Родителите ми ме обиждат постоянно, моля прочетете!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Родителите ми ме обиждат постоянно, моля прочетете!!
преди: 5 години, 4 дни, прочетена 1772 пъти
Здравейте, момиче на 15 години съм. Майка ми и баща ми винаги са ме обиждали още от малка. “Говедо, овца, най-лошото дете, гадина, никой не те иска, караме се само заради теб” и още много. Също така ме сравняваха с другите деца постоянно. А майка ми не спира да ми внушава вина. Винаги го е правила и още го прави. Вече не издържам. Полудявам! Всеки път като се скараме за нещо ме изкарва най-лошия човек, тръгва да реве, да се цупи, казва, че някой път ще се хвърли от терасата, че някой ден ще я загубя и дали ще ми по-хубаво без майка. Аз буквално нищо не съм ѝ направила и тя почва с тия приказки и с обидите и после с най-голяма си наглост ми се сърди и реве сякаш аз съм виновната. Всеки един нейн поглед ми бърка в душата и имам чувството, че пак съм направила нещо. Вече дори и с приятели си меря приказките, защото имам чувството, че ако кажа нещо грешно и те ще ме изкарат лоша и ще се чувствам адски виновна. И не приема никаква критика. Аз винаги казвам истината, никога не лъжа, а тя постоянно за някви работи ме лъже. Питам я защо ме лъже и айдее пак “Как смееш да ме изкарваш лъжкиня, аз всичко правя за теб, ти ме обиждаш”. И се почва “гаднярка, овца” и т. н. Те са някви лицемери. Вкъщи са гадни, навънка пред другите са най-милите.... И винаги ми казват, че не трябва да казвам това, което наистина мисля, че трябва да се държа добре и с тези, които не харесвам, а на ум, ако искам да ги псувам. Еми, за мен това не е правилно. Защо трябва да се правя на нещо, което не съм? Просто тотално ме объркват. И също така разбирам да съм някво лошо дете, което не се прибира вкъщи, ама аз си уча, имам само 6ци, не пуша, не пия, вече и почти не излизам щото заради тях съм в няква депресия. Сриват ми самочувктвието. От година започнах да получавам и паник атаки. Почти останах без приятели... И моля не ме нападайте и без това се чувствам ужасно. Какво да правя???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 дни
hash: 2510266e19
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нищо не може да направиш. Тук има доста такива теми, аз съм 30 и моите родители бяха и са все още така. Нещата стават добре, когато се изнесеш. Моите ми се подиграваха при условие, че всичко ми е ок и сега си давам сметка, че просто те са нещастни и избиват по този начин комплекси. Мога да ти кажа само да стиснеш зъби, важно е ти какво мислиш за себе си, те не могат да те наранят ако ти знаеш, че това, което казват не е вярно! Моят съмет е да учиш и бързо да се ориентираш към доходоностна професия или спец. в университет. Не трябва да им обясняваш и казваш нищо, защото тогава още повече ще ти се подиграват.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 730b8c018e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   След 3 години се изнасяш!

Alpha, ж. 30 г.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: deb903a394
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей,
Просто продължи напред, не взимай всичко изречено за истина. Ти растеж и се изграждат като личност. Майкати те мисли за дете, защитна реакция проявява спрямо теб. Обидите към теб избиват нейни комплекси.
Вдигни глава, продължавай да учиш и следваш амбициите си. Не си лоша, а порастваш. Проведи разговор с майка си, обясни как приемаш нападките към теб. Родител е не чудовище.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: 0571647d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нека позная-зодия скорпион?

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 2a7cc2cac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз бях по същия начин дори по зле от теб. От много малка беше така, родителите ми нямаха възможност да ми дават пари за училище и аз спрях да уча, не бях отличничка и ме сравняваха с другите. Естествено исках да променя нещо и започнах да работя удома стоях малко и през повечето време бях на работа така избягвах караници и прочие. След това почнах да си изкарвам сама парите и дори им давах и всичко се промени, както ти на тях, така и те на теб трябва да разчитат.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 дни
hash: c909d5b2c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ужас. При тебе е по зле и от мен. Разликата е, че аз съм на 30 и не живея с тях. Ходя на психолог от доста време. Днес започна да ми минава еретичната мисъл, че психиката ми е преебана заради най близкия ми човек - майка ми. Тя ми внушава вина нон стоп и ми изкривява представата за света. Казва ооо задължително ходи на психолог. Щом е за твое Здраве. Но като кажа Аз й казах на психоложката, че ме отрязваш и все си заета, като искам да говорим, се разкрещя. Тиии и твоите психологически глупости. Само четеш глупости... днеска ми каза, че съм идиотка и не спря да крещи. не желае да положи и грам усилие да се промени. Вика за всичко което не й изнася. Аз не можело да имам претенции, само тя може към мен. Казах й че ще си прекратим отношенията, но на нея не й пука. Тя се мисли за права и или трябва да й излижеш краката, или прав ти път. Всичко трябва да е както тя иска. Разговорите приключват тя като реши. Постоянно ми затваря демонстративно, както и аз на нея. Общо вЗЕТО СЕ нацакваме. Имам ниско самочувствие. При мен проблемът е че съм като мазохистка. Влюбвам се само в хора, които ме тормозят. Непрекъснато се занимавам и на ниво познати даже с хора които ме отхвърлят. Не стига това ми им се извинявам и търся грешките само в себе си. Грешката ми е, че изобщо ги отразявам. Но как да съм нормална като не съм.. всяко отхвърляне ме травмира още повече. Редувам депресии и еуфории. Или съм в топ настроени, или депресирана, никога в нормално състояние. Нормален човек и телекия да му вържат след пет минути ще му мине. На мене с дни не ми минава. Снощи се разстроих и ме държи още. До три на обяд само се взирах в тела четех и се оплаквах. Оплаквам се до безкрай. Влизам в психологически състояния. От които трудно излизам. Сякаш нямам воля и се отказвам.. Влача се. Уморявам се да се съпротивлявам. Лошите мисли се въртят нон стоп... Животът ми изглежда черен не е ли депресия това точно. Нямам желание за много неща. След това се случва нещо и отциклям... До следващата дупка. И да, в дупка съм. Не знам кое ме докара до тук. Може и да ми е помогнала да стигна до тук с бруталния начин да се налага.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 дни
hash: 8fd899cc5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бъди себе си! На моето дете сме казвали винаги истината и сме го учили и то така да прави! Родителите ти трябва да разберат, че ти си индивидуална личност и имаш свой характер и ценности. Като чета историята ти, все едно ти си родителят, а те децата. Ще стане човек от теб, да знаеш :)

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: db9bea142e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Родителите ти имат психично разстройство, за което ти нямаш никаква вина. Майка ти явно в по-голяма степен, отколкото баща ти. Слава богу, че ти си "нормална" и достатъчно интелигентна, за да осъзнаеш как стоят нещата. Сама разбираш, че няма как да промениш този негативизъм, който се носи от тях. Така че, просто ще трябва да ги изтърпиш. Загуба на време и нерви е да се разправяш с тях. Едва ли майка ти ще се промени без адекватно лечение. Това, което можеш да направиш е да спреш да ги чуваш и да им изолираш приказките. Можеш да пробваш и с ултиматум: да им кажеш, че още веднъж ако те обидят, ще спреш да им говориш, докато не ти се извинят, и действително да ги накажеш с мълчание. Явно много се мразят, че да показват такова отношение и към собственото си дете. Поговори и с училищния психолог как да подходиш така, че да си съхраниш психиката. Потърси любов от приятели и други роднини, и най-важното обичай се самата ти. Доверявай се на собствените си усещания за правилно и грешно, за собствената си стойност, дръж на себе си самата ти. Бъди контактна с другите, потърси си повечко приятели, не се затваряй в себе си и вкъщи. Не се съжалявай, а гледай напред, просто те са болни и с увредена психика.

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: 81095995d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм мъж на 36, баща ми е на 85, майка ми на 70. Откакто се помня двамата са се държали по подобен начин с мен и все още го правят. Изкарват се жертва и ме обвиняват за всичките си болежки. Постоянно натякват колко съм некадърен, непохватен и как трябвало те на стари години да вършат всичко. Под всичко те разбират - да се прекопава градината на село, да се садят лук и домати и подобни от този сорт глупости.
Аз имам високи доходи и съм много зает да се занимавам с тях. Давам им достатъчно пари, за да се издържат и да не трябва да работят нищо. Но те въпреки всичко ме обвиняват как не съм им помагал... Ако им се скарам, почват да вдигат кръвно, щял съм да ги уморя и пр.

Да уточня само, че дълги години се борех с ниското самочувствие, което те бяха потъпквали през детските ми години. Това е най-лошото следствие от подобни родители.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 дни
hash: 4a447dcd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като за начало си намери някое занимание, което поне малко да ти помогне да се успокоиш и да изпуснеш напрежението. Дали ще е спорт, рисуване, танци, или нещо друго-няма значение. Просто нещо, което ти е приятно и те разтоварва. После поговори с училищния психолог, защото това сериозно започва да ти се отразява на нервите. И накрая се подготви като станеш на 18 или като завършиш да се изнесеш от вас! Дали ще си намериш работа, дали ще идеш да учиш в друг град, важното е да се махнеш! Това не е живот!

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 ден
hash: 02c302b7eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И аз бях така - свиня, нескопосана, простачка, невъзпитана. Дори и кариера направих ама за тях съм си същото говедо, щото не ме приеха Архитектура. Е, изнесох се най-накрая, друг изход няма. Майка ми постоянно ми повтаряше, че съм й опропастила живота, защото заради мен търпяла баща ми. Е, аз останах без деца и без семейство от такова "възпитание".

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5507a912af
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Родителите ти са нещастни и комплексирани. И затова са си виновни само и единствено те. Някой ден ще живееш сама, отделно и самостоятелно и ще страдат за теб и ще се обвиняват, повярвай ми!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 98aa309aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Предлагам ти да разиграеш следният театър, но за да пасне всичко за ролят сигурно ще трябва да изчакаш до лятната ваканция. Напиши им следното писмо:
Скъпи родители, напоследък все по-често се замислям, дали наистина сте прави за мен. Ами ако наистина съм овца и идиотка! Колко ли мъки съм ви причинила, колко ли срам сте брали заради мен! Приемам, че може да е така и сърцето ми прелива от болка, че не ви заслужавам. Не ли е по-добре да изчезна от лицето на света с достойнство, отколкото да продължавам да ви позоря и да съм ви в тежест? Не знам имам ли сили да изпълня това а и все още се надявам, че може да стана по-кротка овца и по-малко идиотка. Затова реших да дам обет за мълчание и да се подготвя за монахиня. Възнамерявам след като завърша училище да прекарам остатъка от живота си в манастир, за да моля Бог за опрощение на греховете ми към вас. Моля подкрепете ме и се молете за мен.

След това изчезни някъде за един ден, а като се върнеш го дай малко по-апатично и смирено, въобще не говори и дума и не излизай въобще от вас 1-2 месеца. Ако майка ти и баща ти не се насерат от срах, че са те побъркали и не почнат да те гледат като писано яйце, значи са егати копелетата и тогава въобще да не ти пука какво ти говорят.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4879bbf1be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Благодаря ви много! Номер 13, това искрено ме разсмя, може и да пробвам :D

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 55bb78045e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Играй тяхната игра. Говори и им отговаряй добре, пък какво мислиш и правиш си е твоя работа. Залагай над ученето, за да можеш да си независима финансово и да се изнесеш. Игнорирай всичко лошо, което ти казват, вярвай, че си добро и примерно дете, което не заслужава това и не позволявай да се смачкваш, напротив. Създавай приятелства и се сближавай с хора. Може някой приятел да заеме мястото на семейство и да се чувстваш разбрана. А и не знаеш, може с приятелка да се изнесете един ден

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8c999a56ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Учи, стискай зъби още три години и замина да следваш в друг град. После си намери работа и се справяйсама. Колкото по-рядко ги виждаш, толкова по-добре в бъдеще.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker