Видя, че си имам приятелка и изведнъж се сети за мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Видя, че си имам приятелка и изведнъж се сети за мен
преди: 5 години, 27 дни, прочетена 2169 пъти
Има едно клише, че начинът да свалиш красива жена е с друга красива жена. И в конкретния случай май излиза вярно. Само дето вече не смятам да я свалям. Звучи като тийнейджърска история, макар че сме зрели хора. Аз съм на 33, моя бивша колежка, в която бях влюбен, да я наречем Ели, е на 34.
С Ели се запознахме преди повече от четири години на работа. Между нас имаше химия, флирт, но така и не се случи нищо. Малко след като се бяхме запознали напуснах. А тя предпочете друг пред мен. Другият не се оказа стока - беше сериозно обвързан с друга жена. Впоследствие, като се събраха уж официално, я обсебваше, заплашваше, изневеряваше ѝ. Нейна си работа. На няколко пъти се разделяха и събираха. Когато се разделяха, тя се сещаше за мен, пиехме кафе, говорехме си, четкаше си егото. Но така и нищо не стана. Бях типичния глупак във френдзоната и изтривалка. Не мога да я виня, аз ѝ го позволявах. Но наиситна много я обичах. И това продължи три години, в които ѝ тичах по задника.
Преди година и половина нещо в мен се пречупи. Тя ми даде за пореден път противоречив сигнал. Излезе с мен, после ми се направи на заета. И тогава си казах, стига. Колкото и да я обичах, рязах от кокал. Не съм говорил с нея, не съм правил драми, просто се отдръпнах. Спрях да ѝ пиша. Спрях да посещавам фитнеса, в който тренирахме заедно. Ънфолоунах я в социалните мрежи и не съм ѝ отварял профила от тогава. Изплаках океан от сълзи. За тази година и половина, откакто се отдръпнах, сме си писали 2-3 пъти по няколко реда за празниците и това е всичко. И две случайни срещи на улицата.
Реших да променя живота си, започнах да работя над себе си, да се боря с комплексите си, да тренирам повече, да чета, да се развивам духовно и интелектуално. Също така професионално.
Истината е, че не спрях д я обичам, сещах се за нея често, но си казвах "Каквото, такова. Не е за мен. Ако трябва, цял живот ще съм сам, майната му. Пак ще има смисъл от живота ми, ще сътворя нещо полезно". Имах няколко кратки афери, но нищо, което да прерастне във връзка.
Преди шест месеца се влюбих отново, този път споделено. Не го очаквах. Приятелката ми се казва Деси, на 27. Супер много си допадаме като характери. Имаме общи теми, интереси. Сексът е добър. А и Деси е невероятно красива, истинска кукличка. Не е само мое мнение, привлича си доста внимание. Това не е най-важното, но признавам си, че четка егото ми.
Преди две седмици бяхме с Деси на един рожден ден на нейн приятел. И се оказа, че и Ели беше там, доведена от нейна приятелка. Видя ме, метна ми се на врата. И тогава видя, Деси и се получи доста конфузно. Може и да бъркам, но ми се стори, че се сдуха. Поговорихме си тримата, но съвсем общ разговор.
Двва дни след това обаче Ели ми писа - общи приказки. Как съм, що съм, добре ли съм, как се развива животът ми? Поговорихме си малко. И след няколко дни пак. И ме покани на кафе. Отказах. Няколко дни по-късно пак опита и ме нави. Излязохме на кафе, говорихме си. Каза, че пак е имала любовна драма с някакъв. Ели откровено си флиртуваше с мен. Даже пусна реплика от рода на "едно време ако се бяхме взели с теб... ", уж на шега. След кафето тя пак ми писа два пъти, но не сме се виждали повече. Не знам какво ѝ става. Каза, че иска да си възстановим приятелството.
Истината е, че като ми пише и докато бяхме на кафе, сърцето ми беше в петите. Старите спомени нахлуха. Но си казах, че това са само емоции. Обичам приятелката си, много си допадаме, не искам да я нараня. А и да не беше приятелката ми - с Ели нямам бъдеще. Тя си пада по лоши момчета, драми, изневери. А аз не искам такъв тип връзка. Много е вероятно, ако ѝ обърна внимание, пак да се отдръпне. Или дори да стане нещо, да ме зареже заради първото появило се лошо момче.
Просто ми е странно - как като ме видя с друга жена, по-млада и също толкова красива, Ели изведнъж си промени отношението. А аз съм същият човек. Не съм станал някой доминантен алфа мачо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 26 дни
hash: 3c15b4399a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Братле, като напълно безпристрастна трета страна, която прочете историята ти, нека ти кажа какво виждам.

Първо - тази мацка (и такива като нея) имат сериозен психологически проблем, защото се привличат главно от мъже в сериозни връзки. Тя знае че е красива, получава комплименти отляво и отдясно, мъжете за нея са като едни прекалено тъпи и лесни животни, които само й ходят след задника и не са достойни за нейното внимание.
Затова, тя се привлича от тези, които трудно може (или не може) да има - такива мъже, със сериозни връзки.

Ти САМ ГО КАЗА - докато ти си бил във френдзоната, тя е гонила друг колега, който е бил във връзка. Докато тя е била сама, си е развличала времето с теб, ти си бил нейното чердже върху което тя избърсва проблемите си. Реално, ти ВИНАГИ си бил във френдзоната с нея, дори когато е "имало химия" между вас. Защото ако наистина е имало химия, тя щеше да намери начин да прави секс с теб, нямаше само да ти говори.

Сега, ти имаш връзка с момиче, което е твой тип, красива и също ти отвръща на чувствата (и както ти каза, дори ти дава още повече увереност, понеже е висока топка и ти реално си я свалил, което е супер). Тази тъй наречена Ели, тя донякъде се е обрекла на това да не може да има дълготрайни отношения с никой, поради факта, че в момента в който някой мъж й се отдаде, той ще престане да е интересен за нея. Тя си пада по нещата, които не може да има - това е проблем на повечето красиви жени. От малки ги приучават, че понеже са красиви, могат да имат всичко. Но реално, за всичко, което не си изработил сам със собствен труд, ти не може да го оцениш и не може да го заобичаш.

Например, ако ти дам сега на тебе 99999999 лева в брой и ти "реша" проблемите в материален план за живота, този същия живот ще ти стане скучен. Ти не си ги изработил тия пари. Не те греят, не се гордееш с тях, те са ти "дадени"!

Същото и с Ели - тя привлича по пасивен път мъжете, но тя самата не ги харесва такива лесни - иска неща, които са трудни или невъзможни.

Ето, ти сега с Деси, в очите на Ели, изведнъж се превръщаш в обект на желание - ти обичаш друга, различна от Ели, недостъпен си, щастлив си с Деси, влизаш автоматично в категорията "успешен мъж, който тя не може да има". ЕСТЕСТВЕНО, че сега въпросната бивша колежка ще ти се "увеси на врата".

Ето го и моя съвет - не й позволявай. Не й давай да ти се веси по врата, нито да те прегръща. Особено пред Деси. Ти имаш вече сериозна връзка, НЕДЕЙ да я губиш. Ели би те зарязала в момента, в който те "има". С всеки мъж така би направила, въпрос на време е.
За Ели, това да те прегърне пред приятелката ти, е като да й покаже среден пръст, че може да те има във всеки един момент - на английски му се вика "ego tripping".

Просто гледай я отдалече тая Ели, като все едно гледаш човешки експеримент. Бъди със сегашната си приятелка, не й давай поводи за съмнения и си прави сам изводите... обикновено най-привлекателните жени са със змийско тяло, буквално ще те унищожат, ако не разбереш овреме как мислят. За такива, няма нищо по-приятно от това да унищожават връзките на другите - това ги кара да се чувстват властни и силни. Не й давай удоволствието, човече.

 
  ...
преди: 5 години, 26 дни
hash: b26c8dd652
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Ами, сам осъзнаваш тя каква е. Трябва да си най-големият глупак, ако тръгнеш пак след нея.

 
  ...
преди: 5 години, 26 дни
hash: 8a7a8adcb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вероятно Ели не иска връзка с теб, а да бъдете приятели. Иска да си говори с теб, да излизате на кафе. Това че ти е казала 'защо не се взехме навремето', е шега, закачка. Може и да се е шокирала като е разбрала че си имаш по-млада и също толкова красива приятелка, но не се заблуждавай - това не означава, че те иска в леглото си. Лично аз, не виждам какъв е проблемът да си имаш гадже и приятелка/ки за кафе. Сам казваш, че си влюбен в Деси, обичаш и Ели, защо да не се виждаш с нея... Общувайте си, това са естествени взаимоотношения между млади хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 26 дни
hash: 7a44ba04fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И на мен ми се е случвало, но преди това ня ме беше оставила без обяснение! След година ме покани на рожденния си ден и ми се натискаше, сядаше в мен, но аз вече не чувствах нищо и я отхвърлих малко гадно. После се тръгнах с едно много готино момиче, което се оказа нейна позната. Тя се опита да ни скара! С една друга също имах подобна случка. Явно ако ходиш или си женен за красива жена си по апетитен за другите жени.

 
  ...
преди: 5 години, 25 дни
hash: 22dd7ee578
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мдам. Има такива хора (и мъже и жени). Разбират че си ценен, чак след като някой друг те оцени. Иначе си даденост. И аз има подобна случка. Опитвах се да свалям една колежка. Но тя в същото време изненадващо (щото аз я свалях от преди това) се хвана с друг, с който се запознали на някакво събиране. Мен ме разиграваше докато не направи нещо доста грубо (поне аз така го възприех) и аз се отдръпнах. Така или иначе по-късно я опознах от страни и разбрах що за човек е. На кратко, за нея мъжете са обслужващ персонал - т.е. е от ония жени, които има цял спъсък с "мъжете трябва..." и "една истинска жена..." Имаше разни драми във връзката си. По-късно се премести в друг град, на друга работа. Аз си хванах гадже. В един момент се появи изненадващо обратно, пак на старата работа и почна да събира внимание. Наблюдавах я как ще постъпи. Явно беше убедена че може да ме хване, понеже някога й се бях натискал. В един момент обаче разбра че имам приятелка и направо се сдуха. Не мога да кажа че не бях удовлетворен от това. Беше като отмъщение за нейната постъпка. Както и да е, вече я познавам достатъчно добре за да не искам да имам такива отношения с нея, но иначе сме като добри познати - говорим си на общи теми като се засечем из коридорите, но нищо повече.
Така че, в твоя случай, макар и много да я харесваш, едва ли за нея ще бъдеш нещо повече от уред за повдигане на самочувствието. Учи се от миналото. Имаш си гадже което те харесва. Цени я! Другата не заслужава това.

 
  ...


...
преди: 5 години, 25 дни
hash: 50126594b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ти пък защо си се видял с нея на кафе, като си щастлив с приятелката си? Защо изобщо ще се виждаш с жена, която ти е била тръпка преди време, след като си имаш приятелка? Май още ти е в сърцето, щом изобщо си се навил на кафе, че и писанки. Аз бих отрязала най-културно подобни опити за приятелства от бивши любови, особено, ако съм във връзка. Няма приятелство, ако единия е обичал, или са имали връзка. Няма такъв филм. Бих разменила реплики от учтивост и толкова. Ама писане, кафета- абсурд! Няма смисъл миналото да се възродява, и да се правя на приятелка на човек, когото съм целувала, прегръщала. Да го гледам и да се чудя какво се обърка. Просто правиш сечено на твоята приятелка, като се виждаш с жена, която ти е разбила сърцето преди време. Проблемът не е само в тази Ели, ами и в тебе, че изобщо сте се видели само двамата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 25 дни
hash: d601d476e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Много хубаво разсъждаваш и си наясно с цялата ситуация. Само едно не разбирам- за къв чеп си тръгнал да се занимаваш отново в нея? Мътиш си главата само и се откъсваш от истинската си връзка, за да се занимаваш с такива умрели работи. Още едно кафенце, още малко чатове и си готов. Сам разбираш, че с нея няма да имаш сериозна връзка, в момента в който те получи ще и станеш отново безинтересен. И пак по старата схема, пак рев, сополи, драми, може тук да ни напишеш една нова историйка "Прецаках си живота, какво да правя? ". Знаеш какво да направиш, ние тук няма как да го направим вместо теб.

Историята ти ми напомня за мен самия преди много време, бях влюбен до уши с години в едно момиче, за което бях само приятел. Нейния възлюбен си падаше малко женкар, иначе лъскав с добри обноски, но не се отнасяше особено добре с нея. За драмите аз бях насреща, но в един момент ми писна. След поредната драма и цяла нощ рев на рамото ми, на другия ден отново отиде при него с обяснението, че си струвало да му даде още един шанс. Тогава осъзнах, че тя никога няма да е моя, а само ме използва като кошче за душевни отпадъци. Все едно изтрезнях, взех се в ръце и реших, че повече няма да я карам така. Почнах да ходя на срещи, да си пиша с различни момичета от разни сайтове и фейсбук, и след известно време нещата се получиха с друго момиче. Влюбих се отново много силно, но този път споделено, бях много щастлив. Със само приятелката поддържах контакти до известно време, тя продължаваше с драмите си по нейния приятел, обаче новата ми приятелка започна да ревнува. Наложи се в един момент да прекратя всякакви контакти с нея, защото виждах как застрашавам връзката си заради пълни глупости. Човек, който не те е оценил на време, предпочел е друг пред тебе когато си бил готов на всичко за него, няма място в живота ти, когато вече най-после си си го подредил.

 
  ...
преди: 5 години, 25 дни
hash: cbf3886e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да не се окаже, че винаги те е виждала само като приятел, че и сега така, а на теб ти се струва, че те сваля? Няма лошо да имаш жени - приятели.

 
  ...
преди: 5 години, 24 дни
hash: acc460369e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мъж преди третата възраст съм и считам себе си за сравнително мъдър и видял много от живота, но въпреки това съм изненадан и очарован от начина, по който се изразява и мисли номер 1. Наистина е удоволствие да зная, че има още такива хора! :)

Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 24 дни
hash: f025e41c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разкарай я, това е поредната психопатка изживяваща се като специална принцеса, която може да се държи с мъжете безотговорно и както си иска. Подобни жени искат вниманието ти и не ти дават нищо в замяна, егоистични, себични и податливи на емоциите си. Когато наоколо има някой като теб само си вдигат самочувствието с него без да правят нищо съществено, после когато се наиграят реват, че нямало истински мъже, които да ги обичат наистина и подобни. Пълна пародия. Разкарай я, тя и сега не знае какво прави, пак действа неразумно, пак по-тъпите си инстинкти, сега те иска, защото преди е имала вниманието ти а сега го е загубила, ако пак го получи пак ще и омръзне и така непрекъснато, това са капризи, тя не знае какво иска и какво прави, лута се насам-натам, прескача от мъж на мъж и т. н. Остави я и си гледай приятелката, не се занимавай с объркани и нелепи жени, които не разбират какво правят.

 
  ...

...
преди: 5 години, 24 дни
hash: 8e160ab7a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Имаш разумни размишления, макар че емоциите в теб бушуват силно и сигурно не ти е лесно.
Сам разбираш, че Ели не е надежда и дори да беше необвързан, пак нямаше да имате бъдеще. Питаш защо сега се е сетила за теб. Отговорът е прост. Жени като нея имат непрестанна нужда от драма в живота си. Преди е нямало проблем да бъдете заедно, а сега проблем има и той се казва Деси. Ели не е жена, която може да живее без драма. Тя търси проблеми и си ги намира с лекота. Едно е да се занимава с теб в момент, в който всичко е наред и имате възможност за прекрасно бъдеще, а съвсем друго е да ти се метне на врата, когато вече си продължил живота си и няма как да бъдеш с нея. Дори да прекратиш връзката си и да се подведеш, драмата ще изчезне след няколко месеца и Ели ще започне да си набавя нови проблеми, за да не ѝ е скучно.
Изобщо не е трябвало да си уговаряш срещи на кафе с нея, не е трябвало да ѝ връщаш съобщения и да я допускаш дори и малко в живота си. Вашата история е приключила, нека си остане така. Ели ти е слабост, отстрани я "хирургически". С времето и чувствата към нея съвсем ще се изпарят. Това в момента не е точно тръпка, това е повече шок и изненада от нейното поведение, отколкото любов.

 
  ...
преди: 5 години, 23 дни
hash: 891e8bfd5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Като имаш приятелка, пий си кафетата с нея. Ако и тя се повлече с някой си от миналото и, да си лафи и да прави срещи, ок ли ще ти е на теб? Или-или. Така мисля аз. Такива уж само приятелки от миналото накрая прецакват сегашната ти връзка. Да не мислиш, че момичето ще те търпи да се занимаваш с друга?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 23 дни
hash: 037edd7e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Добре де, като излизахте не събра ли смелост да повдигнеш темата какво изобщо иска сега? Замени всичкото това премисляне и детайлните анализи с малко действия и си дай равносметка колко е нелепа цялата тази сутиация, погледната отстрани. Сам си го казваш - бил си и изтривалка за душевната тиня, и то не за малко време. Ти си си продължил живота, с приятелката ти явно ще доста щастливи и изведнъж ти се появява тя. Под предтекст, че искала приятелство... Не се занимавай с нея. Ако толкова не можеш, има и друг вариант. Бъди директен, поговорете си за това, припомни и за трите години и сегашната ти връзка, какво иска от теб сега.. ей такива неща. Почти съм сигурен, че темата ще бъде неудобна и ще се дърпа. И ако си по-настоятелен, ще започне да ти обяснява някакви глупости и ще започне да буксува в тях. И в крайна сметка стигаш до първия вариант.

 
  ...
преди: 5 години, 23 дни
hash: 3cdb5bcf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Батко, на 25 съм и ще се включа и аз. Такива като твоята Ели познавам и повярвай ми, те наистина не са добре.
Това са жени, в които има нещо сбъркано. Мания да са харесвани от всички на всяка цена, да получават внимание непрекъснато отвсякъде.
Да не си посмял да и се вържеш. Само си помисли каква жена е щом тръгва с обвързан мъж, а той си прави буквално каквото си иска с нея.
Тя иска да си около нея, да я обожаваш, да я търсиш. Никога няма да правиш секс с нея, ако ще всеки ден да се чувате, всеки ден да се виждате. Такива жени заслужават да се държиш с тях, като с боклук, а те ще те обожават. Ама и ти как я заобича, как ги заобичвате тея жени без да сте ги ебали даже?
Бягай с 300 и не дръж подобни жени около себе си. Не бъди приятел с жените изобщо. Няма такова нещо, като приятелство между мъж и жена. Разкарвай и тва е. И гледай и твоята с едно наум, не и вярвай сляпо, че никога не се знае какво може да излезе и откъде. От опит говоря, нищо, че съм на 25.
И с кой акъл бате, отиваш на среща с тая, зад гърба на гаджето ти, защо се потъпкваш цялото достойнство, след като вече е било смазано на хиляди парчета, събрал си го и тя отново е готова да го смаже, защото ти не можеш да кажеш Не. В нейните очи си се издигнал за малко и пак ще станеш предишната и дружка, като види, че я обожаваш все още, но в твоите очи не ти ли става неудобно от самия себе си да се виждаш колко си слаб психически??
Работи върху себе си, както виждаш правилните жени сами се появяват.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker