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Телефон и игри
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1643 пъти
Здравейте, искам да споделя историята си и да помоля за съвет ако е възможно. С приятеля ми сме заедно от 5 години, преди една заживяхме заедно в друга държава. Живота с него има и плюсове и минуси. Разбира се плюсовете са повече след като съм с него все още. Според негови думи когато живеем заедно се чувства много по добре и е по щастлив. Правил е доста компромиси за мен, промени ме към по добре, гледа много живота ни да се развива и има цели да градим семейство. Да звучи прекрасно. Малко за мен, аз съм отдадена на 100 процента. Грижа се за всичко във вкъщи и работя, не съм лигла и гледам винаги във всичко да подхождам с разбиране и спокойствие. Сексуалния ни живот е прекрасен, всичко е прекрасно. Но ето го и проблема. Винаги е бил запален по игри, мобилни или компютърни. Разбира се докато не живеехме заедно това не беше проблем защото излизахме навън и се виждахме по рядко, знаех че играе но не го възприемах като проблем. Обаче от както живеем заедно стана проблем поне за мен. Той не се отделя от телефона си и някаква игра. Оправданието му е “ имам нужда да се отпусна и да си почина “ добре, разбирам че това е неговия начин да се отпуска всеки си има такъв аз примерно забивам нос във книги. Но при него това е през цялото време, отпускането му е постоянно.. аз работя денем той нощем, прибира се от работа играе и ляга, става за работа играе пие кафе и излиза. За мен времето го няма? Няма я комуникацията.. говорих с него споделих му че се чувствам пренебрегната от някаква игра и телефон, обясних му че за мен е важно да прекарваме време заедно и да си говорим, да създаваме мигове и т. н. Той твърди че прави и двете, за мен 10 минути докато си изпие кафето и изпуши цигарата не е време, 3 часа игри 10 минути за мен. Говорих многократно, всеки пък получавам съгласие и “ ще се променя “ опитах с добро опитах и с лошо накрая, изпаднах в истерия и просто казах че ще съжалява за това което прави и че един ден ще иска времето което е изгубил с мен. Реших аз да го игнорирам, за сега промяна няма... освен че се подмазва със някакви дребни неща. На мен ми е тежко да живея така защото аз тук съм сама с него, нямам приятелки и приятели и няма на кого да споделя.. то и да имах нямам време от работа. Приятели от България ми даваха съвети започни да гледаш и ти само себе си, стани му огледало. Незнам какво да направя, не искам да се разделям с него защото 5 години не са малко и смятам че това е нещо което би могло да се промени но как, и кога? Ако може дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: d9baccb75a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хем ми стана малко смешно, хем ми се доплака. Вкъщи сме точно същият цирк, само дето моят приятел по-често гледа клипове на телефона си, отколкото да играе на него и сутрин става и излиза за 5 минути, рядко пием кафе заедно. Иначе е 1:1, или поне бяхме доскоро.
С добро- не става, с лошо- не става, игнорираш/правиш като него- това не се забелязва или на него не му е проблем. Звучи безизходно, нали? Разбирам те отлично.
Ние тук решихме, че ще излизаме на срещи така, както правехме преди да заживеем заедно. Имаме си фиксирано време всеки ден, което прекарваме заедно. Телефони, компютри, телевизори и други подобни не присъстват в срещите ни. Значително по-лесно е, отколкото да се карате и да говорите по стотици пъти едно и също. Просто си правете уговорки. Веднъж приятелят ми реши, че няма да си спази уговорката, излязох сама. Прибрах се късно, легнах и заспах. Сутринта се разминахме и се видяхме чак на следващата вечер, когато явно му беше дошло на ума, че не приемам добре случилото се. Какво правих навън 5-6 часа? Питай ме, мотах се из квартала, даже на кафе не отидох, само се разхождах, докато не ме заболяха краката. Директно му казах, че не мога да живея по този начин и не е напълно нормално да живееш с човек, когото обичаш, а общото ви време да е само това, в което спите. Попита ме дали късам с него, нямах това на ум. Отговорих му, че за момента ще бъдем заедно, защото не искам да захвърля връзката ни, но както вървят нещата нито брак ще приема, нито дете ще родя. Сега не бих, ако положението е същото- не бих. После той се спря. Сега спазва времето ни за срещи и се опитва да ме убеди, че мога да му вярвам. Аз пък спрях да имам очаквания, което ми помогна да не мрънкам и да не вдигам скандали. Впрочем, липсата на драма в отношенията ви е голям плюс. Погледни го така, ако ти се караш с него, това трупа напрежение между вас, а той сваля стреса чрез игри. Все едно сама да вървиш против себе си. Не се прави така. Ако един скандал се повтаря многократно, значи е излишно да викате и трябва да пробвате да разрешите проблема по по-нормален начин. Срещите ни помогнаха. Така и аз съм доволна. Когато вечер той играе, аз си чета книги или гледам тъпи предавания, намирам си занимание. Преди бях твърде отдадена, нямаше как бушоните ми да не гръмнат. Ако влагаш цялата си енергия в тази връзка, а той иска време за себе си, ти ще свършиш в психиатричното. Трябва да имаш хобита, приятели, занимания. Ако той не е способен да ти отдели време, ти не бива да влагаш това време в размишления как е можело той да е до теб. Влагайки енергия в приятни занимания, ти си организираш спокойствието. Карайки се с него за едно и също, напрягаш се и скандалите дори зачестяват. Бъди умна, бъди един ход не само пред него, но и пред себе си. Може и той да си фиксира време специално за игри, като така цялото останало време ще бъде за вас двамата. Предполагам, че това е по-трудно за постигане, но също е нещо, което сме коментирали вкъщи. Действа, по незнайна причина малко го захвърлихме като решение, защото приятеля ми не играе сам, а с цяла банда. Ако и това не подейства, а друг изход няма, знаеш къде е вратата. Намери вариант да заглушиш тези чувства и сложи разума над тях, временно, докато измислиш адекватно решение. Аз ти предлагам две решения, които ми се струват добри компромиси и всъщност при нас подействаха.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 4e8d2c438b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами научи се и ти да играеш и играите заедно.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 5e91cf9146
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Време е да си направите бебе, така и ти ще си имаш занимавка, вместо да скучаеш. Също, ако е възможно, приятелят ти да си намери дневна работа - с тия нощни е трудно за нормална връзка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 83eb1809a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ха-ха, 5 години не били малко.. Ами по този случай прахосай и следващите 15!...
Запомни едно - ПО-ДОБРЕ с този човек НЯМА ДА СТАНЕ! САМО ПО-ЗЛЕ ЩЕ СТАВА!
Ти си на ход...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: eece3359be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   В повечето двойки е така. Аз съм мъж и наистина ние за разлика от жените си почиваме на спокойствие, а не с приказки. Просто сме различно устроени. Аз осъзнавам, че така не е добре за жената, но колкото и да се мъча, не мога да прекарвам дълго време в празни за мен приказки. Аз не мога просто ей така да седна и да говоря глупости, ако наистина не се налага да се говори за нещо конкретно. Затова гледам от време на време да излизаме някъде - на ресторант, на барче, на някакво пътуване, почивка, че там покрай правенето на нещо заедно и да говорим нещо. Помоли го поне да правите нещо заедно поне през уикендите, че покрай това правене да прекарвате време заедно и да говорите за нещо.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8697159bcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Нормално е всеки да си има странични занимания и хобита.
Играенето на игри може да ви сближи повече. Намерете игра, която да играете заедно.
Игрите водят до това човек да си почине от скучната реалност и да прави нещо интересно.
Ако имате пари отидете на различни места в чужбина.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 5996d7d5a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имам опит с такива "геймъри", мъжът ми беше същия - ден и нощ. В началото играта му не ми беше проблем, но с времето започна да става конкуренция и аз да оставам на заден план. Дори вече бяхме женени и истинският проблем се появи, след като заживяхме заедно. С добро и приказки не стана, затова един ден му казах да деинсталира тъпата игра или се разделяме. Заявих, че ще се разведем, ако още веднъж го видя да играе. Да видиш как бързо се отказа и стана нормален съпруг. Сигурно не при всички би подействало, но пък и никой не е незаменим. Бъди твърда и решителна, явно с добро няма да го промениш.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8697159bcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   До 7

Игрите не са проблем. Проблема е че не всяка жена е готова да приеме мъжа такъв, какъвто е и се опитва да го промени. Това ни отблъсква нас мъжете. Отделно и една жена може да косплейва секси героиня от дадена игра и така да съблазни мъжа.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b41017d03d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Към номер 5 - със сегашния ми приятел сме заедно от 5 години и не съумяваме да се наговорим, даже филми не си пускаме, когато сме заедно, а когато сме поотделно - после си ги споделяме. С бившия ми приятел вече 12 години си пишем почти всеки ден и разменяме неща, които знаем, че биха били интересни за другия. Във всички връзки е различно, някои хора не желаят постоянно присъствие, други искат винаги да са заедно, трети... хиляди други неща. Ти може би си избираш скучни жени...
Към авторката - намери какво ти харесва, какво те вълнува, какви хора ти харесват, какъв е твоят мироглед, ... видео игрите са невероятно забавни, пробвай какви ти харесват, пробвайте да играете заедно, въведи го и към някое от твоите хобита. Пробвай да поиграете някоя негова игра, или да го наблюдаваш как печели, да го погалиш - колко е велик и му направи вечеря - нещо съвършено глупаво от сорта на пържоли, умират си - пържолите избираш да са свински врат, мажеш ги с дижонска горчица, посипваш със сол и черен пипер от двете страни, полагаш ги в тавата и там прибавяш нарязани белени картофи, стар лук на шайби, сипваш олио и кафена чаша вода, тва го печеш на мах, докато се сготви. После го помоли да ти попрочете поезия на Превер.. и да те разтрие с предварително закупен лавандулов крем. Можеш да го разтриеш първа, ако видиш, че не е уклончив. Пробвай, ако не сработи.. пиши нова тема, ако сработи, ще се радвам. Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: bc65524850
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От 7 до 8

Напротив, понякога игрите (и всяка друга мания и зависимост) може да се превърнат с проблем, зависи си от самия човек. Аз в началото нямах проблем, защото го приемах като нормално хоби, но като започна да ме игнорира дори около приготовленията за сватбата, това се превърна в огромен проблем. Вместо да излезем някъде уикенда, той трбява да е затворен цял ден, за да може да играе. Събуждах се и той не беше до мен, а на компютъра. Аз бях по-близка с родителите му, отколкото с него. Никоя нормална жена няма да изтърпи това. Откакто вече не играе вичко стана в пъти по-добре. И не ме интересува дали играта или виртуалните му приятели му липсват. Постарах се да го откъсна завинаги от тази зависимост, за да можем да имаме нормален семеен живот.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2bf82d4df6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   9, значи сте от изключенията, радвай се.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: bc5accb592
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Преди да започне да си чопли телефона седни срещу него и му го кажи 1 към 1 както го казваш тук. Обясни му как се чувстваш. Кажи му за чувствата си. За плановете ви. И дори го накарай да избере игрите или теб. От какво се страхуваш? Да не се разделите ли? Ако стигнете до раздяла / което ме съмнява/ то този човек не е за теб. Това са бели кахъри в сравнение с това да създадете семейство, дете и т. н. Тогава ще е невъзможно да прекратите. Накарай го да се замисли, че това е болестно състояние. Зависимост. Трябва той сам да го осъзнае и сам да го прекрати. Едно дете няма да го откаже защото трябва. Той сам трябва да го пожелае. Иначе ще става по зле.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker