Доверие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Доверие?
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1506 пъти
Не живеем в патриархално или матриархално общество.
Трябва и мисля, че всички сме равни. Преди всичко сме хора после сме полове.
Всеки има нужда да бъде обичан да има партньор в живота. В същото време не иска при този партньор да става толкова зависим, че да загуби себе си. И понеже от страна на мъжът съм се нагледал на надути жени, говорещи само за пари. Съм придобил големи резерви. Но си мисля дали жените не са надути защото са се нагледали на мъже които също са надути и говорят само за секс а после си тръгват. Как да нямат резерви? Да! Сигурен съм, че има свестни мъже и жени. Но пък те са трудно забележими понеже обикновено те както казва остават в сянка.
Всички сме се влюбвали несподелено и/или са ни разбивали сърцата и то повече от веднъж. А от любовта боли и то много. А пък е глупаво да допускаш една и съща грешка пак и пак. Доверието го няма. Как да се свържем когато си нямаме доверие? А имаме нужда от това.
Аз лично не виждам решение.
Когато човек не вижда решение споделя проблема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 118b7a4ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз си имам моя философия, която следвам и се чувствам отлично. Наранявали са ме, разбивали са ми сърцето, предавали са ме. Всичко това ми се е случвало в рамките на 2 нормални връзки и 3 общо. Нямам 30 години, ако се чудите. Отделно от тези връзки съм попадала на мъже, които открито или по-прикрито са искали само секс. Веднъж излязох с един, който видимо не беше превъзмогнал бившата и говореше само за нейния настоящ. Разказвам всичко това само с една цел, за да разберете, че аз съм човек, който се е сблъсквал с разни гадости, предпазлива съм. И имам вредния навик да анализирам чужди случки и да се мъча да си извадя поука.
Аз не мога да скоча през глава в заминаване, връзка, работа или друго. Склонна съм към песимизъм, винаги първо обмислям слабите страни и минусите, защото те са бъдещ стресов фактор за мен и искам да се предпазя. Обаче, започна ли връзка, аз давам всичко. Изобщо не ми дреме. Давам от себе си, защото го чувствам и искам да дам. Доверявам се, защото сегашният не е виновен за грешките на предните. Правя компромиси и не ми тежи, защото ги правя с желанието на другия човек да му е хубаво, защото искам да му е хубаво, защото го чувствам. Отсреща искам същото, в мъжа до мен търся моето собствено най-силно качество и другото да е каквото ще. Искам човек, който не ме съди за чужди грешки и не ми вменява чужда вина. Искам човек, който ще опознае конкретно мен и няма да ме сложи под знаменател. Искам някой, който може да говори, търсейки личността и нищо друго. Ако задам въпрос за миналото, правя го за да разбера през какво си преминал, а не за друго. Доверявам се и в секундата, в която видя индикация, че доверието ми не е заслужено, спирам да вярвам. Всеки заслужава да подходиш с доверие към него, но никой не заслужава да си държиш очите затворени за глупостите, които той(! ) допуска в настоящето(! ) си към теб.

Бившият ми можеше да има проблеми с доверието. В миналото си е бил с жена, която му е изневерила минимум с трима. Преди това все са му са се случвали едни брутални истории, дето не са и за разказване. Когато се запозна с мен, той имаше смелостта да бъде 100% откровен. Каза ми какво умее и какво не. Сподели ми какви резерви има, какво може да търпи и какво никога не би простил. Довери ми се напълно, никога не ме е спирал да излизам, не ме е командвал и не е ревнувал в пълния смисъл на думата. Не му беше лесно и му личеше, видях го още в първите 2-3 месеца, затова го каних навсякъде и той знаеше точно къде и с кого съм през цялото време. Помогнах му малко да ми се довери, но той свърши тази тежка работа сам, защото реши, че си заслужавам. Чудесно. Аз сторих същото за него, но моите проблеми с доверието бяха свързани с лъжи, а не с изневери. Според мен това е нормален подход във връзка, в която партньорите имат склонност да не се доверяват лесно, заради лоши спомени.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d25c817f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В днешните времена е невъзможно да имаш пълно доверие. В миналото семействата са били неразделни, заедно са работели по нивите, нищо не е давало поводи за недоверие, всичко се е виждало. Сега е съвсем друго, само вечер се виждат за няколко часа, не знаят как е преминал денят на другият, малко са онези които си споделят, фантазиите пораждат съмнения, започва дебнене, напряга се обстановката, нажежават се отношенията, започват изневерите, как да има доверие? Затова вече и не създават семейства, а временни съжителства за кратко време. Най жалкото от това е, че децата после плащат за греховете на родителите си! А родителите стават такива, защото животът ги зомбира и започват греховете им!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fabdf0dd51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Само че не си споделил проблема, а някакви обобщаващи разсъждения. Ако така правиш и докато търсиш решение на истинския си проблем, няма да ти се получи.
Всеки е надут в даден момент. Егото има защитна функция да ни пази цялостта и съществуването, когато някой се опита да ни напада и мачка. Когато порасне много започва да вреди но май не е такъв случая. Голямото еко е завземащо, нападащо разрушаващо всичко извън него за да се разшири още повече.

В случая мога да гадая само дали не си бил прекалено плах в началото и малко след това досаден та са те отхвърлили. Не е надутост това, а защитна реакция. Ако някоя ти скочи и решиш че не я харесваш, а тя ти заяви, че на нея никой не може да и откаже и те заплаши - ей това е надутост и голямо его.

10 s

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ed41acec4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хората, било то мъже или жени са такива каквито им позволиш да бъдат. Ако си огорчен от това, че теб не те приемат за такъв за какъвто се мислиш, то ще ти е нужно да влезеш в час. В смисъл, че или идваш на себе си или отиваш на майната си! Не те знам къде си, но щом не намираш отговори, значи отиваш на някъде! Неясната ти, объркана и понякога витиаватна фраза създава съмнения за интелектуална, емоционална, а може би и морална дебилност. За твое успокоение го отдавам на факта, че още си млад и глупав. Всички сме били такива! Ако обаче черупката на мозъка ти е запълнена до горе, колкото и акъл да ти наливат, той ще прелива и ще се лее безцелно! В лоното и ще останат само утаени нарцистични мисли и закърнели убеждения!
Само за информация ще ти кажа, че доверието е производно на вярата, а тя е убеждение което не се нуждае от доказателства! Не можеш да имаш нещо, щом си го убил със съмнения!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ed41acec4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "Не искам да ти разбивам илюзиите, момче. Млад си, зелен си. Мек ти е цинизмът още... Много са ти времето и самочувствието, малко са ти раните и тишината. Но от мен да запомниш една мъжка приказка - смъртта, жената и алкохолът нямат прошка, когато си прекалил да си играеш с тях. Не дай си Боже да си ги подценил! "
- Мария Лалева-" Живот в скалите"

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker