Все още има стени около себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Все още има стени около себе си
преди: 5 години, 29 дни, прочетена 1239 пъти
Здравейте! Във връзка съм с момче вече 5 месеца. Ако смятате, че имат значение годините - той е на 23, аз на 20.
Още когато едва се занимавахме забелязах в него една дистанция и потайност, смисъл не обича да споделя и да се доверява лесно. Напълно го разбирам, тъй като са го наранявали, мен също и аз самата много трудно допускам някого до себе си. Но с времето и правилния човек малко по малко нещата се променят, доверяваш се, обикваш човека до теб и пречупваш тези "стени" между вас.

Първо започваме с това, че той самия твърди, че от твърде много и чести виждания се бил задушавал - добре. Не се виждаме всеки ден по принцип, защото и двамата учим, пътуваме, различни университети и градове, имаме си лично пространство и време за всичко. До тук през тези пет месеца ми се е случвало 3, 4 пъти да пътувам на някъде за по-дълго време, като седмица и отгоре. И момента, когато се прибера за 4, 5 дни в същия град, където е той, твърдейки че му липсвам супер много, то той от тези дни намира време за един или два пъти да се видим. Аз може би очаквам от толкова много "липсване" да иска да се видим всичките възможни дни.. и явно поради тази причина съм разочарована.

Също и когато си говорим много пъти той самият заприказва за бъдещето и прави общи планове за нас, а когато аз го направя и предложа някъде да отидем заедно занапред буквално ме реже като : "Ти недей прави такива общи планове, че накрая все нещо се обърква, по-добре да не говорим за това, както дойде. " и подобни. Наистина не го разбирам, приемам го сякаш още не е спокоен, убеден в нашата връзка и чувства и се страхува или просто наистина не иска да правя общи планове. Но защо той прави? Или има случай, в който сме прекарвали два, три дни поредни заедно и после изчезва сякаш от света. Като му пиша се държи отдръпнато или ако го попитам да се видим отново близките дни ангажименти му изскачат. Говорила съм с него за това, защото много се забелязва, че прави така, а той отрича като казва, че не е така, не че не иска да се видим ама наистина имал да прави еди-какво си.

Пък първите седмици от връзката ни бяха пълен смях. Тогава не знаех, че е такъв и съм свикнала момчетата да тичат по мен, да ми досаждат да излизаме, да ме задушават, а той моя едва го карах да излезем :D Много му беше трудно да се отпусне, да разказва истории, да се смеем, да се лигави. Тогава каза "ще оправя с времето" оправи да, но тогава излизаме и дума не може да обели или много общи и повърхностни теми развиваше. Някак така се случиха нещата, че се събрахме по сбирки, купони на пияни глави и се отпусна много, добре че бяха тези събития, че наистина не знам как щяха да се развият нещата.

Наистина не разбирам мъжката ви гледна точка, точно когато сме си прекарвали страхотно няколко дни и сме се сближили и после бам дистанцията. Точно това ми харесва в него, не е лесен характер, не го разбирам, а искам, прави неща, които не си обеснявам или когато очаквам, че ще направи нещо - прави нещо съвсем друго. Когато очаквам, че ще прекарам два дни вкъщи сама, защото си има мъжките вечери с приятели, той пък цъфва на вратата с храна и цигари. Като цяло какво мислите още си държи на дистанциите и не позволява да го опозная напълно или аз се филмирам и това са нормални неща като за такава връзка, имам в предвид 5месеца не са много и не са достатъчни. Не знам, обичаме се и двамата сме сбъркани по свои начин. Какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 28 дни
hash: 00b33c2ab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, авторке! Не казваш какво искаш да ти споделя гаджето! Може би има строго секретни неща, които ти не трябва да знаеш! Все пак всеки си има тайни! Какво точно те интересува? Може би си мисли, че може да разлае кучетата! Затова предпочита да мълчи! А и каква е гаранцията, че щом се разделите един ден, ти ще пазиш тайните му? Най-вероятно никаква! Това, че ходите тук-там е добре! Но той винаги си има едно наум! Така че го разбери!

 
  ...
преди: 5 години, 28 дни
hash: 52e5bea7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз не бих се занимавала с него. Чувствиетелен бил... Мъжът (и жените) трябва да е чувствителен, но показващ любовта си, при твоя мъж липсва любовта. Може и да е, защото сте млади и неосъзнати, не знам... не ми изглежда да имате добра връзка. Не е нужно да ходи подире ти, но това неговото е незаинтересованост и безразличие към теб, и връзката ви. Представи, че живеете заедно - какво ще бъде, според теб, как ще се разбирате?

 
  ...
преди: 5 години, 28 дни
hash: bf01296519
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не знам дали ще се оцени моят коментар (мъж съм), но ето го.
Работата с връзките е, че малко или много, честите срещи и твърде откритите разговори на лични теми изчерпват заряда на самата връзка.
Представи си какво би станало, ако той те търсеше често и споделяше все повече и прекарва повече време с тебе. Резултатът ще е, той ще ти влезе в списъка като "поредния, който тича след тебе" (сама каза, че иначе си свикнала теб да гонят мъжете за срещи) и ти ще престанеш да го търсиш. В резултат, ще го приемеш като "отчаян да бъде с теб" и неговата цена ще падне в твоите очи.
Всички жени, които задават тоя въпрос, още с описанието сами си пишат отговора и дори не го осъзнават.
Една жена се привлича по този мъж, който има собствен живот (да цени себе си, работата си, развитието си, да не слугува никому, включително да бъде независим от нея самата). Жените харесват независими мъже, потайни, с неразкрит потенциал, защитен вътрешен свят, силни и непредсказуеми.
Той се справя много добре, щом не прави това, което ти искаш от него. Проблемът е, че начинът по който мъжете и жените гледат на една връзка е коренно различен. Жените предимно се влияят от емоцията, искат да изпитват чувства (противоречиви чувства дори), а за да се получи това, трябва да има дразнител (неговите тайни например) и да има сексуално напрежение, както и недостиг на физическа близост, за да има привличане. При мъжете, на нас ни работи повече логиката - една връзка може да бъде полезна за нас като мотиватор за още повече развитие във всичко, което правим. Искаме да покажем че можем, че сме силни, че се справяме с живота и сме независими. Не случайно толкова много мъже ходят по чужбина да бачкат, за да издържат семейството си в България - тях фактът че имат семейство ги мотивира да го правят. Жените им пък се оплакват, че рядко си идват и че "можело и тук да си намерят работа". Но ако го направят, ще стане обратния ефект - на жената ще й писне еднообразието, живеейки заедно ще си омръзнат доста бързо, всичко ще стане предвидимо и безинтересно в ежедневието. После се почва с изневери, отвратителни караници и пълен разпад на семейството.

Твоят приятел прави всичко правилно, според мен. По-редки срещи, но с повече качествен емоционален заряд. Развива се, работи (май каза че и учи), не прави грешката да ходи след теб постоянно. Научил си е уроците от миналите връзки явно.
Има една поговорка - "жените искат обратното на това, което казват че искат". Ако той ти разкаже всичко за себе си и често почне да те търси, сама ще искаш да го разкараш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 27 дни
hash: f5f47d8f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   какво неясно има? Момчето те харесва, но не до степен да е влюбен. Щом не сте се виждали от известно време, нормално е да наваксате докато си в града, ако наистина му липсваш. С него явно не е така, може с теб, но може и без теб. Ако му липсвше наистина и беше влюбен, щеше да си счупи краката да тича при теб и проблемът не е в 5-те месеца.
Защо е с теб ли? Ами по различни причини - няма нищо по-подходящо на хоризонта, все пак иска някоя да се върти около него, приятно му е да го търсиш, чеше си егото... или друго. Дали ще се промени? Никой не може да каже, но е малко вероятно да си промени отношението с времето. Най-вероятно все нещо ще възниква и ще пречи да се виждате често. Ти ще си решиш колко време ще инвестираш в тази връзка.

 
  ...
преди: 5 години, 23 дни
hash: 4b7214b2c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Този човек няма никакъв опит с връзките (броим за връзка, всичко, което е над 1 година поне) и просто не знае как да се държи. На всичкото отгоре е голям страхливец, страх го е да не би да ти омръзне или да се разочароваш от него. Може и да е мързелив или да няма достатъчно пари - изисква се енергия и финанси да поддържаш една връзка все пак. Бъди по-активната ти и по-топлата, че да го накараш да забрави страховете си.

 
  ...


...
преди: 5 години, 23 дни
hash: 703aaa5c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако си мислиш, че на 20 си толкова прозорлива, че за 5 месеца си опознала някого- грешиш. Според мен и сама си се филмирала доста. Човекът си има своя живот и не е увлечен или обсебен от теб до степен да ти играе вечно по свирката и да сбъдва мечтите и желанията ти. Което го прави интересен за теб, иначе щеше да е в групата на другите ти ухажори. И не чакай много от тази връзка. Като не те удовлетворява - прекъсни я и толкова. Влагай повече разум, не само чувства. Пък е възможно и той да има и интерес към друга (и). Но и да няма, приел те е за нещо временно, не мисли за по-сериозно нещо, както ти го е казал. Сама си прави изводите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 22 дни
hash: 697f6a2f49
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката : Благодаря ви много за коментарите, хубаво е да видиш друга гледна точка на нещата а нечие друго мнение по въпроса, още повече анонимно без мнение и симпатиа на базата на личностите ни с моя приятел. Много ми помогнахте да видя нещата по друг начин!

 
  ...
преди: 5 години, 21 дни
hash: a93c3c3c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да не е телец? :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker