Защо всеки ми прави гадости !? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо всеки ми прави гадости !?
преди: 5 години, 19 дни, прочетена 2218 пъти
Здравейте! Писал съм доста в този форум но по други причини. Все не намирах смелост да напиша тази моя история. Но ето че сега намерих.
Момче съм на 16 години и имам здравословен проблем на краката(няма да обяснявам какъв) и съм полу инвалид. Имам много добро семейство което много ме обича и ме подкрепя във всичко. Но стане ли въпрос за приятели-става грозно и тъжно.
От както съм бил по-малък до сега съм нямал ама НИТО 1 ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛ. Всеки или ми се подиграва за проблема или ме използва да получи някаква изгода или ми прави гадости. Минавал съм няколко пъти през депресия така че няма да говоря за това. Просто искам съвет-как да си оправя живота? Дали ако бях здрав щях да имам приятели? Ще съм благодарен на всеки които ме посъветва.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 18 дни
hash: 057cd0d1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не го приемай че това е така защото си инвалид, повечето хора си гледат само интереса и по принцип. Аз съм два пъти и повече по голям от теб и имам едва 4 приятели и всичко друго е познати.

 
  ...
преди: 5 години, 18 дни
hash: f95bc00a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз нямам нито един приятел в София и въобще в България. Заминах да работя в чужбина и само за 1 година направих една дузина приятелства. Разбира се с 2-3 съм най-близък и те до днес ме канят на по бира. Върнах се защото макар и много приятели, там привличах и много врагове, беше доста черно-бяло. Но ми липсват излизанията на заведение с някого, а в родната София не мога да срещна свестни хора... Понякога проблемът не е в теб, а в мястото.

 
  ...
преди: 5 години, 18 дни
hash: 1049acee75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И здрав да беше, пак щеше да се сблъскаш със същия проблем. Навсякъде ще чуваш мнението, че е трудно да намериш правилния човек, с когото да създадеш семейство, но е също толкова трудно и да намериш стойностни приятели в живота си.
Трябва ти дебела кожа. Казвам ти го, защото може и да си инвалид, но си равен с всички останали в моите очи. Приятелите си правят шеги, понякога тези шеги са неуместни. При теб положението с краката е много деликатно, но когато някой свикне с теб, той едва ще забелязва здравословното ти състояние и ще е склонен да се шегува с теб. Колкото пъти съм попадала в една приятелска среда, толкова пъти съм чувала редица неуместни шеги. Голям плюс е, ако ти самият можеш да приемаш положението леко с насмешка. Имам приятел, които наскоро си счупи палеца и вече месец ходи с гипс или каквото е там. Всички се шегуват с него, той също се шегува със себе си. Аз съм под средния ръст, с мен се шегуват, че не мога да достигна високите рафтове в магазина. Ако не можеш да приемеш подобни шеги, по-добре си кажи, че изобщо не ти е смешно, че си почти инвалид и не ти е приятно да се коментира тази тема. Ако са нормални хора, ще те разберат и няма да те закачат.
Колкото до чистите предателства, не се сърди. Случва се на всички ни. Около хубавите ябълки има и гнили, такъв е животът. Сърденето ти отнема толкова други хубави емоции, гледай да не попиваш само чернилка в сърцето си. Ще срещаш разни хора, които откровено казано ще са пълни гадняри, но ти не живееш за тях и не ти трябва да ги мислиш. Някой те предава, вадиш си поука, слагаш си едно на ум за него и продължаваш напред без този човек. На практика ще ти е много по-трудно, отколкото звучи, но го приеми за вид грижа към себе си. Ако някой те използва, направи същото.

Как да си оправиш живота? Научи се да приемаш себе си, опитай се да гледаш на нещата така, сякаш не си по-различен от останалите. Обичай се, харесвай се. Отделяй време за приятни хора и преживявания. Отдавай се на хобита, на учене, на забавления. Не хвърляй време по хора, които не ти допадат. Давай всичко за останалите, които са добри с теб. Живей, с други думи. Опитвай нови неща, не се затваряй вкъщи, не се отдавай на депресивните състояния. Много хора са минали през депресия, аз знам, че е удобно да се свиеш в черупка и да гледаш как другите се разхождат през прозореца, но е много по-добре ти да си този, който се разхожда на слънце и гледа клоните на дърветата. Приеми депресията като враг, който трябва да пребориш. Излизай въпреки нея, общувай въпреки нея, победи я.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 18 дни
hash: ae853c5b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1. Просто да не ти пука.
2. Златно правило за тази държава: ако си зле ти се подиграват, ако си добре те плюят.
3. Колкото по-рано рабереш,че приятели няма, по-добре за теб.Има само общи интереси.

 
  ...
преди: 5 години, 18 дни
hash: d364996465
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това, че имаш някакъв физически проблем, не те прави негоден като човек, просто за съжаление до сега не си случил на читави хора около себе си. Аз имам приятел, който е инвалид. Знам как го приемат повечето, виждам как го гледат, но за мен той си е човек-нормален като всички останали. Покрай терапии на които ходи се запозна с други хора като него и завърза истински приятелства. Просто не се предавай, не се отчайвай, и не си мисли, че проблемът е в теб. Проблемът е в тъпото и ограничено мислене на масата от хората. Животът е прекрасен въпреки всичко и вярвам, че ще намериш истински приятели. Главата горе и вярвай :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 18 дни
hash: f62efaea37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Трябва всичко да е 100% точно и изправно.
В днешно време, телефонът ти ако е стар модел - изоставят те и не са ти приятели, а пък какво остава да си полуинвалид? !
Приятелите са ти приятели, ако имат нкаква полза от теб или ако си харизматичен и с добро самочувствие... А ако имаш проблеми или ако се самосъжаляваш - не ги търси "приятелите".

 
  ... горе^
преди: 5 години, 18 дни
hash: 6107e24efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съжалявам за здравословния ти проблем. Аз съм жена, нямам такъв проблем, изглеждам супер и въпреки това пак се държат така хората. Не очаквай и не бързай да се сближаваш. Пробвай с по общи познанства. Така карат хората основно.

 
  ...
преди: 5 години, 18 дни
hash: 6ce73aa8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До 6

Благодаря за безполезната констатация...

 
  ...
преди: 5 години, 18 дни
hash: 23a1f5df9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ж32 имам една приятелка и седтра, а ако сестра ми не ми беше сестра нямаше да поддържам контакт с нея изобщо. Имам и сумати и познати, повечето ме търсят, когато искат нещо от мен.
В училище нецата избиват комплекси, аз бях силна ученичка и ми се подиграваха другите. Всеки път когато някой ми кажеше нещо аз се усмихвах и си замълчавах. Знаеш ли защо? Защото се замислях за неговия или нейния живот. Аз съм обичана от семейството си и щастлива, винаги напълно емоционално и матерялно задоволена. Подиграваха ми се че нашите ме карат с кола на училище, когато е студено. А много от тези които ми се одиграваха за разните глупости не ги питаше никой, като се приберат вкъщи как им е минал данят, как се чувстват и каквото още се сетиш. Ако можеш само за по няколко минути да надникнеш по къщите им и да видиш как живеят и няма никога повече да ти пука.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 17 дни
hash: f8051bfd82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Недей да смяташ, че си по-малко човек от другите. Истински приятели винаги трудно са се намирали. При мен се оказа, че двама от най-добрите ми приятели и особено единия, който смятах за най-добър и бяхме почти неразделни, просто ми е бил приятел, понеже съм му бил изгоден. И тук говоря не за няколко години приятелство, а за почти 20! Попаднал си на кофти хора, което не е толкова лошо, колкото изглежда, понеже така човек се научава да разделя зърното от плявата. Живей си спокойно живота и не обръщай много внимание на хорската простотия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker